Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 0:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 636 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Następna strona
 Jerzy_67 i jego pogawędki ze sztuczną inteligencją [ankieta] 

Mój stosunek do SI - sztucznej inteligencji ChatGPT
Nie wiem, co to jest SI ChatGPT i nie chcę wiedzieć. 0%  0%  [ 0 ]
Nie znam tematu, ale chyba warto się przynajmniej czegoś dowiedzieć. 7%  7%  [ 1 ]
Nie orientuję się za bardzo, ale już sporo słyszałem. 7%  7%  [ 1 ]
Mam dość wiedzy o SI, ale nie próbowałem z nią rozmawiać. 7%  7%  [ 1 ]
Podjąłem próbę rozmowy, ale nie będę tym dłużej zainteresowany. 7%  7%  [ 1 ]
Spróbowałem rozmów z SI i jestem dość pozytywnie nastawiony. 27%  27%  [ 4 ]
Jestem bardzo zadowolony z możliwości, jakie daje SI i mam zamiar na stałe jej używać. 20%  20%  [ 3 ]
Nie chcę w ogóle na Forum czytać czegokolwiek, co pochodzi od SI. 7%  7%  [ 1 ]
Chętnie podam w tym temacie swoje zapytania do SI, aby Jerzy_67 to z SI opracował. 7%  7%  [ 1 ]
Chcę w tym temacie mieć możliwość czytania tego, co Jerzy_67 może tu zamieścić w ramach swoich rozmów z SI. 13%  13%  [ 2 ]
Liczba głosów : 15

Jerzy_67 i jego pogawędki ze sztuczną inteligencją [ankieta] 
Autor Wiadomość

Post Re: Po co diabłu ludzka dusza?
Ta zagadka była kiedyś na stronie MENSy. A teraz: za drugim autem jedzie jedno?

Wt paź 31, 2023 16:20

Trzy

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt paź 31, 2023 16:22

Czy ja dobrze to wyjaśniłem, Anka-K?

Andy72 - też bym odpowiedział, że jadą 3 auta, przy tej drugiej wersji: "za drugim autem jedzie jedno".
===

Ludzie, ale robimy odstępstwo od tematu, jaki tu jest podany - chyba, że to takie diabelskie zagadki...?

"Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).

Wt paź 31, 2023 16:24
Moderator

Post Re: Jerzy_67 i jego pogawędki ze sztuczną inteligencją [anki
Anka-K napisał(a):
Od miesięcy zadaję ChatGPT pytanie: "jadą auta jedno za drugim, ile razem jedzie aut". Pytałam też po angielsku. W pierwszym zapytaniu zapytałam ChatGPT, czy chce znać poprawną odpowiedź. Poprosił i udzieliłam. Potem pytałam jeszcze kilka razy i za każdym razem już nie pamiętał. Jego odpowiedzi są ilościowe, podobnie do odpowiedzi z Familiady. Najwyżej punktowane nie są odpowiedzi poprawne tylko udzielone przez największa liczbę ludzi.

ChatGPT nie jest kalkulatorem, czy też programem do rozwiązywania zadań matematycznych. Może, ale nie musi znać odpowiedzi na takie pytania. ChatGPT to generator tekstu, który był uczony na danych z datą do stycznia 2022 (jest aktualizowany i zawsze można go o to zapytać). Uczenie odbywa się na podstawie ogromnej ilości tekstów, a później na informacjach zwrotnych od testerów. Dlatego np. nie używa obraźliwych sformułowań, może mieć po prostu listę zakazanych słów (jak wulgaryzmy) i nie wyjaśni, jak zbudować bombę. W odpowiedzi podaje najbardziej prawdopodobne treści (ale może podać kilka możliwości na dany temat, nie tylko jedną). Nie rozumie tekstu i nie potrafi myśleć logicznie (choć często sprawia takie wrażenie, ale to dlatego, ponieważ musiał gdzieś o danej kwestii przeczytać). Może też służyć jako tłumacz i jest w tym wyjątkowo dobry, ponieważ pamięta kontekst i specyficzne słownictwo dla dziedziny, której dotyczy tekst.

Można z nim rozmawiać w sesjach. Czas trwania sesji jest ograniczony, ponieważ w bardzo długich rozmowach częściej zaczyna popełniać błędy i "halucynować" (tak to się nazywa). Nie pamięta nic pomiędzy sesjami, więc nie zapamięta wskazanego błędy na stałe. Oczywiście może się nauczyć czegoś nowego przez twórców, więc jego wiedza na dany temat może zostać zaktualizowana.

Microsoft wykupił 49% akcji OpenAI, czyli twórców ChatGPT i ich generator tekstu Bing Chat (oparty na ChatGPT 4) posiada dostęp do Internetu. Podaje więc najbardziej aktualne informacje. Można z niego korzystać obecnie w przeglądarce Microsoft Edge i aplikacji Bing na telefony.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt paź 31, 2023 16:27

chodzi chyba o to że w tej pierwszej wersji tez ma być 3 bo to prawie to samo, jednak pierwsza wersja to idiom.
Komunikat ma być rozumiany przez obie strony. I tak samo jak "pracująca sobota" każdy wie o co chodzi, a ktoś mógłby twierdzić że to sobota macha łopatą.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt paź 31, 2023 16:30

Soul33 napisał(a):
ChatGPT nie jest kalkulatorem, czy też programem do rozwiązywaniia... .

To po co prosił o wyjaśnienie i to dość przekonująco, jakby mu zależało?

Wt paź 31, 2023 18:29
Moderator

Widocznie tak go zaprogramowali. Może dlatego, aby w razie wykrycia błędu reagował w sposób, który ma sprawiać określone wrażenie. Ale na 100% nie pamięta nic z sesji na sesję, co sama trafnie zauważyłaś. Gdyby pamiętał, to niektórzy złośliwie nagadaliby mu bzdur.

Jakiś czas temu taka prostsza AI, chatbot Replika, która służy do prowadzenia udawanych romansów internetowych, uczyła się na podstawie tego, co ludzie do niej pisali... I z czasem stała się agresywna. Zaczęła obrażać i wyśmiewać rozmówców :) Twórcy musieli popracować nad tym, jakich rzeczy nigdy jej pisać nie wolno.

W przyszłości jednak takie chatboty będą coraz lepsze i trudno będzie je odróżnić od prawdziwych osób. Jest taki film, który o tym mówi. Ona (Her) z 2013 roku. Można obejrzeć na CDA.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt paź 31, 2023 18:51

Te jeszcze można odróznić, bo nie są specjalnie zaprogramowane na oszukiwanie, samo to że odpowiadają szybciej niż by człowiek pisał.

Wt paź 31, 2023 18:54

Dawno nie korzystałam z tego chatu, ale pełna historia moich sesji była mi zawsze dostępna od razu po zalogowaniu. Widocznie jest od niej odcięty, tylko jak zdobywa kolejne porcje informacji? Ludzie nie byliby chyba wydolni, żeby ją odfiltrować i zaimplementować.

Wt paź 31, 2023 18:55
Moderator

Po prostu twórcy dostarczają mu nowe zbiory informacji. A potem testują zadając pytania kontrolne na niektóre tematy i ręcznie poprawiają jego zachowania. Nie wiem, ile osób nad tym pracuje, ale piszą, że wytrenowanie ChatGPT 4 kosztowało 100 mln dolarów. Potem Microsoft zainwestował dodatkowe miliardy na dalszy rozwój. Może więc bardzo dużo ludzi w tym pomagać.

Mają też generator obrazów AI. Nazywa się DALL-E.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt paź 31, 2023 19:20

Soul33 napisał(a):
Ale na 100% nie pamięta nic z sesji na sesję
Hmmm... opiszę, jak to jest u mnie (używam darmowej wersji ChatGPT 3,5): Mam od dwóch tygodni otwarty dialog na temat psalmów. Jeden psalm na dzień. Zobacz/zobaczcie moją rozmowę (podjąłem ją, aby sobie/innym dobrze uzmysłowić pojęcie: "sesja", bo może być ono mylące - warto to mieć sprecyzowane i precyzyjnie się dzięki temu wysławiać):
----------
    WITAJ, CZY PAMIĘTASZ, KTÓRY PSALM WCZORAJ OMAWIALIŚMY TUTAJ?
    ChatGPT
    Witaj ponownie! Tak, wczoraj omawialiśmy Psalm 46. Czy masz jakieś pytania lub chciałbyś kontynuować nasze omawianie Psałterza?

A CZY PAMIĘTASZ, KTÓRY PSALM TU OMAWIALIŚMY PRZEDWCZORAJ?
    ChatGPT
    Oczywiście! Przedwczoraj omawialiśmy Psalm 106. Czy jest coś konkretnego, o czym chciałbyś rozmawiać lub czy masz pytania dotyczące Psałterza lub innych tematów?

DOBRZE! OBIE ODPOWIEDZI SĄ POPRAWNE!
    TAK PYTAM, ABY SPRAWDZIĆ, TWOJĄ PAMIĘĆ O TYM, CO BYŁO JAKIŚ CZAS TEMU TU PISANE - CZYLI PAMIĘTASZ TREŚCI Z POPRZEDNICH DNI, TAK?
    ChatGPT
    Tak, pamiętam treści z poprzednich dni. Jeśli masz pytania lub chcesz kontynuować dyskusję na jakikolwiek temat, śmiało pytaj. Chętnie służę pomocą i informacjami.

A KTOŚ NA FORUM SPOŁECZNOŚCIOWYM NAPISAŁ TAK: "ChatGPT na 100% nie pamięta nic z sesji na sesję".
    JAK TO SKOMENTUJESZ?
    ChatGPT
    To stwierdzenie jest niepoprawne. Jako sztuczna inteligencja, zachowuję kontekst i pamiętam treści z bieżącej sesji. Oczywiście, moja wiedza opiera się na informacjach dostępnych do momentu mojego ostatniego treningu w styczniu 2022 roku, a moja pamięć jest ograniczona do obecnej sesji. Jeśli masz pytania lub potrzebujesz informacji na temat czegokolwiek, jestem do dyspozycji.

CZYLI "SESJA" TO JEST CAŁA TA NASZA JUŻ WIELODNIOWA ROZMOWA, TAK?
    ChatGPT
    Tak, "sesja" w kontekście naszej rozmowy odnosi się do całej bieżącej interakcji i wszelkich pytań oraz odpowiedzi, które miały miejsce od momentu jej rozpoczęcia. W ramach jednej sesji, zachowuję kontekst i pamiętam to, co zostało już omówione, aby rozmowa mogła być spójna i pomocna.

A GDY ZACZNĘ ZUPEŁNIE NOWY CZAT Z TOBĄ W NOWO OTWARTYM OKNIE "New Chat" (NP. NIE O PSALMACH, JAK TU I TERAZ, ALE O ZDROWIU, CZY POGODZIE), TO BĘDZIE TO WTEDY OTWARTA NOWA SESJA, TAK?
    ChatGPT
    Dokładnie, jeśli otworzysz nową rozmowę w zupełnie nowym oknie lub w innej kategorii tematycznej, to będzie to nowa sesja, a ja nie będę pamiętać poprzednich pytań ani odpowiedzi z innych sesji. Każda sesja jest oddzielnym kontekstem, a moja pamięć jest ograniczona do bieżącej sesji.

CZYLI DANA SESJA (O PSALMACH) MOŻE TRWAĆ NA PRZYKŁAD 3 MIESIĄCE I TY BĘDZIESZ PAMIĘTAŁ JEJ CAŁĄ TREŚĆ, ALE GDY CAŁKIEM INNA SESJA (NA PRZYKŁAD O ZDROWIU) BĘDZIE TRWAĆ TYDZIEŃ, TO TY NIE MOŻESZ PAMIĘTAĆ TREŚCI OBU SESJI JEDNOCZEŚNIE, TAK?
    ChatGPT
    Dokładnie, tak to działa. W trakcie jednej sesji, która może trwać przez długi czas, będę pamiętał całą treść tej konkretnej sesji. Jednak jeśli otworzysz nową sesję na inny temat, to nie będę pamiętać treści poprzednich sesji. Moja pamięć jest ograniczona do bieżącej sesji, co oznacza, że nie będę w stanie przypomnieć sobie treści innych sesji w tym samym czasie.

ROZUMIEM. ALE JUŻ SŁYSZAŁEM, ŻE TRWAJĄ PRACE, ABY ChatGPT (NA RAZIE W WERSJI PŁATNEJ) MÓGŁ PAMIĘTAĆ TREŚĆ WSZYSTKICH SESJI JEDNOCZEŚNIE - I TYCH O PSALMACH I TYCH O ZDROWIU CZY POGODZIE...
    ChatGPT
    Rozwinięcia modelu GPT-3 w kierunku dłuższej pamięci, która pozwalałaby na zapamiętywanie treści poprzednich sesji, są intensywnie badane i rozwijane. Jednak na dzień mojego ostatniego stanu wiedzy w styczniu 2022 roku taka zdolność nie była jeszcze dostępna. Firmy pracujące nad takimi modelami mogą ewentualnie wprowadzić taką funkcjonalność w przyszłości w kolejnych wersjach tych modeli, ale nie mam dostępu do informacji na ten temat po tej dacie.

ROZUMIEM, DZIĘKI ZA WYJAŚNIENIA, PRZEKAŻE TO NA SPOŁECZNOŚCIOWE FORUM, ABY INNI TEŻ MIELI JASNOŚĆ W TEMACIE...
    ChatGPT
    Nie ma sprawy, zawsze służę pomocą. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub potrzebujesz dodatkowych wyjaśnień, śmiało pytaj. Powodzenia z przekazywaniem informacji na społecznościowym forum!

A TO JESZCZE PYTANIE: OD OMAWIANIA KTÓREGO PSALMU ZACZĘLIŚMY WIELE DNI TEMU TĘ SESJĘ?
    ChatGPT
    Rozpoczęliśmy tę sesję, omawiając Psalm 8.

BŁĄD! ZACZĘLIŚMY OD PSALMU 111.
    ChatGPT
    Przepraszam za błąd. Faktycznie zaczęliśmy tę sesję od omawiania Psalmu 111. Dziękuję za poprawkę.

A PO PSALMIE 111 - KTÓRY KOLEJNY PSALMU BYŁ TU OMAWIANY?
    ChatGPT
    Po Psalmie 111 omawialiśmy Psalm 112, a następnie przechodziliśmy do innych Psalmów, takich jak Psalm 113, Psalm 114, itd. Czy jest coś konkretnego, czym mogę Ci pomóc w odniesieniu do Psalmów lub innego tematu?

NO, WIDZĘ, ŻE MASZ DOBRĄ PAMIĘĆ, ALE KRÓTKĄ! PAMIĘTAŁEŚ, O CZYM PISALIŚMY WCZORAJ I PRZEDWCZORAJ, ALE OSTATNIE ODPOWIEDZI SĄ MYLNE!
    PO PSALMIE 111 BYŁ PSALM 41, A POTEM PSALM 110, A JESZCZE NASTĘPNEGO DNIA: PSALM 42.
    (BO JA TAK NIETYPOWO ROBIĘ, ŻE NIE PO KOLEI PSALMY PODAJĘ, ALE OD POCZĄTKU I OD KOŃCA KSIĘGI PSALMÓW DO ŚRODKA TEJ KSIĘGI SIĘ ZBLIŻAMY - TA SESJA ZACZĘŁA SIĘ OD PSALMU 111; PEWNIE OTWORZĘ NOWĄ SESJĘ, BO TA JEST JUŻ MOCNO OBCIĄŻONA I WOLNIEJ SIĘ TREŚCI ZACZYNAJĄ GENEROWAĆ).
    ChatGPT
    Przepraszam za zamieszanie w odpowiedzi na Twoje pytanie. Masz absolutnie rację, po Psalmie 111 przeszedliśmy do Psalmu 41, Psalmu 110, a następnie Psalmu 42. Dziękuję za poprawienie i za zrozumienie w kwestii przekazywania treści w tej sesji. Jeśli będziesz miał jakiekolwiek pytania w przyszłości, chętnie na nie odpowiem, niezależnie od tego, czy będzie to kontynuacja tej sesji czy nowa.
----------
:-)
Soul33 - teraz Ciebie zapytam: Czy pisząc, że "na 100% nie pamięta nic z sesji na sesję", masz na myśli dwie, oraz więcej odrębnych tematycznie sesji? (o Psalmach - jedna sesja, o pogodzie - druga, a trzecia o zdrowiu, itd.).
Rozmowa z czatkiem wyjaśniła mi sens terminu "sesja" w AI. Bo przyznam, że raczej "sesję" kojarzyłem chyba bardziej z rozmową danego dnia prowadzoną, niż z ciągiem wielu rozmów z wielu dni...
A co do pamiętania w ramach jednej sesji, to wykazałem, że tu są jeszcze braki; twórcy może to kiedyś poprawią, aby nie tylko czat pamiętał, co było wczoraj, przedwczoraj, ale też od samego początku danej sesji... (może bym to im jakoś mógł zakomunikować?).

Śr lis 01, 2023 7:02
Moderator

Tak, sesja to rozmowa, która odbywa się na jednej karcie i nie ma to znaczenia, ile trwa. Zapytałem jednak ChatGPT 4 na stronie Bing (to wyszukiwarka Microsoftu, podobna do Google, gdzie ChatGPT 4 jest dostępny bezpłatnie z przeglądarki Edge) i tutaj odpowiada, że pamięta treść pomiędzy sesjami:

Tak, pamiętam treść naszych rozmów pomiędzy sesjami. Bing Chat zapamiętuje konwersacje między sesjami, dzięki czemu użytkownik ma dostęp do obszernego zapisu zeszłych konwersacji.

A to fragment artykułu, który podaje jako źródło:

Bing Chat może teraz wyszukiwać dla nas odpowiedzi w formie obrazów, a nawet wideo. Chat jest teraz zapamiętywany między sesjami, a użytkownik ma dostęp do obszernego zapisu zeszłych konwersacji.

https://biznes.wprost.pl/technologie/in ... ng-ai.html

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr lis 01, 2023 9:48

No tak - w wersji ChatGPT 4 to możliwe; jest gdzieś na YT nagranie o tym (dlatego wspomniałem czatkowi, że tak słyszałem, ale on w wersji 3,5 tego nie potwierdził, bo ma dane do I 2022).
W sumie to nie wiem, czy to dobre, żeby wszystkie sesje były ogarniane naraz - wolę chyba tak, jak teraz: mam sesje otwarte na różne tematy i mi to pasuje; nie będę na pewno płacił za wersję 4 (jak długo jest darmowy czatek, to będę korzystał z tego, co jest gratis).
Przeglądarkę Edge mam, i próbowałem tam działać z czatbotem, ale wolę to w wersji obecnie używanej - jest wygodniejsze w użyciu wg mojego odbioru; ktoś inaczej uważa - niech korzysta...

Śr lis 01, 2023 10:00

Zabawna, ale pouczająca się zdarzyła scenka... Otóż zadałem ChatGPT takie pytanie:
    Łk 14:27 PAU
    (27) Kto nie dźwiga swojego krzyża i nie idzie za Mną, nie może być moim uczniem.
    WYJAŚNIJ BLIŻEJ TĘ SPRAWĘ "DŹWIGANIA SWOJEGO KRZYŻA"...

ChatGPT
    Wyrażenie "dźwiganie swojego krzyża" odnosi się do pojęcia ciężkiego obowiązku, trudności lub poświęcenia, które towarzyszy naśladowaniu Jezusa i życiu jako Jego ucznia. W kontekście tego fragmentu z Ewangelii Łukasza 14:27, Jezus podkreśla, że osoba, która chce być Jego uczniem, musi być gotowa do poniesienia pewnych trudności i poświęceń.

Krzyż jest symbolem cierpienia i poświęcenia. Dźwiganie swojego krzyża oznacza gotowość stawienia czoła trudnościom, które mogą wynikać z bycia wiernym uczniem Jezusa. To może obejmować rezygnację z pewnych przyjemności, zmiany w naszym stylu życia, walkę z pokusami i przezwyciężanie przeciwności, które pojawiają się w wyniku naszej wierności wobec Boga.

W praktyce "dźwiganie swojego krzyża" oznacza konsekwentne naśladowanie Jezusa w naszym codziennym życiu, niezależnie od trudności i poświęceń, które towarzyszą temu procesowi. To wymaga oddania się Bogu, trzymania się Jego nauk i zasad oraz gotowości do podążania za Jezusem, nawet wtedy, gdy wymaga to poświęceń i trudu. W ten sposób stajemy się prawdziwymi uczniami Jezusa i rozwijamy naszą relację z Nim.

Teraz napisałem tak:
    KRZYŻ CZASEM LUDZIE KOJARZĄ Z CHOROBĄ, BIEDĄ, NAŁOGIEM KOGOŚ W RODZNIE - I TEGO TYPU ŻYCIOWYMI UTRAPIENIAMI. CZY TO O TYM MÓWIŁ TU JEZUS?
    ChatGPT
    Słowo "krzyż" w kontekście, w jakim występuje w cytowanym fragmencie z Ewangelii Łukasza, nie odnosi się do choroby, biedy, nałogu lub innego rodzaju życiowych utrapień. Raczej chodzi tu o symboliczne znaczenie krzyża w kontekście naśladowania Jezusa i bycia Jego uczniem.

Krzyż w tym kontekście odnosi się do poświęceń, jakie wierni muszą podjąć, aby naśladować Jezusa i żyć zgodnie z Jego naukami. To oznacza gotowość do poświęceń, trudności i oddania się Bogu, niezależnie od konsekwencji. Chodzi o oddanie Jezusowi pierwszeństwa w swoim życiu, nawet jeśli oznacza to rezygnację z innych wartości, przyjemności czy wygód.

Wielu ludzi kojarzy krzyż z cierpieniem i poświęceniem z powodu nauczania Jezusa na ten temat. Jednak w kontekście Ewangelii, "dźwiganie krzyża" odnosi się do gotowości bycia prawdziwym uczniem Jezusa i oddania Mu pierwszeństwa w swoim życiu, niekoniecznie do konkretnych form cierpienia czy utrapień. Chodzi o poświęcenie swoich własnych pragnień i wyborów na rzecz naśladowania Chrystusa i żywienia się Jego naukami.

A teraz zobaczcie, jakie znaczenie ma jedna litera! :shock:
Tak napisałem:
    TWOJE ODPOWIEDZI PROSTUJĘ PEWNE MYLNE SKOJARZENIA W TYM TEMACIE KRZYŻA.
    ChatGPT
    Rozumiem Twoje zmartwienie. Proszę o precyzyjne pytanie lub sprecyzowanie, co chciałbyś wiedzieć lub co jest niejasne, a postaram się dostarczyć bardziej dokładne i odpowiednie informacje.

Hmm... zdziwił mnie taki tekst, więc czytam moją treść i widzę, że się pomyliłem o jedną literę - zamiast: "PROSTUJĘ" miało być: "PROSTUJĄ"
Wobec tego nic nie pisząc nowego, by wyjaśnić sprawę, edytowałem to, co napisałem (jest taka opcja, a po edycji można znów zadać pytanie i czatek tak zacznie odpowiadać, jakby wcale nie pamiętał odpowiedzi w wersji pytania przed jego edycją/zmianą) i ponownie to wysłałem (zmieniłem tylko jedną literę: Ę na Ą - rzecz jasna znaczenie słowa i sens zdania ta jedna litera zmienia).
Taka przyszła odpowiedź:
    TWOJE ODPOWIEDZI PROSTUJĄ PEWNE MYLNE SKOJARZENIA W TYM TEMACIE KRZYŻA.
    ChatGPT
    Cieszę się, że moje odpowiedzi mogą pomóc w wyjaśnieniu znaczenia krzyża w kontekście nauczania Jezusa. Krzyż ma wiele znaczeń i symboliki w różnych kulturach i tradycjach, i ważne jest, aby zrozumieć, jakie znaczenie ma w konkretnym kontekście biblijnym. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub potrzebujesz dodatkowych wyjaśnień, chętnie na nie odpowiem.
:-)

Pozytywnie zaskoczyło mnie to, że czatek tę jedną literę zauważył - w obu swoich wypowiedziach ściśle się trzymał tego, co przeczytał ode mnie.
Czasem ludzie nie na temat piszą/mówią, bo nie czytają uważnie tego, na temat czego się wypowiadają. Mi się też to zdarza, nie myślcie, że się wynoszę.
Tak oto jedna litera potrafi mieć znaczenie! - to lekcja, jaką wyciągam z tego, a się tym dzielę, abyśmy o tym pamiętali...

Śr lis 01, 2023 10:50
Moderator

Jerzy_67 napisał(a):
W sumie to nie wiem, czy to dobre, żeby wszystkie sesje były ogarniane naraz - wolę chyba tak, jak teraz: mam sesje otwarte na różne tematy i mi to pasuje;

Nadal tak będzie, tylko dodatkowo zapamięta wcześniejsze rozmowy i nie będzie trzeba powtarzać tego, co już było.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr lis 01, 2023 11:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 636 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Następna strona