Co kupić tacie pod choinkę?! :>
Autor |
Wiadomość |
Skaja
|
 Co kupić tacie pod choinkę?! :>
Co kupić tacie pod choinkę?
Mezczyzna, wiek w kole 50tki, nie lubi krawatów, kapcie dostal rok temu... 2 pary - od mamy i cioci/siostry 
Pn gru 19, 2005 9:02 |
|
|
|
 |
elka
|
czym się interesuje? może jakąś książkę? album? może robi zdjęcia albo interesuje sie kompami? moze jakis model do sklejania? jakąś grę strategiczną dla całej rodziny - na to nigdy nie jest za późno  np scrabble. Może puzzle - polecam przestrzenne - horror  :D:D ale mogą być i takie 5000 szt. Moze byc jakis fikuśny kubek albo cos z kosmetyków - tych lepszejszych  a moze jest smakoszem i wtedy cos związanego z kubkami smakowymi?
życzę duuuzo inwencji, zwłaszcza, gdy nie masz za duzo kasy 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Pn gru 19, 2005 9:34 |
|
 |
kefas_piotr
|
Kup Tacie szelki, takie grube podwójne z dobrym zapięciem  ewentualnie, kup mu fajny szalik 
Pn gru 19, 2005 10:00 |
|
|
|
 |
Spidy
|
Z gier towarzyskich:
Boogle - dla tych, którym dłuży się scrabble (emocjonująca!)
Osadnik - planszowa gra strategiczna (przyszla z Niemiec), lepiej integruje niż finał Familiady w TV!
Uno - karciana, liczy się refleks i przebiegłość.
Twister - zdecydowanie dla młodych tatów, którym brzuch nie przeszkadza w dotknięciu dłonią podłogi (najlepsi w rozgrywce potrafią zrobić równoczesnie szpagat o mostek  )
A może łyżwy?
Ja ciągle nie mam pomysłu dla mojego papy... hmm, motolotnia?
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Pn gru 19, 2005 10:06 |
|
 |
Incognito
|
Jakiś film na DVD 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Pn gru 19, 2005 15:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pióro
scyzoryk
cos do samochodu
jak wędkuje to cos ze sprzętu
rękawice
bilet do teatru lub filharmonii, dla mamy również
parasol
mały termos metalowy
ramkę ze zdjęciem całej rodzinki
|
Pn gru 19, 2005 16:15 |
|
 |
Skaja
|
puzle odpadaja... gry raczej tez... szeleki - racej woli pasek... jak znajde taki, jak mu sie podoba to kupie - tyle, ze nei tak latwo, bo tata lubi taki z podwójnymi dziurkami - ale chyba takich juz nie produkują
Lucyny pomysly chyba najbardziej pasuja... MACIE EJSZCZE JAKIES?
(Nie wiem jak to sie dzieje, ale z mama jakos nie mam problemów, nie dosc, ze zlozyla zamowienie, to do tego mam jeszcze chyba z 10 innych pomyslów:) )
I tak biedni dziadkowie - co roku dostają po koszuli 
Pn gru 19, 2005 17:20 |
|
 |
klarowna
|
A może specjalnie ugotuj cos dla taty;) to miły gest 
Wt gru 20, 2005 9:43 |
|
 |
bobo
|
Mój tata palił fajkę. Kupiłabym mu tytoń AMFORA, który wydzielał cudowny zapach.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Wt gru 20, 2005 12:12 |
|
 |
Nutka
|
A ja kupiłam tacie dwie czekolady bardzo gorzkie Tylko bede musiała zrobic adnotację że do konsumpcji wlasnej 
Śr gru 21, 2005 9:45 |
|
 |
klarowna
|
Napisz na kartce "tato kocham cie i pamiętam" zapakuj w ładne pudełeczko, daj ładną kokardkę i zobaczysz reakcję 
Śr gru 21, 2005 9:55 |
|
 |
Nutka
|
klarowna napisał(a): Napisz na kartce "tato kocham cie i pamiętam" zapakuj w ładne pudełeczko, daj ładną kokardkę i zobaczysz reakcję 
fajny pomysł ale niekoniecznie pod choinkę 
Śr gru 21, 2005 15:39 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Ja jak jutro przyjedzie mój, to biorę go do zarąbistego komisu, choć bardziej to w sumie antykwariat jest.
Dziś, po kilku minutach szukania znalazłem ponad 50 książek sprzed 1930 w cenie wahającej się od 1,50- 10 złotych  Ludzie sprzedający tam nie znają się zupełnie na tym chyba i chcą to po prostu pchnąć byle do przodu i dzięki temu można znaleźć wiele perełek.
Czapeczka wojskowa z lat ca. 1960-70 6,50
Monety- od 2-10 złotych, niestety starych naprawde nie ma
Medale, stary sprzęt elektroniczny, kasety, CD, vinyle, zabawki stare, komiksy, gazety, książki, książki i jeszcze więcej książek- z czystym sercem moge powiedzieć, że więcej pozycji mają tam niż w wypożyczalni Biblioteki Uniwersyteckiej UAM
Więc jak ktoś mieszka w Poznaniu to moge dać namiary:)
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr gru 21, 2005 15:46 |
|
 |
bobo
|
Byleście trafili na prezent.
Ja mojemu Tacie już nie mogę nic dać oprócz modlitwy. Za Jego duszę.
macie problem. Boże kochany!
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Pt gru 23, 2005 22:21 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Ja kupiłem tacie właśnie to

_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn gru 26, 2005 17:33 |
|
|
|