Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
zepp
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Jockey napisał(a): Nie byłoby dzisiaj rządów PiS i tych wszystkich oskarżeń gdyby poprzednie władze zajęły się grupa tych osób niezadowolonych z dotychczasowej przemiany. Uważam ze dla gospodarki rządy PiS są złe ale czas pokaże czy ja się mylę czy ludzie PiSu. Wprawdzie w krajach UE raki socjal jak u nas to prawie ze go nie ma ale nasza gospodarka jest jednak słabsza. To nie takie proste, obecne rządy zbudowano na Smoleńsku, całą druga kadencję PO prezes harcował na trumnie brata. Podgrzano społeczne emocje do stanu wrzenia by wygrać wybory, potem pozostało tylko kupowanie elektoratu. Gospodarka ma się dobrze, bo tak jak za pierwszych rządów (wtedy nawet obniżyli podatki), nie tykają jej, ona ich nie interesuje: w przeciwieństwie do ideologii i nadbudowy. Prezes to skrajny ideolog, tu są jego konfitury.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pn paź 14, 2019 8:45 |
|
|
|
 |
katon
|
Alus napisał(a): Z tą różnicą, że TVPis jest ogólnodostępny, a TVN ma znacznie ograniczony zasięg - w miastach do kablówek, na wsiach jedynie 10-20% dla posiadaczy anten satelitarnych. Możesz podać link? Bo te dane wydają się nieprawdopodobne. Alus napisał(a): A wygranym jest SLD - powinni podziękować biskupom i PiS za kampanię straszenia LGBT. I to do lewicy będzie należała przyszłość w coraz bardziej laicyzującym się społeczeństwie, gdy spowolnienie, czy nawet kryzys, ukaże kredytowanie łapówek wyborczych. To raczej PIS powinno podziękować LGBT i KO że skręciła w lewo. Jak się zliczy poparcie jakie otrzymały partie lewicowe w wyborach do europarlamentu to jest widoczny wyrazny spadek. SLD bez Biedronia do parlamentu by nie weszła. I dobrze że wreszcie zauważasz że to do lewicy należy przyszłość a w raz z nią aborcja na życzenie, adopcja dzieci przez pary homo, oraz nauczanie dzieci jak odczuwać przyjemność z dotykania własnego ciała.
|
Pn paź 14, 2019 8:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Z tą różnicą, że TVPis jest ogólnodostępny, a TVN ma znacznie ograniczony zasięg - w miastach do kablówek, na wsiach jedynie 10-20% dla posiadaczy anten satelitarnych. A to wina PiS? Oprócz tego po raz pierwszy przegrali wybory pomimo tego że mieli media wszystkie. A odnośnie anten satelitarnych to jak jadę przez wioski to wszędzie widzę anteny pewnej platformy cyfrowej a tam w pakiecie i TVN i TVN24. Sprawdzałem w każdym pakiecie jest. Podpisuję się pod zepp napisał(a): Nie przeceniałbym roli tvpis. Pamiętajcie, że gdy PO wygrała wybory, też działał tvpis. Gdy PO przegrała, media miała w ręku ( faktem jest, że PO nie robiła takiej nachalnej propagandy sukcesu). Decydują inne rzeczy, generalnie suwerenowi nastrój się zmienił, no a teraz zasmakował w prezentach, tylko jeszcze nie wie, że sam za nie płaci. A co do płacenia to uważam, że suweren zdaje sobie sprawę z tego że to z ich pieniędzy. Z tego co rozmawiam z ludzmi to wnioskuje że wiele osób uważa, że PO tyle samo im zabierało ale dawali tylko swoim a PiS daje wszystkim. I dlatego każde przekonywanie że budżet tego nie uniesie itp. nie działają. Wszak Jacek Rostowski mówił że pieniędzy nie będzie na ten program i że padnie to po paru miesiącach. A PiS dawał przez całą kadencję. Alus napisał(a): PiS kupił wyborców, i dobrze, że wygrali, bo to oni powinni ponosić konsekwencję kupczenie w coraz bardziej widocznego spowolnienia gospodarki światowej. Też uważam, że nie będzie to dobre dla gospodarki. Ale nie jestem ekonomistą i zakładam, że mogę się mylić. Ale wracając do gospodarki to jednak spowolnienie u nas jest mniejsze niż w chociażby Niemczech. Czas pokaże. Alus napisał(a): A wygranym jest SLD - powinni podziękować biskupom i PiS za kampanię straszenia LGBT. A to biskupi organizowali teatrzyki objazdowe z marszami równości? I wkurzali ludzi? Alus napisał(a): I to do lewicy będzie należała przyszłość w coraz bardziej laicyzującym się społeczeństwie, gdy spowolnienie, czy nawet kryzys, ukaże kredytowanie łapówek wyborczych. Czekam na dane kto głosował na lewicę a kto na KO a kto na PiS. Głównie interesuje mnie podział wiekowy i ośrodki zaludnienia (duże miasta, mniejsze i wioski) katon napisał(a): Jednak to obietnice KO były o wiele bardziej kosztowne i mniej realistyczne od obietnic PIS. Dokładnie. Chodziło o to żeby ciągnąć niezdecydowanych. Kael napisał(a): A moze by PiS i te wiekszosc konstytucyjna dostal, gdyby swoj projekt Konstytucji ujawnil? Myślę, że nie mają projektu. subadam napisał(a): Jaka demokracja? Czy to co prezentuje PiS to demokracja? Wybory nie są prezentacją PiS a tym, że każdy mógł wystartować i przekonywać do swojej wizji Polski. Problem jest taki, że KO nie miało wizji Polski albo pod wodzą Schetyny nie potrafili jej przekazać. subadam napisał(a): Kupili sobie glosy "suwerena" i to cala tajemnica zwyciestwa PiS. Co zreszta od dawna bylo do przewidzenia. Ale czy to co zrobił PiS nie mieści się w demokracji? Przecież 6pak Schetyny to też była próba kupowania. A obietnice związków partnerskich to co to było jak nie kupowanie par jednopłciowych? Każde obietnice wyborcze to pewnego rodzaju kupowanie głosów.
|
Pn paź 14, 2019 9:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O zasięgu tvn24 https://satkurier.pl/news/184233/moze-c ... elity.htmlInna sprawa ilu mieszkańców wsi ma anteny, bo spośród znanych mi kuzynów i znajomych (ok 30), tylko 2 rodziny mają. Gdy SLD był u władzy 2001-2005r nie zmieniał ustawy aborcyjnej i na pewno nie zmieni w przyszłości, bo Wiosna nie ma zbyt mocnego przebicia. A o durnotach - aborcji dzieci dla par homo i seksualizacji dzieci - stworzonych na użytek straszenia w kampanii wyborczej, szkoda czasu na polemikę.
|
Pn paź 14, 2019 9:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jockey napisał(a): Jednego nie rozumiem. Dlaczego za wynik wyborczy obwiniacie PiS Ja rozumiem. Dlatego że demokratami nie są Cieszy że konfederacja najprawdopodobniej przeszła. Już nie mogę się doczekać jak Grzegorz Braun, Winnicki i Korwin jadą po tych pajacach z lewactwa Kael napisał(a): Nie wiem, jak wyjdzie na tym Kosciol w Polsce. Nio ale strata mlodego pokolenia moze jest mu obojetna. Dopoki starsi wierni platnicy nie wymra Jak tam wasz podatek Kościelny? Dalej Niemmiecy biskupi wyrzucają ludzi z Kościoła za niepłacenie? Dalej jesteście w stanie schizmy względem Rzymu?
|
Pn paź 14, 2019 9:20 |
|
|
|
 |
katon
|
Alus napisał(a): Gdy SLD był u władzy 2001-2005r nie zmieniał ustawy aborcyjnej i na pewno nie zmieni w przyszłości, bo Wiosna nie ma zbyt mocnego przebicia. A o durnotach - aborcji dzieci dla par homo i seksualizacji dzieci - stworzonych na użytek straszenia w kampanii wyborczej, szkoda czasu na polemikę. A to aborcja małżeństwa i adopcja przez nie dzieci i edukacja seksualna nie są już celem lewicy? Chcą oszukać kobiety które tak licznie manifestowały w czarnych marszach? ''Aż 58 proc. Polek i Polaków deklaruje, że kobieta powinna mieć prawo do decyzji o przerwaniu ciąży – pisze „Gazeta Wyborcza”. Przeciwnego zdania jest 35 proc. respondentów, a 7 proc. nie ma sprecyzowanego zdania w tej kwestii. Największe poparcie dla tego pomysłu jest wśród wyborców Wiosny Roberta Biedronia ( 92 proc. głosów za) oraz wśród wyborców Koalicji Europejskiej ( 71 proc. poparcia).'' https://www.newsweek.pl/polska/spolecze ... zy/bf2lwyyNaprawdę mieliby aż tak olać swoich wyborców i stracić do nich zaufanie? '' Jeśli chodzi o adopcję przez pary jednopłciowe, to trzeba najpierw społeczeństwo do tego problemu i zagadnienia przygotować. Jak społeczeństwo będzie przygotowane, jak ludzie będą wiedzieli, jak to wszystko wygląda, będziemy ten temat podnosili. Na razie walczymy o to, aby były związki partnerskie i małżeństwa dla wszystkich, i tyle — mówił Czarzasty.'' https://wpolityce.pl/polityka/456269-li ... oplciowychZa cztery lata to już społeczeństwo będzie przygotowane i nawet pewnie Tobie Alus to się udzieli i staniesz w obronie równych praw dla wszystkich. 
|
Pn paź 14, 2019 9:33 |
|
 |
katon
|
Małżeństwa homo- sorry.
|
Pn paź 14, 2019 9:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Możesz podać link? Bo te dane wydają się nieprawdopodobne. Zdziwię się jeśli dostaniesz link do potwierdzenia. Nie zauważyłem ani razu jak prosiłem o link na potwierdzenie tezy. Taka informacja poszła z obozu opozycji w czasie wyborów do PE i tego jak widać się trzymają. katon napisał(a): To raczej PIS powinno podziękować LGBT i KO że skręciła w lewo. Oczywiście. I jeszcze Wałęsie za atak na śp. Kornela Morawieckiego, a przede wszystkim Schetynie za niemrawą kampanię, Kidawie-Błońskiej za bezbarwność i nijakość. zepp napisał(a): To nie takie proste, obecne rządy zbudowano na Smoleńsku, całą druga kadencję PO prezes harcował na trumnie brata. Masz rację. Uważam to za fatalne ale też nic nie robiono i śledztwo dali walkowerem. Tam było jeszcze parę innych akcji. Sowa i taśmy, podwyższenie wieku emerytalnego, skok na kasę z OFE, próba zablokowania mediom OO Redemptorystów dostępu do multiplex. zepp napisał(a): Podgrzano społeczne emocje do stanu wrzenia by wygrać wybory, potem pozostało tylko kupowanie elektoratu. Można powiedzieć, że trochę Tusk ich zostawił. Zostało to odebrane jako ucieczka. A przynajmniej tak to rozegrał PiS. I ostatnia prosta przed wyborami to był dramat. Ewa Kopacz absolutnie nie nadawała się do bycia premierem (że tak przypomnę pewną podróż po czerwonym dywanie). Nie potrafiła też powstrzymać wewnętrznej wojny w PO. Przypomnę walkę pomiędzy Spółdzielnią a grupą Schetyny zepp napisał(a): Gospodarka ma się dobrze, bo tak jak za pierwszych rządów (wtedy nawet obniżyli podatki), nie tykają jej, ona ich nie interesuje: w przeciwieństwie do ideologii i nadbudowy. Prezes to skrajny ideolog, tu są jego konfitury. To jest mały problem. Z jednej strony słyszę wciąż że PiS rozwala gospodarkę. Ale jak mówię, że zdania są podzielone i że spowolnienie u nas jest mniejsze niż w innych krajach UE to słyszę że to dlatego że nie robią nic z gospodarką. Prezes ma poglądy lewicowe o czym wielokrotnie mówił. Zresztą cały jego projekt Polski Solidarnej jest oparty na socjalu. Osobiście wolałbym, żeby obniżono podatki a te 500+ skierowano na dotacje celowe. Ale jak widać jestem w mniejszości. Suweren woli dostać kasę do ręki. Co trzeba przyznać to PiS zlikwidował obszary biedy. Nie mówię o patologii a o obszarach np. Polska B gdzie nie zrobiono prawie nic przez te prawie 30 lat. Dotychczasowe ekipy dbały tylko o swój elektorat głównie o młodych, wykształconych z dużych miast. Nie zadbano o słabo wykształconych z małych miast i wiosek i tych ze ściany wschodniej. Quinque napisał(a): Ja rozumiem. Dlatego że demokratami nie są Poważnie? to może przedstaw dowody. Wybory były w pełni demokratyczne. Wygrali. Nie bardzo mnie to cieszy ze względów gospodarczych ale cóż zobaczymy. Przez 4 lata gospodarki nie rozwalili. Quinque napisał(a): Cieszy że konfederacja najprawdopodobniej przeszła. Już nie mogę się doczekać jak Grzegorz Braun, Winnicki i Korwin jadą po tych pajacach z lewactwa Czyli chodzi ci o kabaret. Też się obawiałem pajacowania tych panów. I jeszcze mamy w sejmie razem z nimi narodowców.
|
Pn paź 14, 2019 9:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może czas na refleksje w obozie opozycji. Mam na myśli KO.
|
Pn paź 14, 2019 10:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chyba nie rozumiesz co do Ciebie napisałem
|
Pn paź 14, 2019 10:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Quinque napisał(a): Chyba nie rozumiesz co do Ciebie napisałem To musisz popracować nad umiejętnością pisania zrozumiałych tekstów. Znalazłem taką perełkę: Szczepan Twardoch napisał(a): Słuchajcie, może z okazji zasłużonej klęski pajaców i niezasłużonego zwycięstwa dziadów borowych ktoś zechciałby podzielić się w mediach społecznościowych błyskotliwą analizą zwycięstwa tego przyczyn, obejmującą opinie o rozdawnictwie, kupowaniu głosów za 500+, niskim poziomie oświaty i czytelnictwa, chłopach pańszczyźnianych, oraz koniecznie oburzenie na lud głosujący zgodnie ze swoim materialnym interesem (w demokracji! skandal!) nie zaś zgodnie z Wartościami Wyższymi? No kto? Bardzo proszę. Żadnej jeszcze nie czytałem. Bardzo brakuje takich głosów. Kiedy głosujący na PiS dowiedzą się, jak bardzo nimi gardzicie, to na pewno zrobi im się tak głupio, że następnym razem to nawet na Schetynę zagłosują, byle zasłużyć na wasz podziw. Można powiedzieć że zgadzam się z tym stwierdzeniem
|
Pn paź 14, 2019 10:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Quinque napisał(a): Kael napisał(a): Nie wiem, jak wyjdzie na tym Kosciol w Polsce. Nio ale strata mlodego pokolenia moze jest mu obojetna. Dopoki starsi wierni platnicy nie wymra Jak tam wasz podatek Kościelny? Dalej Niemmiecy biskupi wyrzucają ludzi z Kościoła za niepłacenie? Dalej jesteście w stanie schizmy względem Rzymu? Żałosne. Typowo prezesowa obrona przez atak. Gdybyś chciał wiedzieć jak jest, a nie tylko swoją ignorancje ujawniać, to zastanowiłbys się, czy podatki na Kościół, które są proporcjonalne do dochodów, a jeśli nie płacisz podatków państwu, nie finansujesz też wspólnoty Kościoła, są bardziej moralne i chrześcojańskie niż opłaty na Kościół w Polsce. U nas wdowa z niską rentą nie musi księdzu płacić tysięcy za pogrzeb męża. Nikt nie oczekuje ofiary "co łaska" za żaden sakrament, wydanie dokumentu czy inną posługę. A ofiara na Mszę św to 5 euro. A to o schizmie to kolejne oszczerstwo bez pokrycia w twoim wydaniu. Zwolennicy Korwina też tak mają: pluć, waöić na odlew i czuć się lepszym.
|
Pn paź 14, 2019 10:44 |
|
 |
katon
|
Wybory w Polsce szeroko komentowane zagranicą: https://www.bbc.co.uk/news/world https://www.welt.de/Wydarzenie dnia.
|
Pn paź 14, 2019 10:59 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Quinque napisał(a): Cieszy że konfederacja najprawdopodobniej przeszła. Już nie mogę się doczekać jak Grzegorz Braun, Winnicki i Korwin jadą po tych pajacach z lewactwa I chyba się nie doczekasz: Cytuj: 11:18 PKW opublikowało również częściowe wyniki z wyborów do Senatu z 93,93 proc. komisji wyborczych. Według nich PiS zdobyło 45,22 proc. głosów, KO - 34,92 proc., PSL - 5,57 proc., Lewica - 2,29 proc. https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... wo/ls055mx
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pn paź 14, 2019 11:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn paź 14, 2019 11:16 |
|
|
|