PILNE! W Polsce trwa ustrojowy pełzający zamach stanu!
Autor |
Wiadomość |
Szczerbina
|
 Re: PILNE! W Polsce trwa ustrojowy pełzający zamach stanu!
Dzięki Bogu to jego "domaganie się" mało kogo obchodzi.
|
Cz lut 27, 2025 15:18 |
|
|
|
 |
Witold33
|
Ale im nagadał. Doigrali się. Watykan przemówił, sprawa zamknieta. Popłaczą się bodnarowcy jeden z drugim. Ze śmiechu.
|
Cz lut 27, 2025 15:19 |
|
 |
Idący
|
MJ88 napisał(a): Prezes TK Bogdan Święczkowski oświadczył, że domaga się, aby wszystkie czynności w sprawie po jego zawiadomieniu dot. podejrzenia zamachu stanu podejmowane były przez legalnie powołanych zastępców prokuratora generalnego – w tym przypadku przez prok. Beatę Marczak. No i co z tego? To możliwe tylko w systemie demokratycznym. Tuskoracja nie przewiduje takich numerów.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Cz lut 27, 2025 17:13 |
|
|
|
 |
Szczerbina
|
Od kiedy to demokrację obalono? Co mamy teraz komunizm?
|
Cz lut 27, 2025 19:06 |
|
 |
MJ88
|
Idący napisał(a): MJ88 napisał(a): Prezes TK Bogdan Święczkowski oświadczył, że domaga się, aby wszystkie czynności w sprawie po jego zawiadomieniu dot. podejrzenia zamachu stanu podejmowane były przez legalnie powołanych zastępców prokuratora generalnego – w tym przypadku przez prok. Beatę Marczak. No i co z tego? To możliwe tylko w systemie demokratycznym. Tuskoracja nie przewiduje takich numerów. Ludziom się podoba Tuskokracja. Niby w Polsce raz rządzi PiS, raz PO, ale demokracji tu nie ma. Ja naprawdę chętnie bym wyjechał z Polski ale nie mam gdzie. Mogę jedynie modlić się o demokrację.
|
Cz lut 27, 2025 20:20 |
|
|
|
 |
mareta
|
Witold33 napisał(a): Ale im nagadał. Doigrali się. Watykan przemówił, sprawa zamknieta. Popłaczą się bodnarowcy jeden z drugim. Ze śmiechu. Może nawet dostał czkawki 
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz lut 27, 2025 20:37 |
|
 |
mareta
|
Kłótnia w Białym Domu. Donald Tusk ze wsparciem dla Wołodymyra Zełenskiego "Drogi Wołodymyrze Zełenski, drodzy ukraińscy przyjaciele, nie jesteście sami" — napisał Donald Tusk w serwisie X (Twitter). Kilka minut wcześniej prezydent Ukrainy opuścił Biały Dom po kłótni z Donaldem Trumpem.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pt lut 28, 2025 23:34 |
|
 |
andej
|
Nie wiem, jakich gwarancji oczekiwał Zelenski. Nie wiem, jakie gwarancje mógł dać Trump. Trudno ocenić. Ale rozumiem, że Zelenski nie chce oddać połowy Ukrainy za puste obietnice. Rozumiem, że Trump boi się Putina, który tak jak on sam potrafi wszystko postawić na jedną kartę. Różnica w tym, że Trump kalkuluje tak, aby zyskać, a Putin jest gotów przegrać, pod warunkiem że przeciwnik będzie też zniszczony.
|
So mar 01, 2025 9:33 |
|
 |
Witold33
|
Też chciałbym tak myśleć. Obawiam się, iż rzeczywistość jest inna. "Trump kalkuluje" to oksymoron. Nic jeszcze nie wygrał, do Europy wróci na klęczkach z głupkowatym "to nie byłem ja" gdy tylko Chiny Ludowe wezmą się serio za Tajwan.
|
So mar 01, 2025 10:45 |
|
 |
MJ88
|
Mocne słowa Hołowni: Sugerowano mi zamach stanu
"Uniknęliśmy rozpadu państwa" – stwierdził w rozmowie z Polsat News Szymon Hołownia. Marszałek odniósł się do nacisków ze strony innych polityków ws. niedopuszczenia do zaprzysiężenia Karola Nawrockiego. "Wielokrotnie proponowano, sugerowano mi przeprowadzenie zamachu stanu" – stwierdził. Po wywiadzie do prokuratury trafił wniosek dowodowy o przesłuchanie Szymona Hołowni w charakterze świadka - poinformował mecenas Bartosz Lewandowski na platformie X.
|
So lip 26, 2025 10:05 |
|
|
|