Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 11:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
 Historie o kosmitach 
Autor Wiadomość

Pan Asonic napisał(a):
Po co miały być inne cywilizacje gdzieś we wszechświecie tak daleko że o nich nic nie wiemy
Myślę że Stwórca powołał tylko nas.
Pozdrawiam

ehh...Ziemia jest malutką planetką na peryferiach Wszechświata. Twierdzenie, że Bóg stworzyło wszystko tylko po to byśmy jako jedyni mogli żyć to przejaw Jego marnotrastwa i Twojej ludzkiej pychy

dyć racja, poza tym większym nieprawdopodobieństwem jest to, że jesteśmy sami we wszechświecie, niż to że ktoś tam jeszcze jest(możliwe, że setki, tysiące, etc. cywilizacji...)

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr cze 08, 2005 19:00

fakt, zwłaszcza, że 90% Wszechświata nadal jest dla nas tajemnicą

Śr cze 08, 2005 19:20

Do czego komu te prześmiewcze "odpowiedzi"? Chyba potrzebne są tylko autorom Tego typu bzdetów. Już dosyć się ich naczytałem więc lepiej darujcie sobie i nie róbcie śmietnika. :(
Załóżmy ze mieliscie prywatne objawienie. Czy powiecie komus o tym? Może będziecie sie wahać z powodu obawy przed reakcją różnych "mądrzejszych". Tacy tylko czekają zeby się dowartościować.

Cz cze 09, 2005 1:06

to było do mnie? bo jeżeli tak to nie wiem czemu miałaby być to "prześmiewcza odpowiedź"

Cz cze 09, 2005 16:20

R6... Co Ty teraz zapodajesz?! :? Bo już zupełnie nie wiem względem czego/kogo to piszesz... ostatnie wypowiedzie mówią, że życie w kosmosie powinno być, a Ty piszesz, że
Cytuj:
Czy powiecie komus o tym? Może będziecie sie wahać z powodu obawy przed reakcją różnych "mądrzejszych". Tacy tylko czekają zeby się dowartościować.

Więc co ma piernik do wiatraka?! Będą się z Ciebie wyśmiewali Ci co mówią, że tam musi być życie?... :shock:

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz cze 09, 2005 19:43

R6...tu nie chodzi o "prywatne objawienia" czy jak tam to nazywasz tylko o fakt, ze Wszechświat jest zbyt ogromny byśmy byli jedynymi istotami

[...]

Cz cze 09, 2005 22:53
Po co miały być inne cywilizacje gdzieś we wszechświecie tak daleko że o nich nic nie wiemy
Myślę że Stwórca powołał tylko nas.
Pozdrawiam

Ech... Moze pare tysiecy lat temu ludzie tak mysleli, ale mamy 21 wiek, ludzie staja sie madrzejsci, za paresetek lat [...] A to czy kosmici istnieja - ja tego nie wiem, jedno jest pewne, predzej uwierze, ze kosmici istnieja niz, Bog chrzescijanski [...]

Pt cze 10, 2005 20:04

Ja jestem zdania, że coś takiego jak UFO nie istnieje. Istnieją z pewnością jakieś niewytłumaczalne dla nauki zjawiska.

Polecam artykuły:
http://www.kulty.info/zagadnienia/ufo.php

Cz cze 30, 2005 7:26

Tutaj stanowisko KK do widzeń UFO, porwań itp.

http://egzorcyzmy.katolik.pl/index.php? ... &Itemid=52

Zwróćcie uwagę na fragment:
Cytuj:
Dr. Vallee: "Istnieje obiekt fizyczny. Może to być latający spodek bądź jego projekcja. (...) Tym, co zachodzi w wyniku bliskich spotkań z UFO, jest kontrola ludzkich wierzeń, kontrola związku pomiędzy naszą świadomością a fizyczną rzeczywistością. To, że ta kontrola naszej historii przybiera postać obserwacji gości z kosmosu, jest rzeczą drugorzędnej wagi." Przeniesienie akcentu z formy na treść zjawisk kieruje naszą uwagę na absurdy UFO i jego rzeczywisty wymiar. Tajemnicze istoty podając się za bardziej rozwinięte chcą zyskać zaufanie i zarazem większą kontrolę nad człowiekiem. Tłumaczy to wiele absurdów: zastanawiające jest, dlaczego przybysze z kosmosu przeprowadzają tak wiele badań i wciąż testują ludzi? Na co im tyle próbek ziemi, patyków i kamieni; dlaczego wymagają tak wielu postojów? Czy tu chodzi o eksplorację, czy raczej o inwazję i kontrolę ludzkich wierzeń? Kontakty z ludźmi wydają się być bezmyślne, bez konkretnego celu czy zadania. Za to ich skutkiem u obserwatorów jest fascynacja kosmosem, wiara w obce cywilizacje, nieraz obsesyjne dążenie do kolejnych spotkań oraz poszukiwanie odpowiedzi w naukach przyrodniczych, które pozostają wobec UFO bezradne.

Przyznam się, że kiedyś maniakalnie wierzyłem w UFO :(
Czytatałem dosłownie masy tekstów, artykułów, wywiadów, relacji, oglądałem zdjęcia, filmy, itd, itp... wreszcie wpłyneło to znacząco na mój światopogląd, który umiejscawiał kosmitów na wysokim stanowisku obok Boga... jednak zawsze czułem, że coś w tym jest nie tak, coś mi w środku mówiło: "to bzdura"...

Teraz, kiedy "nawróciłem się wewnętrznie" (chyba można to tak nazwać:)) doszedłem do wniosku, że to ogromna manipulacja ze strony szatana... kolejny jego sposób na odwrócenie człowieka od wiary.

Coś w tym jest, bo wręcz uwierzyłem w ich istnienie bardziej niż istnienie Boga, mimo, że nigdy nie widziałem ani to błysków na niebie, spodków, kosmitów, itp...

N wrz 04, 2005 21:29
Podczas dyskusji panelowej " Spór o duchy" , jeden z uczestników stwierdził, że po przebadaniu komunikatów rzekomo wysyłanych przez UFO okazało się, że ich treść jest tożsama z przekazami otrzymywanymi przez osoby parające się channelingiem ( forma spirytyzmu ) . Wszystkie te wierzenia są antychrześcijańskie.

Śr lis 02, 2005 16:51

To ,że nie jesteśmy sami we wrzeświecie to już raczej fakt .
Nigdy ale to przenigdy nie uwierzę w to że nas tak bardzo eksperymentują bo po co :o
Nigdy też nie pomyślę aby Obcych postawić na równi z Bogiem a raczej pomyśłe,ze Bóg w swym wielkim miłosierdziu podarował całe piękno kosmosu nie tylko nam ,nie byliśmy i będzięmy pępkiem kosmosu ,wrzechświata.....
Ludzie poprzez swoją pychę widzą bardziej niż częsciej to co chcą widzieć a potem żle to interpretują...
Ponieważ to nie wątek o kosmitach czy jak tam ich nazwać to napiszę Wam tylko ,że są przekazy od nich zawierające Słowo Boże dobrze nam znane :o
Być może jeżeli człowiek dorośnie w swym człowieczeństwie do tego aby emanować tylko miłością zostanią dla nas uchylone sekrety Obcych i wrzechświata...
A poznawanie nowego w bezpieczny sposób nie jest niczym złym :-D

Pt lis 04, 2005 1:29

Fakt? Moze jakis dowodzik na to?
Bo fakt musi byc udowodniony i to nie teoretycznymi wymysłami, tylko konkretnie.

Cytuj:
napiszę Wam tylko ,że są przekazy od nich zawierające Słowo Boże dobrze nam znane WoooW

Gdzie są te przekazy? W tajnych bazach NASA?.....bo o tych bazach to już niejedno napisano hehehehehe

Pt lis 04, 2005 10:53

Ci co nie są w stanie uwierzyć w jedną z 2 podstawowych teorii powstania świata/człowieka wymyślili sobie kosmitów. Nie byłoby w tym nic niezwykłego, gdyby nie brak dowodów…
Stąd nasuwa mi się wniosek, że człowiek po prostu rodzi się z nieuleczalną chorobą, zwaną romantyzmem ;)
Potrzebuje tajemniczych istot, zjawisk, teorii spiskowych, duchów by to utwierdziło go w przekonaniu, że istnieje inny świat, równoległy do naszego. Nie potrzebuje dowodów. Po co dowód który zaprzeczyłby temu w co wierzymy? Manipulacje zdaje się nie będą miały końca …

Pt lis 04, 2005 11:55

Cytuj:

Fakt? Moze jakis dowodzik na to?
Bo fakt musi byc udowodniony i to nie teoretycznymi wymysłami, tylko konkretnie.

Cytuj:
napiszę Wam tylko ,że są przekazy od nich zawierające Słowo Boże dobrze nam znane WoooW

Gdzie są te przekazy? W tajnych bazach NASA?.....bo o tych bazach to już niejedno napisano hehehehehe

chiałbyś wiedzieć :o co ale nic z tego,bez komentarza :lol:

Pt lis 04, 2005 13:15
Liczyłem na Ciebie.......myslałem, ze cos konkretnego nam podasz...a tu nic.

Wiesz co?
Wieksze sensacje to mój proboszcz mówi na ogłoszeniach parafialnych lub kazaniach...tam to dopiero mozna paść ze śmiechu :P

Pt lis 04, 2005 18:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona