Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Najpierw mnozysz incydent przez 30-40 a potem jak ci sie udowadnia te manipulacje to stosujesz nowa aresztowane kobiety zamieniasz na pobite kobiety:

"Uczestnicy Strajku Kobiet w środę wieczorem kolejny raz pojawili się na stołecznych ulicach. Służby zatrzymały kilkanaście osób. Chodzi o naruszenie nietykalności cielesnej policjantów. Jeden z funkcjonariuszy z urazem głowy trafił do szpitala.
https://wawalove.wp.pl/strajk-kobiet-w- ... 035378048a

Wkleilem za Ciebie lik z filmikami ale Ty wolisz przedstawiac rzeczywistosc jaka Ci pasuje aby na sile udowodnic zbiorowe palowanie kobiet przez policjantow.
A wszystko po to aby udowodnic jaka ta Polska jest beznadziejna.

No niestety zeby na sile udowaodnic przemoc to czolowa przedstawicielka strajku posuwa sie do czegos takiego:

https://www.youtube.com/watch?v=YFTqvP8Zt2E

A ludzie sie na to nabieraja. Przeciez moze pojechac na zachod bo tam nic nie musi udawac.
Zwlaszcza jak ktos tak po chamsku sie zachowuje:

https://www.youtube.com/shorts/6w_6fHH43Y8

Dokladnie polega to na tym aby ruszyc na policjantow celowo doprowadzic do przepychanek a potem sie oglosi jak to brutalnie zostala potraktowana:
https://www.youtube.com/watch?v=5XaXiOMh0us

Cz gru 22, 2022 16:14

katon napisał(a):
Najpierw mnozysz incydent przez 30-40 a potem jak ci sie udowadnia te manipulacje to stosujesz nowa aresztowane kobiety zamieniasz na pobite kobiety

Dziwię się oburzeniu. Przecież na tym polega propaganda. Na wielokrotnym powtarzaniu w kółko i zwielokrotnianiu. Prawda nie ma żadnego znaczenia. Liczy się przekaz.
Jak się chce psa uderzyć, to zawsze się kij znajdzie. Znienawidzony reżim trzeba obrzydzać. Per fas et ne fas. Zgodnie z prawdą, jak się coś trafi. Albo kłamstwem opartym na ziarnku prawdy.

A teraz stoimy przed poważnym problemem. Jeśli reprezentującym Polskę (czytaj: Rosję, Niemcy czy Eu europosłom wybranym w Polsce) nie uda się dalej blokować finansów, to będą musieli rzucić wszystkie siły, uruchomić wszystkich prowokatorów, aby tylko było jak opluwać władzę.
W myśl zasady: Demokratycznie wybranej władzy nie uznamy nigdy! (Chyba, że będzie to władza liberokomunistyczna na smyczy Brukseli (czytaj: Berlina). )

Cz gru 22, 2022 19:11

Ja to widzę jeszcze trochę inaczej. Główny podział jest tam, gdzie byt nie zamierza rozwijać się w pokorze, lukę tą widzi ten z ogonem i tym mocniej atakuje na podatnym gruncie (bez względu na to, czy ktoś ma łaskę wiary, czy nie). Widzę to obserwując, że skutki naszej modlitwy są nieraz silniejsze na ludzi (słowa poznania), którzy wydawałoby się, że już nie rokują żadnej nadziei, a mimo to efekt jest gigantyczny. Czyli podział w społeczeństwach (także w UE) jest bardziej złożony. Wiadomo, że szatan wykorzystuje w walce kłamstwo jako jeden ze środków do celu, ale są też byty mniej podatne na jego działanie, mimo że są po złej stronie. Czyli ja widzę, że jest nadzieja też w reformie UE.

Cz gru 22, 2022 21:22

andej napisał(a):
Dziwię się oburzeniu. Przecież na tym polega propaganda. Na wielokrotnym powtarzaniu w kółko i zwielokrotnianiu. Prawda nie ma żadnego znaczenia. Liczy się przekaz.

Poprostu nierozumiem tu postaw co niektorych katolikow. To jakis swiatopoglad ma byc na pierwszym miejscu czy Pan Bog a znim prawda ktora jest z nim nierozlaczna.

Inny przyklad manipulacji. Babcia Kasia:

Tak to przedstawiono:

"Zadarli jej spódnicę, zgubiła buty, torebkę klucze, okulary. Wideo OKO.press z interwencji policji zostało uznane za tak drastyczne, że Facebook zasłonił je ostrzeżeniem: "Kontrowersyjne treści. Niektóre osoby mogą być wrażliwe na ten film". Babcia Kasia: "Bardziej brutalni niż zwykle"
https://oko.press/policja-tak-poturbowa ... lonil-film

Jednak troche to inaczej wyglada na filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=050d0EUc3pc

Babcia Kasia sama sie kladzie gdy probuja wyprowadzic ja policjanci po to aby ja wywleczono aby byl odpowiedni efekt.
Chodzi o to aby sie polozyc a potem jak policjanci nie sa wstanie normalnie wyprowadzic to trzeba wierzgac nogami aby byl ten efekt przemocy. I jeszcze sie napisze ze zadarli jej spodnice. No bo przeciez widac jak policjanci to robia.

Obie te panie ktore wymienilem zostaly nominowane do prestizowej nagrody.

Kiedys to sie nagradzalo ludzi ktorzy zycie za kraj ryzykowali. A teraz to wystarczy porzucac troche miesem i poobrazac.

Na zachodzie toby sie nie patyczkowali tylko by brutalnie spalowali podobnie jak te dwie babcie jakie kiedys wkleilem z youtuba. Nie braly one udzialu w demonstracji a jedynie przechodzily ale to juz wystarczylo aby je pobic.

Cz gru 22, 2022 22:52

pom napisał(a):
Czyli ja widzę, że jest nadzieja też w reformie UE.

Ja troche to inaczej widze ze ludzie sie ockna i nadejdzie wiosna ludow. I na taczkach wywiaza tych ktorzy chca zmieniac swiat naszym kosztem. Atak drozyzny w calej Europie tylko w tym pomoze a przeciez nie musialo do tego dojsc.

Cz gru 22, 2022 23:05

Ziobro ma rację, jak przeglądałem jego tweety, to ma masę hejterów, którzy wszystko by byli gotowi oddać za unijne srebrniki.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

N gru 25, 2022 12:20
katon napisał(a):
pom napisał(a):
Czyli ja widzę, że jest nadzieja też w reformie UE.

Ja troche to inaczej widze ze ludzie sie ockna i nadejdzie wiosna ludow. I na taczkach wywiaza tych ktorzy chca zmieniac swiat naszym kosztem. Atak drozyzny w calej Europie tylko w tym pomoze a przeciez nie musialo do tego dojsc.

Ale wiesz jak bezmyslne rewolucje sie koncza?
Wladza zbrodniczych podzegaczy.

Wywiezienie na taczkach nie obnizy cen energii ani nie zdusi inflacji. Ale marzyc mozesz

N gru 25, 2022 13:28
Cytuj:
Ziobro ma rację, jak przeglądałem jego tweety, to ma masę hejterów, którzy wszystko by byli gotowi oddać za unijne srebrniki.

Konkretnie 82% Polaków popiera obecność RP w strukturach UE :brawo:

Pn gru 26, 2022 11:27

Różnica, nie chodzi o to by wyjść z UE, ale aby nie być szantażowanym, by dopuszczać takich ludzi jak Tusk
Finansowo zmuszają nas do tego, byśmy nie prowadzili swojej a pro-niemiecką politykę.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pn gru 26, 2022 11:44
Alus napisał(a):
Konkretnie 82% Polaków popiera obecność RP w strukturach UE :brawo:

Świetnie!
Pytanie brzmi: ilu Polaków popiera politykę UE względem Polski?

Pn gru 26, 2022 11:52

Najwięksi szkodnicy polskiej polityki to Tusk i Korwin, Konfederacja prowadzi zdradziecką prorosyjską politykę.

Pn gru 26, 2022 12:07
Polityka UE wobec RP niczym się nie różni od polityki UE wobec Czech, Słowacji, Litwy, Łotwy...czyli wszystkich demokratycznych krajów, respektujących zapisy wzajemnych umów, podpisanych przez przedstawicieli danego kraju.

Tusk wraz z Konfederacją w jednym szeregu :D :D :D :D

Pn gru 26, 2022 12:08

https://www.wykop.pl/link/6518635/ruska ... e-ukrainy/
polecam komentarz użytkownika knur3000 który podaje cytaty prorosyjskiej propagandy Korwina.

Pn gru 26, 2022 12:19

https://www.fronda.pl/a/Byly-prezydent-Niemiec-trzeba-bylo-sluchac-Polski,209207.html

Cytuj:
Były prezydent Niemiec Joachim Gauck powiedział, że Niemcy powinny były od początku słuchać Polski, która przestrzegała przed Rosją i zapędami jej władz, na czele których stoi Władimir Putin.

W wywiadzie dla stacji Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) Gauck powiedział, że rozumie krytykę kierowaną pod adresem Angeli Merkel w związku z jej polityką wschodnią.

"Sam też krytykuję część polityki wobec Rosji" - powiedział. Zdaniem Gaucka "ryzykanctwem" było nazywanie Nord Stream 2 prywatną inwestycją biznesową po tym, jak w 2014 r. Rosja dokonała aneksji Półwyspu Krymskiego.

"Trzeba było słuchać głosów naszych wschodnich sąsiadów – Polaków i Bałtów oraz naszych atlantyckich przyjaciół" - powiedział Gauck.

W ocenie Gaucka zawieszenie broni pomiędzy Ukrainą i Rosją jest w obecnej sytuacji nieosiągalne. Sam były prezydent RFN chciałby, aby "mordowanie się zakończyło", jednak zawieszenie broni mogłoby dać Moskwie czas na przegrupowanie i przygotowanie sił do nowej napaści.

"Ukraina musi mieć pewność, że rozejm nie wpłynie negatywnie na jej pozycję" - zastrzegł Gauck.

Jego zdaniem Niemcy powinny przekazać Ukrainie czołgi, a nie tylko dotychczas przekazywane haubice. "Sukces ukraińskiej armii leży w naszym interesie" - dodał.

Gauck był prezydentem RFN w latach 2012 - 2017. Nie ubiegał się o reelekcję. W Niemczech prezydent pełni funkcje w przeważającej większości reprezentacyjne, podczas gdy władza sprawowana jest przez kanclerza.

Pn gru 26, 2022 13:28

W Birmigham doszlo do powaznego przestepstwa. To byla klasyczna myslozbrodnia. Na szczescie szybko pojawily sie odpowiednie sluzby i modlaca sie w myslach kobiete zaaresztowano.
Na komisariacie powinno wyjsc wiecej szczegolow i moze uda sie odtworzyc tresc modlitwy i przekazac sprawe do Sadu o ukaranie.

"W pewnym momencie podeszło do niej dwóch policjantów. Jeden z funkcjonariuszy zapytał kobietę co robi i czy jej obecność w tym miejscu to forma protestu. Kobieta odpowiedziała, że nie.

- Modlisz się? - dopytywał policjant.

- Możliwe, że modlę się w myślach - odpowiedziała aktywistka. Wtedy policjant zapytał się, czy kobieta pójdzie z nimi komisariat. - Jeżeli mam wybór to nie - odpowiedziała Vaughan-Spruce, po czym została aresztowana za "złamanie nakazu ochrony przestrzeni publicznej".

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... esztowana/

Śr gru 28, 2022 10:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952 ... 976  Następna strona