Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
pom
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Oki rozumiem Twoje stanowisko. @Nolda Ja na swoim Linuxie nie mam żadnego programu antywirusowego. Czy to źle?
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
Cz gru 29, 2022 22:21 |
|
|
|
 |
pom
|
 Re: Historia gatunku ludzkiego i religii a katolicyzm
Moje stanowisko znasz. Masz szansę na poprawę.
Poszukuj Boga, ale nie walcz z religią katolicką, o to Cię proszę. Wiem, że wiara jest łaską Bożą, ale by ją dostać musi być współpraca, a nie atak. Ważne są też dobre intencje. Chciałbym się także z Tobą spotkać w Niebie w pełni szczęścia, czy to źle?
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
N sty 01, 2023 14:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Historia gatunku ludzkiego i religii a katolicyzm
Moze pom przestan walczyc z pogladami, ktore tobie nie pasuja. "Walczenie z chrzescijanstwem" moze prowadzic do spotkania z Chrystusem. Przekonanie o posiadaniu prawdy, moze zamknac droge do Chrystusa
|
N sty 01, 2023 15:29 |
|
|
|
 |
pom
|
Przepraszam za swoje zachowanie. To są chyba anomalie pogodowe i z moim zdrowiem. Jeszcze raz za wszystko wszystkich przepraszam.
|
N sty 01, 2023 23:33 |
|
 |
robaczek2
|
 Re: Historyczna analiza Biblii
bramin napisał(a): Naginanie faktów i nadinterpretacja niektorych świadectw robią Biblii niedźwiedzią przysługę. Oj to prawda. Tylko moze bylo by dobrze aby nie zastanawiac sie czy, kiedy, gdzie i do kogo Bog powiedzial: "Niech cię Pan błogosławi i strzeże. Niech Pan rozpromieni oblicze swe nad tobą, niech cie obdarzy swą łaską. Niech zwróci ku tobie oblicze swoje i niech cię obdarzy pokojem".I z okazji nowego roku przyjac do siebie te slowa.
|
Pn sty 02, 2023 18:12 |
|
|
|
 |
pom
|
Czy do św. Franciszka z Asyżu też ?
"Niech Pan obdarzy cię pokojem" (T 23)
Mi się wydaje, że niektóre fakty z Biblii da się udowodnić.
|
Pn sty 02, 2023 22:15 |
|
 |
pom
|
Także zniszczenie Sodomy i Gomory.
|
Pn sty 02, 2023 22:28 |
|
 |
Kozioł
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
@prymus Być może to nie twoja wina, być może nie robisz (do tej chwili) tego specjalnie. Takie 3 proste, banalne i ogólnie przyjęte zasady: - Znaki jak "," (przecinek), ";" (średnik) czy "." (kropka) piszemy bezpośrednio po wyrazie i nie poprzedzamy spacją. - Zdania kończymy kropką, a zaczynamy z "wielkiej litery". - Jeden temat, jedną myśl (nawet wielozdaniową) piszemy w jednym akapicie. Nie piszemy każdego zdania od nowego akapitu. Ponieważ wszyscy te zasady stosują, a ludzka percepcja lubi schematy i powtarzalność, to znacznie ułatwiają czytanie i przyswajanie tekstu. Permanentne pisanie wbrew tym zasadom (pomimo wielokrotnym uwagom) może być wyrazem głębokiego, wręcz programowego lekceważenia pozostałych forumowiczów (co jest niezgodne z regulaminem forum). Tak, możesz iść na wojnę z moderacją udowadniając tym samym swoje nie przystosowanie społeczne (jesteś wolnym człowiekiem!) ale nie dziw się konsekwencjom: możesz zostać okresowo zablokowany, a przy recydywie dostać ban stały (na co się uprzednio zgodziłeś uznając regulamin). Nie możesz teraz udawać, ze nie zostałeś uświadomiony. Decyzja co do dalszych twoich kroków należy całkowicie do ciebie: twój wolny wybór. Uwaga do moderacji: przepraszam za wejście w nie swoje kompetencje. Na moje usprawiedliwienie: mi też było ciężko czytać.
_________________ Metodyści Polska Rada Ekumeniczna
|
N sty 15, 2023 19:25 |
|
 |
feelek
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
@prymus Zanim wyślesz swój tekst, możesz uprzednio go sprawdzić pod względem poprawności ortograficznej, stylistycznej, gramatycznej i typograficznej tu: https://www.ortograf.pl/
|
N sty 15, 2023 19:32 |
|
 |
robaczek2
|
Moze tak - przy rejestracji nie jest wymagane miejsce zamieszkania i moze warto sobie zdawac sprawe z tego ze na tym forum moga byc tacy ktorzy od kilku (-nastu, -dziesieciu ) lat mieszkaja w Norwegii, Anglii lub Kazachstanie ale rowniez tacy ktorzy gdzies tam sie urodzili i jedynym zrodlem znajomosci jezyka polskiego sa (byli) ich rodzice. I co - szlaban na forum bo trzeba sie stosowac do spacji, poprawnosci i klawiatury. No dobra - od ponad 30 lat robaczek nie mieszka w Polsce.
|
Pn sty 16, 2023 20:34 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Litości! Na całym świecie, w każdym języku nie stawia się spacji przed znakiem przestankowym, ale po. Uparte pisanie niezgodne z tą zasadą jest złośliwością, dziecinadą (na złość ojcu odmrożę sobie uszy). Co do ortografii, to polecam stronę ortograf.pl.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pn sty 16, 2023 20:55 |
|
 |
Kozioł
|
robaczek2 napisał(a): No dobra - od ponad 30 lat robaczek nie mieszka w Polsce. No proszę: 30 lat poza Polska a nadal poprawnie spacje i interpunkcje stosujesz. Jednak jest jakaś cywilizacja poza Polską 
|
Pn sty 16, 2023 21:15 |
|
 |
robaczek2
|
Ale szkole podstawowa, srednia i studia skonczylem w Polsce. Poza tym ciagle pisze w innym jezyku i nie mam zamiaru przestawiac klawiatury. Ja pisze ale sa tacy ktorzy nie pisza.
|
Pn sty 16, 2023 21:46 |
|
 |
Kozioł
|
robaczek2 napisał(a): Poza tym ciagle pisze w innym jezyku i nie mam zamiaru przestawiac klawiatury. To się przestawia w te i wewte jednym skrótem klawiszowym lub dwoma kliknięciami myszki. Nie chodzi tu jednak o polskie litery, a o proste stosowanie ogólnych zasad wspólnych dla języka polskiego, angielskiego, francuskiego, hiszpańskiego, gruzińskim i innych opartych na alfabecie łacińskim, czy greckim (wiem, wiem: Gruzini uważają, ze maja swój unikalny i samodzielnie odkryty alfabet  ). Choć mam tendencje do kłócenia się z moderacją, to tym razem przyznaje jej rację.
|
Pn sty 16, 2023 23:31 |
|
 |
Swołocz
|
afilatelista napisał(a): Ja bez przerwy pisze rzeczy za które w czasach inkwizycji spalono by mnie ma stosie, a jakoś na bana nie zasłużyłem. Czy w czasach inkwizycji mówiłbyś otwarcie to, co mówisz teraz?
|
N sty 29, 2023 21:11 |
|
|
|