|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Naukowa radość w Święto Wszystkich Świętych.
Autor |
Wiadomość |
HenrykK
|
 Naukowa radość w Święto Wszystkich Świętych.
Pragnąłbym podzielić się z ogromną radością , która mnie dzisiaj spotkała. Po wielu trudach było mi dane zrozumieć poprawną precesję osi Ziemi. Zagadnieniem tym zajmuję się już od wielu miesięcy. Rozwiązanie jednego problemu skutkowało pojawieniem się kolejnych. W efekcie doszedłem do wniosku, iż poprawne jego wyjaśnienie jest równoznaczne z odkryciem systemu astronomicznego istniejącego na tym Bożym świecie. Sporym zaskoczeniem dla mnie było odkrycie powiązane z precesją osi obrotów Ziemi, iż Wielki Wybuch był niemożliwy. Tezę tą w ostatnim czasie potwierdziły zdjęcia pochodzące z teleskopu Webba. Ostateczna konkluzja jest taka, że zjawisko precesji jest pieczęcią Stwórcy, która ma uzmysłowić ludzkości, iż Wszechświat oraz Ziemia są Jego dziełem. Nie można w żaden sposób tej prawdy zdyskredytować.
|
Śr lis 01, 2023 21:10 |
|
|
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
 Re: Naukowa radość w Święto Wszystkich Świętych.
HenrykK Tak, ja też interesuję się tym co widzi nowy teleskop, tylko nie widzę jeszcze tej precesji ziemi. Czy mógłbyś mi wyjaśnić w czym jest rzecz?
|
N lut 18, 2024 0:42 |
|
 |
Atimeres
|
HenrykK napisał(a): Pragnąłbym podzielić się z ogromną radością , która mnie dzisiaj spotkała. Po wielu trudach było mi dane zrozumieć poprawną precesję osi Ziemi. Zagadnieniem tym zajmuję się już od wielu miesięcy. Rozwiązanie jednego problemu skutkowało pojawieniem się kolejnych. W efekcie doszedłem do wniosku, iż poprawne jego wyjaśnienie jest równoznaczne z odkryciem systemu astronomicznego istniejącego na tym Bożym świecie. Sporym zaskoczeniem dla mnie było odkrycie powiązane z precesją osi obrotów Ziemi, iż Wielki Wybuch był niemożliwy. Tezę tą w ostatnim czasie potwierdziły zdjęcia pochodzące z teleskopu Webba. Ostateczna konkluzja jest taka, że zjawisko precesji jest pieczęcią Stwórcy, która ma uzmysłowić ludzkości, iż Wszechświat oraz Ziemia są Jego dziełem. Nie można w żaden sposób tej prawdy zdyskredytować. Nie znam tego odkrycia Webba. Opisz go swoimi słowami, bym rozumiał. I jeszcze jedno: słowo procesja jest na tym forum mylące.
|
Pt kwi 05, 2024 10:48 |
|
|
|
 |
HenrykK
|
Mogę domniemywać iżesz pogański admin przestał pełnić funkcję admnistratora ?
|
Śr sie 28, 2024 20:11 |
|
 |
mareta
|
Super, ale chyba we Wszystkich Świętych czymś zgoła odmiennym zajmujemy umysły. Pozdrawiam
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt gru 03, 2024 17:58 |
|
|
|
 |
HenrykK
|
Zjawisko astronomiczne, które mnie tak ucieszyło sprowadza się do ustalenia iżesz w Teorii Heliocentrycznej rok słoneczny powinien trwać 364,258.858 dób słonecznych . Rok gwiazdowy pozostaje bez zmian czyli trwa 366,256.523 dób gwiazdowych. Wydaje mi się, ze w takim układzie teoria ta jest imitacja, która podszywa się pod inną teorię, żeby uzyskać zgodność z obserwacją. Mam nadzieję, że tym wpisem przekraczam Rubikon i zmuszę się do zakończenia tego opracowania. Jeśli obserwujący zminimalizują znaczenie takiej tezy to zaniecham tego wysiłku.
|
So gru 07, 2024 17:34 |
|
 |
prizebedstraw
|
Pragnąłbym podzielić się z ogromną radością , która mnie dzisiaj spotkała. Po wielu trudach było mi dane zrozumieć poprawną precesję osi Ziemi. Zagadnieniem tym zajmuję się już od wielu miesięcy. Rozwiązanie jednego problemu skutkowało pojawieniem się kolejnych. W efekcie doszedłem do wniosku, iż poprawne jego wyjaśnienie jest równoznaczne z odkryciem systemu astronomicznego istniejącego na tym Bożym świecie. Sporym zaskoczeniem dla mnie było odkrycie powiązane z precesją osi obrotów Ziemi, iż Wielki Wybuch był niemożliwy. Tezę tą w ostatnim czasie potwierdziły zdjęcia pochodzące z teleskopu Webba. Ostateczna konkluzja jest taka, że zjawisko precesji jest pieczęcią Stwórcy, która ma uzmysłowić ludzkości, iż Wszechświat oraz Ziemia są Jego dziełem. Nie można w żaden sposób tej prawdy zdyskredytować. Wierzę, że pomimo odmiennych poglądów, pokora i szacunek dla wielkich prawd są zawsze najlepszą drogą do dalszego zrozumienia prawdy życia.
|
Śr maja 28, 2025 4:32 |
|
 |
Atimeres
|
A w jaki sposób Wielki Wybuch miałby sprzeciwiać się prawdzie o stworzeniu świata? Cos się pomyliło?
|
Śr maja 28, 2025 4:41 |
|
 |
george45
|
Tak, ilość cudów zmniejsza się wraz z postępem medycyny, nauki, świadomości ludzi.
|
Śr maja 28, 2025 6:37 |
|
 |
mareta
|
Sam tytuł przyprawia o czkawkę- naukowa radość- to niby jaka? Znam dziką radość, ale naukowej nie znam. Św Tomasz z Akwinu mówił, że jest pięć sposobów na radość, czyli walkę ze smutkiem. Jest uczuciem towarzyszącym przy wykonywaniu pracy fizycznej jak i umysłowej, działaniom twórczym lub rekreacyjnym, rozwiązywaniu zadań o umiarkowanym stopniu trudności. Odczuwanie radości jest przymiotem wszystkich istot żywych obdarzonych układem sympatycznym. https://pl.wikipedia.org/wiki/
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Śr maja 28, 2025 10:49 |
|
 |
HenrykK
|
Trudno jest taką radość opisać, a szczególnie dla osoby, która jej nie przeżywała.
|
Śr maja 28, 2025 21:19 |
|
 |
Atimeres
|
george45 napisał(a): Tak, ilość cudów zmniejsza się wraz z postępem medycyny, nauki, świadomości ludzi. A jeśli Ty kiedyś nawrócisz się, czy pozwolisz mi to uznać za cud i przestaniesz bluźnić? Przeciw jakiej "nauce" to się zdarzy? 
|
Cz maja 29, 2025 4:48 |
|
 |
HenrykK
|
Atimeres napisał(a): A w jaki sposób Wielki Wybuch miałby sprzeciwiać się prawdzie o stworzeniu świata? Cos się pomyliło? Czy Wielki Wybuch jest to teoria objawiona przez Pana Boga? Pochodzi ona z pierwszego wieku naszej ery i została objawiona przez żydowską sektę kabalistów. Rozwijała się przez kilkanaście wieków i na początku dwudziestego pojawiła się na salonach nauki. Zasada ta jest w zupełnej sprzeczności z ustaleniami epoki Oświecenia, ponieważ wówczas zdecydowano o wykorzenieniu z nauki wszelkiego pierwiastka duchowego. Tylko dla niej zrobiono wyjątek, lecz się z tym nie obnoszą.
|
Cz maja 29, 2025 7:26 |
|
 |
HenrykK
|
george45 napisał(a): Tak, ilość cudów zmniejsza się wraz z postępem medycyny, nauki, świadomości ludzi. Ignorancja wynika z braku wiedzy o wiedzy. Od 1962 roku liczba cudów, które można zaliczyć do tej kategorii wzrosła ogromnie. Ne rozumiem jednak postawy Kościoła katolickiego, który posiada tę możliwość , lecz ją całkowicie zablokował. Widocznie ostateczne rozwiązanie zbliża się wielkimi krokami.
|
Cz maja 29, 2025 7:33 |
|
 |
Idący
|
george45 napisał(a): Tak, ilość cudów zmniejsza się wraz z postępem medycyny, nauki, świadomości ludzi. Wprost przeciwnie. Ilość cudów gwałtownie zwiększa się dzięki medycynie. Dzięki jej rozwojowi. HenrykK napisał(a): Czy Wielki Wybuch jest to teoria objawiona przez Pana Boga? Nie, Wielki Wybuch to teoria opracowana przez ludzi, a konkretnie przez Aleksandra Friedmana, Edwina Hubble'a i Georgesa Lemaître'a. Ciekawostką jest to, że ten trzeci był księdzem. HenrykK napisał(a): Pochodzi ona z pierwszego wieku naszej ery i została objawiona przez żydowską sektę kabalistów. Nie, teoria pochodzi z początków XX wieku i nie została objawiona przez żydowską sektę, ale przez naukowców z trzech różnych krajów. Źródła nie podają, czy któryś z nich miał pochodzenie żydowskie.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Cz maja 29, 2025 7:46 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
|