|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Incognito
|
 Zamieszki we Francji
Przeczytałem przed chwilą artykuł na onecie oraz ten i ten komentarz. Nabrałem odczucia jakby Europa siedziała na bombie zegarowej, zaczynam się obawiać że sytuacja we Francji może się skończyć wojną domową, która przeniesie się na inne państwa z dużą ilością muzułmanów...
Jakie są Wasze odczucia w tej sprawie?
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
So lis 05, 2005 18:15 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Wątpie, żeby się przeniosło, a to z dwóch powodów- po pierwsze, z tego co mówili mają konkretne cele, zdobycie pracy, więc teoretycznie wiadomo jak to rozwiązać- wystarczy podjąć dialog i ogłosić to co mieli już dawno ogłosić(nie pamiętam jak to się zwało). A po drugie, jeśli sytuacja będzie się źle rozwijała- wjadą czołgi, popłynie krew i będzie spokój. Nie zapominajmy, że nie wszyscy muzułmanie to popierają- m.in. ich duchowni to potępiają i "normalni" ludzie. Więc byłbym daleki od takich obaw, choć sytuacja jest niezawesoła.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
So lis 05, 2005 19:47 |
|
 |
Awa
|
Incognito -zgadzam sie europą siedzi na bombie zegarowej.a ta bomba juz zaczela tykac.stara europa wyludnia sie a imigranci maja duzy przyrost naturalny.To tez problem ktory z czasem urosnie do wielkiej bomby..
|
So lis 05, 2005 20:55 |
|
|
|
 |
Marks 23
|
|
Pn lis 07, 2005 11:51 |
|
 |
SweetChild
|
A. napisał(a): Wątpie, żeby się przeniosło, a to z dwóch powodów- po pierwsze, z tego co mówili mają konkretne cele, zdobycie pracy, więc teoretycznie wiadomo jak to rozwiązać- wystarczy podjąć dialog i ogłosić to co mieli już dawno ogłosić(nie pamiętam jak to się zwało). Może "deportacja do kraju pochodzenia"? A. napisał(a): A po drugie, jeśli sytuacja będzie się źle rozwijała- wjadą czołgi, popłynie krew i będzie spokój. Nie zapominajmy, że nie wszyscy muzułmanie to popierają- m.in. ich duchowni to potępiają i "normalni" ludzie. Więc byłbym daleki od takich obaw, choć sytuacja jest niezawesoła.
Właśnie, sytuacja jest niewesoła i nietrudno zauważyć, że zamieszki na tym tle są coraz silniejsze i zataczają coraz szersze kręgi. Co ciekawe, rządy europejskie zdają się nie dostrzegać powagi problemu i proponują doraźne rozwiązania (typu zakaz noszenia symboli religijnych w szkołach we Francji). Natomiast nie wiadmo mi nic o bardziej długofalowych i szerzej zakrojonych działaniach mający zapobiec islamizacji Europy. Być może wynika to z poprawności politycznej, która nie pozwala otwarcie mówić o zagrożeniach ze strony "obcych", aby nie zostać posądzonym o skłonności rasistowskie. Taki stan rzeczy powoduje jednak narastanie napięć, które traktowane są jako temat "tabu". A bomba tyka...
|
Pn lis 07, 2005 13:04 |
|
|
|
 |
Oozie
|
A. napisał(a): Nie zapominajmy, że nie wszyscy muzułmanie to popierają- m.in. ich duchowni to potępiają i "normalni" ludzie.
Keep on dreamin.
W 1939 "normalni ludzie" też podobno nie popierali agresji na Polskę.
A kilka lat temu nie popierali ataków na NYC, Madryd czy Londyn.
Morderstwa Theo van Gogha też nie popierali.
Ale wystarczył jeden....
|
Pn lis 07, 2005 13:26 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|