Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 15:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 apokalipsa 
Autor Wiadomość

Post apokalipsa
apokalipsa sw. jana
rodzial 13 werset 18 1+3+1+8=16 13+18=31

18-13=5 jezus wiaraz krzyz rozum umysl dusza klucz /lkII.5552/mt 13.13/

"Tu jest potrzebna madrosc
13 16
kto ma rozum niech liczbe Bestii przeliczy:
26 /2*13/
liczba to, bowiem czlowieka

a liczba jegol szescset szescdziesiat szesc"

Jezus Chrystus Panem slowo pokonywujacej poznanie da nam krzyz ewangelium crucis ewangelia krzyza zmartwychwstanie wniebowstapienie /16/

prosze o komentarze co o tym myslicie . uwazacie ze dobrze rozszywrowalem apokalipse sw. jana a raczej ejj fragment ? dziejuje .

Pn paź 24, 2005 19:59

wiesz... nie bardzo mogłam się "zajarzyć" w tym co napisałeś, ale mogę na pewno powiedzieć Ci jedno-nigdy, przenigdy nie próbuj interpretować Biblii(a szczególnie Apokalipsy) w taki sposób. Używając różnych wzorów matematycznych itp. nie można poznać Słowa Bożego..
Zapamiętaj, Bóg mowi nam tylko to co chce powiedzieć, nic ponadto. Wiesz, że właśnie z błędnego odczytu Bożych znaków(w tym Biblii) rodzą sięnajwiększe herezje. Nawet jeśli chciałeś dobrze, takie rozumowanie moze dporowadzić Cię tylko do nieszczęścia.
Nie mam pojęcia jaki był cel Twojego "rozszyfrowywania", ale wiec jedno Biblia to nie żadna Enigma, którą należałoby roszyfować. Fajnie byłoby, gdybyś mógł jaśniej przedstawić mi swoje działania. Ale to tak tylko ku moim potrzebom. Po prostu trochę się zajmuje podobnymi sprawami.
pozdrawiam i PAMIĘTAJ- Bilblia to świętość i należy ją rozważać, ale tylko po modlitwiedo Duch Świętego i np. wspólnie z kimś "kompetentnym", np. księdzem, siostrą zakonną itp.

Pn paź 24, 2005 21:04
Zobacz profil WWW

Przede wszystkim nie każdemu człowiekowi dane jest posiadanie daru dzieki któremu będziemy wstanie sami "rozszyfrowywać" słowa Boga. Dlatego może warto zapytać o to kogoś odpowiedniego, np. księdza. Ludzie zbyt często chcą cos robić na własną rękę aby udowodnić że są najlepsi. A takie udawadniania często kończy sie nie najlepiej (choćby historia ze ST o wieży Babel). Dlatego więcej słuchajmy Ewangelii, czytajmy książek religijnych i uczmy sie krok po kroku, a nie wyprzedzajmy myślami samych siebie.
Pozdrawiam

Pn paź 24, 2005 21:51

zanim mozna bedzie zajac jakies stanowisko proponuje jasniej wylorzyc te obliczenia, moze ktos je moze zrozumiec, jam barbarzynca niedouczony i ignorant poprosze o bardziej precyzjne wyliczenie, wraz z uzasadnieniem ze dlaczego bieresz akurat te slowa i wersety.

Juz wiele bylo roznych odczytan tej liczby, nawet na tym forum kiedys na ten temat byl juz watek. Proponuje czas wykorzystac na cos bardziej przydatnego.

Pn paź 24, 2005 23:16

"przyzwyczajenie do trudow sprawiaze latwiej znosimy cierpienia" . sentencje lacinskie

1327 - Wadowice zalozone (miasto Polskie, miasto papieza)

Najwazniejsze zadane zadanie w Boskim planie pokonywac konanie
13 13 13 16

Pan Bog pokonal smiertelna smierc.

Jedyna literka w imieniu C-H-R-Y-S-T-U-S zawiera w sobie Boski zyciorys, cala Boga nauke, takze boka moc. Kto krzyz odgadnie ten nie upadnie w darze cierpienia.

SU-RY arabom RY-SU-je symbolem krzyza.
Jezus Chrystus poleca kazdemu dziennik krzyz w kazdej glowie. Zaden czlowiek nie nosi krzyza od poczecia dal relikwie krzyz. Krzyz unosi nas prosto do nieba wszyscy swieci na zywym krzyzu jak na rakiecie do nieba poleca.

dziekuje bardzo . czekam na ciekawe komentarze.

Śr paź 26, 2005 19:22

Post Re: apokalipsa
Wybacz jeśli powiem to zbyt dosadnie, ale po prostu będę szczery:
staszek57 napisał(a):
prosze o komentarze co o tym myslicie . uwazacie ze dobrze rozszywrowalem apokalipse sw. jana a raczej ejj fragment ?

Nie. Uważam, że to co napisałeś to bełkot - nie jestem pewien co dokładnie chcesz nam powiedzieć, bo forma Twojej wypowiedzi strasznie utrudnia jej zrozumienie. Może Ty używasz jakichś skrótów myślowych i sam nie widzisz, że dla innego odbiorcy to co napisałeś jest niespójne i nie ma sensu.
To co udało mi się zrozumieć z Twojej wypowiedzi - doszukiwanie się sensu w poszczególnych liczbach i literach - to niestety zwykły stek bzdur. Do wszystkiego można sobie dorobić jakąś teorię w ten sposób i myśleć, że odkryło się niewiadomo co.
Dobrze Ci radzę, nie trać czasu na tego typu sprawy, bo to są głupoty które nie prowadzą do niczego, a już na pewno nie do rozwoju człowieka.

Śr paź 26, 2005 20:26

Dlatego mowie w przypowiesciach do nich w przypowiesciach, ze otwartymi oczami nie widza i otwartymymi uszmi nie slysza ani nie rozumieja.

Ja nei bawie sie liczbami tylk wyszukuje znaczenie liczby 13. Uwazam ze ten przytoczony wam cytat moze skloni was do refleksji na ten temat.

Znowu bardzo prosze o komentarze. co wy uwazacie na ten temat ?

pozdrawiam

Cz paź 27, 2005 20:25

na początek wybierzmy się w podróż do włoch, gdzie bardzo często można na ulicach spotkać małe budki - to drewniane kioski, w których sprzedaje sie loteryjne losy :-)

otóż długość podestu wynosi 149 centymetrów - czyli dokładnie jedną stumiliardową odległość Ziemia-Słońce
Wysokość od tyłu podzielona przez szerokość okienka daje 176:56= 3,14
(a nikomu nie musze mówić jak przedziwną i boską liczba jest liczba pi :D )
Wysokość z przodu wynosi 19 decymentów, a więc dokładnie tyle ile liczba lat w greckim cyklu księżycowym.
Suma dwóch narożników przednich i dwóch tylnych daje
190x2 + 176x2 = 732, czyli datę zwqycięstwa pod Poitiers (jak wazna to data dla chrześcijańskiej europy chyba nie muszę przypominać :D )
Wysokość podestu wynosi 3,19 centymetra, a szerokość framugi okienka 8,8 centymetra. Zastępując liczby całkowite odpowiadającymi im literami alfabetu otrzymamy C10H8 - czyli wzór chemiczny naftaliny!!!!
itd.....

albo tak:
jesli mam liczbę 9 i chcę otrzymać liczbę 1314, datę spalenia na stosie jakuba de Molaya, cóż czynię>
Mnożę 9 przez 146 (datę zniszczenia kartaginy!!!!) - jak do tego doszedłem - podzieliłem 1314 przez 2 , 3 itd... aż znalazłem satysfakcjonującą mnie datę..... :-)
Mogłem także podzielić 1314 przez 6,28 (czyli podwojona liczbę 3,14) i uzyskałbym 209 - a to data wstąpienia na tron Attali I - króla Pergamonu !!!!!!!!!!!
itd......

staszku - proszę czytaj uważnie, bo jak mniemam ten fragment może skłonić cię do refleksji - albowiem mają oczy a nie widzą - mają uszy a nie słyszą..... :D

pozdrawiam

scriptor - outsider

Pt paź 28, 2005 7:38

no właśnie-tak możemy zinterpretować każdą liczbę, każdy wers w Biblii i kazdą datę. Już św. Augustyn przestrzegał przed typu praktykami właściwie przed układaniem horoskopu, co w jego czasach wiązało się z datą narodzin osoby, której miał dotyczyć horoskop. Opowiem wam teraz bajkę...Dawno, dawno temu
św.Augustyn miał przyjaciela-akystokratę, który opowiedział mu historię swojego ojca i jego[ojca] przyjaciela. Otórz obaj panowie byli wielkimi miłosnikami horoskopów zwiazanych z datą narodzin więc cokolwiek by się nie rodziło oni układali horoskopy. Pewnego dnia ojciec dowiedział się że jego żona jest w ciąży, a jego przyjaciel, ze pewna niewolnica z jego domu-równiez obaj niecierpliwie czekali na date kiedy obie panie urodza. Stało się tak, że obie kobiety urodziły w tym samym czasie-horskopy powinny być takie same dla obydwu dzieci. tymczasem jak mogły byc takie same skoro jeden dotyczyłby dziecka z zamożnego rodu, a drugi-niewolnika. Po latach kiedy obaj chłopcy dorośli przyjaciel Augustyna, który był zamożny, nadal taki pozostawał, a niewolnik ciagle był niewolnikiem...i żyli długo \i szcześliwie...:)

Rozumiecie?? Więc to czy horoskop, a w naszym przypadku interpretacja liczby 13 w Biblii, a raczej jej trafność zależy od czystego przypadku...

Pt paź 28, 2005 15:55
Zobacz profil WWW

Co brałes? Wróc jak otrzezwiejesz....

Pt paź 28, 2005 17:46

Post hmm
a co powiecie na tak zbierzne daty w zyciu naszego papieza ?

Ks. Karol Wojtyla /12/ urodzony 18 maja 1920=12 Jan Pawel drugi (13) Jan Pawel II papiez (16) ur. 16.10 = 26 1978 /9+7=16 1+7+8=16
Trzecie urodziny - drugi kwietnia , drugiego kwietnia 2 IV 2005 w krolestwie bozym. Kres zycia papieza 21:37-> 16 21+57=58 lat. Wyobry papieza 73+12=85 -> wiek papieza
"Andrzej JAwien, Jan Tyranowski, Ignacy Rozycki -> wszyscy maja po 13 liter i sa przyjaciolmi / byli papieza.
Dar i tajemnica (13) biografia papieza
Edmund Wojtyla (13) -> ukochany brat papieza
18 luty uumiera ojciec karola /18/ 10.1942=26 /Mt26,26/I II 1946/12,13,16/ Dzien imienin wszystkich swietych 14 IV 1966 rozpoczyna milenium .

So paź 29, 2005 18:55

Scriptorze, z ciekawości pytam, czyżbyś czytał "Wahadło Foucoulta (oj... zapomniałam chyba, jak to się pisze... :? )" Mistrza Eco? :-D

So paź 29, 2005 21:58

Post Re: hmm
staszek57 napisał(a):
a co powiecie na tak zbierzne daty w zyciu naszego papieza ?

To samo co wcześniej - to są brednie. Staszku, nie wiem ile masz lat, odnoszę wrażenie że mało, dlatego dam Ci dobrą radę - przestań się bawić w te obliczenia i wstawiać je tutaj, bo to jest żałosne :?

So paź 29, 2005 22:13

eeeeeeeeeeeeee kochani nie zostawiajmy go tak,niech ktoś kto zna się bardzo dobrzę na tych sprawach to postara się wytłumaczyć,mnie to zaciekawiło chociaż z mamtmy jestem zero do potęgi :D i raczej staram się odbierać sprawy intuicyjnie no ale sama nie wiem,zapytammęża on dobry w tym jest ,ale nie zostawiajmy go tak,no co Wy :?

Pozdrwaim Was i przepraszam ,ze jestem tu tak rzadko ale postaram się to zmienić :lol:

Z Panem Bogiem

N paź 30, 2005 0:57

N paź 30, 2005 0:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona