Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
zepp napisał(a): Jaka druga fala: nadal mamy pierwszą... i to ostro rosnącą. Dziś znowu rekord. Zastanawiało mnie, dlaczego mimo nieporównywalnego poziomu zagrożenia (jak było wiosną) ostatnio na mszy usłyszałem zdecydowaną zachętę biskupa do uczestniczenia w mszach w kościele i przypomnienie, że nie ma dyspensy. Przyznaję, ze oczekiwałem stanowiska wręcz przeciwnego, ale niech tam... a tu dziś czytam że bp. Gądecki w swojej diecezji podtrzymał dyspensę, zachęca do indywidualnego odwiedzania cmentarzy przez całą oktawę oraz odwołał (już!) kolędę... https://www.onet.pl/informacje/onetpozn ... 2,79cfc278Co biskup, to inna miara miłości bliźniego, i troska o niego. Sutanna nie stanowi zapory dla głupoty, czy fanatyzmu, zwłaszcza u tzw radiomaryjnych, którzy na pierwszym planie mają przekaz o. Rydzyka - wierzysz w Chrystusa, czy koronawirusa.
Małgosiaa napisał(a): Ok, ja jestem sceptyczna wobec tych danych. Taka sytuacja: córka sąsiadów będąca w ciąży skręciła nogę. Sama nastawiła, bo jest rehabilitantka, ale że spodziewa sie dziecka pojechała na SOR, aby prześwietlić czy nie ma złamania. Nie przyjęto jej, bo nie chciała podpisać, że podejrzewa u siebie koronawirusa. I nie jest to fejk, bo znam tych ludzi. Każdy pacjent na SOR musi uzupełnić wywiad epidemiologiczny i nikt nie musi podpisywać, ze podejrzewa u siebie koronawirusa, bo też na siłę nikomu nie robią testów, zwłaszcza gdy w skalu europejskiej w Polsce robi sie radykalnie mało testów. Wywiad epidemiologiczny jest robiony, podobnie jak od lat jest robiony wywiad zdrowotny - o przebytych chorobach, operacjach, o przyjmowanych lekach; na ginekologii - o porodach, o aborcjach. Dziwne, że rehabilitantka nie zna tych procedur - przed pandemią na ogół te wywiady prowadzone były już na salach, w dobie pandemii muszą na SOR, aby nie położyć osoby zakażonej pomiędzy kilku pacjentami i zainfekować oddział. W kwestii Giertycha - dziwna zbieżność - Barbara Blida "zastrzeliła" się w łazience w obecności funkcjonariuszki (na broni żadnych odcisków palców), Giertych stracił przytomność w łazience w obecności funkcjonariusza CBA...przypadek?...tzw przypadki to jedynie iluzja, za którą stoi człowiek.
|
Pt paź 16, 2020 7:17 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Owa rehabilitantka odróżnia wywiad od nakazu podpisania, że podejrzewa u siebie koronawirusa. Jasno napisałam, że nie o wywiqd epidemiologiczny chodzi.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt paź 16, 2020 7:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale jaki ma sens taki "nakaz"? Moze tylko tak SOR moze usprawiedliwic wydatek na testy dla pacjentow? Zreszta mleko sie wylalo. PiS w walce o łupy przespal pol roku i teraz chyba Tuska, Sikorskiego, Kwasniewskiego i Walese musza zamknac, zeby (censored) miala o czym mowic. A potem moze i za (niepisomyslnych) biskupow sie wezma? Bo co mogli i musieli zrobic, to im mlody lekarz wypunktowal. https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobi ... x,2b83378aAle to by znaczylo: myslec, pracowac, organizowac... A komu by sie chcialo i kto by potrafil? A tak, nagrody skasowane, wakacje za granica zaliczone, pic, jesc i uzywac zycia! Moze jak Morawiecki trafi pod respirator razem z Ziobro, Jackiem Kurskim i Holecka, komus tam u gory sie oczy otworza, ze w obliczu smierci zadne klamstwa nie pomoga?
|
Pt paź 16, 2020 8:08 |
|
|
|
 |
george45
|
Małgosiaa napisał(a): Owa rehabilitantka odróżnia wywiad od nakazu podpisania, że podejrzewa u siebie koronawirusa. Jasno napisałam, że nie o wywiqd epidemiologiczny chodzi. Z tą jasnością, nie jest u Ciebie znowu tak jasno. Pisałaś jasno o Giertychu, ale jasność okazała się fejkiem. Piszesz „jasno” o córce sąsiadów zarzekając się, że to nie fejk, podpierając to znajomością ludzi. Ta znajomość, oznacza tylko, że twoja znajoma tak powiedziała. Może powiesz gdzie poszła dalej z tą skręconą, a może pękniętą nóżką? Czy ktoś ją przyjął, prześwietlił i postawił diagnozę bez podpisywania, czy podpisała, a może pokuśtykała do domku, zrobiła okład i nóżka wyzdrowiała?
|
Pt paź 16, 2020 8:15 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Nie wiem jaki sens ma taki nakaz i nie będę snuć domysłów. Co do testów, to lekarz zaczął mówić prawdę, więc Mazurek dostał nakaz zmiany tematu: https://www.facebook.com/18209697679987 ... 4611954171Na insynuacje george nie zamierzam odpowiadać.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt paź 16, 2020 8:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak to bylo? 500+ mialo zachecic do (brzydko mowiac) rozmnazania sie? Cytuj: Tak niekorzystnych wskaźników nie było w Polsce od dawna: w lipcu tego roku narodziło się 33 tys. dzieci (przy 37 tys. w roku ubiegłym), a tzw. suma krocząca urodzeń, zbierająca dane za 12 ostatnich miesięcy, wyniosła tylko 365 tys. – co daje najgorszy wynik od 15 lat. Gorszy nawet niż ostrożne rządowe prognozy, wedle których po wprowadzeniu programu 500 plus na świat będzie przychodzić 380 tys. dzieci rocznie.
Co przyniesie rok 2021? Demografowie podejrzewają, że niepewność czasu epidemii pogorszy jeszcze wskaźniki. „Boję się, że wpłynie na zmianę aspiracji młodych ludzi – mówiła kilka miesięcy temu na naszych łamach prof. Irena E. Kotowska, ekonomistka i demografka SGH, członkini Komitetu Nauk Demograficznych PAN. – Do tej pory rozważali argumenty za i przeciw powiększeniu rodziny, ale też pytani o to, ile dzieci chcieliby mieć, deklarowali około dwójki potomstwa. To dawało nadzieję, że właściwa polityka rodzinna może wpłynąć na decyzje prokreacyjne. Teraz może się to zmienić”. https://www.tygodnikpowszechny.pl/demog ... 7zUCK0H2HQNajgorsze jest to, ze jestem pewna, te tych zlodziei nikt nie rozliczy przed sadem. Ludzie kupili pakiet "dobrej zmiany" za ochlapy i nie ma zadnej szansy, zeby znalazla sie wystarczajaco silna, niezalezna grupa, z normalnymi sedziami, prokuratorami i adwokatami, ktora moglaby to zniszczenie kraju rozliczyc. Nie ma to zadnego poparcia spolecznego, bo kazdy teraz moze cos stracic i co najwyzej ludzie zareaguja agresja, ale PiS skutecznie zniszczyl wiare w jakakolwiek ziemska, usystematyzowana sprawiedliwosc (w Polsce). Tyle, ze demony, ktore wypuscil (na innych), karmiac je pieniedzmi zaoszczedzonymi przez poprzednikow), obroca sie (jak zawsze to bylo) przeciw nim.
|
Pt paź 16, 2020 8:40 |
|
 |
zepp
|
Sorry, ale są ludzie nie posiadający F, więc, ogólnie dawanie linków do stron wymagających logowania jest wobec nich nie fair...😊
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pt paź 16, 2020 8:43 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Są ludzie nieposiadający instagrama, a mogący odczytać posty. Ten link (post pod linkiem) jest publiczny i nie trzeba posiadać fb, aby obejrzeć.
|
Pt paź 16, 2020 10:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiuu, dlaczego promujesz na forum takie materiały? Tłumaczę prościej to co Ross udaje, że nie rozumie. Zdaniem zaproszonego doktora osoby po odbyciu izolacji, jeśli były skąpoobjawowe nie transmitują już zakaźnej formy wirusa. Natomiast można u nich wykryć DNA wirusa. Natomiast jeśli wykryjemy DNA wirusa u osoby, która nie przeszła dotychczas chorory, to świadczy to o nowym zakażeniu. Żerujący na cierpieniu osób starszych Ross udaje, że nie rozumie tej różnicy. Co jest oczywiście w przypadku tej osoby normalne. Czemu jednak to samo robi Małgosiaa – moderator forum „wiara.pl” – tego nie pojmuję. Badania antygenowe wskazujące odsetek ludzi, którzy już przeszli chorobę wyraźnie pokazują, że liczba zarażonych wyznaczana na podstawie badań PCR jest niedoszacowana, a nie, jak próbują nam wmówić ludzie, którzy stwierdzili, że na powolnej i bolesnej śmierci starszych i chorych osób można zrobić biznes – przeszacowana.
|
Pt paź 16, 2020 12:27 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Nie mój problem, że nie rozumiesz iż mam gdzieś to, co mówi Ross. Mnie chodziło o to, że Mazurek zmienił temat, kiedy lekarz zaczłą za dużo mówić, a zmienił temat, bo dostał wiadomość, co wyraźnie widać. Nie doszukuj się w moich wypowiedziach czegoś, czego nie powiedziałam.
|
Pt paź 16, 2020 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): Nie mój problem, że nie rozumiesz iż mam gdzieś to, co mówi Ross. Mnie chodziło o to, że Mazurek Gdybyś miała gdzieś, to co mówi Ross, a interesowało Cię to, co Mazurek, to byś wkleiła linka do samego wywiadu. Ty jednak z jakiegoś powodu dałaś linka do filmiku, gdzie przedstawiciel elity społeczeństwa, która „naprawdę zarabia pieniądze” (w odróżnieniu od hołoty, która nie zajmuje się jedyną słuszną profesją byznesmena) komentuje ten filmik i tłumaczy widzom, co mają przez ten filmik rozumieć. Zresztą ów przedstawiciel w ogóle się nie kryje ze swoją agendą – chodzi mu o to, żeby staruchy szybciej wymarły, w skrócie – „kiedy minie pandemia i będziem przedawali towary, abyśmy dostali śrebro nędzników i ubogiego za bóty”. Cytuj: zmienił temat, kiedy lekarz zaczłą za dużo mówić, a zmienił temat, bo dostał wiadomość, co wyraźnie widać Gdyby było wyraźnie widać, to Ross nie musiałby ludziom tłumaczyć, że właśnie to tak wyraźnie widać. Nawet jednak jeśli dostał, to co z tego? Fakt, że Ross wykorzystał ten wywiad właśnie po to, aby uzasadniać plandemiarskie brednie pokazuje, że słusznie iż zmienił temat.
|
Pt paź 16, 2020 17:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gosc Niedzielny zaczyna pisac prawde. Jeszcze bez diagnozy i powiedzenia wprost, ze to nasi rzadzacy, ktorych wybor to czasopismo mniej czy bardziej jawnie popieralo (pamietam peany na temat Radziwilla czy Szumowskiego, tudziez poparcie dla Dudy, bez cienia krytyki jego watpliwych prawnie i moralnie dzialan), sa winni, ale nie idzie po linii Sasina zrzucania odpowiedzialnosci na przeciazony od dawna personel medyczny. https://krakow.gosc.pl/doc/6576658.Lek- ... pracowac-w9622 zarazonych. 86 zmarlych. Ilu bedzie za tydzien? 15, czy 20 tysiecy? Bez szansy na leczenie umrze wtedy nie 1%, ale moze i 10%. Ten rzad ma krew na rekach. I zadna wladza ani zadne pieniadze swiata nie uspokoja ich sumien.
|
So paź 17, 2020 11:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co tam w polityce działo się przez ostatnie trzy tygodnie? Z tego co pamiętam, politykowało się i nic poza tym. No to teraz mamy "kwiatki". I jak wieść z magla niesie warszawskie dachowce wzięły się za graffiti i wypisują niestworzone rzeczy na murach, ale czy to prawda? A co słychać u najsławniejszych krajowych kotów: https://wyborcza.pl/7,87648,22150124,ws ... -mity.html
|
So paź 17, 2020 13:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): Owa rehabilitantka odróżnia wywiad od nakazu podpisania, że podejrzewa u siebie koronawirusa. Jasno napisałam, że nie o wywiqd epidemiologiczny chodzi. Na SOR jeśli ktoś ma objawy sugerujące zakażenie, lub sam je zgłasza, wypełnia "Ankietę pacjenta zgłaszającego się z powodu podejrzenia zarażenia koronawirusem". Nie podpisanie nie wyklucza przyjęcia do szpitala, lub odmowę porady lekarskiej - no chyba, że na potka się na durną pielęgniarkę.
|
So paź 17, 2020 13:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mazurek tematu nie zmienił, część zakupionych testów przez MZ jest przysłowiowo "do d***y, A wirusy, czy bakterie po zakończeniu choroby nie znikają automatycznie z organizmu, bo jest to etap nosicielstwa (różny okres trwania), w którym to czasie można innych zarazić. Istnieje nosicielstwo (bez choroby) i po chorobie do końca życia - ja chorowałam na włośnicę kilka lat temu, ale włośnie w moich mięśniach istnieją i gdyby mnie ludożerca zżarł, to zachorowałoby na włośnicę 
|
So paź 17, 2020 13:39 |
|
|
|