Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 11:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 82  Następna strona
 Kościół i LGBT 
Autor Wiadomość

Post Re: Kościół i LGBT
Kael napisał(a):
Czyli uważssz, że można heteroseksualnego mężczyznę / kobietę przeprogramować .............
I osobiście uważam, że więcej szkody rodzinom mogą wyrządzić rozwody, a przede wszystkim nowe małżeństwa (celebrytów) z błogosławieństwem Kościoła (no bo poprzednie 2 były bez ślubu kościelnego, albo uznano je oficjalnie za niebyłe mimo dzieci) niż Marsze Równości czy wychowanie seksualne w szkołach.

Uwazam ze sa cztery podstawowe cechy rozwoju osobowosci ale propaganda dziala i pewnie sklonnosci do terroryzmy to tez cechy wrodzone.
Z rozwodami calkowita zgoda i gdy bede prezydentem obiecuje wprowadzenie strasznych kar - zbyt wiele osobiscie znam przypadkow zachowan dzieci z rozbitych rodzin.

Pn sie 05, 2019 13:58

No to dziwne bo Ircia twierdzi cos wprost przeciwnego podobnie jak ja.
Homoseksualista rodzisz sie i umierasz, nawet jak w miedzyczasie masz zone i dzieci.

Pn sie 05, 2019 14:43

subadam napisał(a):
No to dziwne bo Ircia twierdzi cos wprost przeciwnego podobnie jak ja.
Homoseksualista rodzisz sie i umierasz, nawet jak w miedzyczasie masz zone i dzieci.

Terrorysta tez. Dzieci-zolnierze to rownez oczywiscie cecha wrodzona.

Nie ma ludzi idealnych (poza Maryja). Dlatego argumentacja Irci w wielu dziedzinach bardzo mi sie podoba. Ale nie we wszystkich. Bardziej do mnie przemawia argumentacja Equuleuss z pierwszych stron watku. Zgadza sie z tym co mnie uczyli na psychologii. Ale moja pani doktor widocznie jeszcze nie ulegla propagandzie.
Dobrze ze nie zyjecie w czasach gdy tabula rasa bylo jedynym uprawnionym pogladem. Ale psychologia to nie nauka. Co innego propaganda.

Pn sie 05, 2019 17:16
Trolling jest zabroniony. Jeśli to o dzieciach-żołnierzach piszesz poważnie, to może twoja pani doktor od psychologii jest tak wykształcona w swoim fachu jak nasz prezydent w prawie?

Pn sie 05, 2019 17:52

Kael napisał(a):
Trolling jest zabroniony. Jeśli to o dzieciach-żołnierzach piszesz poważnie, to może twoja pani doktor od psychologii jest tak wykształcona w swoim fachu jak nasz prezydent w prawie?

No dobra - przedstaw liste uprawnionych argumentow. Postaram sie dostosowac.

Pn sie 05, 2019 18:48
Kravia napisał(a):
Ja się nie zgadzam, że grzech sodomski woła o pomstę do Nieba.

A ja się zgadzam. Ten grzech, najdelikatniej rzecz ujmując szkaradzi godność ciała.

Cytuj:
każdy grzech cielesny obrzydliwością jest wielką [...] Daleko obrzydliwszym zaś jest grzech sodomski, albowiem ludzie tacy nie zachowują nawet przyrodzonego porządku; bo szkaradne chucie swoje zaspokajają w sposób nienaturalny, przeciwny naturze.

Również zgadzam się z poniższym nawoływaniem.
Cytuj:
Wy wreszcie, nieszczęśliwi, jeśli jesteście tutaj tacy, na których sumieniu grzech ten ciąży, proszę was i zaklinam, spowiadajcie się z niego czym prędzej, odrzucając wstyd fałszywy. Jeśli zaś trudno wam go przełamać w parafii, idźcie do spowiedzi choćby daleko, szukajcie spowiednika choćby na końcu świata, bylebyście grzech swój wyznali ze skruchą i tym sposobem odzyskali łaskę Bożą i prawo do szczęśliwości wiecznej

http://www.ultramontes.pl/grzechy_wolaj ... _nieba.htm

Pn sie 05, 2019 19:29
Moderator

Tomek44 napisał(a):
Choć życie rzeczywiście ma sens - to Twoja ideologia zakładająca, że homoseksualiści tak naprawdę to heteroseksualiści, którym ktoś (np. rodzice, przedszkole, szkoła, lekarze, media lewackie, duchowni w seminarium, "lawendowa mafia w Watykanie" itd.) wszczepił do głowy jakąś "ideologię LGBT" - jest ideologią całkowicie pozbawioną sensu.

Co masz na myśli pisząc "lawendowa mafia w Watykanie"?

Pn sie 05, 2019 20:11

Małgosiaa napisał(a):
Tomek44 napisał(a):
Choć życie rzeczywiście ma sens - to Twoja ideologia zakładająca, że homoseksualiści tak naprawdę to heteroseksualiści, którym ktoś (np. rodzice, przedszkole, szkoła, lekarze, media lewackie, duchowni w seminarium, "lawendowa mafia w Watykanie" itd.) wszczepił do głowy jakąś "ideologię LGBT" - jest ideologią całkowicie pozbawioną sensu.

Co masz na myśli pisząc "lawendowa mafia w Watykanie"?

Sorry. Nie tylko "w Watykanie"
https://natemat.pl/272755,lawendowa-maf ... -watykanie
lecz w ogóle "w Kościele".
https://natemat.pl/272751,co-to-lawendo ... a-w-polsce
Lawendowa mafia wg biskupa Mirosława Milewskiego "to osoby homoseksualne lub mające skłonności homoseksualne, które zdecydowały się związać swój los z Kościołem. Niektórzy są księżmi, inni zakonnikami".

Wt sie 06, 2019 5:47
Moderator

Dziękuję za wyjaśnienie. Widzę, że nawet biskup Milewski nie ma pojęcia o tym, że homoseksualista to nie pedofil.

Wt sie 06, 2019 6:32
ZycieMaSens napisał(a):
Kravia napisał(a):

Cytuj:
A ja się zgadzam. Ten grzech, najdelikatniej rzecz ujmując szkaradzi godność ciała.

Podobnie szkaradzi jak gwałt, jak korzystanie z prostytutek, jak orgie zbiorowe, jak pedofilia.

Cytuj:
każdy grzech cielesny obrzydliwością jest wielką [...] Daleko obrzydliwszym zaś jest grzech sodomski, albowiem ludzie tacy nie zachowują nawet przyrodzonego porządku; bo szkaradne chucie swoje zaspokajają w sposób nienaturalny, przeciwny naturze.

Cytuj:
Również zgadzam się z poniższym nawoływaniem.

Podobnie jak gwałt, pedofilia, morderstwo.

Ultramontes z 1907r nijak sie ma do Katechizmu KK i innych dokumentów Kościoła, jak choćby list Kongregacji Nauki Wiary do biskupów z 1986r.
Równie dobrze można cytować dokumenty Inkwizycji, choćby z procesu Galileusza i twierdzić o ich aktualności.

Wt sie 06, 2019 7:07

ZycieMaSens napisał(a):
Kravia napisał(a):

Mam wrażenie, że odwołujesz się tutaj bardziej do własnych odczuć względem aktu homoseksualnego, niż do tego, co mówi Pismo. Co jest większym grzechem, sprawianie sobie nawzajem przyjemności, czy gwałt? Bo gwałt według Biblii nie woła o pomstę do Nieba.

Cytuj:

Tutaj autor ma chyba to samo uprzedzenie. "Szkaradne chucie". To jest ta sama "chuć" co u każdego dojrzałego człowieka, tylko skierowana w stronę własnej płci. Czy seks analny dwóch osób hetero także jest grzechem wołającym o pomstę do Nieba? A seks oralny? Także są "przeciwne naturze". Ale wielu już nie wydają się takie szkaradne, bo myśl o nich wywołuje w niejednej osobie hetero podniecenie, a nie obrzydzenie. To jest cała różnica.

Wt sie 06, 2019 12:11
Małgosiaa napisał(a):
Dziękuję za wyjaśnienie. Widzę, że nawet biskup Milewski nie ma pojęcia o tym, że homoseksualista to nie pedofil.

Ale 80% przypadków pedilifi w Kościele, odbywało się w stosunkach homo. :(

Dalej popierajcie tęczowych. Mam nadzieję że przyjdą takie czasy że papieżem zostanie wybrany człowiek pokroju Kard. Mullera, abp. Vigano, abp. Jędraszweskiego czy abp. Lengi. A wtedy wszyscy którzy popierali zboczeńców będą musieli się tłumaczyć przed świętym Oficjum

Wt sie 06, 2019 12:25
Moderator

Quinque napisał(a):
Ale 80% przypadków pedilifi w Kościele, odbywało się w stosunkach homo.

Jakieś dane statystyczne w tym temacie mile byłyby widziane, bo to, że Quinque stqierdził iż 80%, nie jest miarodajne.
Cytuj:
Dalej popierajcie tęczowych. Mam nadzieję że przyjdą takie czasy że papieżem zostanie wybrany człowiek pokroju Kard. Mullera, abp. Vigano, abp. Jędraszweskiego czy abp. Lengi. A wtedy wszyscy którzy popierali zboczeńców będą musieli się tłumaczyć przed świętym Oficjum

Mam nadzieję, że nigdy nie będziesz miał dziecka o innej orientacji, bo w przeciwnym razie już bardzo mu współczuję.

Wt sie 06, 2019 12:37

Quinque napisał(a):
[ciach... wycięto zbędny cytat. Proszę cytować tylko telsty, które się komentuje. M.]
Ale 80% przypadków pedilifi w Kościele, odbywało się w stosunkach homo. :(

Orientacja homoseksualna jest to pociąg seksualny do osoby posiadającej cechy płciowe własnej płci. Pedofilia jest to pociąg seksualny to osób nie posiadających jeszcze cech płciowych. Może być skierowana zarówno w stronę własnej płci, jak i przeciwnej.

Analogicznie:
Zoofilia jest to pociąg seksualny do zwierząt. Może być skierowana do zwierząt własnej płci, lub przeciwnej. Zoofil nie jest homoseksualistą, jeśli nie kręcą go osoby własnej płci.

Quinque napisał(a):

Jaki piękny pokaz chrześcijańskiej miłości bliźniego.

Wt sie 06, 2019 12:46
Małgosiaa napisał(a):

Marsze/parady równości chodzą w Polsce od 2001r - czyli już 18 lat.
Szymon Niemiec - kapłan jakiegoś tam kościoła" - odprawia "nabożeństwa" przed marszami od 2010r - czyli 10 lat.
Książka "Chodzi mi tylko o prawdę" autorstwa ks Isakowicza Zaleskiego i T. Terlikowskiego, z rozdziałem o homoseksualnych duchownych ukazała sie w 2012r
A głośne sprzeciwy i potępienia homos ze strony biskupów odzywają w 2019r - czyli po emisji filmu "Kler" i "Tylko nie mów nikomu" - proste: nagłośnienie tzw "tęczowej zarazy" ma na celu przykrycie tematu pedofilii duchownych.

Wt sie 06, 2019 12:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 82  Następna strona