Obrazliwy stosunek do drugiej osoby
Autor |
Wiadomość |
Mieszek
|
ja akurat nie miałem na myśli w zasadzie Incognito ale tak ogólnie
jednak jego posty trzeba przyznać wiona chęcią bycia w innym światopoglądzie niż katolicki najlepiej jakby sam sie określił
co do złosliwości to tutaj nie widzę by ktoś pisał ...
najlepszym sposobem jak ktos nas atakuje (przecież w końcu wiemy że nas za nic atakuje) jest zachować spokój i sie nie burzyć i nie robić pyskówki taka ala rozmowa po prostu pokazuje i nasz charakter i to z najgorszej strony
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Śr paź 05, 2005 20:16 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
A ja jednak bardzo poproszę o niekontynuowanie dyskusji o sposobie pisania innych osób...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr paź 05, 2005 20:35 |
|
 |
Mieszek
|
a dlaczego jotko?
proszę się wytłumaczyc
przecież to jest w temacie i całkowicie sie w nim mieści
|
Śr paź 05, 2005 21:29 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Inaczej - jeśli jest problem ze sposobem pisania konkretnej osoby, proszę rozmawiać z tą osobą lub moderatorem działu, w którym to się dzieje.
Publiczne omawianie, że ten pisze niewłaściwie, a ten arogancko, a ten z kolei mało jasno (przykłady są z głowy) ma sens wyłącznie oceniający, pozwalajacy ponarzekać, jacy to inni są niedobrzy i niczego nie zmienia. Poza tym że jest rodzajem zbiorowego sądu nad kimś.
Tyle tytułem wyjaśnienia.
|
Śr paź 05, 2005 21:40 |
|
 |
Nutka
|
Mieszek napisał(a): jeśli Nutko ktos ma inną etyke to i tak się z nim pokłócisz prędzej czy później bo bedzie dybał na ciebie i czekał tylko okazji ale czemu  nie można przyjaźnie zwrócic uwagę że może się rozmówca mylić  po co od razu atakować  Mieszek napisał(a): jesteś młodą kobitą to moze nie wiesz tego   :P:P Cały czas się uczę  Mieszek napisał(a): jesli więc ktos nie atakuje wprost to może czuje sie za słaby? mamy czekać na holokaust jak Żydzi? oni byli pełni uwielbienia dla Hitlera bo brał od nich pieniadze na autostrady... a potem pozbył sie długu... Ok. Z historii wyciągnąć wnioski , a zająć się przyszłością trzeba by raczej bo to w przyszlości będziesz żyć, nie w historii=przeszłości  Mieszek napisał(a): trzeba takich atakować zanim oni nas zaatakuja a mamy ku temu dowody historyczne by sie nie dać temu czy tamtemu światopoglądowi który jest wrogiem naszym nasi przodkowie dla zasady podpisywali tylko rozejmy z takimi zawsze by mieć wolną rękę w razie ukrytego ataku dotkliwego a na arenie międzynarodowej byłby przeciw nam sie obronny atak obrócił
trzeba to mieć na względzie Kodeks Hammurabiego z wyprzedzeniem  Wymyśli się takiemu prezydentowi że rosjanie spuszczą atomówki na swiat i trzeba wszcząć wojnę, tak  Mieszek napisał(a): a nie że wrogowi wszystko wolno bo ma inna etyke i moze łamaćnasza a my to co? mamy zachowywać dwe etyki na raz? jego i naszą? to niemozliwe Nutko i jestem przeciwko Nie zachowywać 2 etyki; nie. Mieć swoją ale nie zabijać, atakować innych tylko dlatego że nam jakieś poglądy adwersarza nie przypasowały  Mieszek napisał(a): jak juz pisałem ten post jescze raz przeczytałem twoje słowa i widze że sie zabezpieczyłaś sprytnie  Cytuj: jeśli on nie atakuje Ciebie Się nie zabezpieczyłam tylko tak uważam  Nie potrafię świadomie skrzywdzić kogoś kto mi nic nie zrobił. Mieszek napisał(a): ale już nie będę zmieniał bo to wazne 
Jeśli to ma być taki świat gdzie wszyscy się  ,  ,
dla wymyślonych powodów, na wszelki wypadek, bo ma inne poglądy,...
To ja wysiadam
Ludziki mają to do siebie że są omylne jak niewiemco
Dobrze by było to zrozumieć

Cz paź 06, 2005 7:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mieszku, napisze CI tylko jedno - wspolczuje CI swiata w jakim zyjesz.
Crosis
|
Cz paź 06, 2005 9:20 |
|
 |
Incognito
|
av napisał(a): Według mnie niewątpliwie miało to miejsce, jakieś naruszenie ze strony Incognito, on nie może tak odnosić się do innych użytkowników. To jednak nie jest cała prawda. Czytałam różne jego wypowiedzi i wydaje mi się, że przyczyną tego jego ataku w temacie płomyka było pewne zranienie emocjonalne. Myślę, byśmy nie zatrzymywali się jedynie na tym, że on mnie obraził. Poczytajcie inne jego posty, widać w nich pragnienie dobra i poszukiwanie prawdy. Postarajmy zauważyć w nim dobro. Wydaje mi się, że naszą postawą dobroci i życzliwości możemy mu pomóc.
Możecie. Moją duszę zżera rak, ostatnio się to bardzo nasiliło i jest mi coraz ciężej. Wasza życzliwość bardzo pomaga mi w tej walce.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Cz paź 06, 2005 12:35 |
|
 |
Mieszek
|
Nutka naskrobała:
Cytuj: Kodeks Hammurabiego z wyprzedzeniem WoooW Boję się! Wymyśli się takiemu prezydentowi że rosjanie spuszczą atomówki na swiat i trzeba wszcząć wojnę, tak
tak
Crosis Ty też w nim żyjesz ale masz na niego inne spojżenie w różnych kwestiach jak np aborcja , prezerwatywy, sex przedmałżeński....
jotko dalej niezabardzo rozumie , bo my mówimy o "kimś" w domyśle który jest opryskliwy wobec innych osób na tych forach np katolickich wcale nie jest sądem ale sprawdzeniem czy inni odczuwają "tą" złość tak samo czy nam się tylko samym wydaje to jest pomocne by nie wejść w egoizm, samouwielbienie, złośliwość...
Incognito zapewne dlatego przyszedłeś na wiara.pl szukasz katolickiego współczucia? jest ono u Boga, u nas czasem jest a czasem go nie ma mozesz trafić na szczękozgryz u jakiegoś katolika i cię nie puści 
zapewne mozesz liczyć na modlitwe z mojej strony o uzdrowienie a jeśli to nie będzie mozliwe to ulżenie w cierpieniu 
|
Cz paź 06, 2005 15:56 |
|
 |
jo_tka
|
Mieszku - a ja prosiłam, żeby nie pisać o konkretnych osobach.
Jeśli chcesz pisać ogólnie, albo per "ktoś" nie mam zastrzeżeń.
|
Cz paź 06, 2005 17:52 |
|
 |
Mieszek
|
ja nie pisałem o kims konkretnym
|
Cz paź 06, 2005 18:53 |
|
 |
jo_tka
|
A ja jeśli piszę jakąś uwagę niekoniecznie piszę ją akurat do Ciebie, więc jeśli się nie poczuwasz, po prostu zignoruj...
|
Cz paź 06, 2005 20:23 |
|
 |
Mieszek
|
heh
jak ktos cos pisze to trzeba odpowiedziec by sie nie poczul ignorowany-a 
|
Cz paź 06, 2005 21:23 |
|
 |
Nutka
|
Incognito Życzę ci żebyś przestał cierpieć. Żeby już nic cię nie gryzło Żebyś doszedł tam gdzie masz dojść i dowiedział się/ zrozumiał to co chcesz się dowiedzieć/zrozumieć 3maj się 

Cz paź 06, 2005 22:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jo_tka napisał(a): A ja jeśli piszę jakąś uwagę niekoniecznie piszę ją akurat do Ciebie, więc jeśli się nie poczuwasz, po prostu zignoruj...
Czy dlatego, że nie masz odwagi "stawać z otwartą przyłbicą". Oj ten mój uwiąd starczy, wciąż zapominam, że to babskie forum przez same baby moderowane. A zatem czas się z tego babińca wycofać. Tylko nie mogę się zdecydować czy po siedemdziesięciu latach przyjmowania GOŚCIA NIEDZIELNEGO do swojego domu, zamknąć przed nim drzwi, bo to czasopismo już także b. mocno sfeminizowane.
|
Pt paź 07, 2005 13:11 |
|
 |
jo_tka
|
Dlatego że piszę ją najczęściej do wszystkich którzy piszą lub będą pisać w danym temacie - do części wstecznie, do pozostałych na przyszłość.
|
Pt paź 07, 2005 14:00 |
|
|
|