| 

| Autor | Wiadomość |  
			| feelek 
   |   Re: Dobry kawał :)Co by było, gdyby Trzej Królowie okazali się być Trzema Królowymi?- Po prostu spytałyby o drogę.
 - Dotarłyby w porę.
 - Pomogłyby przy porodzie.
 - Wysprzątałyby stajenkę.
 - Przyniosłyby przydatne prezenty.
 - ... i coś do jedzenia.
 Ale... co by powiedziały w drodze powrotnej? Zaraz po opuszczeniu Betlejem...
 - Widziałyście, jakie sandały Maryja założyła do swojej tuniki?
 - Ten mały nic a nic nie jest podobny do Józefa...
 - Jak oni mogą wytrzymać z tyloma zwierzakami?
 - ... a ich osiołek jest już całkiem na wyczerpaniu...
 - Mówią, że Józef jest bezrobotny.
 - Chciałabym tylko wiedzieć, kiedy oddadzą garnek, w którym przyniosłyśmy łazanki.
 - Dziewica? Koń by się uśmiał. Ja znam Maryję jeszcze z uczelni.

|  
			| Pn wrz 25, 2023 23:02 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Dobry kawał :)Panowie Nolda i Feelek, proszę nie serwować nam kiepskiej rozrywki poniżej pasa. Jak się nie uspokoicie będziecie zbanowani. 

|  
			| Wt wrz 26, 2023 14:03 | 

|  
		|  |  
			| feelek 
   |   Re: Dobry kawał :)OK, to teraz powyżej pasa.
 W poczekalni siedziała kobieta z dzieckiem na ręku i czekała na doktora. Gdy ten wreszcie przyszedł, zbadał dziecko, zważył je i stwierdził, że bobas waży znacznie poniżej normy.
 - Dziecko jest karmione piersią czy z butelki? - spytał lekarz.
 - Piersią - odpowiedziała kobieta.
 - W takim razie proszę się rozebrać od pasa w górę.
 Kobieta rozebrała się i doktor zaczął uciskać jej piersi. Przez chwile je ugniatał, masował kolistymi ruchami dłoni, kilka razy uszczypnął sutki. Gdy skończył szczegółowe badanie, kazał kobiecie się ubrać i powiedział:
 - Nic dziwnego, że dziecko ma niedowagę. Pani nie ma mleka!
 - Wiem - odpowiedziała - jestem jego babcią, ale cieszę się, że przyszłam.

|  
			| Wt wrz 26, 2023 23:25 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|   Re: Dobry kawał :)feelek, nie przeginaj z tym "powyżej pasa". Kobieta, której pieeersi badał lekarz, to babcia, a nie mamusia. 

|  
			| Śr wrz 27, 2023 15:15 | 

|  
		|  |  

|   Re: Dobry kawał :)Feelek, dostajesz ostrzeżenie za dowcipasy poniżej i powyżej pasa. 

|  
			| Pt wrz 29, 2023 14:52 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| feelek 
   |   Re: Dobry kawał :)W Kole Fortuny uczestnicy przedstawiają się:- K jak Krzysztof
 - Proszę pana, dopiero później wybieramy literki, najpierw proszę się przedstawić...
 - K jak Krzysztof
 - Proszę pana...
 - Dobrze... Krzysztof Kajak

|  
			| Pt wrz 29, 2023 16:02 | 

|  
		|  |  
			| feelek 
   |   Re: Dobry kawał :)Żona pyta męża:- Kochanie, jakie kobiety podobają Ci się najbardziej, piękne czy mądre?
 Mąż odpowiada:
 - Ani takie, ani takie. Ty mi się najbardziej podobasz.

|  
			| N paź 01, 2023 19:08 | 

|  
		|  |  
			| george45 
   |   Re: Dobry kawał :)Czyli musiała być seksowną kobietą. Ksiądz moderator ostrzegał i to kilkakrotnie, że za "dowcipasy powyżej i poniżej pasa" (język co najmniej starszaka w przedszkolu) ostrzeżenie dostaniecie. Nolda zamilkł, a Ty igrasz, oj igrasz z księdzem.  Przecież jest tyle innych, niewinnych "dowcipasów", które z żaden sposób nie kojarzą się z seksem, np:Czteroletni Kuba wrzuca w kościele do koszyczka pieniążek na ofiarę, słyszy formułkę wypowiadaną przez księdza i po chwili dość donośnym głosem oznajmia:
 - Ciągle tylko "zapłać" i "zapłać", a ja nie mam więcej!

Ups, tego księdza, to możne lepiej zamienić na kościelnego, bo jeszcze co niektórym ksiądz z dzieckiem może się opacznie, czy nieopacznie skojarzyć z ... .

|  
			| Pn paź 02, 2023 13:42 | 

|  
		|  |  

|   Re: Dobry kawał :)george45 napisał(a): Nolda zamilkł, a Ty igrasz, oj igrasz z księdzem.  Może dajmy już spokój z tymi kawałami, szczególnie, że takich pacjentów jak ten poniżej, jest bardzo wielu.   Lekarz rysuje pacjentowi trójkąt i pyta się pacjenta, z czym mu się to kojarzy: - Z gołą babą - odpowiada pacjent. Lekarz rysuje kwadrat: - Z gołą babą. Dalej następuje okrąg, sześciokąt, itp. - odpowiedz nieodmiennie brzmi: - Z gołą babą. - Panie pan jest zboczony! - wola lekarz. - Tak? A kto mi te wszystkie świństwa rysował?

|  
			| Pn paź 02, 2023 23:44 | 

|  
		|  |  
			| feelek 
   |   Re: Dobry kawał :)george45 napisał(a):  Ksiądz moderator ostrzegał i to kilkakrotnie, że za "dowcipasy powyżej i poniżej pasa" (język co najmniej starszaka w przedszkolu) ostrzeżenie dostaniecie. Nolda zamilkł, a Ty igrasz, oj igrasz z księdzem.  Przecież jest tyle innych, niewinnych "dowcipasów", które z żaden sposób nie kojarzą się z seksemOj tam, ksiądz moderator to też człowiek i poczucie humoru też ma. Ale żeby nie przeginać, to teraz poniżej pasa, ale bez seksownych skojarzeń. Na lekcji pani prosi dzieci o napisanie wierszyka o morzu. Po chwili zgłasza się Jaś i czyta: - Nad brzegiem morza stoi dziewczyna hoża. Nogi ma jak słupy, poziom wody sięga jej do kolan. - Jasiu, źle! W ostatniej linijce nie udało ci się znaleźć rymu. - Jak wody przybędzie to i rym będzie.

|  
			| Wt paź 03, 2023 9:54 | 

|  
		|  |  
			| george45 
   |   Re: Dobry kawał :)No może, by odejść całkowicie od tych „dowcipasów” kojarzonych z seksem, coś o śnie.
 Mąż do żony:
 - Wczoraj w nocy, gdy się kochaliśmy, udawałaś?
 - Nie, naprawdę spałam.

|  
			| Śr paź 04, 2023 8:50 | 

|  
		|  |  
			| feelek 
   |   Re: Dobry kawał :)Przychodzi hipochondryk do lekarza:- Panie doktorze, żona mnie zdradza, a nie rosną mi rogi.
 - Proszę pana, z tymi rogami to tylko takie powiedzenie.
 - Uff, a już myślałem, że mam niedobór wapnia.

|  
			| Śr paź 04, 2023 18:47 | 

|  
		|  |  
			| george45 
   |   Re: Dobry kawał :)Szwagier mówi do Janusza:- Dziś miałem okropny dzień.
 - Nawet mi nie mów!
 - Co, ty też?
 - Nie, porostu  ha mnie to obchodzi.

|  
			| Śr paź 04, 2023 19:22 | 

|  
		|  |  
			| feelek 
   |   Re: Dobry kawał :)Żona uradowana wybiega z łazienki:- Zenek, zrzuciłam dwa kilogramy!
 - Tylko nie zapomnij spuścić wody.

|  
			| Śr paź 04, 2023 20:44 | 

|  
		|  |  
			| george45 
   |   Re: Dobry kawał :)Jak nazywa się kobieta, która wie gdzie jest jej maż? Wdowa.

|  
			| Cz paź 05, 2023 12:17 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach