Autor |
Wiadomość |
Atimeres
|
 Re: Pierwszy grzech
Kalartyd napisał(a): Dokładnie. Idący i Atimeres to totalnie ślepi wyznawcy jakiejś dziwnej religii, którzy jak hunwejbin nie popuszczą, ani nie włączą myślenia ani na chwilę. Co do mnie, to widzę w Tobie ASPD, co mnie skłania do pewnej pobłażliwości i ostrożności wobec nieuświadomionego przez Ciebie zaburzenia. Skłonny jestem do przebaczenia, Czuję, że nie możesz być inny...
|
Wt wrz 30, 2025 10:47 |
|
|
|
 |
Kalartyd
|
Wolałbym, byś popuścił albo włączył myślenie, ale to nie dla totalnie ślepego wyznawcy dziwnej religii.
|
Wt wrz 30, 2025 11:25 |
|
 |
Atimeres
|
Kalartyd napisał(a): Wolałbym, byś popuścił albo włączył myślenie, ale to nie dla totalnie ślepego wyznawcy dziwnej religii. Obydwaj mamy braki, tyle że przeciwne.
|
Wt wrz 30, 2025 13:39 |
|
|
|
 |
Kalartyd
|
Owszem. Ja nie mam wiary, ty nie masz rozumu. Mnie to odpowiada. Mam rozum i nie jestem wariatem, by mieć poczucie, że istnieje nieistniejący w rzeczywistości Bóg.
|
Wt wrz 30, 2025 13:53 |
|
 |
Atimeres
|
Kalartyd napisał(a): Owszem. Ja nie mam wiary, ty nie masz rozumu. Mnie to odpowiada. Mam rozum i nie jestem wariatem, by mieć poczucie, że istnieje nieistniejący w rzeczywistości Bóg. Fajnie. Jako bezrozumny, okaleczony przez naturę, należę do tych, dla których Bóg przygotował jakiś kącik w niebie. A Ty pozostaniesz bezdomny, chyba że swoją niewiarę w Boga uznasz za okaleczenie natury swojej. 
|
Wt wrz 30, 2025 14:04 |
|
|
|
 |
Marius980
|
Atimeres napisał(a): ]Jeśli Bóg o Twoim życiu (z poszanowaniem praw natury!)decyduje, to zarazem wie, jakie będziesz podejmował decyzje względem Niego. U Niego wszystko jest "dzisiaj"! -Coś sobie wymyślasz z tym: "U Niego wszystko jest dzisiaj". ~Jest czas na każde działanie pod słońcem, jest pora siania i pora zbierania. -U Niego wszystko ma swój czas, lecz to nie jest dzisiaj.
|
N paź 12, 2025 20:57 |
|
 |
Idący
|
Marius980 napisał(a): -Coś sobie wymyślasz z tym: "U Niego wszystko jest dzisiaj". Rzeczywiście, można doprecyzować. Bo dzisiaj, to przedział czasu. A Bóg JEST. Jest teraz. Jest przed wiekami. I jest w każdym innym czasie. Ale jest także ponad czasem. Bóg nie jest ograniczony czasem, ani przestrzenią, tak jak materialne istoty, które stworzył.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
N paź 12, 2025 21:22 |
|
 |
george45
|
Idący napisał(a): Marius980 napisał(a): -Coś sobie wymyślasz z tym: "U Niego wszystko jest dzisiaj". Rzeczywiście, można doprecyzować. Bo dzisiaj, to przedział czasu. A Bóg JEST. Jest teraz. Jest przed wiekami. I jest w każdym innym czasie. Ale jest także ponad czasem. Bóg nie jest ograniczony czasem, ani przestrzenią, tak jak materialne istoty, które stworzył. Jest tylko teraz, ta chwila, ta chwila... Zatem nigdy nie był wczoraj, ani nie będzie jutro. Jest w tej chwili, w tej chwili...
|
N paź 12, 2025 21:42 |
|
|
|