Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 21:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna strona
 Ochrona przed pandemią ... 
Autor Wiadomość

Post Re: Ochrona przed pandemią ...
Alugard napisał(a):
Taaa... A jak patrioci nieprzymuszeni łażą w kominiarkach przez cały 11 listopada, to mają saturację lepszą niż normalnie.

Poza tym nie jest powiedziane, że musisz nosić akurat taką maskę w której będziesz się dusił. Masz zakryć usta i nos, więc możesz nosic przyłbicę, która przepuszcza powietrze w każdą stronę, tylko nie do przodu, albo nawet przewiązać luźno chustę, która tez nie będzie utrudniać oddychania.

Takich tekstów za ministrem zdrowia powtarzać nie musisz. Wszyscy je znają.Ja nie noszę ani maski, ani przyłbicy, bo zawsze robię to, co uważam za słuszne. No a Ty możesz sobie założyć przyłbicę i jeszcze kilka masek. Może wtedy zauważysz, że coś jest nie tak. No i weź pod uwagę, że nie wszyscy mają po dwadzieścia lat. A ci, którzy ich zmuszają do tych masek, to są zabójcami, bo wielu te maski przypłaciło życiem. Opowiadała mi jedna pani po osiemdziesiątce, że jak w przychodni pogonili ją dwa razy z drugiego piętra na parter, to mało co się nie wykończyła w tej masce. No ale g....o kogo to obchodzi.

Pn lut 01, 2021 10:44
Szkoda, ze nie mozna zaskarzyc tych, ktorzy "bohatersko" bez masek zarazaja innych i skazuja ich na smierc.
Te maski nie sa dla takich gierojow co sie zarazkow nie boja.
Te maski maja chronic innych przed twoimi zarazkami.

Ale dowiesz sie o tym najdalej po smierci, ilu ludziom swoja beztroska i pycha zaszkodziles.

Pn lut 01, 2021 11:44

Kael napisał(a):
Szkoda, ze nie mozna zaskarzyc tych, ktorzy "bohatersko" bez masek zarazaja innych i skazuja ich na smierc.

Ale dowiesz sie o tym najdalej po smierci, ilu ludziom swoja beztroska i pycha zaszkodziles.

Bóg mnie stworzył bez maski i tak, jak mnie stworzył, to jest dla mnie najlepsze. Dla mojego otoczenia też. No a ten, który chce poprawiać Boga, to tworzy świat dla tych, którzy chcą mu służyć.
Bóg powiedział, że będzie nam się dobrze wiodło, jak przestaniemy grzeszyć. No i staram się tak żyć, jak mnie uczył. No a ten gad skazuje na śmierć tych, którzy nie chcą go słuchać. Posługuje się kłamstwem aby skłócić ludzi.

Pn lut 01, 2021 13:39
Mam nadzieje, ze medycyny, tego wymyslu szatana, tez nie uzywasz? I do szpitala zajmowac innym respirator, tez nie pojdziesz?

Ale juz jakos sztuczny internet, ten wymysl niewiadomokogo, jakos ciebie nie brzydzi.

Pn lut 01, 2021 14:06

Cytuj:
A ci, którzy ich zmuszają do tych masek, to są zabójcami, bo wielu te maski przypłaciło życiem
kolejny który czytac nie potrafi. Napisałem, że nigdzie nie jest powiedziane, że ktokolwiek ma nosić maskę, tylko, że ma zakrywać nos i usta, a ty znowu o tym samym

Pn lut 01, 2021 14:29

https://stronazdrowia.pl/wariant-poludn ... 1-15419757

Cytuj:
Wariant brytyjski – po raz pierwszy wykryto go w grudniu 2020 roku; informacja o tym dotarła do WHO 14 grudnia. Dotarł do ponad 50 krajów świata, w tym do Polski. Ma 8 mutacji białek wypustki i jest znany jako B.1.1.7 (inaczej VOC 202012/01, 20I/501Y.V1 albo 501.V1). W przeciwieństwie do oryginalnej wersji koronawirusa powoduje infekcje również młodych ludzi oraz osoby bez poważnych problemów zdrowotnych.

Wariant południowoafrykański – wariant B.1.351 (inaczej 20H/501Y.V2, 501Y.V2, 501.V2) zidentyfikowano 18 grudnia 2020 roku. Przypadki zarażenia stwierdzono w ponad 20 krajach na świecie. Ma 9 mutacji białek wypustki (m.in. E484K) i jest wysoce zaraźliwy, choć rzadziej wywołuje ciężkie powikłania.

Wariant japoński/brazylijski – odkryto go w styczniu 2021 r. (raport do WHO dotarł 9.01). Ma 12 mutacji dotyczących białek wypustki, w tym trzy niebezpieczne – takie same, jak w powyższych wariantach. Wirusa wykryto u 4 osób podróżujących z Brazylii do Japonii, wśród których było dwoje dzieci. O wykryciu podobnej wersji koronawirusa w kraju poinformowały również władze Brazylii.

Wariant amerykański – o odkryciu dwóch nowych wersji wirusa SARS-CoV-2 donieśli badacze z Ohio. Warianty zidentyfikowano w Columbus – jeden jest podobny do brytyjskiego, jednak w drugim przypadku koronawirus uległ całkiem innym mutacjom. Zdaniem odkrywców warianty te są rodzime. Badania nad nimi wciąż trwają.

To na dzień dzisiejszy te mutacje, których najbardziej obawia się chyba WHO.

Pn lut 01, 2021 14:54

L425R to wariant Kalifornijski, a P.1 i P.2 to warianty Brazylijsko - Japońskie.

Pn lut 01, 2021 15:28

Alugard napisał(a):
katon napisał(a):
No pewnie że wróciłby do dzisiejszego poziomu ale na to trzeba trochę czasu, a za ten czas technologia sprawi że problem zanieczyszczeń tak dotkliwy nie będzie.

Czyli jest to kwestia sposobu produkowania energii, a nie ludzkiej liczebności

No ale na razie ten obecny sposób produkowania energii jest niekorzystny dla środowiska więc musimy trochę jeszcze poczekać na postęp w tej sprawie. Więc jakby jakaś zaraza znacznie obniżyła liczbę ludności to dla środowiska naturalnego byłoby to najlepsze. Mniej kominów, mniej dymów a więcej czystszego powietrza.

Pn lut 01, 2021 17:40

Kael napisał(a):

A to źle się stanie? krzysiekniepieklo spowoduję że, słabsi poumierają zostaną tylko najsilniejsi, więc dla dobra narodu, wyjdzie jak najlepiej.

krzysiekniepieklo napisał(a):
Bóg mnie stworzył bez maski i tak, jak mnie stworzył, to jest dla mnie najlepsze.

To powinieneś chodzić na nago, no chyba że stworzył cie w ubraniu?

krzysiekniepieklo napisał(a):
No a ten gad skazuje na śmierć tych, którzy nie chcą go słuchać. Posługuje się kłamstwem aby skłócić ludzi.

Masz w tym racje, przeogromna ilość głęboko wierzących ludzi, poumierała na covid!!! aż strach chodzić do kościoła :twisted:

katon napisał(a):
No ale na razie ten obecny sposób produkowania energii jest niekorzystny dla środowiska więc musimy trochę jeszcze poczekać na postęp w tej sprawie. Więc jakby jakaś zaraza znacznie obniżyła liczbę ludności to dla środowiska naturalnego byłoby to najlepsze. Mniej kominów, mniej dymów a więcej czystszego powietrza.

Covid ma tak mikroskopijną śmiertelność, że aż się z tego śmiać chce, tutaj potrzebny jest zarazek który ma śmiertelność 90 może 95%, wtedy z 8 miliardów zostanie 800 milinów, i odrazu zrobi się lżej dla wszystkich, co prawda do końca stulecia pewnie znowu byśmy wrócili do 8 miliardów, no ale chociaż przez jakiś czas byłby spokój.

Wt lut 02, 2021 1:44

Kael napisał(a):
Mam nadzieje, ze medycyny, tego wymyslu szatana, tez nie uzywasz? I do szpitala zajmowac innym respirator, tez nie pojdziesz?

Ale juz jakos sztuczny internet, ten wymysl niewiadomokogo, jakos ciebie nie brzydzi.

Oczywiście, że nie wybieram się pod respirator i nie jest to moim marzeniem żeby pozbawiać uciechy tych, których to kręci. Ja na obecną sytuację mam zupełnie inne pomysły. W sytuacji, kiedy lekarz nie odpowiada za swoje czyny, to nie mam zamiaru pchać się w ich ręce. Staram się sam zadbać o swoje zdrowie w sposób, który wydaje mi się racjonalny. Sportowcy, prawie bez wyjątku, jeśli już mają kontakt z wirusem, to przechodzą to bezobjawowo albo dość lekko. Są nieliczne wyjątki.
Wniosek jest jeden. Jeśli się dba o swój organizm, to on sobie z wirusem daje radę. Więc moja rada jest taka. Dostarczyć organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje do obrony przed tym patogenem. Wtedy mutacje nie będą nam spędzały snu z oczu. Nie będziemy potrzebowali żadnych szczepionek.
Więc trzeba dobrze zjeść ale się nie objadać i uprawiać sport, rekreację, a nie siedzieć dupą w fotelu i jeszcze z maską na ryju, która upośledza dotlenienie organizmu.
No bo te zarządzenia to w perspektywie osłabiają siły obronne organizmu i jak już dojdzie do zarażenia, to ludzie składają się jak scyzoryk.

Wt lut 02, 2021 10:00

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5024851

Mój wybór szczepionki na stan aktualny to produkt firmy Janssen opracowanej we współpracy z Johnson&Johnson. (JNJ-78436735)

Cytuj:
- Dobrą wiadomością jest to, że żadna z osób szczepionych, która uległa zakażeniu, nie wymagała hospitalizacji. Poziom ochrony był porównywalny niezależnie od wieku (w badaniu brało udział ponad 13 tys. osób powyżej 60. roku życia), oraz regionu geograficznego, gdzie badanie było prowadzone - dotyczy to także RPA, gdzie niemal wszystkie przypadki zakażenia były spowodowane tzw. afrykańskim wariantem. I to jest kolejna dobra wiadomość - podkreślił.

Sądzę, że przyszłość przyniesie jeszcze lepsze szczepionki i leki na koronawirusa.

Wt lut 02, 2021 10:07

Robek napisał(a):
Covid ma tak mikroskopijną śmiertelność, że aż się z tego śmiać chce, tutaj potrzebny jest zarazek który ma śmiertelność 90 może 95%, wtedy z 8 miliardów zostanie 800 milinów, i odrazu zrobi się lżej dla wszystkich, co prawda do końca stulecia pewnie znowu byśmy wrócili do 8 miliardów, no ale chociaż przez jakiś czas byłby spokój.

Ale ja nie mówię śmiertelności ale o wpływie covidu na płodność.

Wt lut 02, 2021 17:23

Wierzyć mi się nie chce w te mutacje.
Do tej pory prym wiodła tutaj grypa, raz do roku, a to dziadostwo kilka razy w roku?
To nie możliwe.
Nie na dążymy z produkcją szczepionek, to nie wykonalne.
Prędzej te trojany nas wszystkich wyszczepiom.
Chyba, że pozamykamy się wszyscy w domach na 4 spusty, ale to niewykonalne!

Wt lut 02, 2021 22:18

Inny_punkt_widzenia napisał(a):
Wierzyć mi się nie chce w te mutacje.
Do tej pory prym wiodła tutaj grypa, raz do roku, a to dziadostwo kilka razy w roku?
To nie możliwe.

Co raz do roku?
Sezon na grype jest dwa razy do roku, na covida też dwa razy do roku, grypa mutuje, covid też mutuje, więc nie wiem gdzie ta różnica?

Nie na dążymy z produkcją szczepionek, to nie wykonalne.

A co za różnica czy nadążą czy nie nadążą, jak i tak nie ma możliwości do tego, żeby w ciągu kilku miesięcy zaszczepić wszystkich Polaków.

Co nie wykonalne? zamknąć się w domu, i poczekać, w końcu wcześniej czy później każdy umrze, co za różnica teraz czy za ileś tam lat?

Śr lut 03, 2021 17:05

Robek napisał(a):

Co nie wykonalne? zamknąć się w domu, i poczekać, w końcu wcześniej czy później każdy umrze, co za różnica teraz czy za ileś tam lat?

Różnica jest taka Robek, że lepiej krótko ale cieszyć się życiem, niż długo ale jak zwierzyna łowna, na którą poluje korona. No, ja nie umiem żyć jak szczur.

Śr lut 03, 2021 19:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna strona