Autor |
Wiadomość |
angua
|
Dyskusję na temat legalności/nielegalności, moralności/niemoralności itd. oprogramowania proszę kontynuować tu: viewtopic.php?t=4553
Monisia - pulpit najlepiej zdjąć klawiszem "Print screen" a następnie wkleić (ctrl+V) do jakiegoś programu graficznego. Jak umieścić w necie - pisał Crosis.

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
So sie 13, 2005 13:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja wstawie nowe screeny, jako, ze machnalem update i zmeinilem pare themswo aplikacji. Opisze to co tam jest, moze skloni to Was do uzywania unixow, a moze chociaz do programow z grupy Gadzinki (czyli Mozilli Firefox, Mozilli czy tez Mozilli Thunderbird).
Na screeny trzeba kliknac, to sie otworza duze
Pierwszy screen - pusty, jedyna aplikacja to gkrellm → monitor systemu.
U mnie ma przypisane funkcje (oprocz monitora):
- sterowanie muzyka
- wysuwanie cdromu, wsuwanie
- pokazywanie stanu baterii
- sterowanie glosnoscia
- robienie screen-shotow
Idziemy dalej, nastepny screen jest z aplikacja EKG → Eksperymentalny Klient Gadu-Gadu
Jest to klient tekstowy, ale majacy wszystkie funkcje jak zwkly, a nawet wiele wiele wiecej (jest calkowicie programowalny). Jedyne czego nie robi: kawy, herbaty i wyswietlania grafiki.
Trzeci screen, to oczywiscie Mozilla Firefox
Link do paru przydatnych spraw i malego how-to tutaj
Czwarty screen to Mozilla Thunderbird → klient poczty. Tak samo jak kazda Mozilla posiada olbrzymi zestaw rozszerzen i skor. Do tego filtr antyspamowy, rozbudowana baze adresow, programowalne skroty, filtry i kupe radosci
Crosis
|
N sie 14, 2005 20:28 |
|
 |
angua
|
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N sie 14, 2005 23:05 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
ja wkleje też z katolika nic sie nie zmieniło Crosis no może ikonka z powerGG doszła i tam troche cosik innego
monisia_gd pytała się jak zrobić takiego screena musisz mieć jakiś program co robi takie ściągnięcia pulpitu w obrazek a nie wszystkie się nadają niektóre robią pasek menu ze start-em niewidoczny i aplikacje co wychodzi na to że zostaje obrazek pulpitu... po co komu taki screen ? jakbym chciał zrobić zdjęcie pulpitowi bez aplikacji to bym skopiował sobie obrazek pulpitu z folderu web!
najlepszym jaki znalazłem na szybko był HyperSnap niestety na licencji shareware a ja takich licencji nielubie i od razu kosze te prg z kompa
poszukaj HyperSnapa w tym portalu:
http://www.dobreprogramy.pl/
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pn sie 15, 2005 12:44 |
|
 |
monisia_gd
|
Jak zrobić zdjęcie to już wiem. Nie wiem tylko ciągle jak wkleić je tutaj...
Ale to nic, jakoś do tego dojdę 
_________________ Choć tak wiele nas różni jesteśmy do siebie bardzo podobni. Odpowiedzialni i samotni.
|
Pn sie 15, 2005 13:56 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
No to jak mówisz, że dojdziesz do tego sama to Ci nie powiem jak 
|
Pn sie 15, 2005 14:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W moim pierwszym poscie jest napisane jak to umiescic. Obraz pulpitu mozna zrobic tez klawiszem Print Screen (nie pamietam jak to pod winshitem chodzi).
Mieszek wlasnie widze, ze niewiele sie zmienilo.... i ciagle nie wiem, jak mozna pracowac majac tyle ikon i paskow... ja nie mam wcale
Crosis
|
Pn sie 15, 2005 20:25 |
|
 |
Mieszek
|
monisia_gd jakoś chyba niezbyt poszły moje rady w dobrą strone na pw skoro niewidać nadal pulpitu z Twojego kompa czekamy czekamy ... z niecierpliwością(przynajmniej ja)
|
So wrz 10, 2005 1:11 |
|
 |
jurgi
|
co wprowadzają tapety  |?po co one?  ja ją mam bo muszę,nie da sie nie mieć tak już komp zrobiony, że na coś lampić się musisz,niestety.
Dlatego moja wymuszona jest ...
prosta i zwyczajna.. "cała" czarna oprócz małej białej kropki w pierwszej cwiartce, umieszczonej troszkę w prawo od środka owej ćwiartki..bo nie ma nic idealnego
Pozdrawiam
P.S. sprzedam chomika napedzajacego wiatraczek:(ma juz slaba wydolnosc:( 
_________________ lllZwatpienie to najprostsza droga do przegranejlll
|
So paź 01, 2005 23:36 |
|
 |
Nutka
|
A ja mam od jakiegoś czasu tygrysa szczerzącego kły  Jurgi poprostu fajnie jest popatrzeć na coś ładnego czego nie masz akurat pod ręką/za oknem 
N paź 02, 2005 6:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jurgi czepiasz sie  Dla mnie tapety na kazdym pulpicie pozwalaja okreslic przydatnosc tego pulpitu  A generalnie to jak sie ma przezroczysta konsole to milo jest widziec przez nia cos ladnego
Crosis
|
N paź 02, 2005 10:15 |
|
 |
jurgi
|
o wypraszam sobie nie czepiam sie  ; po prostu stwierdzam znikoma potrzebe takiego czegos,a juz tymbardziej zmieniania jej codziennie albo raz w tygodniu:| paranoya
_________________ lllZwatpienie to najprostsza droga do przegranejlll
|
N paź 02, 2005 13:02 |
|
 |
Nutka
|
To może tak: Niektórzy lubią mieć coś na pulpicie (;)) , niektórzy nie i koniec bo jak zaczniemy uogólniać to zaś będzie i na co nam to 
Pn paź 03, 2005 8:32 |
|
 |
Incognito
|
Moja nowa tapeta, oby zawsze przypominała mi kim teraz jestem.

_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Pt paź 14, 2005 23:12 |
|
 |
Incognito
|
Znów zmiana tapety:

_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Pn paź 24, 2005 7:50 |
|
|
|