Czas na zmiany - informacje dotyczące forum.
Autor |
Wiadomość |
Jerzy_67
|
 Re: Czas na zmiany - informacje dotyczące forum.
Powiadomcie mnie, gdy się forum już zamknie... 
_________________ "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12,21). Gdy ROZUMIESZ, że DOBRO jest CENNIEJSZE od zła — to WYBIERAJĄC DOBRO, zwyciężasz zło… +++ "Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).
|
N sty 05, 2025 12:25 |
|
|
|
 |
mareta
|
Jerzy_67 napisał(a): Powiadomcie mnie, gdy się forum już zamknie...  Zobaczysz znaki jak przed końcem świata. 
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N sty 05, 2025 13:08 |
|
 |
mareta
|
ByłyBarney napisał(a): Jestem dawnym uczestnikiem tego forum. Powiem tak: mimo wszystko, szkoda. Myślę, że nie zrobię dużego nietaktu, gdy w tej sytuacji podam dwa adresy forów: https://zchrystusem.pl/https://dolinamodlitwy.pl/forum/Może komuś z "osieroconych" forumowiczów się przyda... Nie robisz żadnego nietaktu, na pewno bardzo się przyda,
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N sty 05, 2025 13:10 |
|
|
|
 |
Witold33
|
A może przeniesiemy się grupowo? Bo to pierwsze bez trybu obsiedli pislamiści z kibolskim zadęciem.
|
Pn sty 06, 2025 9:36 |
|
 |
andej
|
Administratorzy obu wskazanych forów zapraszają do siebie wszystkich tych, którzy chcą uczciwie rozwijać swoją wiarę, rozumienie Dobrej Nowi i dążyć do zbawienia. Zapraszają wszystkich, którzy szczerze szukają Boga. Ale są to fora katolickie, które z definicji są ukierunkowane na Naukę Chrystusa. Zanim indywidualnie czy grupowo się przeniesiecie, otwórzcie Regulaminy i zastanówcie się, czy zgadzacie się nimi. Czy przyjmujecie je do stosowania. Jeśli tak to będziecie mile tam widziani.
Osoby, które z przekonania walczą z wiarą i Kościołem, jak też te, które to samo czynią pod płaszczykiem szukania Boga, wiary nie zagrzeją tam miejsca. Natomiast osoby innych wyznań dążące do tego, co łączy wszystkich chrześcijan, czyli miłość do Boga i ludzi z pewnością znajdą tam swoje miejsca.
|
Pn sty 06, 2025 11:13 |
|
|
|
 |
Witold33
|
Dobry, łaskawy, wyrozumiały Pan.
|
Pn sty 06, 2025 16:09 |
|
 |
Dominik2
|
Jestem w administracji na jednym z wymienionych for, zapraszam 
|
Pn sty 06, 2025 18:06 |
|
 |
george45
|
Dominik, 2 jaja sobie robisz? Masz jakieś problemy w administrowaniu i szukasz pomocy na forum gdzie od jakiegoś czasu administracji niema?
|
Pn sty 06, 2025 19:58 |
|
 |
Dominik2
|
George45 skąd pomysł, że szukam tutaj pomocy? Mój post był odpowiedzią na kilka poprzednich wypowiedzi w tym wątku.
|
Pn sty 06, 2025 22:13 |
|
 |
george45
|
Skoro nie szukasz, to zapewne oferujesz. Zatem dopytam, słowami adwersarza: Dominik2, jesteś Witold33 napisał(a): Dobry, łaskawy, wyrozumiały Pan. czy jesteś fanatykiem? Fanatyzm w moi przekonaniu charakteryzuje: Brak krytycznego myślenia: Fanatycy często nie są w stanie spojrzeć na swoje przekonania z dystansem. Ich postawa jest pozbawiona krytycyzmu, co prowadzi do ślepego podążania za ideologią. Silne poczucie tożsamości: Fanatycy mają głębokie poczucie przynależności do określonej grupy, co może być związane z religią, polityką, sportem czy innymi ideami. To poczucie tożsamości jest często wyłączające, co oznacza, że mogą odrzucać innych, którzy nie podzielają ich przekonań. Zapał i determinacja: Fanatycy są zazwyczaj bardzo zdeterminowani w swoich działaniach. Ich zapał może prowadzić do ekstremalnych działań, które są często niebezpieczne lub szkodliwe. Emocjonalne zaangażowanie: Fanatyzm często wiąże się z silnymi emocjami, takimi jak gniew, nienawiść czy euforia. Fanatycy mogą reagować agresywnie na krytykę swoich przekonań. Jednokierunkowe myślenie: Fanatycy mają tendencję do myślenia w kategoriach czarno-białych, co oznacza, że widzą świat w prostych, skrajnych terminach, bez miejsca na niuanse.
|
Pn sty 06, 2025 22:53 |
|
 |
Witold33
|
Dominik2 napisał(a): Jestem w administracji na jednym z wymienionych for, zapraszam  A ja z podziękowaniem przyjmuję zaproszenie. Co nie znaczy, że nie żal mi forum Wiara. Bardzo doceniam ten tutejszy relatywny brak kibolstwa i kłusownictwa politycznego.
|
Wt sty 07, 2025 0:15 |
|
 |
Jerzy_67
|
george45 napisał(a): Skoro nie szukasz, to zapewne oferujesz. Zatem dopytam, słowami adwersarza: Dominik2, jesteś Witold33 napisał(a): Dobry, łaskawy, wyrozumiały Pan. czy jesteś fanatykiem? Fanatyzm w moi przekonaniu charakteryzuje: Brak krytycznego myślenia: Fanatycy często nie są w stanie spojrzeć na swoje przekonania z dystansem. Ich postawa jest pozbawiona krytycyzmu, co prowadzi do ślepego podążania za ideologią. Silne poczucie tożsamości: Fanatycy mają głębokie poczucie przynależności do określonej grupy, co może być związane z religią, polityką, sportem czy innymi ideami. To poczucie tożsamości jest często wyłączające, co oznacza, że mogą odrzucać innych, którzy nie podzielają ich przekonań. Zapał i determinacja: Fanatycy są zazwyczaj bardzo zdeterminowani w swoich działaniach. Ich zapał może prowadzić do ekstremalnych działań, które są często niebezpieczne lub szkodliwe. Emocjonalne zaangażowanie: Fanatyzm często wiąże się z silnymi emocjami, takimi jak gniew, nienawiść czy euforia. Fanatycy mogą reagować agresywnie na krytykę swoich przekonań. Jednokierunkowe myślenie: Fanatycy mają tendencję do myślenia w kategoriach czarno-białych, co oznacza, że widzą świat w prostych, skrajnych terminach, bez miejsca na niuanse. george45 no nie rób mi tego! Czemu cytujesz ChataGPT (albo inną SI), a gdy ja to robię, to bijesz na alarm, że sam to już niczego napisać nie umiem i tylko kopiuj-wklej potrafię... 
_________________ "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12,21). Gdy ROZUMIESZ, że DOBRO jest CENNIEJSZE od zła — to WYBIERAJĄC DOBRO, zwyciężasz zło… +++ "Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).
|
Wt sty 07, 2025 10:17 |
|
 |
george45
|
Jerzy_67 napisał(a): george45 no nie rób mi tego! Czemu cytujesz ChataGPT (albo inną SI), a gdy ja to robię, to bijesz na alarm, że sam to już niczego napisać nie umiem i tylko kopiuj-wklej potrafię...  Jerzy_67, to nie ja robię Tobie , to Ty robisz sam sobie. Ja jedynie wyrażam opinię z którą się obecnie zgadzam: Fanatycy (moim zdaniem nim jesteś) mają tendencję do myślenia w kategoriach czarno-białych, co oznacza, że widzą świat w prostych, skrajnych terminach, bez miejsca na niuanse.
|
Wt sty 07, 2025 10:45 |
|
 |
Jerzy_67
|
george45, pouczasz mnie, a sam się zachowujesz nieładnie/nagannie: nie podajesz źródła tych treści, jakie tu kopiujesz i wklejasz! Czy chcesz przez to wzbudzić o sobie fałszywe przekonanie, że umiesz tak ładnie pisać?!...
|
Wt sty 07, 2025 11:41 |
|
 |
george45
|
Jerzy_67, pouczasz: "zachowujesz nieładnie/nagannie", nie podając źródła z którego zaczerpnąłeś tą opinie. Czy pisząc powyższe Twoim celem jest "wzbudzić o sobie fałszywe przekonanie, że umiesz tak ładnie pisać?!..."?
|
Wt sty 07, 2025 12:04 |
|
|
|