Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 82  Następna strona
 Kościół i LGBT 
Autor Wiadomość
Post Re: Kościół i LGBT
Kravia napisał(a):
A jednak w Kościele nie słychać ku niemu takiego potępienia, jak przeciwko homoseksualizmowi.

A skąd wiesz ? Kiedy byłaś ostatnio w Kościele? Temat ten jest dość często poruszany wewnątrz Kościoła. W sierpniu obchodzimy miesiąc trzeźwości i niemal codziennie modlimy się o trzeźwość narodu, o osoby zniewolone alkoholizmem by się opamiętały i stanęły w prawdzie. W niemal każdej parafii na poziomie powiatowym istnieją wspólnoty duszpasterskie dla osób dotkniętych alkoholizmem. Krucjata Wyzwolenia Człowieka - mówi Ci to coś ?

Kravia napisał(a):
ZycieMaSens, chciałbyś może porozmawiać ze mną o grzechach związanych z seksem?

Nie, nie chciałbym. Jeśli masz jakieś wątpliwości w tych kwestiach, odsyłam do katolickiej literatury.

N sie 18, 2019 15:11

Alus napisał(a):
Cytuj:
[ciach... zbędne cytaty. M.]

Św Jan Paweł II, papież Franciszek, ani rodziców, którzy dokonali aborcji, ani rodzin gdzie małżonkowie wzajemnie zajmują sie domem - czyli gender, nie nazywał zarazą zagrażającą rodzinom.
Ani Katechizm KK nie odnosi sie podobny sposób...ba nawet zakazuje niesłusznej dyskryminacji.

No i co z tego? A czyż nie straszą? Papież Franciszek wyraznie przestrzega przed gender dopatrując się w tym poważnego zagrożenia.Dla niego to jest kolonizacja sumień.JP2 wyraznie mówił że naród który zabija własne dzieci nie ma przyszłości.Czyli Europa nie ma przyszłości.Czyli straszył.
Tęczowa zaraza ponieważ ruch LGBT dąży narzucenia swoich pomysłów pod płaszczykiem równości i tolerancji.
Np co to ma wspólnego z równością?
Tęczowa zaraza to to samo co homoseksualna zaraza? Nie osądzałbym tak łatwo bo nie wiadomo czy chodzi o potępienie ludzi czy jakiejś ideologii.
Niektóre pomysły zawarte w karcie LGBT są wyraznie sprzeczne z Konstytucją.

Z warszawskiej karty LGBT:
''Zapewnienie wolności artystycznej w miejskich instytucjach kultury.
Wszelkie próby ingerowania w wolność artystyczną czy politycznie umotywowanego
cenzurowania sztuki w jakiejkolwiek formie muszą się spotkać ze zdecydowanym
sprzeciwem. Cała sfera kultury musi pozostać wolna od homofobii i transfobii.''

No bo trudno sobie odmówić tej przyjemności szydzenia z innych wartości.Oczywiście jest tylko homofobia i transfobia.

N sie 18, 2019 15:13

Przyjaciel z katolika zapodal to:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_Calhouna

Fajnie ze mamy w odwodzie cywilizacje azjatyckie.

N sie 18, 2019 15:23

ZycieMaSens napisał(a):
Kravia napisał(a):
A jednak w Kościele nie słychać ku niemu takiego potępienia, jak przeciwko homoseksualizmowi.

A skąd wiesz ? Kiedy byłaś ostatnio w Kościele? Temat ten jest dość często poruszany wewnątrz Kościoła. W sierpniu obchodzimy miesiąc trzeźwości i niemal codziennie modlimy się o trzeźwość narodu, o osoby zniewolone alkoholizmem by się opamiętały i stanęły w prawdzie. W niemal każdej parafii na poziomie powiatowym istnieją wspólnoty duszpasterskie dla osób dotkniętych alkoholizmem. Krucjata Wyzwolenia Człowieka - mówi Ci to coś ?

A teraz porównaj sobie język, którym mówi się o alkoholizmie, a którym wmówi się o homoseksualizmie.

Cytuj:
Kravia napisał(a):
ZycieMaSens, chciałbyś może porozmawiać ze mną o grzechach związanych z seksem?

Nie, nie chciałbym. Jeśli masz jakieś wątpliwości w tych kwestiach, odsyłam do katolickiej literatury.

Przeczytałam, i mam dalsze pytania. A nikt nie potrafi/nie chce mi na nie odpowiedzieć.

N sie 18, 2019 15:24
Podsunę ci szersze pole do szydzenia - Czyż nie wiecie, ze niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie sie! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący ze sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy, nie odziedziczą królestwa Bożego(1 Kor 6,9-110) - homoseksualistom nie będzie sie nudziło w piekle w tak doborowym towarzystwie.
Straszyć - nie znaczy nigdy pogardzać, nadawać pogardliwe miana w rodzaju zaraza. - przynajmniej pośród wyznawców Chrystusa.

N sie 18, 2019 15:28

katon napisał(a):
Tęczowa zaraza to to samo co homoseksualna zaraza? Nie osądzałbym tak łatwo bo nie wiadomo czy chodzi o potępienie ludzi czy jakiejś ideologii.

Co widzisz tutaj sprzecznego z Konstytucją?

N sie 18, 2019 15:46
Kravia napisał(a):
A teraz porównaj sobie język, którym mówi się o alkoholizmie, a którym wmówi się o homoseksualizmie.

O homoseksualizmie mówi się niewiele. O lewicowej propagandzie LGBT, owszem.

Cytuj:
Kravia napisał(a):
Przeczytałam, i mam dalsze pytania. A nikt nie potrafi/nie chce mi na nie odpowiedzieć.

Szukaj dalej. Na stronie wiara.pl jest możliwość zadania pytania księdzu.

Alus

Aluś Ty dalej nie rozróżniasz nazwania ideologii zarazą od obrażania jej wyznawców ? Ja rozumiem, że wyznawcy danej ideologii mogą poczuć się tym dotknięci. Jednak nie przesadzaj tak bardzo i nie wałkuj tego tematu znowu, tyle razy od nowa. Idźmy dalej.

N sie 18, 2019 15:49

Kravia napisał(a):
katon napisał(a):

Wyraznie oddzieliłem przerwą.Ten akurat zapis jest sprzeczny zasadą równości.W innym punkcie karty LGBT jest sprzeczność z Konstytucją.

N sie 18, 2019 15:58
Skoro "idźmy dalej" to uwzględnij moje osobiste zdanie - określenie "ideologia LBGT" zostało uknute na potrzeby kampanii wyborczej 2019r...podobnie jak 4 lata temu pasożyty i pierwotniaki uchodźców.

N sie 18, 2019 15:59

Alus napisał(a):
Podsunę ci szersze pole do szydzenia - Czyż nie wiecie, ze niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie sie! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący ze sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy, nie odziedziczą królestwa Bożego(1 Kor 6,9-110) - homoseksualistom nie będzie sie nudziło w piekle w tak doborowym towarzystwie.
Straszyć - nie znaczy nigdy pogardzać, nadawać pogardliwe miana w rodzaju zaraza. - przynajmniej pośród wyznawców Chrystusa.

Nie mam takiej potrzeby.Dla mnie akurat to bez znaczenia czy ktoś jest homo czy hetero i nie wpływa to jak ich traktuje.

N sie 18, 2019 16:04
@alus

Nawet jeśli masz trochę racji, to w tym, że hasło "ideologia LGBT" zostało głośno nazwane w społeczeństwie. Wcześniej ideologia ta, gdy jeszcze raczkowała, to spokojnie pełzała w sobie znanych kręgach, w lewackich mediach, filmach, serialach. Gdy wyszła na ulice i stała się coraz bardziej głośna - została też głośno nazwana.
Czy jest to wykorzystywane przez polityków ? Owszem. Nie zmienia to jednak faktu, że ona istnieje i stanowi realny problem.

N sie 18, 2019 16:07

Alus napisał(a):
Skoro "idźmy dalej" to uwzględnij moje osobiste zdanie - określenie "ideologia LBGT" zostało uknute na potrzeby kampanii wyborczej 2019r...podobnie jak 4 lata temu pasożyty i pierwotniaki uchodźców.

No bo jest to ideologia podobnie jak gender a że została wykorzystana w kampanii wyborczej to już inna sprawa.
Ktoś popełnił błąd bo przedwcześnie a ktoś inny to całkiem skutecznie wykorzystał.No trudno nie skorzystać z takiego prezentu.

N sie 18, 2019 16:09

katon napisał(a):
Cytuj:

Wyraznie oddzieliłem przerwą.Ten akurat zapis jest sprzeczny zasadą równości.W innym punkcie karty LGBT jest sprzeczność z Konstytucją.

No oddzieliłeś, ale dodałeś cytat i nie skomentowałeś go w żaden inny sposób, z czego wynika, że twój komentarz to jest to, co pojawiło się przed cytatem. Ale mniejsza o to. Gdzie tu widzisz sprzeczność z zasadą równości? (cokolwiek miałoby to znaczyć w tym konteście)

ZycieMaSens napisał(a):
Kravia napisał(a):

O homoseksualizmie mówi się niewiele. O lewicowej propagandzie LGBT, owszem.

A co Kościół obchodzi czyjakolwiek propaganda? LGBT lobbuje za zmianami w prawie świeckim, nie kościelnym.
Cytuj:
Kravia napisał(a):

Szukaj dalej. Na stronie wiara.pl jest możliwość zadania pytania księdzu.

Uważasz, że jakiś ksiądz zna się na tym temacie lepiej od ciebie?

N sie 18, 2019 16:10
Kravia napisał(a):
A co Kościół obchodzi czyjakolwiek propaganda? LGBT lobbuje za zmianami w prawie świeckim, nie kościelnym.

To, że ma bronić człowieka przed fałszywymi, szkodliwymi ideologiami. Zło nazywać złem.

Kravia napisał(a):

Uważasz, że jakiś ksiądz zna się na tym temacie lepiej od ciebie?

Z pewnością. Kto bardziej zna się na istocie grzechów jak nie Ksiądz ? Księża/zakonnicy są specjalistami od ludzkich serc oraz tego jak te serca zwodzi szatan, wpychając w bagno grzechu.

Ostatnio edytowano N sie 18, 2019 16:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 4 razy

N sie 18, 2019 16:16
katon napisał(a):
Nie mam takiej potrzeby.Dla mnie akurat to bez znaczenia czy ktoś jest homo czy hetero i nie wpływa to jak ich traktuje.

I pełen szacunku określasz ludzi homo mianem "tęczowa zaraza"??

Życiemasens - nie zauważyłeś, że LGBT "wyszły na ulice" już w 2001r?...18 lat nie rozwaliły Polski, nie zniszczyły heteroseksualnych małżeństw, w tym roku tak stały sie groźne?
Osobiście nie widzę potrzeby legalizacji związków homo, skoro niezalegalizowane związki hetero nie narzekają na problemy.
O adopcji dzieci, nawet mowy nie ma, w sytuacji gdy bezdzietne małżeństwa latami oczekują na dziecko.

Ideologia w konotacji z ideologią komunistyczną, zawsze w Polsce będzie miała pejoratywny wydźwięk.

Faktem jest, że jak to w dużej masie ludzi bywa, znajdą sie zawsze głupki, którzy żądając tolerancji dla siebie, wykazują totalna nietolerancje - obraz MB Częstochowskiej, obcinanie głowy abp, parodia procesji Bożego Ciała - czym najbardziej szkodzą ludziom LGBT.

Ostatnio edytowano N sie 18, 2019 16:21 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N sie 18, 2019 16:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 82  Następna strona