Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
pom napisał(a): Powinnaś wziąć udział w tych wyborach korespondencyjnych bo następne do parlamentu (jeżeli nie znajdą skutecznego leku na mutacje COVID-19) może będą tylko przez telefon z Androidem i identyfikacja będzie potwierdzona tęczówką oka, po czym nastąpi kliknięcie na danych kandydatach. Powinności swoje znam, i z tej racji nie zamierzam uczestniczyć w farsie zwanej korespondencyjnymi wyborami. pom napisał(a): To za ile lat proponujecie wybory przełożyć by były osobiste do urn prześwitujących?  Czy za 30 lat? Jaką macie gwarancję, że za 30 lat będzie lek lub skuteczna szczepionka na COVID-19? I kto tu sieje panikę 
|
Śr kwi 08, 2020 12:37 |
|
|
|
 |
pom
|
Alus napisał(a): pom napisał(a): To za ile lat proponujecie wybory przełożyć by były osobiste do urn prześwitujących?  Czy za 30 lat? Jaką macie gwarancję, że za 30 lat będzie lek lub skuteczna szczepionka na COVID-19? I kto tu sieje panikę  Opieram się na faktach. Od czasu pandemii SARS z 2002 r.n.e. nie ma na niego ani skutecznego leku, ani skutecznej szczepionki. A zapowiedzi były porównywalnie płomienne jak obecnie. Co do najbardziej prawdopodobnej hipotezy, że koronawirus wydostał się z Chińskiego laboratorium IV poziomu istnieją dwie możliwości. 1. został świadomie wypuszczony i jest na niego antidotum 2. wydostał się nieświadomie i nie ma antidotum - i ja osobiście jestem zdania, że ten drugi punkt jest najbardziej prawdopodobny
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
Śr kwi 08, 2020 13:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pom napisał(a): Co do najbardziej prawdopodobnej hipotezy, że koronawirus wydostał się z Chińskiego laboratorium Podałem Ci konkretne argumenty wskazujące na to, że ta „hipoteza” jest totalną bzdurą. Ty do tych argumentów się w żaden sposób nie odniosłeś. A teraz powtarzasz tę samą plotkę dla debili jako „najbardziej prawdopodobną”, mimo że sam dobrze wiesz, że to brednie. To jest żałosne i podłe, co robisz.
|
Śr kwi 08, 2020 14:42 |
|
|
|
 |
pom
|
Jakie to argumenty masz na swoją hipotezę - postaram się ustosunkować? Tylko nie traktuj mnie z góry lub przenieśmy się na neutralne forum np benedyktyńskie lub forum zakonne na twitterze.
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
Śr kwi 08, 2020 15:04 |
|
 |
pom
|
To czy (jak twierdzisz) hipoteza prezentowana przez dziennikarzy jest bzdurą poprzesz jakimiś argumentami?
|
Śr kwi 08, 2020 15:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pom napisał(a): Jakie to argumenty masz na swoją hipotezę - postaram się ustosunkować? Konkretne pytania do tej debilnej plotki podałem tutaj: viewtopic.php?p=1056611#p1056611 zignorowałeś je. Teraz przenosisz ten kretinizm do innych wątków. Proszę tam się ustosunkować do zarzutów, a nie zaśmiecać forum obraźliwymi dla inteligencji użytkowników fake-newsami. Cytuj: Tylko nie traktuj mnie z góry lub przenieśmy się na neutralne forum np benedyktyńskie lub forum zakonne na twitterze. To się przenieście w tej chwili. Nikt Wam nie broni się przenieść. Niestety z jakiegoś powodu postanowiliście swoje kłamstwa wklejać tutaj, zatem ich odparcie nastąpić musi także tutaj.
|
Śr kwi 08, 2020 15:54 |
|
 |
pom
|
zefciu napisał(a): pom napisał(a): Bierze się wirusa (na który jest lek) Czyli jakiego? Takiego jaki się modyfikuje. zefciu napisał(a): pom napisał(a): i grzebie w kodzie DNA Jak się grzebie? Na jakiej zasadzie? Pomijam już fakt, że CoViD-19 jest RNA-wirusem. RNA oznacza, że częściej się mutuje więc to nie ma znaczenia, wirus działa podobnie jak wirus komputerowy stąd nazwa i także można go modyfikować - nie słyszałeś nigdy o żywności GMO? https://pl.wikipedia.org/wiki/Organizm_ ... enetycznie zefciu napisał(a): w którym Bóg zaprogramował istoty z materii Einsteinowej Tłumaczyłem Ci, że to E=mc2, lub prościej uszczypnij się to poczujesz tą materię.  Jest inna niż Pana Jezusa po Zmartwychwstaniu. zefciu napisał(a): pom napisał(a): Ten co grzebie to wie co poprawić, by przywrócić normę. Skąd wie? Z zapisek:) zefciu napisał(a): Nie. To nie jest banalne. Gdybyś miał zielone pojęcie o biologii molekularnej, o tym jak złożonym zjawiskiem jest fałdowanie białek i jak nieprzewidywalne skutki może mieć punktowa mutacja, to byś takich bredni nie głosił.
Rozumiem, że GMO to dla Ciebie sci-fi. zefciu napisał(a): Znamy dokładną sekwencję RNA wirusa CoViD-19. Więc weź dokonaj banalnej rzeczy i zrób to „jednostkowe antidotum”. Albo przestań chrzanić od rzeczy na tematy, o których nie masz pojęcia, powtarzając słowa, których znaczenia nie rozumiesz. Poniżanie kogoś nie jest argumentacją, a brakiem umiejętności dyskusji. Ja twierdzę, że nie ma antidotum na koronawirusa i wydostał się on z Chińskiego laboratorium IV poziomu przypadkowo. Ale teoretycznie możliwe jest zrobienie antidotum tak jak możliwe jest usuniecie wirusa komputerowego.
|
Śr kwi 08, 2020 17:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pom napisał(a): Takiego jaki się modyfikuje. Żałosne! Czyli nie wiesz jakiego i nie masz kandydata. Cytuj: RNA oznacza, że częściej się mutuje więc to nie ma znaczenia Ma znaczenie, że nie mając zielonego pojęcia o CoVid-19 przeklejasz bezmyślnie kretyńskie teorie i wypisujesz, co jest bardziej, a co mnie prawdopodobnie, choć nie masz żadnych przesłanek, by to ocenić. Cytuj: wirus działa podobnie jak wirus komputerowy stąd nazwa Średnio podobnie. Zresztą nie wiem, co z takiego podobieństwa ma wynikać. Cytuj: i także można go modyfikować A czy ja piszę, że nie można? Pytałem, na jakiej zasadzie się to czyni? Załóżmy, że chcesz, żeby wirus miał większą śmiertelność – co robisz? Albo żeby szybciej się szerzył – co robisz? Cytuj: Tłumaczyłem Ci, że to E=mc2 A ja Ci tłumaczyłem, że E=mc² to jest wzór, a nie materia. Cytuj: lub prościej uszczypnij się to poczujesz tą materię Aha. Czyli po prostu „materia”. Przymiotnik „Einsteinowa” dokleiłeś bez sensu, żeby „mądrze brzmiało.” A te zapisku skąd bierze? To jest naprawdę żałosne, co uprawiasz. Cytuj: Rozumiem, że GMO to dla Ciebie sci-fi. Nie. Temat GMO przerabiałem na studiach. Dla Ciebie to jest właście takie sci-fi, że jakiś hacker sobie siada i „programuje” wirusa. Wklepuje mu śmiertelność, prędkość szerzenia się i inne parametry, a potem robi „deploy”. Ale to tak nie wygląda. Cytuj: Poniżanie kogoś nie jest argumentacją, a brakiem umiejętności dyskusji. A czy ja Cię poniżam? To raczej Ty poniżasz użytkowników forum zakładając, że mogą uwierzyć w te brednie, które głosisz. Cytuj: Ale teoretycznie możliwe jest zrobienie antidotum tak jak możliwe jest usuniecie wirusa komputerowego. Nie. Zupełnie nie tak. Nie masz pojęcia o biologii molekularnej, lub nie masz pojęcia o informatyce (albo obie rzeczy na raz).
|
Cz kwi 09, 2020 14:36 |
|
 |
pom
|
Ta dyskusja do niczego nie prowadzi co widać po Twojej postawie, którą odbieram jako `a po co, a dlaczego, a gdzie` . Mamy Triduum i święta. Skupmy się puki co na tym.
Każdy ma prawo do własnego poglądu co do genezy koronawirusa. Mój znasz. A Ty masz jakiś pogląd na genezę koronawirusa? Odpowiedz mi po świętach bo teraz są ważniejsze sprawy od luźnych dyskusji.
|
Cz kwi 09, 2020 21:23 |
|
 |
subadam
|
pom napisał(a): To za ile lat proponujecie wybory przełożyć by były osobiste do urn prześwitujących?  Czy za 30 lat? Jaką macie gwarancję, że za 30 lat będzie lek lub skuteczna szczepionka na COVID-19? Jesli siadasz do gry z szulerami to nie mozesz narzekac na jej wynik. Dlatego najlepiej tego nie robic.
|
Cz kwi 09, 2020 22:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pom napisał(a): Ta dyskusja do niczego nie prowadzi Oczywiście, że nie prowadzi. Bo gdzie miałaby zaprowadzić. Przecież Ty nie możesz się przyznać, że kłamiesz. Dlatego się teraz teatralnie na mnie obrazisz. Cytuj: co widać po Twojej postawie, którą odbieram jako `a po co, a dlaczego, a gdzie` A co jest złego w takie postawie? Jeśli ktoś postuluje jakiś scenariusz, to mam prawo się dopytywać, jak taki scenariusz sobie wyobraża. Jeśli widzę, że wyobraża sobie na podstawie luźnych skojarzeń, które nie mają pokrycia w nauce, to mam prawo zwrócić na to uwagę. Cytuj: Mamy Triduum i święta. Twoja obłuda jest naprawdę żałosna. Cytuj: Skupmy się puki co na tym. A po polsku? Cytuj: Każdy ma prawo do własnego poglądu co do genezy koronawirusa. Żałosne! Twój „pogląd”, w który sam nawet nie wierzysz nie ma żadnego pokrycia poza skojarzeniami w rodzaju „wirus biologiczny jest trochę jak komputerowy”, „inżynieria genetyczna jest trochę jak programowanie”, czy „wirusy są trochę jak żywność”. Wszystko to kupy się nie trzyma. Nie mamy technologii, która by nam pozwoliła robić to, co twierdzisz, że zrobiono w owym „tajnym laboratorium”. Cytuj: A Ty masz jakiś pogląd na genezę koronawirusa? Swojego poglądu nie mam, bo nie przeprowadziłem żadnych badań. Natomiast nie widzę powodu, aby odrzucić teorię, jaką uznaje większość wirusologów, że jest to efekt przeniesienia na człowieka wirusa, który dotychczas zarażał populację zwierząt. Takie przypadki zdarzały się w historii ludzkości ciągle, zanim jeszcze wiedzieliśmy, co to jest DNA. Nie ma potrzeby snuć teorii rodem z science-fiction.
|
Pt kwi 10, 2020 7:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widze, ze "posla bez zadnego trybu" i innych kolegow partii rzadzacej, zadne zakazy i nakazy nie obowiazuja. Ciekawe jakie mandaty beda musieli zaplacic? Cytuj: Jednocześnie w kraju trwa stan epidemii. Zamknięte są szkoły, a na ulicy trzeba zachować wobec innych osób dystans co najmniej dwóch metrów. Dotyczy to również osób mieszkających razem w domu z pewnymi wyjątkami, na przykład, gdy opiekujemy się osobą niepełnosprawną lub opiekujemy się osobą poniżej 13. roku życia. Zamknięte są restauracje, lasy, parki, plaże, bulwary. Obowiązują limity osób w sklepach oraz transporcie publicznym. Obywatelom polecono pozostanie w domu, także podczas świąt wielkanocnych.
Od 16 kwietnia wejdzie zarządzenie władz nakładające obowiązek zakrywania nosa i ust w przestrzeni publicznej. W sklepach spożywczych obowiązuje nakaz noszenia rękawiczek ochronnych. https://tvn24.pl/polska/koronawirus-w-p ... ia-4551228
|
Pt kwi 10, 2020 13:50 |
|
 |
subadam
|
Czepiasz sie Kael. Przeciez od dawna wiadomo ze prawo jest dla suwerena a nie dla pisowskich bazow.
|
Pt kwi 10, 2020 16:53 |
|
 |
proteom
|
Macierewicz prezentuje symulację instytutu w Wichita: Nie brzoza, ale wybuch! https://www.youtube.com/watch?v=Zc_uGHu8YegCzy ten człowiek jest chory psychicznie, czy zakłamany?
|
So kwi 11, 2020 6:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po prostu bezkarny i pozyteczny. A kto mu zabroni gadac co chce? Slupki 10 lat lecialy do gory przy okazji podgrzewania tezy o zamachu, to snul.dalej swoje wymysly, bo ludzie mu to z ust spijali, a prezesowi pasowalo w drodze po wladze.
Gdy rozum śpi, budzą się demony.
|
So kwi 11, 2020 6:39 |
|
|
|