Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 22:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
 Romantyczna miłość w Niebie 
Autor Wiadomość

Post Re: Romantyczna miłość w Niebie
Może już w Biurach Niebieskich sprawę rozwiązano. Skoro w Niebie pensjonariuszy uszczęśliwia się muzyką Brahmsa, w piekle stosuje się depresanty typu Zenek Martyniuk. Albo śpiewki kibolskie i oglądanie rodeo .

Śr wrz 10, 2025 20:38

Muzyka jęków i zgrzytów zębami

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Śr wrz 10, 2025 20:41

No właśnie mowię. Zenek Martyniuk. Co do zębów , czy zostaniemy przetransferowane w zaświaty łącznie z implantami i sztucznym uzębieniem? A co z okularami? Aparatami słuchowymi? Rozrusznikami serca?

Cz wrz 11, 2025 7:18

Witold33 napisał(a):
No właśnie mowię. Zenek Martyniuk. Co do zębów , czy zostaniemy przetransferowane w zaświaty łącznie z implantami i sztucznym uzębieniem? A co z okularami? Aparatami słuchowymi? Rozrusznikami serca?

CHyba wolę "ich Troje" , jak Zenka.

Stój Waść, z tym zabieraniem czegokolwiek w zaświaty, bo niektórzy mercedesy pozabierają, nie mówiąc o willach i dolarach na kontach szwajcarskich. :D :D

Cz wrz 11, 2025 9:33

Więc ja też raczej Ich Troje. Jacek Łągwa całkiem nieźle komponuje, wokalistki , zwłaszcza Magda Femme kuszące z wyjątkiem Mandaryny. A nad Michałem marchewkogłowym spuśćmy zasłonę milczenia. Ale to w czyśćcu. Na jakieś 2-3 tysiąclecia.
Co do walut i pojazdów, masz rację. Ale skoro przepowiednie mowią o zgrzytaniu, dla uzupełnień protetycznych pewnie zrobią wyjątek. Dla jęków i płaczu niezbędne płuca i struny głosowe. Więc jednak zachowamy formę białkową? Hura! Ciekawe czym nas będą karmić przez wieczność.

Cz wrz 11, 2025 13:49

Witold33 napisał(a):
Więc ja też raczej Ich Troje. Jacek Łągwa całkiem nieźle komponuje, wokalistki , zwłaszcza Magda Femme kuszące z wyjątkiem Mandaryny. A nad Michałem marchewkogłowym spuśćmy zasłonę milczenia. Ale to w czyśćcu. Na jakieś 2-3 tysiąclecia.
Co do walut i pojazdów, masz rację. Ale skoro przepowiednie mowią o zgrzytaniu, dla uzupełnień protetycznych pewnie zrobią wyjątek. Dla jęków i płaczu niezbędne płuca i struny głosowe. Więc jednak zachowamy formę białkową? Hura! Ciekawe czym nas będą karmić przez wieczność.

Dobrze, że Cię te obrazy tak przeraziły. Jest nadzieja na zmianę, i o to Panu Bogu chodziło! :-D

Cz wrz 11, 2025 14:34

Jak wielokrotnie wspominałem, wieczność w Niebie przeraża nie mniej niż w piekle. Wystarczy minimum wyobraźni.

Cz wrz 11, 2025 16:11

Witold33 napisał(a):
Jak wielokrotnie wspominałem, wieczność w Niebie przeraża nie mniej niż w piekle. Wystarczy minimum wyobraźni.
No, kto na ziemi nie zasmakuje w prawdzie o obecności Boga w nim i w świecie, kto z Nim na zimno, albo nijak, to możliwe, ze nawet to co nazywamy niebem, może przerażać. :mad:

Cz wrz 11, 2025 16:38

Witold33 napisał(a):

Nawet nie minimum, ale zupełny brak. Ale każdy otrzyma to, co lubi. Niezależnie od wiary w istnienie piekła i nieba, każdy odnajdzie się jednym z nich. Bo istnienie ich jest niezależne od ludzkiej wiary. Zależy jedynie od woli Boga.
Problem jest w tym, że zarówno drzwi do piekła jak i do nieba są pozbawione klamek od wewnątrz. Ostateczny wybór nie podlega zmianie. I to jest najstraszniejsze.

Cz wrz 11, 2025 18:47

Witold33 napisał(a):

Wieczność w Niebie Cię przeraża? Dlaczego?

Cz wrz 11, 2025 20:03

mareta napisał(a):
Witold33 napisał(a):

Na podstawie dotychczasowych wypowiedzi można wywnioskować, że dlatego, bo tam nie da się nikomu docinać, nikogo tam nie można obrażać, nie można się wykłócać, drażnić, taj jak na forum.
Po prostu bez obrażania innych nie wyobraża sobie istnienia. Bez negacji wartości, które dla innych są najważniejsze nie wyobraża sobie istnienia. Dlatego niebo byłoby dla niego piekłam.
Nie mógłby znieść wszechobecnej miłości do niego ze strony wszystkich zbawionych. Miłości ignorującej zaczepki, ataki i próby ponizania.

Ale nie traćmy nadziei. Może jednak kiedyś zdobędzie sie na to minimum wyobraźni i doceni wartość nieba.

Pt wrz 12, 2025 6:46

Idący napisał(a):
mareta napisał(a):
Witold33 napisał(a):

Na podstawie dotychczasowych wypowiedzi można wywnioskować, że dlatego, bo tam nie da się nikomu docinać, nikogo tam nie można obrażać, nie można się wykłócać, drażnić, taj jak na forum.
Po prostu bez obrażania innych nie wyobraża sobie istnienia. Bez negacji wartości, które dla innych są najważniejsze nie wyobraża sobie istnienia. Dlatego niebo byłoby dla niego piekłam.
Nie mógłby znieść wszechobecnej miłości do niego ze strony wszystkich zbawionych. Miłości ignorującej zaczepki, ataki i próby ponizania.

.

Naprawdę? Bądźmy obiektywni; Witold33 nie pisał ad personam, za to mu się dostało. Docinki, na tym forum, to zdaje się norma.

Pt wrz 12, 2025 7:07

Nie wiem ile masz lat Mareta, z wypowiedzi wynika, że raczej mało. Ja swoje mam i istnienie w dowolnych okolicznościach nawet 10000 lat uważam za torturę. A 5 milionów lat? A milion bilionów lat? A to nadal i tak nic w odniesieniu do "wieczności". A w ulukrowanych, cukierkowych okolicznościach "niebiańskich" - makabra do sześcianu.

Pt wrz 12, 2025 7:27

Witold33 napisał(a):
Nie wiem ile masz lat Mareta, z wypowiedzi wynika, że raczej mało. Ja swoje mam i istnienie w dowolnych okolicznościach nawet 10000 lat uważam za torturę. A 5 milionów lat? A milion bilionów lat? A to nadal i tak nic w odniesieniu do "wieczności". A w ulukrowanych, cukierkowych okolicznościach "niebiańskich" - makabra do sześcianu.

Nie znam żadnych "cukierkowych okolicznościach niebiańskich", co najwyżej z kabaretu Olgi Lipińskiej a tam wszystko jest wykrzywione i wypaczone.
A jeżeli będzie tylko miłość i szczęście?
A jeżeli nie będzie poczucia czasu? Cały czas porównujesz przyszłe życie w Niebie do tego na Ziemi, a to ma być zupełnie co innego. Takie mamy pojęcie o życiu w Niebie, jak dziecko w łonie matki o życiu po narodzeniu.
To ile masz lat?

Pt wrz 12, 2025 8:17

To jest dobre:

Wieczna Myśli, któraś jest dalej niż od wieka,
Jesli cię też to rusza, co czasem człowieka,
Wierzę, że tam na niebie masz mięsopust prawy
Patrząc na rozmaite świata tego sprawy.
Bo leda co wyrzucisz, to my, jako dzieci,
W taki treter, że z sobą wyniesiem i śmieci.
Więc temu rękaw urwą, a ten czapkę straci;
Drugi tej krotochwile i włosy przypłaci.
Na koniec niefortuna albo śmierć przypadnie,
To drugi, choćby nierad, czacz porzuci snadnie.
Panie, godno li, niech tę rozkosz z Tobą czuję:
Niech drudzy za łby chodzą, a ja się dziwuję.

Jan Kochanowski

Pt wrz 12, 2025 8:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona