Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
atheist napisał(a):
To co ja zarzucam niektórym katolikom na tym forum, to właśnie to, że zamiast refleksji pojawia się automatyczne odpieranie zarzutów, rozmywania odpowiedzialności, czy nawet doszukiwanie się spisku przeciw Kościołowi.

Dziwne, nikt nie wierzy w czystość intencji wojujących ateistów. Ciekawe dlaczego

Pn lip 05, 2021 10:31

Quinque napisał(a):
atheist napisał(a):
To co ja zarzucam niektórym katolikom na tym forum, to właśnie to, że zamiast refleksji pojawia się automatyczne odpieranie zarzutów, rozmywania odpowiedzialności, czy nawet doszukiwanie się spisku przeciw Kościołowi.

Dziwne, nikt nie wierzy w czystość intencji wojujących ateistów. Ciekawe dlaczego

No właśnie, albo nazywanie wzburzonych ofiar przemocy Kościoła i ich potomków "wojującymi ateistami". To świetnie zwalnia ze wszelkiej odpowiedzialności i potrzeby refleksji.

Pn lip 05, 2021 11:02
Quinque fakty nie beda inne, jezeli bedzie mowil o nich katolik, ktorego ty za katolika uznajesz.
Fakty to fakty.
Kazdy ma prawo o nich mowic i wymagac rozliczenia sprawcow.

Pn lip 05, 2021 13:15
Owszem, ja natomiast chcę aby Kościół rozliczył się na równi z pedofilami czy szkodnikami typu modernistyczni hierarchowie. Natomiast wojujący ateiści jak atheist czy ci co niszczą Kościoły, cieszą się że znaleźli sobie powód do ujadania na KK

Pn lip 05, 2021 14:45

Quinque napisał(a):
Owszem, ja natomiast chcę aby Kościół rozliczył się na równi z pedofilami czy szkodnikami typu modernistyczni hierarchowie.

Kogo masz na myśli pisząc "modernistyczni hierarchowie"? Znasz takich? Jakieś nazwiska, albo przynajmniej coś co lepiej pozwalałoby zrozumieć kogo masz na myśli? Czy chodzi Ci o zwolenników SWII z papieżami Janem XXIII i Pawłem VI na czele? Czy jakoś inaczej ich definiujesz?

Pn lip 05, 2021 14:59
Dwa światy - religia kontra medycyna.
Cytuj:
Dziecko nie przeżyło nawet godziny. Lekarka "gratuluje" Kai Godek
Czytaj więcej na https://kobieta.interia.pl/zycie-i-styl ... gn=firefox

Jak zawsze, zachęcam też do czytania komentarzy. Oto jeden z nich, który mnie wyjątkowo poruszył:

Cytuj:
~nata- 1 godz. 28 min temu
Moja kuzynka pracuje w ośrodku , którym są niepełnosprawne dzieci. Jakiś czas temu szukali wolontariuszy do pomocy przy opiece nad dziećmi. Rozesłali informacje do wielu organizacji " pro life". Nie zgłosiła się ani jedna osoba. Obrońcy dzieci nienarodzonych są obecni w mediach, w internecie, w sejmie. Tam, gdzie są niepełnosprawne dzieci, tam ich nie ma.

Czytaj więcej na https://kobieta.interia.pl/zycie-i-styl ... gn=firefox

W tym kraju święte jest tylko życie poczęte. Gdy się urodzi, to już niech sobie radzi - straciło swą religijno-polityczną świętość.

Pn lip 05, 2021 19:59
Nadal to nie jest powód by je zabić

Pn lip 05, 2021 20:15

Quinque napisał(a):
Nadal to nie jest powód by je zabić

Oczywiście, że nie jest. Nie uważasz jednak, że moralne prawo do tego by krzyczeć za życiem mają ci, którzy mają też coś do zaoferowania od siebie?

Pn lip 05, 2021 20:53

@Believing, ludzie nie wymyślili religii po to, żeby było im trudniej, tylko żeby zaspakajała ich potrzeby. Między innymi potrzebę okłamania się, że czeka ich coś dobrego po śmierci i potrzebę przynależności do grupy religijnej, która wielu daje jeszcze poczucie wyższości nad innymi.

Po to też właśnie powstały grupy Prolife. Jej członkowie chcą się utwierdzić w przekonaniu, że zasłużą na niebo i jednocześnie poczuć się "obrońcami życia" w przeciwieństwie do tej całej lewackiej tęczowej zarazy. Do tego celu w zupełności wystarczy im jak namalują porozrywane zwłoki na plakatach czy pośpiewają przed Sejmem. Wystarczy żeby i życie wieczne sobie kupić i lewaka zmasakrować. Po co mieliby się przejmować jakimiś podejrzanymi matkami, niewykluczone, że lewaczkom?

Pn lip 05, 2021 22:34
atheist napisał(a):
Czyli rozumiem, że nareszcie jesteś ukontentowana?
Czy naprawdę głównym zmartwieniem katolików wobec tego co stało się w Kanadzie powinno być liczenie czy protestujący niszczą kościoły według "sprawiedliwych" proporcji? Czy nie zauważasz, że coś jest nie tak z Wazą religią, jeśli zamiast zastanowić się, co złego uczynił Wasz Kościół, dlaczego mogło do tego dojść i co należałoby z tym zrobić, sprawdzacie doniesienie pod kątem tego, czy aby na pewno zdewastowano też kościoły protestantów? Jeśli tylko katolickie, to oburzające, spisek, jeśli też protestanckie, to okey, macie potwierdzenie, że to nie tylko katolicy winni i możecie spać spokojnie.

Nic nie zrozumiałeś - w mediach i na naszym forum, totalny atak - oto widzicie zbrodniczy KK.
A prawda wygląda tak, że winni są katolicy, protestanci, władza tworząca te szkoły i siłą wyrywające dzieci z domów rodzinnych, społeczeństwo kanadyjskie.
Ale dla wielu trafiła się gratka - wszelkie winy wielu zrzucić na KK.

Wt lip 06, 2021 7:22
Alus ale nawet wtedy, kiedy winnych jest wielu i mozna i nalezy o tym mowic, zeby cala prawda wyszla na jaw, jest, moim zdaniem, rzecza niestosowna, zeby Kosciol, a konkretnie hierarchia, ktora lubuje sie w pouczaniu "swiata" o jego powinnosciach moralnych, unikala prawdy pokuty i zadoscuczynienia, stosujac takie tanie chwyty: " oni tez, oni tez!"

W koncu to sa w zdecydowanej wiekszosci mezczyzni, a ci powinni umiec "przyjac po mesku" wine, za ktora oni badz organizacja z ktorej zyja i ktorej ponoc przewodza, jest odpowiedzialna.

Nic nie naprawi rozmywanie winy na reszte swiata. To Kosciol mial byc zaczynem dovrych przemian, a wyglada ze splesnial.

Wt lip 06, 2021 7:53

atheist napisał(a):
@Believing, ludzie nie wymyślili religii po to, żeby było im trudniej, tylko żeby zaspakajała ich potrzeby. Między innymi potrzebę okłamania się, że czeka ich coś dobrego po śmierci i potrzebę przynależności do grupy religijnej, która wielu daje jeszcze poczucie wyższości nad innymi
.
Sam wydajesz sie miec poczucie wyzszosci nad oklamujacymi sie jak to ujales wierzacymi.
Bo Ty wiesz dlaczego ktos wierzy w Boga, bo przeciez wiadomo ze ze strachu.
Cytuj:
Po to też właśnie powstały grupy Prolife. Jej członkowie chcą się utwierdzić w przekonaniu, że zasłużą na niebo i jednocześnie poczuć się "obrońcami życia" w przeciwieństwie do tej całej lewackiej tęczowej zarazy. Do tego celu w zupełności wystarczy im jak namalują porozrywane zwłoki na plakatach czy pośpiewają przed Sejmem. Wystarczy żeby i życie wieczne sobie kupić i lewaka zmasakrować. Po co mieliby się przejmować jakimiś podejrzanymi matkami, niewykluczone, że lewaczkom?

A jak ateista jest za obrona zycie nienarodzonych to chyba o zadnym niebie, zyciu wiecznym nie mysli.

Wt lip 06, 2021 16:17
Moderator

Dyskusje na temat Kościoła, jego grzechów itp. proszę przenieść do odpowiedniego działu i wątku (są takie na forum). Każdy kolejny post tutaj będzie usuwany do kosza.

Wt lip 06, 2021 16:59
Religia kontra medycyna - moje spostrzeżenia.
Jak widać nie tylko osoby wierzące bronią życia nienarodzonego.
Zastanawia mnie, dlaczego ta kobieta została zupełnie sama (pomijam męża/partnera). Gdzie był ksiądz, który przygotował by ją duchowo do takiej sytuacji. Gdzie był lekarz, położna, którzy omówiliby przebieg porodu, zapytali czy chce ochrzcić to dziecko bo czasu będzie bardzo mało, czy chce aby ktoś z najbliższych towarzyszył jej i dziecku. I za chiny ludowe nie mogę zrozumieć dlaczego nie zajmowała się nią lekarka prowadząca ciążę. Dlaczego nie walczyła o to, by ta kobieta mogła urodzić w jak najbardziej komfortowych warunkach, choćby wypisując skierowanie na cesarkę.

O psychologu nie piszę bo to powinna być oczywista oczywistość.

Jak już kobiety tak urządził prolife, to na miłość boską niech będzie to miało ustawowy ciąg dalszy! Co do prowadzenia ciężarnej kobiety, opieki i porodu. To powinny być konkretne procedury i powinny na taką opiekę znaleźć się pieniądze.

Wt lip 06, 2021 18:41
Ale przeciez nikomu u wladzy nie chodzi o zycie i komfort dzieci i ich matek!
Ten wyrok TK to lapowka dla hierarchow Kosciola, Kai Godek, Ordo Iuris i innych prolajferow z geby.

Na realna pomoc kobietom i ich niepelnosprawnym dzieciom, jesli przezyja, pieniedzy nie ma i nie bedzie.
Z czego maja to robic i kto? Ci dyletanci, ktorzy glownie o swoje rodziny u zlobu dbaja? A zlob coraz pustszy....

Jesli by im naprawde o zycie po urodzeniu dzieci poczetych chodzilo, to by od takich pakietow pomocowych zaczeli, a nie od pogardy dla strajkujacych w Sejmie rodzin niepelnosprawnych.

A tak, to jest papier, ktorym moga zamydlac oczy jako "obroncy zycia poczetego" .
Glupi sie nabierze.

Wt lip 06, 2021 20:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870 ... 976  Następna strona