Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 21, 2025 17:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 611 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 41  Następna strona
 LGBT 
Autor Wiadomość

Post Re: LGBT
@ Alugard
Jak nazwiesz parę złożoną z geja i lesbijki? Czy istnieje jakakolwiek przeszkoda prawna do tego by zawarli oni małżeństwo, jako związek mężczyzny i kobiety?
Ponieważ jednak mężczyzna i kobieta stanowią z natury dwie odrębne płcie, to nie ma mowy o małżeństwie jednopłciowym.

N wrz 27, 2020 16:12
Za przeproszeniem moderacji, ale pojadę Korwinem: katolicy rżną głupa. Bo dobrze wiedzą, że nie o literę prawa chodzi, a o ułatwienie życia pewnej grupie ludzi. O empatię idzie, której jeśli się w porę ludziom nie okaże, to ci ludzie się zradykalizują i będzie wysyp margotów. I będą mieli katolicy polscy wojenkę memiczną zamiast ideologicznej, że im będą margoty skakały po ołtarzach. Jak we Francji. Ale jak nie patrzeć, będzie to wina samych katolików polskich o sztywnym karku.

N wrz 27, 2020 16:41

To po co te kłamstwa o dyskryminacji prawnej?

N wrz 27, 2020 16:49
Skąd mogę wiedzieć? Pytaj Alugarda, dlaczego i czy to na pewno kłamstwo. Mnie w każdym razie na żaden odcinek ideologicznego frontu wola partii nie rzuciła i żadna firma mi za trolling nie zapłaciła. Co piszę, to na własny rachunek; taki ze mnie dziwny człowiek.

N wrz 27, 2020 17:00

Wybawiony napisał(a):
@ Alugard
Jak nazwiesz parę złożoną z geja i lesbijki?
heteroseksualną. Hetero - różny, odmienny; seksualna - płciowa. Para różnopłciowa. Btw nie da się sotosować tego określenia bezpośrednio do ludzi, bo każdy ma jedną, własną płeć i tyle, to skrót myślowy. Poprawnie wysłowiła się nolda pisząc "osoba o orientacji homoseksualnej". Także idż być czepialski gdzie indziej, bo tutaj Ci nie wychodzi :D albo przejdź do rzeczowej arguemntacji zamiast zbaczać z tematu

N wrz 27, 2020 18:08
Rzeczowa argumentacja jest taka, że z czterech stron naszej cywilizacji właśnie popłynęły wyrazy braku uznania dla Polski. Pozostaje czekać, aż Ziobro wyda książkowy wykład swojego programu rechrystianizacji świata pt. Moje Boje.

Pn wrz 28, 2020 13:01
No, z 3 i pol stron. Ale przeciez rzad PiSu, prezydent Duda i episkopat w osobie min abp Jedraszewskiego jako rzecznika milczacej reszty, nigdy sie nie myla, wiec jest znowu 1: (tym razem) 50.

Ale ze nawet Trump grozi kumplowi Dudzie palcem?!

Pn wrz 28, 2020 13:37

ErgoProxy napisał(a):
Rzeczowa argumentacja jest taka, że z czterech stron naszej cywilizacji właśnie popłynęły wyrazy braku uznania dla Polski.

Podobnie jak bywało to już wiele razy np: https://polen.um.dk/pl/aktualnosci/news ... 6288526973 lub https://pl.ambafrance.org/List-otwarty- ... w-z-okazji

Wt wrz 29, 2020 7:49
Ino dutków nie bydzie, jak cepry nie przyjado.

Powiem tak: jak ktoś chce wojować z LGBT, to mógł to robić czterdzieści lat temu i może będzie mógł za lat sto czterdzieści, ale nie dziś. Bo dziś panuje taki trend, może mamy jego szczyt, że przez wojowanie z LGBT odbieranym się jest jako dzicz. Wielki kapitał jak dzicz wykryje, to przestaje inwestować; może ewentualnie zacząć wyzysk, jak mu się opłaci. Dlatego w takie wojowanie to się można bawić, jak się ma petrodolary. Mamy tego petrodolara, chociaż jednego?

Może inaczej: to całe LGBT to jest katastrofa naturalna typu trzęsienie ziemi. No więc Klingoni ze Star Treka (hamerykańskiego!) mają taki mit, że jak jakiś Klingon chce walczyć z burzą na planecie Chronos, to my, Klingoni, wojownicy najprzedniejsi, chowamy się do domów. Potem, po burzy, wyjdziemy zbierać kawałki głupca do grobu. Bo głupca nie przekonasz.

Wt wrz 29, 2020 21:08
Tak tytułem wyjaśnienia powyższego posta:

kilka poglądów człowieka, co ma edukacji ministrować; polecam poglądy szósty i ósmy;

a tutaj prezydencki minister prezentuje inny punkt widzenia w temacie, co je rodzina.

I teraz można się poważnie zastanowić, czy my mieszkamy jeszcze w państwie starego, tchórzliwego geja, co żyje z dwoma kotami, czy jednak obudziliśmy się już w ziobrostanie, gdzie dla utrącenia rzeczonego geja rozpętuje się publiczne nagonki na Bogu ducha winnych ludzi, dzieci nie wyłączając.

Śr wrz 30, 2020 8:30
ErgoProxy, ja mam taka prywatna teorie, ze Opatrznosc postanowila utrzec nosa naszej narodowej pysze, ze my te wieczne ofiary, nigdy sprawcy, tylko "za wolnosc wasza i nasza", ostatni bastion jedynie slusznej wersji katolicyzmu, co Europe bedzie rechrystianizowal (np pisowskimi, prowincjonalnymi europoslami z krzyzami w reku w Brukseli) pogardzajacy Niemcami, ze sobie Hitlera wybrali i nikt nie protestowal.
A tu suweren wybral swiadomie i dobrowolnie Kaczynskiego z jego wyszukana elita karierowiczow za wszelka (doslownie) cene, ktorzy albo chca uzyskac intratne posadki dla wszystkich krewnych, albo wladze, albo zrealizowac swoje zadania zemsty i odwetu, albo wszystko razem. A wszystko z poparciem biskupow, ktorych wladza tez zanika i maja zwykly, ludzki interes, w przyklejeniu sie do kogokolwiek, byle jeszcze troche pomarzyc o wygodzie, spokoju i dostatku wsrod pokornych tlumow, ktore (przynajmniej pozornie) spijaja kazde ich slowo jak nieomylna prawde, daja pieniadze i nie stawiaja glupich pytan.

A teraz wyszla na jaw nasz (takze) prawdziwa, narodowa twarz, ktorej tak latwo juz sie na te pobozna i szlachetna nie upudruje.

Pytanie, co z tym zrobimy?

Autorytety zniknely, a bez takich ziemskich autorytetow, trudno oczekiwac od 40 milionow, ze beda zyc szlachetnie, empatycznie, uczciwie, jak doktor Judym poswiecajac osobiste szczescie i tycie, zeby latac dziury wyrwane przez wladze.

Opamietanie kiedys przyjdzie, bo zawsze przychodzi, tylko ruiny bedzie trudno usunac.

Śr wrz 30, 2020 9:01
I śmieszno, i straszno, ale ja się z tą teorią mogę zgodzić, modulo Opatrzność. Po prostu te sto lat temu faszyzmem zarażeni byli wszyscy w Europie, oprócz komunistów. No ale jak przyszła wojna, to my byliśmy autentycznie niewinni. Nas z tą niewinnością wpakowali potem do ruskiej zamrażarki, gdzie jeszcze Sowiety podbijały niewinnościowy bębenek. I teraz, jak zamrażarkę szlag trafił, wychodzi pomału, że myśmy tej lekcji z faszyzmu jednak nie odrobili. Że u nas dwudziesty wiek jeszcze się nie skończył. I że blisko nam jednak kulturą ideologiczną do tej Rosji cholernej, bliżej niż do Zachodu.

Nawiasem: śmiać mi się chce, jak oni gadają, że chcą zwalczać ideologię. Bo co, ideologia to takie zło? A spróbuj jeden z drugim rządzić państwem bez ideologii, w którą ludzie wierzą, którą ty ludziom kładziesz do głów. Wytrzymasz może trzy tygodnie, zanim ci się państwo w palcach nie rozejdzie.

Śr wrz 30, 2020 9:11
Tak absolutnie niewinni, to my nie bylismy, bo zupelnie niewinnych nie ma. Bylismy bardziej niewinni niz winni, ale nie absolutnie.

A ideologie, sa zle i dobre. Te, ktorych wierchuszka nie wykluczy, sa te poprawne i jedynie sluszne. I tym suweren powinien sie podporzadkowac i nie pytac o ich slusznosc.

Śr wrz 30, 2020 9:27
Ech, suwerena to trzeba najpierw historii porządnie nauczyć, bo suweren jest pyszałkiem, co po cudze jak po własne ręce wyciąga. Zaraz podniesie się wrzask, jak zaczną uczyć, że to reptilianie. (Taki Hołownia trochę przypomina.) :P

Ale to jest ciekawe. Jak widzą tę naszą niewinność na zachód od Odry?

Śr wrz 30, 2020 9:46
Te przeddrugowojenna? Nie slyszalam, zeby specjalnie temat rozdrabniali o jakies Zaolzie czy cos podobnego.
Jako ewidentni sprawcy nie zajmuja sie zrzucaniem jakichkolwiek win na inne nacje.
Troche zamieszania zrobil temat Muzeum Wypedzonych, ze niby (tylko) Niemcow jako ofiary beda przedstawiac, ale sprawa ucichla na tyle, ze nawet nie wiem, czy powstalo.

Za to niemiecka wikipedia teraz szeroko pisze o "strefach wolnych od LGBT", nie oszczedzajac szczegolow i nazwiski osob odpowiedzialnych oraz opisu powodow tej akcji. Oraz miedzynarodowych reakcji na nia.
https://de.m.wikipedia.org/wiki/LGBT-id ... freie_Zone

Śr wrz 30, 2020 11:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 611 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 41  Następna strona