Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 9:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 82  Następna strona
 Kościół i LGBT 
Autor Wiadomość

Post Re: Kościół i LGBT
Jockey napisał(a):
Alus napisał(a):
Jockey napisał(a):

Artystka z Wrocławia - jaki owa "artystka" według Ciebie ma związek z LGBT?

A co czytać nie umiesz? Google nie działają?

Z tego co zrozumiałem, Alus pyta czy według ciebie jest ten związek, a nie o awaryjność Google.
Też jestem ciekaw co o tym sadzisz, oraz jakimi argumentami poprzesz swój osad.

Śr sie 28, 2019 9:25

Alus napisał(a):
Odwiedziny w szpitalu nie są już problemem - od kilku lat (2011-2012r) w każdej przychodni obligatoryjnie zapisana jest w karcie osoba upoważniona do reprezentowania pacjenta. Podobne informacje są umieszczane w karcie w dniu przyjęcia do szpitala. W wypadku przyjęcia osób nieprzytomnych, partner może wskazać takie upoważnienie w karcie zdrowia przychodni.

Ech Aluś, przecież pisałem, że obecne rozwiązania, czy w przychodniach czy gdzie indziej, to rozszerzenie tradycyjnego modelu "związku dwojga ludzi". A dygresja z Ircią tyczyła się możliwego dalszego rozwoju, kiedy to będzie "związek dwojga lub więcej ludzi". Dasz załącznik do listy, w której wpiszesz Twojego* pierwszego i drugiego męża, konkubenta, partnera sporadycznego oraz kochankę poznaną na urlopie? Poliamoria to miłość bez granic wyznaczonych przez te wsteczniczne LGBTXYZ.

(*tak, wiem, nie "Twojego")

...

(Koh 3:1nn)

Śr sie 28, 2019 10:36
Jak widać nawet wp.pl miała takie same skojarzenia
https://wiadomosci.wp.pl/lgbt-maryja-ja ... 755096193a
Zwłaszcza, że cały dochód przeznaczony na organizacje Biedronia

Śr sie 28, 2019 10:39
Jockey napisał(a):

Inni będą mieć podobne skojarzenia z
https://deon.pl/religia/kosciol-i-swiat ... decki.html
wedle zasady - każda głupota ma swego promotora...

Śr sie 28, 2019 10:51
Moderator

To ciekawe. Tylko zło się promuje. Dobro przechodzi niezauważone viewtopic.php?p=1041683#p1041683
https://stacja7.pl/z-kraju/jasna-gora-m ... _W7jZX_GZk

Śr sie 28, 2019 11:06

Jockey napisał(a):

Jockey, wskaż gdzie „widać” te skojarzenia. W linku jest informacja o zapowiedzi zgłoszenia do prokuratury przez Młodzież Wszechpolską i Ordo Iuris, że artystka z Wrocławia wrzuciła do sieci filmik, w którym informuje, że chce sprzedawać "cipomaryjki" - wizerunki Matki Bożej w kształcie waginy.
Ponadto proszę byś wskazał o jakich organizacjach Pana Biedronia mówisz.

Śr sie 28, 2019 11:17
Masz kolejny link tym razem z wp.pl i jak byk stoi napisane przez dziennikarza wp LGBT
Alus widzę próbujesz zmienić temat i nie odnieść się do tego co napisałem i co zalinkowalem. Przypomnij sobie od czego zaczęliśmy od tego ze zanegowalas to co ja pisałem o wybrykach ludzi z LGBT.

Małgosiaa pełna zgoda co do tych linków

Śr sie 28, 2019 11:27
I jak już offtopujemy to piękna inicjatywa https://www.polskapodkrzyzem.pl/
Inicjatywa przebłagała za działania obrazoburcze niektórych srodowisk

Śr sie 28, 2019 11:31
Jockey napisał(a):
Masz kolejny link tym razem z wp.pl i jak byk stoi napisane przez dziennikarza wp LGBT
Alus widzę próbujesz zmienić temat i nie odnieść się do tego co napisałem i co zalinkowalem. Przypomnij sobie od czego zaczęliśmy od tego ze zanegowalas to co ja pisałem o wybrykach ludzi z LGBT.

Skoro dziennikarze wp to wyrocznia....
Niezbyt mądra "artystka" to LGBT, a głupi ksiądz umawiający się w necie na orgie homo, to już nie LGBT, tylko zmiana tematu :D

Śr sie 28, 2019 12:12

Jockey napisał(a):

Hmm...

""Cipkomaryjka ma teraz nową funkcję."

https://twitter.com/PatrykSykut/status/ ... 755096193a

Z analizy tego filmiku wynika, że między "C.....ką" a "ma teraz nową funkcję" coś jeszcze. Czy to ważne? No trochę tak, bo świadczy o tym, że już kiedyś ta "C.....ka" była sprzedawana, ale bez tęczy. Nagranie linkowane wyżej jest niewyraźne, kobieta mruczy pod nosem, ta "figurka" miała coś chronić przed czymś. Teraz ma wspierać Biedronia.

Po co ta analiza? Wynika z niej, że "C.....ka" była już dystrybutowana i sprzedawana. A Młodzież Wszechpolska obudziła się dopiero, jak ktoś ją pomalował na tęczowo.

W każdym bądź razie należy podziękować jak zwykle czujnej Młodzieży, tradycyjnie wspomogą reklamę najbardziej badziewnych artystek.

PS:

Odnalazłem:

https://www.dominikakulczynska.pl/

"(...) to element projektu “Goddes save the trees”, który powstał w 2017"

Jak warsztaty organizujo, jak na drzewach wieszajo to Młodzieńcy Wszechpolscy śpio. Ale jak na tenczowo pomalujo, to od razu krzyczo i do prokuratura zgłaszajo.

...

Śr sie 28, 2019 12:18
I dobrze robią. Bert weź zacznij może czytać coś innego niż lewicowe niemieckie gazetki. Dobrze jeden muzułumanin z Pakistanu(imigrant) podsumował niemieckich polityków. Powiedział że wszystkie te działania które niemieccy politycy podejmują(zasłanianie się tolerancją gdy trzeba mówić jasno itd.), jest skierowane przeciw ich największymi wrogowi. Białemu i heteroseksualnemu Niemcowi. Zyjąc w takim kraju można się przyzwyczaić do tego że promocja tęczowych jest wszechobecna. Ale serio, tu jest Polska i póki co Niemiec nie będzie nam pluł w twarz i dzieci nam pedalił(sorry za słowo, chce żeby się rymowało tzn. Pasowało do wydźwięku pieśni). Na szczęscie Niemieccy politycy i inni postępowcy nie mogą wprowadzać kulturkampfu na ziemiach Polskich

Ale im pojechałem :d

Śr sie 28, 2019 12:25
Jockey napisał(a):
I jak już offtopujemy to piękna inicjatywa https://www.polskapodkrzyzem.pl/
Inicjatywa przebłagała za działania obrazoburcze niektórych srodowisk
Jakoś to do mnie nie przemawia. Publiczne, medialne zebranie w celu bicia w cudze piersi. Ciekawe do jakich jeszcze profanacji uda się Wam sprowokować „artystów”…

Śr sie 28, 2019 12:34

Jockey napisał(a):
IrciaLilith napisał(a):
Podajesz linka do Twittera osoby, która reprezentuje siebie i swój poziom, a nie całe środowisko, bo przy założeniu że każda osoba z danej grupy w pełni reprezentuje środowisko z którym się utożsamia można bez problemu wykazać, że katolicy są fanatykami palącymi książki na stosie. Przecież jakkolwiek chore i wypaczone nie byłyby poglądy i zachowania kogoś z danej grupy nie oznacza to że są reprezentatywne dla całości oraz w drugą stronę: jakkolwiek wspaniałe i cudowne by nie były także nie oznacza to, że są reprezentatywne dla całej grupy, szczególnie jeśli jest to grupa bardzo zróżnicowana.

A powiedz czym to się różni od obnoszenia waginy i szydzenia z Najświętszego Sakramentu? Albo produkcja figurek MB w kształcie waginy? Jakoś nie słyszałem aby środowiska LGBT odcinały się od takich zachowań. Raczej szły w zaparte ze to jest ok. Nawet w tym temacie niejaka Kravia (przepraszam jeśli przekręcam nick) udowadniała ze to jest ok.
Taka postawa jest ogólnie akceptowalna przez środowisko LGBT.

Napiszę jeszcze raz- postawy pojedynczych osób nie są reprezentacyjne dla całości grupy. Na jakiej podstawie uważasz, że jest to postawa akceptowana przez środowisko LGBT a nie tylko przez najbardziej odjechanych i najgłośniejszych aktywistów, którzy sami siebie wybrali na reprezentantów całego środowiska.
Z moich obserwacji i kontaktów ze środowiskiem osób LGBT takie zachowania są uważane jako szkodzące środowisku. Niby kto ma się od tego odciąć? Nie rozumiesz, że Kościół ma papieża i hierarchię a ruch LGBT to totalny miks gdzie media nagłaśniają to co najbardziej kontrowersyjne, a umiarkowane głosy są zwyczajnie olewane, bo ludzie o takich poglądach nie mają czasu na promowanie siebie, bo mają swoje życie i chcą zachować prywatność. Czy istnieje jaki oficjalny, uznany przez środowisko LGBT przywódca? Czy mają rzecznika prasowego?

Założenie, że każdy lub chociaż większość ludzi popierających dążenie do zalegalizowania związków partnerskich i do zakończenia dyskryminacji osób nieheteroseksualnych popiera ludzi paradujących z penisami na czole czy obrażających ludzi o innych poglądach przez brak szacunku do ich świętości jest analogiczne do tego, że niby każdy a przynajmniej większość katolików popiera różne kontrowersyjne akcje i postacie powiązane z Kościołem, typu walka z Harrym Potterem lub muzyką heavy metalową, zgadza się z tym co robi Rydzyk i jego radio czy ze słynnymi wypowiedziami Natanka, albo, że uważają iż określenie 'tęczowa zaraza' jest odpowiednie. A tak nie jest. Po prostu postacie kontrowersyjne są znane i ich wyczyny nagłaśniane, mamy aktywne medialnie małe radykalne i kontrowersyjne grupy, ale nie znaczy to, że reprezentują one poglądy całych zróżnicowanych środowisk.

Nazwanie czegoś/kogoś głupim lub mądrym, dobrym lub złym, prawdziwym czy fałszywym, itd, nie ma na to wpływu, tylko na to jak to subiektywnie odbieramy i jak to odbiorą inni...

Śr sie 28, 2019 12:37

Quinque napisał(a):
wszystkie te działania które niemieccy politycy podejmują(zasłanianie się tolerancją gdy trzeba mówić jasno itd.), jest skierowane przeciw ich największymi wrogowi. Białemu i heteroseksualnemu Niemcowi.

Jak ostatnio sprawdzałem, to nawet wśród najbardziej zlewicowanych czerwono zielonych polityków przewagę mieli biali i heteroseksualni Niemcy. Dziwne rzeczy więc prawisz. Ale może muzułmański pakistański imigrant przewożący pierwotniaki, prochy i pasy szahida wie lepiej.

Cytuj:
Ale serio, tu jest Polska

W takich momentach zawsze kojarzy mi się film 300. "Tu... jest... Spartaaaaa!!!111!!!"

Cytuj:
"Na szczęscie Niemieccy politycy i inni postępowcy nie mogą wprowadzać kulturkampfu na ziemiach Polskich"

Jak na razie politycy Rosyjscy i ich tradycjonalni (?!) sojusznicy sobie lepiej radzą.

Cytuj:
Ale im pojechałem :d

Jeszcze na podkreślenie wagi swoich słów uderz pięścią w stół.

...

Śr sie 28, 2019 12:50
Ciekawi mnie jak sobie poradzicie z tą wypowiedzią
https://www.gosc.pl/doc/5809816.Kard-M- ... -o-godnosc
kard. Gerhard Müller napisał(a):
Osoby LGBT nie mają argumentów i dlatego reagują w ten sposób – komentował były prefekt Kongregacji Nauki Wiary. – Żądanie ustąpienia arcybiskupa jest niesłychanym atakiem na wolność religii, gdyż biskup jest ustanowiony przez Chrystusa i nikt nie może go zdjąć z urzędu czy zmusić do ustąpienia. Stoję w stu procentach po stronie ks. abp. Marka Jędraszewskiego, cały Kościół stoi po jego stronie. Kościół katolicki jest jedyną wspólnotą wierzących, która uznaje w pełni godność każdego człowieka, niezależnie od jego osobistej sytuacji. Natomiast ruchowi LGBT nie chodzi o godność tych osób, ale o instrumentalizację ich do celów ideologii wrogiej człowiekowi. Przecież w czasach narodowego socjalizmu w Niemczech czy komunizmu wrogie Kościołowi nagonki kosztowały życie wielu księży, a wielu świeckich trafiało do więzień. Dlatego nie potrzebujemy pouczeń, czym jest godność człowieka, wolność, demokracja. Na tym polu Kościół katolicki, także w Polsce, odniósł największe zasługi na przestrzeni historii, które są wzorem dla całej ludzkości – podkreślił kardynał. Dodał, że środowiska lewicowe zaprzeczają, iż istnieje ideologia LGBT.

– Również komuniści twierdzili, że komunizm nie jest ideologią, że opiera się na nauce – zauważył. – Wiemy z nauk empirycznych i z Objawienia, że człowiek istnieje jako mężczyzna i kobieta. To jest prawda, którą podważa ideologia LGBT. Gdy są mężczyźni i kobiety, są również narody, także naród polski, z własną tożsamością, językiem, kulturą, historią. To nie LGBT stworzyło Polskę i nie LGBT może sprawić, że ona będzie nadal trwać. LGBT nie może również ocalić ludzkości! Dlatego że ta ideologia jest atakiem na rodzinę, społeczeństwo i państwo. W skali światowej propaganda tej fałszywej ideologii przybrała teraz na sile. Ale w latach 20. ubiegłego wieku myślano, że to komunizm zadomowi się na dobre na całym świecie. Potem, że w Europie zadomowi się faszyzm. Tymczasem prawdziwe zwycięstwo to nie kwestia głośnego krzyku propagandzistów, tylko kwestia prawdy. Dlatego że realną i prawdziwą postawą dla wszystkich jest troska o dobrą przyszłość człowieka, rodziny, narodu, ludzkości. Tego nie zapewni ruch LGBT – podsumował hierarcha.

Śr sie 28, 2019 13:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 82  Następna strona