Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt gru 12, 2025 0:52

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

i tak tego nie rozumiem :shock: do nieczego, wszystko bedzie zle :mad:

:cry:

Pt sty 06, 2006 20:26

Poczytałaś, poszperałaś, Pismo Święte nie kurzyło się na półce....
Zobacz ile dobrego:)))))

Pt sty 06, 2006 21:25

Zdaje się, że na listę wyników wkradł sie błąd: 68 (dotychczasowych punktów) + 28 (punktów z minionej tury) nie równa się 97.
Chyba, że czegoś nie rozumiem...
Fakt, że to nie są moje punkty, ale ta lista - tak o niej myślę - jest wspólna

Pt sty 06, 2006 22:04
Może dodam, że chodzi o Anię i Damiana :)

Pt sty 06, 2006 22:17

Bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że z pracą będzie dobrze... Mogę jedynie pamiętać w modlitwie - i myślę, że inni też o Tobie wspomną...

sachmett

przeczytaj jeszcze raz pytanie - tam masz odpowiedź :)

direta

Tura, ze względu na dodatkowe obowiązki w tym czasie, trwa dwa tygodnie... ja to rozumiem, ale - wybacz - jeśli zrobię wyjątek - to będzie nieuczciwe w stosunku do tych, których odpowiedzi dotarły w poprzednich Turach po czasie i nie zostały zaliczone. Więc myślę, że rada pędziwiatra będzie tu najlepsza - wysyłaj partiami - to co już masz zrobione.

Kinia:]

sachmett ma rację - Ty już wygrałaś :) - lepiej znasz Słowo Boże :) - a punkty to rzecz miła wprawdzie, lecz drugorzędna :glaszcze:

Siódma i baranek

Wiem - poprawię w następnej liście :) Tym niemniej dziękuję za zwrócenie uwagi.

Pozdrawiam :)

Pt sty 06, 2006 22:56

A ja dziś odkryłam następny plus konkursu biblijnego. W kościele uświadomiłam sobie,że do przeżywania dzisiejszego święta byłam przygotowywana w ostatnich dwóch turach konkursu. Czytania i psalm były mi bliskie, bo przecież zaglądałam do nich szukając odpowiedzi, nie wspominając już całej symboliki darów, i w ogóle postaci trzech Króli.
Bardzo podoba mi się więc, że pytania są takie "na czasie" a nawet lekko wyprzedzają wydarzenia roku liturgicznego.

Pt sty 06, 2006 23:22

no nie zdradzaj tajemnic konkursowych ;) :D

[i jakby co - to żadne koligacje i znajomości :D]

:)

Pt sty 06, 2006 23:32

Dzięki. Teraz rozumiem :) :)

Dorka
Cieszę się, że o tym powiedziałaś. Miałam podobne odczucie dzis od rana :) :)

Pt sty 06, 2006 23:33
Dorka

no nie zdradzaj tajemnic konkursowych ;) :D

To akurat nie było trudne do zgadnięcia :P :D

A przy okazji .. jak człowiek uważnie słucha kazań ;)

Natomiast różnica między tradycją a umową nadal pozostaje dla mnie wielkim znakiem zapytania ... ma ktoś ochotę na barani móżdżek na parze :D ?

I zaczynam się zastanawiać, czy niektóre kategorie odpowiedzi w pyt. 1 w ogóle występują :-D

Pytanie za 100 pkt ;) Czy jeżeli mamy źródła pisane, to możemy mówić o umowie na podstawie tych źródeł, czy tylko o tradycji ??

Pt sty 06, 2006 23:55
..a propos wczorajszego świeta i konkursu.

Mysle, ze dobrym pomysłem byłoby chodzenie na kazania saxona.....cos mi sie zdaje, ze co poniektóre odpowiedzi moga sie w nich znaleźć.
Problem maja tylko ci co mieszkaja daleko....ale zawsze mozna zrobic małe podchody i wysyłac kogos z dyktafonem na jego kazania...potem powysyłac w formie Mp3 mailem do zainteresowanych :P:P:P
Tylko nic nie mówcie saxonowi....zrobimy to za jego plecami ;)

So sty 07, 2006 9:29

Ja już może przestanę analizować własne odpowiedzi i poczekam na te właściwe :D Bo zaczynam sama sobie mieszać :D

So sty 07, 2006 9:49

Rewelacyjny pomysł!!! Myślę, że o to chodzi, żeby nawet w sytuacjach z pozoru beznadziejnych... :whoeva: :( nie tracić ducha, tylko szukać skutecznych (czasami niekonwencjonalnych ;) ) rozwiązań :) :) :)

My się tutaj, zdaje się, nie tylko Biblii uczymy, ale w ogóle podejścia do życia :ok:

So sty 07, 2006 10:21

Belizariusz całkiem całkiem ten pomysł z kazaniami Saxona w sumie nie mam aż tak daleko...tylko może podasz mi jakas rozpiske kiedy akurat saxon będzie wygłaszał swą orację...
Pozdrawiam wszystkich i miłej soboty :)

So sty 07, 2006 10:29
Bo saxon jeszcze usłyszy i wszystko wyjdzie na jaw ;)

Co do rozpiski, da sie zrobic. Wystarczy do farorza zadzwonić :D

Ja tez mam niedaleko, to możemy to robic na zmiany ;)
Jak staniemy z tyłu kościoła to saxon nas nie pozna, tak daleko nie dojrzy (wiek robi swoje :P )

Cos mi się zdaje, ze jutro czeka nas wszystkich szok :D
Dowiemy sie wreszcie jaka jest różnica pomiędzy "tradycją" a "umową" :D

Biedny saxon, juz widze te "stosy" reklamacji :P

So sty 07, 2006 10:41

Wiem co czujesz, sam kiedys przez to przechodziłem. Grunt to sie nie załamywac i nie poddawac. Bo jak się wpadnie w marazm i rozpacz....to ciezko bedzie się później przestawić.
Będziemy o Tobie pamietac w modlitwach i trzymac kciuki. Głowa do góry....jutro bedzie lepiej :)

So sty 07, 2006 10:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 234  Następna strona