| 

| Autor | Wiadomość |  
			| Guest 
   |   Re: Testy Chat GPTdobrze, ale juz mnie nie pouczaj bo się zrobi zaraz niebezpiecznie. 

|  
			| Pn sty 22, 2024 13:15 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Soul33 Moderator 
   |   Re: Testy Chat GPTW jakim sensie? _________________
 Don't tell me there's no hope at all
 Together we stand, divided we fall
 ~ Pink Floyd, "Hey you"

|  
			| Pn sty 22, 2024 15:02 | 

|  
		|  |  
			| Jerzy_67 
   |   Re: Testy Chat GPTMam do Ciebie, Guest pokojowe podejście, więc jeśli poczułeś się "pouczany", to nie traktuj tego jako wrogości; tak wyszło: pisałem, co myślę... (może jestem trochę przeczulony, bo jakiś czas temu ktoś takie dyrdymały bez sprawdzania wygłaszał gdzieś na YT na temat AI, że "dmucham na zimne"). _________________
 "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12,21).
 Gdy ROZUMIESZ, że DOBRO jest CENNIEJSZE od zła — to WYBIERAJĄC DOBRO, zwyciężasz zło…
 +++
 "Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).

|  
			| Pn sty 22, 2024 15:29 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Guest 
   |   Re: Testy Chat GPTSoul33 napisał(a): W jakim sensie?Wiesz mogę skasować konto...bo mogę być wiesz nadwrażliwy Jerzy, jasne, zrozumiałem.

|  
			| Pn sty 22, 2024 19:28 | 

|  
		|  |  
			| Idący 
   |   Re: Testy Chat GPTCzy można tego Chada GPT poprosić o "podanie wymiernej wartości liczby pi"? Nie pomyliłem się. Chodzi mi o odpowiedź na taką właśnie kwestię. Ew. można poprosić oi "podanie wymiernego rozwinięcia liczby pi względnie ludolfiny". _________________
 Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś,
 kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.

|  
			| So sty 27, 2024 12:55 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Jerzy_67 
   |   Re: Testy Chat GPTPodaj wymierną wartość liczby pi.ChatGPT
 Liczba pi (π) jest liczbą niewymierną, co oznacza, że nie może być przedstawiona jako ułamek dwóch liczb całkowitych. Jej wartość jest przybliżona i wynosi około 3.14159. Jednakże, jeśli potrzebujesz dokładniejszej wartości, można używać jej rozwinięcia dziesiętnego, ale będzie to ciąg nieskończonych cyfr po przecinku. W matematyce często używamy przybliżeń, takich jak 3.14, aby ułatwić obliczenia.

----------------------

Podaj wymierne rozwinięcie liczby pi.
 ChatGPT
 Liczba π (pi) jest liczbą irracjonalną, co oznacza, że nie ma dokładnego rozwinięcia dziesiętnego. Jednak można przybliżać ją za pomocą rozwinięcia dziesiętnego. Jedno z popularnych przybliżeń to:

π ≈ 3.14159265358979323846...

Jednakże, wartość π jest nieskończona i nieperiodyczna, co oznacza, że nie można jej dokładnie zapisać za pomocą skończonej liczby cyfr dziesiętnych. W matematyce używamy zwykle przybliżeń dla różnych zastosowań, a dokładność zależy od ilości użytych cyfr.

|  
			| So sty 27, 2024 18:02 | 

|  
		|  |  
			| Idący 
   |   Re: Testy Chat GPTDyplomacja. Żadnego zaprzeczenia. Ani słowa, że pytanie nonsensowne. Ciekawy algorytm poprawności. _________________
 Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś,
 kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.

|  
			| N sty 28, 2024 16:55 | 

|  
		|  |  
			| Jerzy_67 
   |   Re: Testy Chat GPTOdpowiedź, wg mnie, wyjaśnia, czym jest liczba pi. ChatGPT ma dostarczać informację na dany temat - tu mamy tego przykład...

|  
			| N sty 28, 2024 18:17 | 

|  
		|  |  
			| Jerzy_67 
   |   Re: Testy Chat GPTJeśli oczekujeszIdący napisał(a): Ani słowa, że pytanie nonsensowne., że ChatGPT będzie reagował tak, jak by mogła reagować żywa osoba, np. śmiejąc się z czyjegoś pytania... nazywając je bezsensownym, głupim czy zbędnym... oraz obrażając pytającego niewybrednymi słowami, np. że jest głupi i się musi dokształcić... -to się nie doczekasz takiej reakcji! I to mi się nawet podoba, bo lepiej jest - co czatek robi - wyjaśnić, w czym rzecz, niż wynosić się nad kogoś, kto może naprawdę w dobrej wierze o coś pytać, ale taki kubeł zimnej wody w postaci przykładowych reakcji, jakie opisałem, zablokuje go na przyszłość, i np. już nie będzie pytał, bojąc się, że znów będzie ośmieszony, zwyzywany i potraktowany jak ktoś mało ważny i mało warty... Czy ludzie potrafią tak się zachowywać? Oczywiście! Czy to niesie dobre owoce? Nie, raczej nie! Wobec tego pochwalam twórców ChatGPT, że przeszkolili swój wynalazek, by udzielał informacji, a nie naśladował co poniektórych ludzi, którym daleko do kultury i wyczucia sytuacji... Takie mam przemyślenia; ktoś coś doda/ujmie?..._________________
 "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12,21).
 Gdy ROZUMIESZ, że DOBRO jest CENNIEJSZE od zła — to WYBIERAJĄC DOBRO, zwyciężasz zło…
 +++

|  
			| Wt sty 30, 2024 5:59 | 

|  
		|  |  
			| Soul33 Moderator 
   |   Re: Testy Chat GPTJak dla mnie, kategoryczne stwierdzenie "nie ma dokładnego rozwinięcia dziesiętnego" jest całkowicie jasnym zaprzeczeniem. _________________
 Don't tell me there's no hope at all
 Together we stand, divided we fall
 ~ Pink Floyd, "Hey you"

|  
			| Wt sty 30, 2024 16:51 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach