Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 9:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Alus napisał(a):
Hipokryzja niebotyczna, a ciemny lud ją łyka.

A czy możesz być w temacie i odpowiedzieć mi na moje proste pytanie?

N cze 21, 2020 7:52
Moderator

katon napisał(a):
Przecież to jest w jego programie wyborczym.

Proszę wskazać konkretny punkt programu z linkiem do źródła.

N cze 21, 2020 7:52

Ależ proszę:
wprowadzenia karty LGBT na terenie całego kraju
https://www.radiozet.pl/Co-gdzie-kiedy- ... -OBIETNICE
Myślę że wyborcy powinni się interesować programami kandydatów na których chce się zagłosować. :(

N cze 21, 2020 7:56
Męczące są dywagacje, gdy obcy ludzie wchodzą z buciorami w prywatne, intymne życie drugiego człowieka. Życie dotyczące czy to sexu, czy wiary. Każdy z nas ma niezbywalne prawo do życia tak jak tego pragnie. Czy takim samym niezbywalnym prawem mogą "poszczycić" się ludzie, którzy postanowili dokonać apostazji z KRK? Jest wiele filmików na YT opowiadających o tym, na jakie przeszkody są narażeni. Czy w związku z tym, w katolickim kraju nad Wisłą nie ma ateistów, innowierców, formalnych/nieformalnych apostatów? Podobnie jest z ludźmi, których obecnie określa się skrótem LGBT. Oni tu są, żyją wśród nas i mają niezbywalne prawo by żyć tak jak im w sercu gra.
A ponieważ jest to portal katolicki, to subtelnie przypomnę, że wszyscy jesteśmy dziećmi tego samego Boga. Każdy z nas bez względu na światopogląd/przekonanie ma miejsce w Jego kochającym sercu.

N cze 21, 2020 8:26

Dokładnie o to chodzi aby pozwolić ludziom żyć i wychowywać swoje dzieci zgodnie ze swoimi przekonaniami bez narzucania czegokolwiek. Owszem ludzie LGBT, innowiercy, ateiści czy katolicy powinni mieć prawo do życia tak jak im w sercu gra.
Problem zaczyna się wtedy gdy ktoś chce coś narzucić innym.
A rodzice powinni mieć prawo wychowywania swoich dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami.
I mógłby powstać taki program ponad podziałami gdzie uczyłoby się dzieci tolerancji dla wszelkich inności i byłby to program do zaakceptowania dla wszystkich bez jakichś wtrętów typu różne koncepcje rodziny czy też innych które są nie do zaakceptowania
dla sporej grupy społeczeństwa.
Rzeczywistość jest jednak taka że ktoś coś chce narzucać innym. Wcześniej była to religia a teraz coś innego wszystko byleby nie pozwolić ludziom żyć tak jak tego sobie pragną.

N cze 21, 2020 8:58
Naprawdę uważasz, że musi powstawać jakiś specjalny program, ponad podziałami, który nauczy dzieci tolerancji na wszystkie inności? To mam dla Ciebie dobrą wiadomości - to program miłości drugiego człowieka, takim jaki jest. Dzieci są takie same jak ich rodzice ;)

A póki co może Małgosia coś jeszcze rozjaśni w tej wysoce politycznej kwestii:
"Mam dość" - Lombard
https://www.youtube.com/watch?v=FPrwi-tjCHY

Ps. Proszę Modów o wyrozumiałość, wiem że to nie jest temat o kulturze, ale nie od dziś wiadomo jaki wpływ na stosunki międzyludzkie ma muzyka - łagodzi obyczaje, dodając lekkości w spojrzeniu na rzeczywistą rzeczywistość.

Dobrej niedzieli :)

N cze 21, 2020 9:15

Małgosiaa napisał(a):
A to WHO pisze program dla polskiej szkoły?

To mi się podoba. A nawet zamraża grozą.
Na szczęście nie. Lecz niestety programy są pisane, przez osoby i instytucje, na podstawie wytycznych WHO. Stąd bierze się gloryfikacja homeseksualizmu, ideologia LGBT (niewiele mająca wspólnego z ochroną dewiantów (słowo użyte w sensie rozkładu Gaussa) i przymuszanie do propagowania tzw. aborcji, czyli zabijania ludzi w fazie embrionalnej.
Kilku z kandydatów gorąco propaguje wytyczne WHO. Jednym z nich jest kandydat sponsorowany przez Niemców i organizacje współfinansowane przez Sorosa.

N cze 21, 2020 9:35
Ktory to kandydat jest "spinsorowany przez Niemcow"?

Kandydat sponsoriwany z kasy polskich podatnikow, bez pytania ich o zgode ma jakas moralna wyzszosc! Bo jawnie kradnie kase na swoja wygrana i sam ja sobie przydzielil? Rowny chlop!

N cze 21, 2020 10:59

Believing napisał(a):
Naprawdę uważasz, że musi powstawać jakiś specjalny program, ponad podziałami, który nauczy dzieci tolerancji na wszystkie inności? To mam dla Ciebie dobrą wiadomości - to program miłości drugiego człowieka, takim jaki jest. Dzieci są takie same jak ich rodzice ;)

Oj żeby to działało, ale może to i lepiej już nic nie wprowadzać jak miałoby się coś na siłę wciskać dzieciom co jest niezgodne z przekonaniami rodziców.
Niestety prawda jest taka że odpowiednia edukacja ma być obowiązkowa niezależnie od tego czy to się rodzicom podoba czy nie i nie ważne są tu czyjeś poglądy i przekonania.

Nawet za komuny dzieci w wieku przedszkolnym były wolne od wszelkiej kierunkowej edukacji one miały się po prostu bawić.
To były takie czasy gdzie nikogo nie prześladował jeszcze Czerwony Kapturek i Królewna Śnieżka, a taki Murzynek Bambo pozytywnie wpływał na tolerancje dla odmiennego koloru skóry.

N cze 21, 2020 13:10

Kael napisał(a):
Ktory to kandydat jest "spinsorowany przez Niemcow"?
Kandydat sponsoriwany z kasy ...

Niezależnie od użytego "czasownika" kandydat ten:
1. figuruje jako doradca projektu New Pact For Europe, wspieranego przez Fundację BMW i Fundację Bertelsmanna z Niemiec, jak i przez George'a Sorosa.
2. jest aktywny w Klubie Obywatelskim, którego spotkania s ą organizowane przez Fundację im. Konrada Adenauera (Konrad-Adenauer-Stiftung). I
3. figuruje w oficjalnym spisie doradców Nowego Paktu dla Europy finansowanego głównie przez Niemców i George'a Sorosa.

N cze 21, 2020 13:38

andej napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):
A to WHO pisze program dla polskiej szkoły?

To mi się podoba. A nawet zamraża grozą.
Na szczęście nie. Lecz niestety programy są pisane, przez osoby i instytucje, na podstawie wytycznych WHO. Stąd bierze się gloryfikacja homeseksualizmu, ideologia LGBT (niewiele mająca wspólnego z ochroną dewiantów (słowo użyte w sensie rozkładu Gaussa) i przymuszanie do propagowania tzw. aborcji, czyli zabijania ludzi w fazie embrionalnej.
Kilku z kandydatów gorąco propaguje wytyczne WHO. Jednym z nich jest kandydat sponsorowany przez Niemców i organizacje współfinansowane przez Sorosa.

Należy przy tym pamiętać że obecne przepisy antyaborcyjne w Polsce są pro przemocowe i godzą w wolność kobiety i jest to niezgodne z podstawowymi prawami człowieka.
https://www.vaticannews.va/pl/swiat/new ... orcji.html
http://federa.org.pl/wp-content/uploads ... y-2018.pdf

Wzorem dla nas może być Kanada gdzie trzeba sobie zasłużyć aby otrzymać dofinansowanie:

"Zgodnie z nowymi zasadami wszyscy kandydaci ubiegający się o dofinansowanie w programie Canada Summer Jobs muszą podpisać oświadczenie potwierdzające swoje poparcie dla "bezpiecznej i legalnej" aborcji oraz teorii tożsamości płci".
https://www.rp.pl/Polityka/180119617-Ka ... orcje.html

Najlepiej aby to państwo miało decydować o tym jakie powinniśmy mieć przekonania i poglądy i które fobie są szkodliwe a które nie i za które fobie karać nawet więzieniem bądz nawet odmawiać leczenia jak to jest obecnie w UK.

Praca z dziećmi to praca u podstaw. Wprowadzać nawet pożyteczne rzeczy lecz przy okazji wykorzystać to zaaplikowania jakichś ideologii. Jakiś wabik musi być aby naród mógł to kupić. I kupuje.
Co do Sorosa to poza pomocą wykorzystuje swoje pieniądze dla wspierania ruchów aborcyjnych i LGBT a także starał się wpływać na rzeczywistość polityczną za pomocą swoich pieniędzy. Np finansowanie kampanii Obamy.
Zło jest zawsze złem i to niezależnie od tego czy też będzie się robić jakieś pożyteczne rzeczy.
W oczach Boga wielcy są ci którzy dzielą się tym wdowim groszem nie afiszując się przy tym.

N cze 21, 2020 13:48

Dzieci w szkole powinny byc przede wszystkim uczone jak sie uczyc, ( czego polska szkola wogule nie robi ) oraz podstaw domowej ekonomii i prawa, tak zeby jako dorosli mogli dac sobie rade w obecnych skomplikowanym ekonomicznie swiecie. Oczywiscie powinny byc uczone tolerancji dla innosci, bo z tego co pamietam polska szkola byla pod tym wzgledem fatalna, bulizm byl powszechny z najbardziej blachych powodow jak rude wlosy czy pisanie lewa reka. Teraz powody troche sie zmienily ale to co prezentuja w swoich wypowiedziach dorosli wyraznie pokazuje ze bulizm / mobbing dalej ma sie swietnie w polskiej szkole.

Co do tych bzdur wypisywanych powyzej na temat ideoligii LGBT, to nastepna zaslona dymna wyciagnieta w kampanii wyborczej zeby zaslonic problem pedofilii w Kosciele poruszony filmem Sekielskich i teraz wykorzystywana zeby odworcic uwage ludzi od prawdziwych problemow ekonomicznych, czekajacych ich z powodu recesji wywolanej epidemia. Poza tym to wygodny temat zeby jechac po Trzaskowskim, ktory podpisal w Warszawie karte LGBT, ale jak mowi sama spolecznosc LGBT nie wprowadzil praktycznie zadnych jej zapisow zycie. Czyli dalsze zagrywki pijarowe PiS majace na celu podwrocenie uwagi ludzi od rzeczywistych problemow, dokladnie jak w 15 r o emigrantach muzulmanskih, ktorych oni sami zaczeli sprowadzac w duzych ilosciach w ciagu swoich rzadow.
Czyli powyzsza dyskusja jest zupelnie bezprzedmiotowa w aspekcie kampanii prezydenckiej, jako ze prezydent nie ma zadnego przeloozenia na to w jaki sposob powstaja programy szkolne, czy prawo aborcyjne i przy istniejacej przez nastepne 4 lata wiekszosci parlamentarnej PiS zadne zmiany nie beda wprowadzane.
Zreszta jesli nawet w nastepnej kadencji wygra PO z jakas koalicja czy samotnie to tez zadnych zmian oprocz ew kosmetyki nie wprowadzi, bojac sie utraty jinserwatywnuych wyborcow.
Tak ze zejdzcie juz z tego wysokiego c emocji drodzy katon i andej, na razie nie ma sie czego bac.

N cze 21, 2020 17:10

subadam napisał(a):
... Tak ze zejdzcie juz z tego wysokiego c emocji drodzy katon i andej, na razie nie ma sie czego bac.

Niestety, moja skala nie obejmuje wysokiego C. A emocjom staram się nie ulegać. Uwagę traktuję jak personalne przyklejanie łatki osobom, które mają zdanie odmienne. Oraz ochotę na to, aby kneblować osoby o innych poglądach.

Ale do rzeczy. Rzeczywiście w szkołach i nie tylko, panuje wielka nietolerancja. Ale akurat nie dotyczy ona osób o odmiennych orientacjach. Zwykle dotyczy ona osób słabszych. Psychicznie lub fizycznie. Osób biedniejszych oraz mających jakieś zahamowania. Czego przejawem tzw. fala.

Przyznaję rację w tym, że wspomniany polityk jeno składa obietnice, bez zamiaru realnego ich realizowania. Ta smutna prawda, w istocie, często okazuje się pozytywną dla społeczeństwa.

Jest jeszcze jedna kwestia. Czym innym jest ideologia LGBT, a czym innym odmienność pod względem orientacji płciowej. W naszym społeczeństwie osoby monopłciowe są w pełni tolerowane. Natomiast "ideologowie" LGBT okazują publicznie nienawiść zdrowej części społeczeństwa. Usiłują narzucić swoją ideologię.

Osobiście mam kontakty z kilkoma homoseksualistami. Oceniam ich pozytywnie. Ale żaden z nich nie narzuca mi swojej ideologii, ani orientacji. Na tym polega tolerancja.

Jeśli ktoś ode mnie żąda tolerancji, to ja, na zasadzie wzajemności, żądam tego samego.

N cze 21, 2020 17:25
subadam no ale musieliby napisac o pani minister Emiliewicz, ktora na ambonie na Jasnej Gorze zacheca do wyborow, czy o panu (jeszcze) prezydencie RP, ktory straszy wyborem kogokolwiek.innego poza soba, bo "Polska sie cofnie" i mieszaja mu sie wybory prezydenta z wyborami do Sejmu, kiedy glosi, ze
"Dla polskiej gospodarki byli gorsi niż koronawirus" - tak o rządach PO-PSL mówił dziś w Krakowie prezydent Andrzej Duda, przekonując, że obecne rządy dzięki mądrej polityce osłaniają miliony miejsc pracy. "
https://m.niezalezna.pl/336396-prezyden ... oronawirus

Kto wpuscil wbrew zapewnieniom Kosciola w Polsce i prawu koscielnemu, swieckiego na ambone i to w celach agitacji politycznej? I to na Jasnej Gorze?!

Co do pelnej "tolerancji osob homoseksualnych w Polsce", mamy najnowszy przyklad
Cytuj:
Znany fryzjer Jacek Szawioła, który w poprzedniej kampanii wyborczej strzygł Andrzeja Dudę, opublikował w mediach społecznościowych film, z którego wynika, że został pobity. Mężczyzna zasugerował, że ma to związek z jego orientacją seksualną. Warszawska policja potwierdza, że doszło do pobicia i zapewnia, że szuka sprawców.

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzen ... szawa.html

Pan (jeszcze) prezydent Duda na pewno bedzie dalej cos bredzil, ze on to tylko o ideologii, a co ludzie zrozumieja i zrobia z jego szczuciem, to juz nie on...

N cze 21, 2020 17:41

andej napisał(a):

Jest jeszcze jedna kwestia. Czym innym jest ideologia LGBT, a czym innym odmienność pod względem orientacji płciowej. W naszym społeczeństwie osoby monopłciowe są w pełni tolerowane. Natomiast "ideologowie" LGBT okazują publicznie nienawiść zdrowej części społeczeństwa. Usiłują narzucić swoją ideologię.

Osobiście mam kontakty z kilkoma homoseksualistami. Oceniam ich pozytywnie. Ale żaden z nich nie narzuca mi swojej ideologii, ani orientacji. Na tym polega tolerancja.

Jeśli ktoś ode mnie żąda tolerancji, to ja, na zasadzie wzajemności, żądam tego samego.

Zgadzam się z Tobą, z tym, że chciałbym zwrócić uwagę na pewien błąd logiczny, który często jest popełniany w mediach. Ideologię można próbować narzucić, ale nie można narzucić orientacji. W jaki sposób można narzucać orientację? Czy mogę wmawiać innym, że mam taką orientację, jaką mam? Mogę komuś narzucić zmianę orientacji? W żaden sposób nie da się tego zrobić.

Nie wiem, co masz na myśli pisać o osobach "monopłciwoych". Nie wiem również co masz na myśli pisząc o zdrowej części społeczeństwa. Można to interpretować w ten sposób, że zdrowa oznacza: wolna od nienawiści, lub zdrowa: wolna od określonej ideologii. Zdrowie może również oznaczać "zdrowie moralne", czyli dobrze uformowane sumienie lub heteroseksualizm.

N cze 21, 2020 19:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770 ... 976  Następna strona