Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
SweetChild napisał(a): PS. Fakt, że często odpowiadam krótko, jednozdaniowymi odpowiedziami, nie jest kwestią braków mojego umysłu, ale charakteru - nigdy nie lubiłam pisania długaśnych rozpraw czy analiz i nigdy nie nie prowadziłam/nie prowadzę długich tyrad w rozmowach. Główny problem polega na tym, że nie trzymasz się tematu i piszesz "bez ładu i składu". W mojej ocenie oczywiście. Może czasem lepiej pisać mniej, ale w sposób bardziej uporządkowany? Komuś nie pasuje, nie musi czytać moich wpisów. Zgadza się, ja na razie korzystam z prawa do nieodpowiadania. Nie z powodu jakiś osobistych animozji, ale z braku sił do prostowania nieporozumień, a najbardziej z powodu bezowocności tych sprostowań  Piszę o tym z uwagi na Twój i mój długoletni staż na Forum, bo nie chciałbym, abyś te ignory odebrała osobiście (tzn. w kategoriach jakiegoś nielubienia itp.) Każdy odbiera i przetwarza czytany, usłyszany tekst, inaczej i reaguje inaczej. Bo też nie zostaliśmy stworzeni wedle jednej matrycy. Co dla jednych jest "bez ładu i składu", dla drugiego jest w punkt i w temacie - ocena indywidualna, do której każdy ma prawo. Strzyżone - golone funkcjonowało, funkcjonuje i do końca świata funkcjonować będzie 
|
Pt maja 31, 2019 8:20 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): (...) ocena indywidualna, do której każdy ma prawo. I dlatego napisałem, że dla mnie problemem nie jest brak długaśnych rozpraw czy analiz w Twoich postach. I jeszcze jedno Alus napisał(a): (...) nie jest kwestią braków mojego umysłu (...) Ja domyślam się do czego pijesz już od jakiegoś czasu, ale obawiam się, że adresat(ka) może się nie domyślać. Przeczytaj sobie jeszcze raz tego posta, a może zauważysz, że mocno go nadinterpretujesz.
|
Pt maja 31, 2019 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: (...) ocena indywidualna, do której każdy ma prawo. Cytuj: I dlatego napisałem, że dla mnie problemem nie jest brak długaśnych rozpraw czy analiz w Twoich postach. "Problemem" jest, że nie odnoszę się do zaakcentowanych przez Ciebie zagadnień, ale musisz przyjąć, że ja akurat akcentuję inne zagadnienia, które mnie bardziej interesują i te wyłuszczam, pomijając zaakcentowane przez Ciebie. Przykład: Ja piszę - Ale już nie ma zupełnie sensu odnosić się do dyrdymałów, że po ujawnieniu czynów księży pedofilów będą zamykane kościoły. Nic autorka zatem nie zrozumiała z listu rady stałej KEP.Ty wyrywasz ze zdania Ale już nie ma sensu odnosić sie do dyrdymałów.... i piszesz Do trollowania też nie ma sensu sie odnosić.Czyli istotny wedle mojej optyki nonsens o zamykaniu kościołów po ujawnieniu raportu Sekielskich zupełnie bagatelizujesz. Prawo wyboru... Cytuj: I jeszcze jedno Alus napisał(a): (...) nie jest kwestią braków mojego umysłu (...) Ja domyślam się do czego pijesz już od jakiegoś czasu, ale obawiam się, że adresat(ka) może się nie domyślać. Przeczytaj sobie jeszcze raz tego posta, a może zauważysz, że mocno go nadinterpretujesz. Nie od jakiegoś czasu, ale konkretnie 2-3 razy, po wpisie o mojej kondycji umysłowej.
|
Pt maja 31, 2019 9:03 |
|
|
|
 |
katon
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Alus napisał(a): Nic nie przyznałam i nie mam za co przepraszać katona, bo ustawienie mnie w roli obrońców polityków, którzy posłużyli się językiem pogardy, wchodzi także w zakres pogardy.
Nigdzie Cię nie ustawiałem w roli obrońców polityków,którzy posłużyli się językiem pogardy,zwłaszcza że sama gdzieś przytoczyłaś ich naganne wypowiedzi. Natomiast napisałaś coś takiego: ''Gadać można wiele - już nawet nie pytam o źródło tych "wypowiedzi", bo skoro to tvp Kurskiego, to wszystko jasne, podobnie jak pasek z 25.05.2019 TVP2 "Panorama" Fala kulminacyjna na Odrze w świętokrzyskim:D  '' Te wypowiedzi polityków KE odnośnie zalegalizowania związków homoseksualnych to nie są żadne słowa pogardy. Taka odpowiedz sprawia wrażenie,jakby to było jakoś akceptowalne ze względu na barwy polityczne. A wypowiedzi powszechnie znane i komentowane i bez sensu jest je usprawiedliwiać.
|
Pt maja 31, 2019 9:05 |
|
 |
katon
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
SweetChild napisał(a): katon napisał(a): KRK nie zaleca.Jednak dziwnie to wygląda jak ktoś praktykuje a ma gdzieś nauki Kościoła,czy nie przywiązuje wagi do tego co głosi Ewangelia,albo też jest niewierzącym a uczęszcza do Kościoła. Ale dziwnie wygląda też, jak ktoś deklarujący przywiązanie do nauki KK zaleca innym opuszczenie KK, wbrew nauce KK  To ciekawy temat ale na osobny wątek.
|
Pt maja 31, 2019 9:10 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Czyli istotny wedle mojej optyki nonsens o zamykaniu kościołów po ujawnieniu raportu Sekielskich zupełnie bagatelizujesz. Bagatelizuję, bo uważam, że sama go wymyśliłaś. I nie mam pojęcia, na jakiej podstawie. Polemizujesz z nonsensem, który w żaden sposób nie wynika z tekstu i to jest problemem Alus napisał(a): Nie od jakiegoś czasu, ale konkretnie 2-3 razy, po wpisie o mojej kondycji umysłowej. Zgadza się, 2-3 razy. Ale wpis nie był o Twojej kondycji umysłowej. Nawiązujesz do problemu, który sama stworzyłaś.
|
Pt maja 31, 2019 9:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Alus napisał(a): Czyli istotny wedle mojej optyki nonsens o zamykaniu kościołów po ujawnieniu raportu Sekielskich zupełnie bagatelizujesz. Cytuj: Bagatelizuję, bo uważam, że sama go wymyśliłaś. I nie mam pojęcia, na jakiej podstawie. Polemizujesz z nonsensem, który w żaden sposób nie wynika z tekstu i to jest problemem Moja babcia chodzi co niedzielę do kościoła. I ja rozumiem jej ból kiedy dowiaduje się o pedofilii w kościele. I ona sobie pewnie z tym bólem radzi swoją modlitwą. Ale nigdy nie zrozumie dlaczego ktoś chciałby zamknąć kościół. I szczerze ja też nie rozumiem tych, którzy chcieliby jej ten kościół zamykać. Demokraci. - fragment listu. I do tych nonsensów właśnie się odniosłam - pani z zarządu KOD myli wolną Polskę ze ZSRR, z Meksykiem, gdzie władze, partie zamykały kościoły. Alus napisał(a): Nie od jakiegoś czasu, ale konkretnie 2-3 razy, po wpisie o mojej kondycji umysłowej. Cytuj: Zgadza się, 2-3 razy. Ale wpis nie był o Twojej kondycji umysłowej. Nawiązujesz do problemu, który sama stworzyłaś. Był. Ale nie chce mi się wyszukiwać, aby zapodać cytat.
|
Pt maja 31, 2019 10:38 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): I do tych nonsensów właśnie się odniosłam - pani z zarządu KOD myli wolną Polskę ze ZSRR, z Meksykiem, gdzie władze, partie zamykały kościoły. Przecież w tym fragmencie nie o to chodzi  Pani z zarządu KOD pisze do ekstremistów w rodzaju Dziewuch z Marszu Równości w Gdańsku, którzy z powodu tuszowania przypadków pedofilii nazywają KK organizacją przestępczą i chcą jego delegalizacji. To są ci, którzy chcą jej babci zamykać kościół. Alus napisał(a): Był. Ale nie chce mi się wyszukiwać, aby zapodać cytat. Chodzi o ten post?
|
Pt maja 31, 2019 12:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Alus napisał(a): I do tych nonsensów właśnie się odniosłam - pani z zarządu KOD myli wolną Polskę ze ZSRR, z Meksykiem, gdzie władze, partie zamykały kościoły. Przecież w tym fragmencie nie o to chodzi  Pani z zarządu KOD pisze do ekstremistów w rodzaju Dziewuch z Marszu Równości w Gdańsku, którzy z powodu tuszowania przypadków pedofilii nazywają KK organizacją przestępczą i chcą jego delegalizacji. To są ci, którzy chcą jej babci zamykać kościół. Pisze do wszystkich ekstremistów z opozycji - bo przecież nie Dziewuchy Dziewuchom manifestowały i apelowały o przyjmowanie uchodźców, ani nie one sporządzają mapy podziału Polski. Ale też ekstremiści nie posiadają takiej siły, ani takiej mocy sprawczej, żeby zdołały zamykać kościoły w Polsce. A co owa pani z zarządu KOD uczyniła wcześniej przez 3 lata aby sprzeciwić się, wyeliminować te ekstremizmy? Alus napisał(a): Był. Ale nie chce mi się wyszukiwać, aby zapodać cytat. Nie o ten, może moderatorka, autorka wpisu, pomoże i wskaże co napisała o moim stanie umysłu...o ile nie powędrował do kosza.
|
Pt maja 31, 2019 12:32 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Nie o ten (...) To wycofuję się z tego, co wcześniej napisałem na bazie swoich domysłów. Reszty nie komentuję, bo zrobi się offtop, co chciałem napisać już napisałem i obawiam się, ze lepiej nie potrafię tego ująć.
|
Pt maja 31, 2019 12:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Nie o ten, może moderatorka, autorka wpisu, pomoże i wskaże co napisała o moim stanie umysłu...o ile nie powędrował do kosza. Zdawałoby się, że @Alus jest równie wymagająca wobec siebie, co wobec innych, a tu się okazuje, że jak inni coś Alus zarzucają, to Alus ma prawo żądać dowodów, ale jeżeli Alus coś chlapnie, to już stosowanie pobłażliwości jest wręcz pożądane i nie należy wymagać, lepiej niech inni się tłumaczą przed Tobą. Wybacz, ale ciężar dowodzenia należy do tego, kto coś komuś zarzuca, nie odwrotnie. Nie wiem jak skomentować brak odpowiedzialności za własne słowa, który objawia się beztroskim przyznaniem, że Tobie samej nie chce się wskazać zasadności swoich oskarżeń i niech lepiej tłumaczy się ten, kogo o to oskarżasz. Nie wiem, co masz na myśli pisząc o tym, że kwestionuję jakość Twojego umysłu i gdzie w moim forumowym CV znalazłaś takie moje wypowiedzi, być może wyczytałaś coś między wierszami i dokonałaś nadinterpretacji, co zasugerował już @SweetChild. Z ciekawości jednak sprawdziłam w wyszukiwarce wpisy, które od biedy można zaliczyć do kwestionowania Twoich zdolności umysłowych. Jednak nie ja jestem ich autorką, być może tak jak Markowi myli się @Alus z @Małgosiąą, tak ja Tobie mylę się z pewnym użytkownikiem forum i przypisujesz mi jego słowa. Jeżeli chodzi o kosz, to jest tam wpis z 15 kwietnia 2019 roku, gdzie faktycznie ktoś kwestionował Twoje zdolności umysłowe, problem w tym, że tym ktosiem nie jestem ja  .
|
Pt maja 31, 2019 17:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mrs_Hadley napisał(a): Alus napisał(a): Nie o ten, może moderatorka, autorka wpisu, pomoże i wskaże co napisała o moim stanie umysłu...o ile nie powędrował do kosza. Zdawałoby się, że @Alus jest równie wymagająca wobec siebie, co wobec innych, a tu się okazuje, że jak inni coś Alus zarzucają, to Alus ma prawo żądać dowodów, ale jeżeli Alus coś chlapnie, to już stosowanie pobłażliwości jest wręcz pożądane i nie należy wymagać, lepiej niech inni się tłumaczą przed Tobą. Wybacz, ale ciężar dowodzenia należy do tego, kto coś komuś zarzuca, nie odwrotnie. Nie wiem jak skomentować brak odpowiedzialności za własne słowa, który objawia się beztroskim przyznaniem, że Tobie samej nie chce się wskazać zasadności swoich oskarżeń i niech lepiej tłumaczy się ten, kogo o to oskarżasz. Nie wiem, co masz na myśli pisząc o tym, że kwestionuję jakość Twojego umysłu i gdzie w moim forumowym CV znalazłaś takie moje wypowiedzi, być może wyczytałaś coś między wierszami i dokonałaś nadinterpretacji, co zasugerował już @SweetChild. Z ciekawości jednak sprawdziłam w wyszukiwarce wpisy, które od biedy można zaliczyć do kwestionowania Twoich zdolności umysłowych. Jednak nie ja jestem ich autorką, być może tak jak Markowi myli się @Alus z @Małgosiąą, tak ja Tobie mylę się z pewnym użytkownikiem forum i przypisujesz mi jego słowa. Jeżeli chodzi o kosz, to jest tam wpis z 15 kwietnia 2019 roku, gdzie faktycznie ktoś kwestionował Twoje zdolności umysłowe, problem w tym, że tym ktosiem nie jestem ja  . Przypomnę zatem - wątek: "strajk nauczycieli", str 44, 30.04.2019r Tak jak @SCh brałam czasem Twoje odpowiedzi jako trollowanie, ale teraz nabieram podejrzeń, że nie jest to złośliwość z twojej strony, tylko problem z selektywnym czytaniem treści. Każdemu zdarza się od czasu do czasu, odczytać co innego niż napisano, ale u Ciebie zdarza się częściej.Czyli problem z selektywnym czytanie jest pochodną stanu umysłu.
|
Pt maja 31, 2019 18:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Przypomnę zatem - wątek: "strajk nauczycieli", str 44, 30.04.2019r Tak jak @SCh brałam czasem Twoje odpowiedzi jako trollowanie, ale teraz nabieram podejrzeń, że nie jest to złośliwość z twojej strony, tylko problem z selektywnym czytaniem treści. Każdemu zdarza się od czasu do czasu, odczytać co innego niż napisano, ale u Ciebie zdarza się częściej. Czyli problem z selektywnym czytanie jest pochodną stanu umysłu.
Teraz jestem autentycznie zdziwiona i zapytam zupełnie poważnie: czy ktoś Ci się włamał na konto? Zaledwie kilka godzin temu @SweetChild zalinkował Ci ten post, ale Ty odpowiedziałaś, że nie o ten wpis Ci chodziło  .
|
Pt maja 31, 2019 18:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mrs_Hadley napisał(a): Alus napisał(a): Przypomnę zatem - wątek: "strajk nauczycieli", str 44, 30.04.2019r Tak jak @SCh brałam czasem Twoje odpowiedzi jako trollowanie, ale teraz nabieram podejrzeń, że nie jest to złośliwość z twojej strony, tylko problem z selektywnym czytaniem treści. Każdemu zdarza się od czasu do czasu, odczytać co innego niż napisano, ale u Ciebie zdarza się częściej. Czyli problem z selektywnym czytanie jest pochodną stanu umysłu.
Teraz jestem autentycznie zdziwiona i zapytam zupełnie poważnie: czy ktoś Ci się włamał na konto? Zaledwie kilka godzin temu @SweetChild zalinkował Ci ten post, ale Ty odpowiedziałaś, że nie o ten wpis Ci chodziło  . "Włamało" mi się roztargnienie  ...
|
Pt maja 31, 2019 18:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy kult Maryjny jest dozwolony?
Przemek napisał(a): A jaką część ojcu? i któremu ojcu? Kościół nie ma ludzkiego ojca, tylko matkę? To jest opinia, nie ma oparcia w nauce biblijnej Tak samo jak i sola scriptura i nieutracalność zbawienia Zresztą już na tym waszym śmiesznym forum udowodniłem ci że te twoje deklaracje o "Biblijności" to pic na wodę. Przemek sam siebie zadeklarował jako "bezdenominacyjny". Co jest postawą potepioną przez Biblię. Ponadto, Przemek miał czelność powoływać się na Ojców Kościoła tj. Św. Cyprian czy Św. Ireneusz. Chociaż obaj dyskredytują eklezjologię którą Przemek uprawia Kozioł napisał(a): Czyli wycofujesz się z tego wywodu o przykazaniu o ojcu i matce? Bogu jako Ojcu, a Marii jak Matce? To bardzo dobrze, to bardzo dobrze O czym ty gadasz? Po drugie, nie jesteście u siebie na forum. Tu katolickich świętych nazywa się świętymi. Po trzecie, oddanie NMP w opiekę św. Janowi, jest argumentem na rzecz jej dziewictwa. A nie na jej półboskość(WTF?). Zresztą, w dziewictwo w które wierzyli mesjasze Luter z Klawinem Tak jak mówiłem. Dyskusja z wrogami Chrystusa( czyli protestantami) nie ma sensu  . Gdyż żadne fakty do nich nie docierają
|
Wt cze 11, 2019 13:27 |
|
|
|