Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 23:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Kael napisał(a):
Czyli na pewno nie podoba ci sie Duda, ktory nic pozytywnego nie wnosi, a jego obietnice sprzed 5 lat okazaly sie byc widmem.
Zawsze cos.

No toś palnęła :D :D :D

So cze 20, 2020 15:24

andej napisał(a):
Karty są rozdane. Liczy się pierwszych dwóch. Reszta, to tylko układy dotyczące tego, co kto skorzysta na poparciu jednego z kandydatów tury II. W tej chwili Duda ma 56 do 61,5 % szans na zwycięstwo, a Trzaskowski 26 do 38,5 % (nie ma jednoznacznych danych, jedynie szacunkowe).

Mniej ważne kto wygra. Ważniejsze, czy Polska wygra.

A mi bardziej podoba się ten kandydat, który jest mniej agresywny. Który więcej mówi o tym, co zrobić dla Polski, niż ten, który tylko wytyka błędy. Nie podoba mi też taki, który deklaruje zniszczenie dorobku przeciwnika. Wolę, aby sprawy krajowe toczyły się nie najlepszym kierunku, niż żeby wciąż były ruchy w tą i z powrotem, czyli stanie w miejscu.

Nie wiem skąd takie procenty. Ja tam jestem prawie pewny od momentu gdy Trzaskowski został kandydatem to on te wybory wygra. Raz że Duda jest bardzo kiepski w tej kampanii a po drugie jego kompanii z PIS mu to utrudniają.
Fatalnie rozegrali kwestie światopoglądowe i zamiast zyskać to stracili.
A w polityce to bardzo ważne jest aby umieć lawirować i jak jest jakieś trudne pytanie to trzeba wiedzieć jak to zrobić aby na nie nie odpowiedzieć i do tego aby pozostawić jeszcze aby nic nie stracić a nawet zyskać.

„Ja jestem rodzicem i skoro pan nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie dziennikarzom… Mam dwójkę dzieci. Czy wprowadzi pan ustawę o LGBT do szkół, czy ja będę musiał o tym uczyć dzieci, albo nie puszczać je na lekcje?” – spytał – „Jak to będzie wyglądało?”.

„Niech się pan nie nabiera na manipulacje telewizji rządowej.” – stwierdził –” Dlatego, że to, co jest najważniejsze, to stać przy wszystkich mniejszościach. Wie pan, ile jest hejtu w szkołach? Są atakowane dzieciaki, które inaczej wyglądają, mają inny kolor skóry, inną orientację seksualną, które kibicują innemu klubowi. I dlatego musimy walczyć z nienawiścią i z hejtem, dlatego każdy prezydent powinien bronić większości”.
https://www.stefczyk.info/2020/05/24/to ... arte-lgbt/
Jak widać niełatwo jest odpowiadać na proste konkretne pytania.
No nie wiem być może będzie jakiś przymus i bądz tu mądry i pisz wiersze.

So cze 20, 2020 15:46
Ale jakie to niby proste pytanie? Nalezaloby zaczac od tego jak to niby"ustawe o LGBT" ktokolwiek chce"wprowadzac do szkol"i kaze"uczyc o niej dzieci"?

Te brednie, ktore wygaduja dobrze oplaceni klakierzy z telewizji Kurskiego (kolejny "sukces PADa) sa po prostu bez sensu. Tak jak bez sensu byla debata w TVP na bazie pytan znanych PADowi a on i tak ja przegral.

Faktem jest to co bylo w odpowiedzi: nietolerancja wsrod dzieci i doroslych jest ogromna i o ile u doroslych trudno to zmienic zawsze mozna probowac z dziecmi. I nie chodzi tu glownie o orientacje seksualna.

Jakos ani PiSowi ani PADowi nie przeszkadza rozwiazle zycie heteroseksualistow. A zycie, ba, sam fakt istnienia homoseksualistow sprawia, ze staja sie apostolami i nieproszonymi obroncami cudzej moranosci.

PAD wzywa mlodziez do pozostania w Polsce, a z tego co czytam w internecie, jego wlasna corka wybyla do Londynu.

So cze 20, 2020 16:54

To mam rozumieć że obowiązkowo powinny być wprowadzone zajęcia do szkół z tolerancji równości? Jak one mają wyglądać?
A może rodzice nie mieliby nic przeciwko takim lekcjom równości gdyby nie co niektóre treści.
Rozumiem że tolerancja dla innego koloru skóry czy innej orientacji seksualnej, a czy też mają być w tej edukacji zawarte np różne koncepcje rodziny typu dwie mamusie i dzieci czy dwóch tatusiów i dzieci? Wtedy to rzeczywiście należałoby szkolić dzieci od maluszka gdyż bardzo konserwatywne to polskie społeczeństwo jest.

So cze 20, 2020 18:18
Kiedys takie tematy omawiano na lekcjach wychowaeczych plus w ramach lektur na jezyku polskim.
Historia tez bywala zrodlem inspiracji.

Tolerancja zaczyma sie od empatii.

Nie rozumiem, dlaczego dzis w Polsce, wiele autorytetow i "autorytetow" ( np PAD czy abp Jedraszewski) skupia sie li i jedynie na tozsamosciach plciowych (seksualnych)? To jest glowny problem w Polsce? Poza tym to juz kazdy jest akceptowany, szanowany i niedyskryminowany?
W szkolach nikogo nie wysmiewaja, nie mobbinguja, kazdy ma na kogo liczyc, jesli nie wyglada jak otoczenie akceptuje, albo nie uczy sie zle/dobrze, nie ubiera jak inni itp itd?

A, jak ktos juz powiedzial, w Polsce jest kuz dzis wiele rodzin jednoplciowych: matka i babcia i zero ojcow. A sa i wielorodzicowe: matki, ojcowie, kolejne macochy i ojczym(owie). Tego jakos PiS za obraze moralnosci nie uwaza, a wiec i reszta wyborcow sie nie oburza.

So cze 20, 2020 18:58

Czyli rozumiem że według Ciebie powinna być obowiązkowa edukacja dla dzieci gdzie nauczano by że są różne koncepcje rodziny i powinno się dzieci tak uświadamiać aby w pełni popierały małżeństwa jednopłciowe i adopcję przez nie dzieci.
Obowiązkowo. Tak?
Ktoś ma taki pogląd na tego typu sprawy to już wszyscy muszą się z tym zgodzić i jeszcze do tego obowiązkowo trzeba dzieci edukować niezgodnie ze swoimi przekonaniami i nauką Kościoła.
Taki dyktat po prostu tych których pogląd na pewne rzeczy jest tym najwłaściwszym.

So cze 20, 2020 19:29
Kolejny na tym forum, ktory czyta, co chce przeczytac i kompletnie nie szanuje rozmowcy!

Nie odpowiadam za to, co ty rozumiesz. Ale to co ty zrozumiales z mojego wpisu swiadczy dobitnie o tobie.

Ja napisalam kompletnie cos innego, o absolutnych podstawach tolerancji niezbednych po to, zeby swiat nie byl pieklem, a ty dopatrujesz sie tylko tematu dyzurnego w mediach panstwowych: rodzin jednoplciowych i uwazasz, ze to bedzie glowny temat w szkolach. Kiedy niby? Jak Trzaskowdki zoszanie prezydentem? Zalosne!
Wspolczuje ograniczonych horyzontow.
Obys ty i twoi bliscy nie doznali nietolerancji, z innych niz orientacja plciowa, powodow.

Moze twoj swiat ogranicza sie do ludzi, ktorzy sa tolerancyjni=dobrze wychowani i akceptuja innosc bez glupich uwag?
Moze po prostu masz szczescie?

Niestety, wiekszosc ludzi takiego szczescia nie ma, a mobbing moze dotknac kazdego, chocby byl swietym za zycia.
Dziwnym trafem, tych niedoskonalych i bezwzglednych, trafia rzadziej.

So cze 20, 2020 19:51

A w czym problem? Zadaje proste pytanie, a Ty unikasz odpowiedzi i piszesz coś o tolerancji.
Obowiązkowa edukacja równościowa z elementami tolerancji tak czy nie? i dlaczego?
Czy obowiązkowo powinno się nauczać dzieci o różnych koncepcjach rodziny typu dwie lesbijki i dzieciaki czy też o dwóch gejach i dzieciakach. Tak czy nie i dlaczego?
Myślę że jakbym zapytał o to Biedronia toby mi od razu uczciwie na te pytania odpowiedział.

Można przecież odpowiedzieć że to rodzice powinni decydować, albo że tego typu edukacja powinna być obowiązkowa.

Zamiast tego zostałem zaszufladkowany jako ktoś o ograniczonych horyzontach. iA co Ty możesz wiedzieć o mojej tolerancji?
Nic o mnie nie wiesz.
A także otrzymuje tego typu odpowiedzi:
"A, jak ktos juz powiedzial, w Polsce jest kuz dzis wiele rodzin jednoplciowych: matka i babcia i zero ojcow. A sa i wielorodzicowe: matki, ojcowie, kolejne macochy i ojczym(owie). Tego jakos PiS za obraze moralnosci nie uwaza, a wiec i reszta wyborcow sie nie oburza".

To jak mam to rozumieć? Czy powinno się nauczać dzieci że pary homoseksualne powinny mieć możliwość adopcji dzieci ponieważ już teraz w mamy coś takiego jak matka i babcia czy macochy i ojczym.

So cze 20, 2020 20:59
Moderator

katon napisał(a):
Czy obowiązkowo powinno się nauczać dzieci o różnych koncepcjach rodziny typu dwie lesbijki i dzieciaki czy też o dwóch gejach i dzieciakach. Tak czy nie i dlaczego?

A gdzie Ty masz takie propozycje/koncepcje (kto ma taki program) poza wciskaniem takiego kształtu edukacji przez miłościwie nam panujących?

So cze 20, 2020 21:06

A po co mieszać w to miłościwie nam panujących skoro w programie WHO odnośnie nauczania dla dzieci jest punkt o różnych koncepcjach rodziny.
Mam naiwnie rozumieć że to chodzi o różne koncepcje rodzin heteroseksualnych? Albo jak to Kael pisze babcia, córka i dzieciaki.

So cze 20, 2020 21:14
Moderator

A to WHO pisze program dla polskiej szkoły?

So cze 20, 2020 21:23

Program WHO jest jednym z ważnych punktów LGBT+ wprowadzonym w Warszawie przez przyszłego prezydenta Trzaskowskiego
Media o tym nie informują czy co?
Czy ktoś się z tego wstydzi?
Tak samo bardzo ważnym programem był dla śp Adamowicza (ILOVE) z tym że tam jest jeszcze dodatkowa wzmianka o wolnym wyborze kobiet no bo wiadomo że to kobieta ma decydować o swoim ciele.
Tyle się mówi o LGBT a o konkretach zero, tylko jakieś papki informacyjne.

So cze 20, 2020 21:46
Moderator

Zadałam proste pytanie i nie dotyvzyło ono ani LBGT ani Trzaskowskiego. Nie rozumiesz pytania? Mam wrażenie, że odpowiadasz jak Macierewicz dziennikarzowi Wp na wiecu Dudy.

So cze 20, 2020 22:05
Małgosiaa napisał(a):
katon napisał(a):

A gdzie Ty masz takie propozycje/koncepcje (kto ma taki program) poza wciskaniem takiego kształtu edukacji przez miłościwie nam panujących?

I miłościwie panujący wciskają przekonanie o totalnym zagrożeniu dla kraju, dla rodziny, dla dzieci, ze strony LGBT, a okazuje sie, że zatrudniają geja jako osobistego fryzjera. By tenże fryzjer aktualnie stał sie ofiarą tego straszenia.
https://wprost.pl/kraj/10336488/byly-fr ... kraju.html

Hipokryzja niebotyczna, a ciemny lud ją łyka.

N cze 21, 2020 7:38

@Małgosia
I czego tu nie rozumiesz?
Poprostu to od polityków zależy co będzie się w szkołach wprowadzać, a jak wiadomo Rafał Trzaskowski chce wprowadzenia karty LGBT w. całej Polsce a tam jest uwzględniony program WHO.
Przecież to jest w jego programie wyborczym.
To ja nie otrzymałem jak dotąd odpowiedzi odnośnie obowiązkowej czy edukacji LGBT tak jak pytał o to rodzic Trzaskowskiego.

N cze 21, 2020 7:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769 ... 976  Następna strona