Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 17:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna strona
 Konfederacja - czy warto poprzeć? 
Autor Wiadomość
Post Re: Konfederacja - czy warto poprzeć?
IrciaLilith napisał(a):
[url]https://scholar.google.pl/scholar?lookup=0&q=violent+video+games+and+children%27s+aggressive+behaviors&hl=pl&as_sdt=0,5&as_vis=1
[/url]
Tu masz pełno badań. Miłego szukania tych, które wskażą na ewidentny związek przyczynowo skutkowy. Bo korelacja a przyczynowość to dwie różne sprawy.
Polecam szczególnie testy gdy zapewniono agresywnym nastolatkom dostęp do brutalnych gier z lub bez zajęć psychoedukacyjnych.

Korelacja to nie przyczynowość...
Tu jest to ładnie wyjaśnione:
http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,129155,16777366,Czy_zakupy_margaryny_przyczyniaja_sie_do_rozpadu_malzenstw_.html

Podobnie łatwy dostęp do broni nie jest przyczyną zwiększenia liczby zabójstw, napadów czy wymuszeń, a zakaz nie poprawia bezpieczeństwa. Tu wystarczy uważna analiza danych z całego świata i widać, że nie o to chodzi. Tak samo ilość osób uzależnionych od narkotyków też w zupełnie zaskakujący sposób koreluje z realnym statusem prawnym.
Analizowanie danych i to uważne, a nie tylko opieranie się na opiniach.

Opinie nie rodzą sie tak, ot z czystej fantazji.
Za długo żyję na tym świecie, aby nie wiedzieć, że kto ma pieniądze, to ma analizy i badania sobie przydatne, a producenci gier komputerowych pieniądze mają.

Pt cze 28, 2019 7:26

IrciaLilith napisał(a):
Podobnie łatwy dostęp do broni nie jest przyczyną zwiększenia liczby zabójstw, napadów czy wymuszeń, a zakaz nie poprawia bezpieczeństwa. Tu wystarczy uważna analiza danych z całego świata i widać, że nie o to chodzi.

Widać albo i nie widać, zależy kto patrzy. Na razie jednak nie ma nawet na co spojrzeć, bo w tym wątku nikt żadnych analiz nie przytacza.

A wracając nieco w kierunku tematu wątku, obok Konfederacji do wyboru jest też Federacja.

Pt cze 28, 2019 7:37

Konfederacja przeciwko propagowaniu marksizmu na uczelniach wyższych w Polsce - konferencja prasowa https://www.youtube.com/watch?v=z1Tbw-huSV4
Co za stek bredni i ogolników: którzy naukowcy propagują marksizm; na czym to polega itd. Czy informowanie to marksizmie to propagowanie? Jeden z mówców utożsamia marksizm z feminizmem i teoriami krytyczmnymi? To wszystko widzi poseł Bosak i nie reaguje na ten intelektualny bełkot. Ci ludzie mieszją różne sprawy, czasami trafnie opisują, ale przyczyną nie są nauczanie marksizmu na uczelni. Za przemoc odpowiada każdy człowiek, a nie idea, nawet tak toksyczna, jak marksizm.

Wt paź 22, 2019 8:11
Według niektórych to gender to neomarksizm. Sama UE oparta na ideach neomarksistowskich. Zapewne Konfederatom właśnie o propagowanie takiego marksizmu chodzi.

Wt paź 22, 2019 9:27
Jockey napisał(a):
Według niektórych to gender to neomarksizm.
Tylko że ci „niektórzy” nie potrafią nijak tego uzasadnić.
Cytuj:
Sama UE oparta na ideach neomarksistowskich.
Tego również nie potrafi Jockey w żaden sposób uzasadnić i ignoruje każdą prośbę o uzasadnienie. Ale powtarza to wzorem Goebbelsa tak długo, aż się stanie prawdą.
Cytuj:
Zapewne Konfederatom właśnie o propagowanie takiego marksizmu chodzi.
Zapewne właśnie o to chodzi. Bierzemy pogląd, który nam się nie podoba, przyklejamy mu losową łatkę, a następnie metodą zdartej płyty przekonujemy „publikę”, że ten pogląd nosi takie znamiona. A na koniec domagamy się cenzury tego poglądu na podstawie łatki, którą sami przykleiliśmy.

Wt paź 22, 2019 11:06
Pan moderator wyzywający od Goebbelsa może łaskawie raczy się douczyć i zapoznać z terminem neomarksizm. Wiem to trudne i trzeba dużo czytać i nie wiem czy Pan moderator jest na takie coś gotowy.
A następnie pan moderator zapozna się z „Manifestem z Ventotene” autorstwa włoskich komunistów Altiera Spinellego i Ernesta Rossiego. I jak już pan moderator to zrobi to będzie mógł zrozumieć posty Jockeya jak również filmiki z tego co głosi od lat Korwin i co ostatnio mówią narodowcy.

Wt paź 22, 2019 11:49
Jockey napisał(a):
raczy się douczyć i zapoznać z terminem neomarksizm
Ależ ten termin doskonale znam. Oznacza on zwykle tyle co „poglądy, które nie podobają się osobom identyfikującym się jako prawicowe”.
Cytuj:
A następnie pan moderator zapozna się z „Manifestem z Ventotene” autorstwa włoskich komunistów Altiera Spinellego i Ernesta Rossiego.
No i co ma z tego faktu wynikać, że jacyś komuniści napisali jakiś manifest?

Wt paź 22, 2019 12:49
Wiedziałem, że szanowny pan moderator nie zrozumie.

Wt paź 22, 2019 13:35
Jockey napisał(a):
Wiedziałem, że szanowny pan moderator nie zrozumie.
Ależ ja doskonale rozumiem i wyjaśniłem mechanizm. Szanowny pan Jockey natomiast nie przedstawił żadnej alternatywy dla takiego rozumienia, poza próbą zamknięcia mi gęby przy pomocy moderacji oraz łgarstwa, jakobym „wyzywał go od Goebbelsa”. Zatem pozostaje mi nadal utrzymywać jedyny sensowny pogląd, że ów „neomarksizm” UE jest łatą przypietą przez tzw. „prawicę” i nie ma on żadnych podstaw historycznych, czy ideowych. Gdyby bowiem było inaczej, to by Jockey przedstawił konkretne postulaty Marksa i konkretne prawa UE i wskazał na podobieństwa między nimi. Zamiast tego zaś wolał Jockey powołać się na jakiś tam manifest, który ani nie jest autorstwa Marksa, ani nie jest podstawą funkcjonowania UE.

Wt paź 22, 2019 13:50
Nie spodziewałem się innej reakcji szanownego moderatora niż adpersonam
Cóż taki klimat
A może ktoś szanownemu moderatorowi wytłumaczy to co niezrozumiałe?
Ja nie jestem pozytywista. I nie mam zacięcia tłumaczenia elementarza.

Wt paź 22, 2019 14:40
Jockey napisał(a):
Nie spodziewałem się innej reakcji szanownego moderatora niż adpersonam
Zwrócenie uwagi, że interlokutor nie przedstawił dowodów na swoje twierdzenia to nie jest ad personam. Natomiast twierdzenie, że czegoś tam się po interlokutorze należy spodziewać – już jest.
Cytuj:
I nie mam zacięcia tłumaczenia elementarza.
No właśnie. Fakt, że UE jest instytucją neomarksistowską to jest po prostu prawda wiary, w którą Jockey wierzy. Nie ma potrzeby tłumaczenia tego sądu. Tak po prostu jest i koniec.

Wt paź 22, 2019 14:45
[ciach... koniec waśni i sporów. M.]

Wt paź 22, 2019 14:48

Jockey napisał(a):
Według niektórych to gender to neomarksizm. Sama UE oparta na ideach neomarksistowskich. Zapewne Konfederatom właśnie o propagowanie takiego marksizmu chodzi.

Nie wiadomo, o co tym ludziom chodzi. Oczerniają UW i nie przedstawiają żądnych racjonalnych dowwodów, tylko insynuacje. Jeśli mówienie o feminizmie, czy teorii krytycznej to (neo)marksizm, to rzeczywiście ci ludzie są ignorantami. Niech może Konfederacja stworzy własną uczelnię i tam wykłada jedynie słuszne poglądy.

Wt paź 22, 2019 14:49
proteom napisał(a):
Nie wiadomo, o co tym ludziom chodzi.
No właśnie wiadomo. Chodzi o to, żeby mieć podstawy do wprowadzenia cenzury. Idei zjednoczonej Europy ot tak ocenzurować się nie da. Ale są podstawy, aby cenzurować propagowania systemów totalitarnych. Więc trzeba dokonać asocjacji jednego z drugiej metodą zdartej płyty. Żeby ludzie naprawdę uwierzyli, że UE to marksizm, choć nie przedstawi się na to żadnej przesłanki.

Jedyną metodą walki z taką strategią jest na spokojnie wskazywać, że nie ma związku między jednym a drugim i prosić o takich związków wskazanie. Powyżej widzimy, jak strategia się wykłada.

Wt paź 22, 2019 14:53

Jockey napisał(a):
A następnie pan moderator zapozna się z „Manifestem z Ventotene” autorstwa włoskich komunistów Altiera Spinellego i Ernesta Rossiego.

To już powoli wkurza. Chyba trzy razy korygowałem ten mem, ale nadal jak wychodzi temat, to Jockey (i nie tylko) wyciąga ten copy-paste.

A więc jeszcze raz, tym razem bez linków, już parę razy zamieszczałem:

- „Manifest z Ventotene” jest autorstwa TRZECH Włochów.
- a mianowicie Altiera Spinellego, Ernesta Rossiego i Eugenia Colorniego.
- z tej trójki TYLKO pierwszy, Spinelli, był komunistą.
- nadmieńmy, że dystansował się od marksizmu, ale to dygresja.
- nazywanie Rossiego komunistą jest KŁAMSTWEM
- Rossi miał w swojej karierze epizody nacjonalistyczne, socjaldemokratyczne i radykalno-liberalne. Komunizmu na tej liście nie było.
- Colorni jest socjalistą, ale także bez powiązań komunistycznych.

Tak więc nie dwóch autorów komunistycznych tylko trzech autorów, z czego jeden - komunista.

...

(Koh 3:1nn)

Wt paź 22, 2019 15:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna strona