| Autor |
Wiadomość |
|
Kinia:]
|
czy jeśli w tym 1 jest coś czego na pewno nie bylo ale tak sie poprostu gada ze niby tak bylo to ma byc "c" czy "d"?? 
_________________ "Kiedy umieścisz swoje życie w Jego rękach, On uzdolni cię do realizowania tego, co jest zgodne z twoimi rzeczywistymi możliwościami..."
|
| Cz sty 05, 2006 21:09 |
|
|
|
 |
|
karher
|
pogubiłam się!!!!!!!!!
a co ze stwierdzeniami typu do tej miejscowosci,
oddajac pokłon
to tez jakos analizować... ?
bo tak naprawde to można każe "i" itd analizować....
czy tylko te główne hasła... ?
|
| Pt sty 06, 2006 9:46 |
|
 |
|
|
do jest beznadziejne
<><
_________________ "Kiedy umieścisz swoje życie w Jego rękach, On uzdolni cię do realizowania tego, co jest zgodne z twoimi rzeczywistymi możliwościami..."
|
| Pt sty 06, 2006 11:39 |
|
|
|
 |
|
kj-p
|
Witam wszystkich w Nowym Roku!
Z przyczyn ode mnie niezależnych (czyt. praca) mogłem dopiero teraz zerknąć do internetu. Przyznam, że zrobiło mi się trochę przykro z powodu tego, że moja odpowiedź dotycząca odległości okazała się błędna... Specjalnie skanowałem mapę i liczyłem odległość elektronicznie przy pomocy ArcView GIS... No cóż, widać taka mapa...
Pozdrawiam wszystkich
|
| Pt sty 06, 2006 11:44 |
|
 |
|
|
sory ale ja tego nie rozumiem... jaka jest różnica między czymś co jest ustalone umownie a tym że to jest tradycja  przecież jak coś mamy z tradycji to tak ktoś kiedyś przyjął czyli ustalił  i co teraz 
|
| Pt sty 06, 2006 11:46 |
|
|
|
 |
|
|
czy "oczyszczenie" i wykupieinie to jest to samo 
|
| Pt sty 06, 2006 12:02 |
|
 |
|
Petitfourmi
|
W końcu przesłałam odpowiedzi na ture I etapu II. Nie wiem jak Wy ale ja strasznie dużo się napisałam
Pozdrawiam wszystkim z Szefem konkursu na czele
_________________ ~IERI~OGGI~DOMANI~
|
| Pt sty 06, 2006 14:24 |
|
 |
|
MaBi
|
Czy pytanie 5: O jakie zjawisko chodzi i jak próbowano je tłumaczyć w sposób naturalny? (proszę podać trzy hipotezy)
Należy rozbic na dwie częsci:
1) jakie zjawisko
2) 3 hipotezy?
Czyli, czy należy podać jakąs obowiązującą wersję?
pozdrawiam.
_________________ "Oto czynię wszystko nowe" Ap 21,5
|
| Pt sty 06, 2006 15:38 |
|
 |
|
saxon
|
Już to pisałem wcześniej, ale dla przypomnienia:
saxon napisał(a): Jeśli coś znajuje się np. w Piśmie Świętym i tradycji (i skoro napisałem z małej litery to o tradycję chodzi, a nie Tradycję) to przyporządkujmy do kategorii ważniejszej (wcześniejszej w kolejności a-b-c-d) - czyli do Pisma Świętego - podobnie z następnymi stwierdzeniami i faktami. Jak myślę, rozwiązuje to problemy typu: Cytuj: 2. I zastrzeżenie odnośnie punktu b i c - punkt b pokrywa się częściowo z c ... tradycja to ustalenie umowne ... Nie rozumiem, czemu tradycja została połączona z apokryfami, a ustalenia umowne są oddzielnie ... no chyba, że chodzi o Tradycję , nie tradycję
3. No i .... nawet , jeżeli wiemy, że coś nie miało miejsca ( punkt d ) możemy to przyjąć za umowne ( punkt c ) ...
4. I kolejny problem : Jeżeli coś zostało ustalone umownie.. a po kilku latach okazało się, że tak nie było na pewno, to jaką mamy kategorię ? c czy d ?( tym bardziej, że mimo stwierdzenia błędu nadal to funkcjonuje )
I tradycja to nie to samo co ustalenie umowne. Stąd też stwierdzenie Cytuj: A ja już znalazłam 1 z tych zwrotów, o którym na wierze piszą " zupełnie dowolny , nie potwierdzony niczym" a papież mówi, że wiemy to z tradycji ( czyli wg wiary punkt c, wg papieża b ) i na dodatek źródła także da się podać ... ( no to jednak potwierdzony ... ) jest kompletnym nieporozumieniem, ponieważ jedno nie wyklucza drugiego. Możemy coś znać z tradycji, czyli pewnego powszechnego przekonania, ale ponieważ takowe pojawiło się dopiero wiele lat po fakcie "nie jest potwierdzone niczym", czyli żadnymi dowodami w sensie historycznym.
kj-p - Istnieje pewna rozbieżność w podawanych przez różne źródła kilometrach, jednakże zdecydowana większość mieści się w uznanych przeze mnie granicach. Podejrzewam, że mierzyłeś w linii prostej...
Kinia:] - czy to samo to już Ty powinnaś wiedzieć
MaBi - nie ma obowiązującej wersji więc trudno byłoby ją podać
Pozdrawiam 
|
| Pt sty 06, 2006 16:15 |
|
 |
|
MaBi
|
Saxon, dzięki za odp., tak myślalam, ale wolalam sie upewnić.
A teraz jest fajnie, bo mi outlook nie chce dzialać i maila do konkursu wyslać:(
_________________ "Oto czynię wszystko nowe" Ap 21,5
|
| Pt sty 06, 2006 16:18 |
|
 |
|
sachmett
|
Mabi wyślij ze strony, z pominięciem programu outlook.
|
| Pt sty 06, 2006 16:21 |
|
 |
|
kj-p
|
Do saxona:
Faktycznie, mierzyłem w linii prostej... Tak na ogół się robi przy podawaniu odległości...
Ech, nie mam do tego głowy.. Trzymajcie kciuki, abym utrzymał się w konkursie - dziś dowiedziałem się, że nie zostanie mi przedłużona umowa o pracę... Jestem "trochę" załamany, ale... trzeba ufać:)
|
| Pt sty 06, 2006 18:35 |
|
 |
|
sachmett
|
Ja mam wątpliwości odnośnie pytania 7.
Chodzi ogólnie o ucieczkę do Egiptu czy konkretnie powrót z Egiptu?
|
| Pt sty 06, 2006 19:32 |
|
 |
|
direta
|
Ja chyba nie dam rady
Ledwo udało mi się wyskrobać przedwczoraj trochę czasu na napisanie obszeeernej odpowiedzi na pierwsze pytanie, wczoraj troche przejrzałam źródła, dziś nic, bo dopiero wróciłam z pracy i na jutro muszę poprawić ze sto testów, a jutro pracuję
Saxon, co się stanie jeśli wyślę w sobotę bardzo blisko 23 i mail dojdzie parę, lub paręnaście minut po?
Obawiam się, że wcześniej po prostu nie zdążę
|
| Pt sty 06, 2006 19:53 |
|
 |
|
pedziwiatr
|
A moze wysylaj partiami. Nie czekajac na to, az skonczysz, wyslij to, co juz masz gotowe, wtedy przynajmniej ta partia dojdzie na czas na pewno 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
| Pt sty 06, 2006 20:02 |
|
|
|