Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 09, 2025 20:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Kretynizacja Forum - czyli o dzieleniu i łączeniu watków 
Autor Wiadomość

Pt lis 04, 2005 10:31

Beli, i groźny lew bez łagodności łani jest, ot zwykłym kocurem...
Przykre słowa (a wiem to z autopsji) utrudniają komunikację.

Pt lis 04, 2005 14:44
Nie dosyc ze nie kumam...to jeszcze offtopicowo..uważaj bo cie wytna:D

Pt lis 04, 2005 18:40
całe istniejące forum przenieść do jakiegoś lamusa - do którego moderatorzy podawać będą linki (w miare potrzeb i rozwoju nowego forum) i w miarę powtarzania sie tematów...
Niektóre tematy rozrosły sie tak bardzo, że trzeba poświęcić wiele czasu na ich przeczytanie, jednoczesnie na portal trafiaja nieustannie nowi ludzie, którzy chcą dyskutować (tak wierzący jak i niewierzący) - czesto dyskutować na tematy dawno już rozpoczete, rozwiniete i zakończone....
to odbiera ochotę do udziału na forum - bo kiedy ktoś chce rozpoczac rozmowe na dręczący go temat otrzymuje wiadomosć - taki temat juz jest idź dziecko poczytaj....

Nasza święta matka - Kościół - nieustannie odnawia się i katechizuje nowe pokolenia wiernych - ciągle nauczając tych samych rzeczy, a czasami odsyła do biblioteki....
może nasze forum zamienić w taka bibliotekę - do której podawać tylko linki.... bo ludzie chcą wciąz rozmawiać i wciąz na te same tematy...

o taka mała dygresja :-)

Forum (moim zdaniem) powinno słuzyć tym, którzy są na nim obecni - a tak się czesto dzieje, że tematy i wypowiedzi pochodza od tych, których dawno juz nie ma, formułowane wobec nich tezy, pytania, kontrargumenty trafiają w próżnię, żeby tak nie było.... zacznijmy od początku dzisiejsze forum traktując jako bibliotekę... by zaczynając od początku zachować ciągłość, wszak forum jest kopalnią wiedzy, cytatów, linków, z których warto korzystać...
a budując nowe forum tak moderatorzy jak i zwykli jego uzytkownicy modliby zaczynac nowe tematy, nowe dyskusje bez strachu o to, że atki bedą zamykane ani przenoszone.... - gdyz będą nowe :-)
a nasi moderatorzy podawać będą jedynie linki do naszej biblioteki-starego forum z informacją, że juz to wszystko było i jak ktos chce to niech korzysta....

Przecież my sami powtarzamy podczas dyskusji na czacie czy w realu, argumenty i doświadczenia, nie tylko nasze włąsne, ale całego doświadczenia kościoła...
Wyobraźcie sobie, że podczas katechezy w szkole ksiądz odpowiada...
a na ten temat rozmawialismy już w zeszłym roku - dlatego zamykam lekcję..., albo w czasie rozmowy na czacie ksiądz mówi - rozawialismy o tym 23 czerwca 2004 roku - dziekuje za uwagę...., albo w realu zamiast zywj rozmowy podawanie sobie adresów bibliograficznych jako kontrargumentów.... w dialogu... - głupie nie ? :-)
dlatego proponuję z forum uczynić bibliotekę i zacząć wszystko od początku :-)

to tyle
pozdrawiam

scriptor/outsider

ps. napisałem tutaj - bo jak widzę trwa dyskusja o forum i moderacji - drogi adminie, nie wyrzucaj tego postu mimo, iż nie jest głosem w dyskusji - tylko luźnym pomysłem z dygresjami :-)

So lis 05, 2005 10:19

Zatrwazajace jest to co sie z tym Forum dzieje...wkrótce bedzie tutaj można wpisywac co jedynie oazowe swiadectwa (infantylnych gimnazjalistek), bo wszystko co ponad to, zostanie ....wyciete, zablokowane lub przeniesione tak by zamilkło.

Wolę poczytać świadectwa infantylnych gimnazjalistek niż obelżywe wypowiedzi Belizariusza. Według mnie nie kryteria podane przez Belizariusza decydują o poziomie forum, lecz to czy na forum jest wiele osób, które zachowują się arogancko i obrażają innych. W takim wypadku lepiej dać sobie spokój z forum i pójść na dyskusje biblijne do duszpasterstwa akademickiego.

pedziwiatr napisał(a):
Mimo wszystko, uwazam, ze tematy powinny byc czasami dzielone. Jesli w kilku kolejnych postach dyskusja zeszla zupelnie na inny tor, temat wyjsciowy jest zapominany zupelnie, wtedy podzielenie tematu i pozostawienie odnosnika w starym miejscu sprawia, ze dyskusja wraca na wlasciwy tor i kazdy zabiera glos tam, gdzie ma cos do powiedzenia.

Zgadzam się z pedziwiatr. Uważam, że dzielenie tematów jest potrzebne. Czasem z tematu wytwarza się nowy wątek i jest obawa czy można dalej dyskutować by nie zmieniać tematu. Były sytuacje że byłam wdzięczna za wydzielenie nowego wątku. Wydzielenie nowych wątków może poprawić merytoryczność dyskusji. A Belizariuszowi wcale możliwość dalszej dyskusji nie została odebrana.

So lis 05, 2005 10:43

napisałem tutaj - bo jak widzę trwa dyskusja o forum i moderacji - drogi adminie, nie wyrzucaj tego postu mimo, iż nie jest głosem w dyskusji - tylko luźnym pomysłem z dygresjami

Widzę że "obsesja" na tle wycinania postów jest zaraźliwa :) W tym temacie prosiłam o uwagi (dzięki :) ), a usuwane były tylko posty, których treścią była conajmniej mało kulturalna ekspresja utrzymującego się przewlekle oburzenia (bardziej eufemistycznie wyrazić tego nie potrafię...) :P:D

To tyle tytułem komentarza...

So lis 05, 2005 13:42

bo ludzie chcą wciąz rozmawiać i wciąz na te same tematy...
o taka mała dygresja

trafne spostrzeżenie scriptor dał
ale w archiwizowanie bym sie nie bawił
po prostu nie mówcie że "taki temat istnieje zamykam watek"
tylko dajcie sie ludziom wypowiedzieć

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So lis 05, 2005 22:09

http://www.winter.pl/internet/zarowka.html
cyt:
"Pewien dowcip krążący po Internecie, doskonale oddający specyfikę świata list i grup dyskusyjnych...

Pytanie: Ilu użytkowników listy dyskusyjnej potrzeba do zmiany żarówki?

Odpowiedź: 1.331:
1 zmieni żarówkę i wyśle wiadomość na listę dyskusyjną, że żarówka została zmieniona
14 podzieli się podobnymi doświadczeniami ze zmianą zarówek i jak w różny sposób można zmieniać żarówki
7 wyśle ostrzeżenia na temat niebezpieczeństw związanych ze zmianą żarówki
27 wskaże na błędy gramatyczne w postach na temat zmiany żarówki
53 będzie obwiniać za to programy do sprawdzania pisowni
156 napisze do administratora listy skarżąc się na dyskusję o zmianie żarówki i jej niestosowność na tej właśnie liście dyskusyjnej
41 poprawi pisownię w sporach na temat literówek czy błędów gramatycznych
109 wyśle informacje o tym, że ta lista nie jest o żarówkach i poprosi o przeniesienie dyskusji na alt.zarowka
203 będzie się domagać zaprzestania wysyłania krospostingów do grup alt.gramatyka, alt.pisownia i alt.interpunkcja
111 będzie bronić prawa wysyłania postinów w sprawie żarówek tłumacząc, że my wszyscy używamy żarówek i z tego powodu dyskusja o nich jest właściwa dla tej listy
306 będzie dyskutować nad tym, która metoda zmiany żarówki jest najlepsza, gdzie kupić najlepsze żarówki, jaka marka żarówek jest najlepsza a jakie marki są kiepskie
27 wyśle adresy url do miejsc, w których można zobaczyć przykłady różnych żarówek
14 zauważy, że podane adresy są nieprawidłowe i wyśle poprawione adresy
3 napisze o odnośnikach, które znaleźli odwiedzając podane adresy
33 zbierze wszystkie dotychczasowe posty wraz z ich nagłówkami i podpisami pod nimi, po czym wyśle je z dopiskiem "popieram"
12 oznajmi, że zaprzestają subskrypcji tej listy, ponieważ nie mogą znieśc dyskusji o zmianie żarówki
19 odpowie na postingi "popieram" dopisując "podpieram"
4 zasugeruje, że warto by stworzyć faq dyskusji na temat zmiany żarówek
1 zaproponuje utworzenie nowej grupy alt.zarowka.zmiana
47 stwierdzi, że nie ma takiej potrzeby, takie dyskusje doskonale leżą w tematyce alt.fizyka.zimna-fuzja
143 zagłosuje za utworzeniem alt.zarowka.zmiana
"

:hahaha:

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N lis 06, 2005 14:09

To ja proponuję dział o nazwie: BELIZARIUSZ - MOCNE UDERZENIE - MIĘCZAKOM WSTĘP WZBRONIONY :-D

Pn lis 07, 2005 9:54

MIĘCZAKI NA PÓŁMISKI
heeeeeeeeeeeeee

Pn lis 07, 2005 10:16

Skrypt forum nie wyszukuje wyrazów dwuliterowych :) Spróbuj wpisać w wyszukiwarce dowolne dwuliterowe słowo np. "to", "za" lub "po" i zobaczysz że nic nie znajdzie. Podobnie nic nie da próba wyświetlenia postów R6 :wink:

Pn lis 07, 2005 10:30

po prostu nie mówcie że "taki temat istnieje zamykam watek"
tylko dajcie sie ludziom wypowiedzieć

Za to samo podanie informacji ""taki temat istnieje" ze wskazaniem odpowiednich linków uważam za korzystne. Często np. dobrze jest chociaż pobieżnie przeczytać wcześniejsze dyskusje i część wątpliwości może ulec wyjaśnieniu.

Pn lis 07, 2005 12:00

... maślaki, ślimaki i papka "babuni". :x

Ale całkiem już poważnie. Form wyrazu może być tyle co ludzi, więc bardzo dużo. Dlaczego by nie stworzyć działu, w którym będą rozmawiać osoby w języku, który jest im bliski, dla nich zrozumiały?
Bóg jest dla wszystkich i z tym się zgadzamy. Tyle, że ludzie są różni i tu powstają nieporozumienia.

Reasumując - dla każdego powinno znaleźć się tu miejsce. Małego i dużego, grubego i chudego, mądrego i lekkomyślnego, inteligentnego i myślącego inaczej.

pozdr

Wt lis 08, 2005 10:53
Reasumując - dla każdego powinno znaleźć się tu miejsce. Małego i dużego, grubego i chudego, mądrego i lekkomyślnego, inteligentnego i myślącego inaczej.

Taki duży , taki mały, moze swietym być...HEJ!!!
Taki misiak, taki pysiak...tralalalalla...HEJ!

Lalalalalalalalla......HEJ!

:D

Wt lis 08, 2005 18:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4