Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
CiekawaXO napisał(a):

No sądze że się zbulwersowałeś, że nie będę czciła papieża jako Świętego, jeśli tuszowanie okaże się prawdziwe. Sugerujesz że postępuję ...niebiblijnie? Nie czcząc świętego? Nie musze tego robić.
I heeeeej. Nie manipuluj, bo się gadka skończy. Nie napisałam ze nie myślisz o ofiarach WCALE, zadałam pytanie konkretne, na które nie odpowiedziałeś.
strasznie się najeżyłeś. Spokojnie. JA Ci Twojego czczenia JP2 nie zamierzam kraść, rób co chcesz. Twoje sumienie. A moje to moje. Ale nie traktuj każdego kto myśli inaczej niż Ty w ocenia czynów JP2, jak wroga. To teraz w Kościele będzie bardzo aktualny wątek i nie uniknie się debaty o nim. Możesz mnie uznawać za kogo chcesz, ale nie będę akceptować tuszowania i próbować tego usprawiedliwić. Piszę to już ostatni raz, niech inni się wypowiedzą, co się stanie jak plotki okażą się prawdą.

Sorry, ale to juz to sa jakies Twoje nadinterpretacje i iluzje, i z niczego to nie wynika ze cos tu sugeruje.
A Ty nie sugerujesz? No wlasnie przede wszystkim w kwestii ofiar(inny post) i nie tylko mnie.
Piszesz jakobym tu za wszelka cene bronil JP2 i jakobym mial sie tu zbulwersowac ze masz takie akurat zdanie, a z czego ma to wynikac?
I teraz prosze wyjasnij na jakich to podstawach twierdzisz ze manipuluje?
Jak ktos stawia zarzuty to powinien je udowdnic, albo sie przyznac do pomylki.

Pn mar 13, 2023 22:31
robaczek2 napisał(a):
Przepraszam za sformulowanie "nadludzie" ktore zupelnie nie odnosilo sie do Ciebie. Mialem na mysli wszystkowiedzących którzy uzurpuja sobie prawo do decydowania ktore listy w domu robaczka powinny byc ujawnione a ktore nie. Lub po

Niestety, źle mnie zrozumiałeś, nie miałem tego na myśli. Odniosłem się do Twojej wypowiedzi, w której dość lekko potraktowałeś pedofilię, uważając, ze są gorsze rzeczy od pedofilii. Stąd dość wybuchowa reakcja No_Pasaran.
Uważam, ze relatywizowanie tej patologii jest moralnie nie do przyjęcia i jest kpiną z ofiar.

Wt mar 14, 2023 10:25

bramin napisał(a):
Uważam, ze relatywizowanie tej patologii jest moralnie nie do przyjęcia i jest kpiną z ofiar.

Podalem przyklad o wiele bardziej powszechnego zla - dzieci z rozbitych rodzin. Tylko juz doszlismy do tego ze nikt na to nie zwraca uwagi. I na inne zjawiska w ktorych dzieci sa ofiarami.

Wt mar 14, 2023 17:52
Moderator

Szukasz takich przykładów na poparcie swoich/podawanych przez jedynie słuszne media teorii. Więcej napisałam w wątku o pedofilii na czerwono.

Wt mar 14, 2023 18:06

Te jedynie sluszne media to jest bron obosieczna wiec uwazaj. Chociaz sie nie spodziewam. Z faktami przywolanymi przeze mnie w cytatach z Niderlandow i innych krajow nie da sie walczyc.
Nie posadzam Cie o wysnucie wnioskow np z faktu ze mowi sie o wykorzystywaniu dzieci podczas gdy w okolo 80% chodzi o wykorzystywanie chlopcow zatem w 80 % przypadkow sprawcy byli homoseksualistami. Taka drobna manipulacja.
I tak nie dotrze. Szlaban.

Wt mar 14, 2023 18:42

robaczek2 napisał(a):
faktu ze mowi sie o wykorzystywaniu dzieci podczas gdy w okolo 80% chodzi o wykorzystywanie chlopcow zatem w 80 % przypadkow sprawcy byli homoseksualistami.

Łżesz. I nie rzucam tutaj słów na wiatr - to nie jest zwyczajna pomyłka wynikająca z ignorancji, gdyż zwracałem ci już na ten aspekt uwagę, ostatni raz wczoraj. Ty najzwyczajniej masz w nosie fakty i łżesz, i to w wyjątkowo obrzydliwy sposób, przyczyniając się do stygmatyzacji i krzywdy innych ludzi.

Tutaj link do postów merytorycznie punktujących rzeczone łgarstwo robaczka (do czego zresztą nie raczył się odnieść w myśl taktyki: rzucić łajnem i uciec, a nuż coś się przyklei a po jakimś czasie rzucić znowu)

https://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=1091522#p1091522

Wbrew łgarstwom robaczka, konsensus naukowy stanowi, że wśród pedofili nie ma nadreprezentacji homoseksualistów.

Wt mar 14, 2023 19:00
Moderator

@robaczek2
Tak. To jest manipulacja. Powiem więcej. To jest kłamstwo, bo z badań wynika, że najwięcej przypadków molestowania jest w rodzinach.
Wielkie g obchodzą mnie Twoje niderlandzkie dane, bo nie są to dane naukowe, a takie same jak z Twoich mediów. I żeby było wszystko jasne: dla mnie nie ma żadnych jedynie słusznych mediów ani żadnej jedynie słusznej opcji politycznej, więc nie jest to broń obosieczna. Upieranie się i wciskanie głupot o pedofilii nawet w tym wątku będzie uznawany za trolling.

Wt mar 14, 2023 19:04

Małgosiaa napisał(a):
że najwięcej przypadków molestowania jest w rodzinach.

Oczywiscie masz racje jezeli chodzi o rodziny. Chodzilo mi o przypadki molestowania obcych ludzi bo tak sie sklada ze najczesciej czytam o chlopcach molestowanych przez ludzi Kosciola. Np "Bolesława Sadusia, Eugeniusza Surgenta, Józefa Loranca i Adama Sapiehy, którzy mieli dopuścić się molestowania nieletnich chłopców"
Swoja droga cos mi sie w tym cytacie z onet.pl nie zgadza.

Wt mar 14, 2023 20:04

Jak zwykle żałosna próba manipulacji. To ze ktoś molestował nieletnich chłopców nie znaczy ze był homoseksualistą.

Wt mar 14, 2023 20:10
Moderator

@robaczek2
Nie upoważnia to Ciebie do utożsamiania pedofili z homoseksualistami. Zgadzam się z @No_Pasaran, że manipulujesz, a od siebie dodam, że robisz to w sposób perfidny, niegodny chrześcijanina.

Wt mar 14, 2023 20:59

Ale przecież Loranc molestował dziewczynki.

Wt mar 14, 2023 21:04

O kurcze, Swolocz to Ty wiesz wiecej niz onet.pl."Bolesława Sadusia, Eugeniusza Surgenta, Józefa Loranca i Adama Sapiehy, którzy mieli dopuścić się molestowania nieletnich chłopców"
A jak z Adamem Sapiecha - dopuscil sie molestowania nieletnich chlopcow czy nie? Moze masz jakies informacje.

Wt mar 14, 2023 21:23

Wśród ministrantów jest nadreprezentacja chłopców. Z pewnością powyżej 80%.

Wt mar 14, 2023 22:47

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
andej - zapraszam do tematów czysto biblijnych; zostaw te polityczne... [po co sobie i innym nerwy psuć]
Na przykład chętnie dalej z Tobą popiszę o tym, czy Jezus mógł/nie mógł zgrzeszyć, będąc na świecie...?

"Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).

Śr mar 15, 2023 10:23

Bramin, tak prywatnie nie jak do moderatora. Nie zartuj w odpowiedzi do Andej ze nie wiesz o co chodzi. Uznawanie jakie informacje moga byc a jakie nie wedlug swojego widzimisie jest kpinami ze zdrowego rozsadku i zasad dzialania kazdego forum (prawie). Mam na mysli moje cytaty odnosnie pedofilii lub Andej zart o najwazniejszym wydarzeniu dla gawiedzi jakim jest noszenie pistoletu. Az sie zainteresowalem i na google jest kilka-nascie a moze kilkadziesiat stron natemat pistoletu. I jeszcze klamstwa ze Malgosia zostawia swoje poglady w domu gdy dziala jako moderator. Parodia. Zdaje sobie sprawe jak niewdzieczna rola jest moderowanie ale moze jakies standarty powinny byc.

Śr mar 15, 2023 13:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470 ... 498  Następna strona