Czym jest ideologia LGBT?
| Autor |
Wiadomość |
|
Andy72
|
 Re: Czym jest ideologia LGBT?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| N gru 25, 2022 21:39 |
|
|
|
 |
|
No_Pasaran
|
Człowieku, te 14 pozycji po łacinie to były nazwy NARZĄDÓW Liczbę UKŁADÓW też ci podałem, wyboldowałem, powiększyłem i zaznaczyłem na różowo, na miłość boską W tym momencie, tego poziomu wtórnego analfabetyzmu nie można już chyba traktować inaczej jak zwykły trolling.
_________________ Hasta la Victoria Siempre
|
| N gru 25, 2022 21:41 |
|
 |
|
Andy72
|
Czy gej to nie mężczyzna? czy lesbijka to nie kobieta? U mnie na przykład z któryś testów https://www.idrlabs.com/tests.php wyszło, że myślę jak kobieta, ale z testu odnośnie partnera wyszło mi 100% facet, co sumarycznie oznacza że jestem podwójnie prześladowaną mniejszością jako lesbijka w ciele mężczyzny 
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| N gru 25, 2022 21:45 |
|
|
|
 |
|
pom
|
Mi się wydaje, że źródłem problemów homolobby jest seksualizacja WHO. Musze się tym zająć  @No_Pasaran Nie pojmuję jak u homo sapiens, u których występują tylko dwa układy płciowe, może na tej bazie być więcej niż dwie płcie Wytłumacz mi własnymi słowami - bez linków i cytatów.
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
| N gru 25, 2022 22:10 |
|
 |
|
No_Pasaran
|
Ponieważ na płeć, poza zewnętrznymi i wewnętrznymi narządami płciowymi, wpływ mają chromosomy, geny, hormony oraz drugorzędne cechy płciowe.
|
| N gru 25, 2022 22:23 |
|
|
|
 |
|
pom
|
A czy nie mają one wpływu u płci męskiej i damskiej?
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
| N gru 25, 2022 22:28 |
|
 |
|
No_Pasaran
|
Mają
|
| N gru 25, 2022 22:30 |
|
 |
|
pom
|
Więc po co wymyślać jakieś kuriozalne dodatkowe płcie?
|
| N gru 25, 2022 22:34 |
|
 |
|
No_Pasaran
|
Bo płeć jest czymś bardzej skomplikowanym, niż ci się ubzdurało. Przede wszystkim płeć jest spektrum i zewnętrznyne i wewnętrzne narządy płciowe, chromosomy, geny, hormony oraz drugorzędne cechy płciowe determinują, gdzie na tym spektum dana osoba się znajduje. https://static.scientificamerican.com/sciam/cache/file/164FE5CE-FBA6-493F-B9EA84B04830354E_source.jpg
|
| N gru 25, 2022 22:41 |
|
 |
|
pom
|
Nie potrzebnie zaczynasz zaczepnie ba ja chcę pomóc. Jak będę prowadził dyskusję zaczepnie to nigdzie nie dojdziemy. Układ DNA jest inny u każdego człowieka. Ba, zmienia się w trakcie życia więc należy go wykluczyć z dywagacji o płci. To taki program komputerowy którym Bóg nas zapisał i nami steruje. Częściowo go dziedziczymy. Powoli będę odpowiadał dalej. Mam coś do zrobienia w realu. 
|
| N gru 25, 2022 22:48 |
|
 |
|
No_Pasaran
|
Co? XD Sekwencja DNA w trakcie życia zmienia się tylko w wyniku mutacji, które nia mają wpływu na płeć. Geny wpływają na płeć przy embriogenezie i rozwoju płodowym.
|
| N gru 25, 2022 22:57 |
|
 |
|
pom
|
Zaczynam to powoli rozumieć. Są dwie płcie anatomiczne. Czym innym jest mózg, który nie zawsze współpracuje z anatomią (ale jest to bardzo rzadki przypadek) i nie zmienia to status quo, że są nadal dwie płcie.W tych rzadkich przypadkach trzeba pomóc osobie zrozumieć jaka jest przyczyna problemu w jej przypadku. I wyleczyć psychikę, a dokładniej nastawienie mózgu moim zdaniem (lub Twoje ulubione IMO  ). Czy to dobra diagnoza @Andy72?
|
| Pn gru 26, 2022 1:25 |
|
 |
|
pom
|
@No_Pasaran
Katolicy żyjący non top w stanie łaski Uświęcającej wyczuwają komu podpowiada Duch Święty.
|
| Pn gru 26, 2022 1:39 |
|
 |
|
No_Pasaran
|
pom napisał(a): Zaczynam to powoli rozumieć. Niestety nie. pom napisał(a): Zaczynam to powoli rozumieć. Są dwie płcie anatomiczne. Nie. Są dwa ekstrema, pomiędzy którymi jest całe spektrum przypadków determinowanych przez wcześniej wskazane przeze mnie czynniki. Twoje zafiksowanie na penisy i waginy nie jest podzielane przez naukowców. pom napisał(a): i nie zmienia to status quo, że są nadal dwie płcie. A kto to status quo wymyślił - ty i Andy? Bo w nauce nie ma takiego „status quo.” pom napisał(a): W tych rzadkich przypadkach trzeba pomóc osobie zrozumieć jaka jest przyczyna problemu w jej przypadku. I wyleczyć psychikę, a dokładniej nastawienie mózgu moim zdaniem (lub Twoje ulubione IMO  ). Sugerowałbym pozostawienie mówienia tego co "trzeba robić" w takich przypadkach osobom, które - w przeciwieństwie do ciebie - mają jednak jakąkolwiek wiedzę w tej kwestii.
|
| Pn gru 26, 2022 2:47 |
|
 |
|
pom
|
Racjonalisto koń domowy (Equus caballus) to ssak, który ile ma płci?
|
| Pn gru 26, 2022 15:51 |
|
|
|