| Autor |
Wiadomość |
|
Kinia:]
|
i tak tego nie rozumiem  do nieczego, wszystko bedzie zle

_________________ "Kiedy umieścisz swoje życie w Jego rękach, On uzdolni cię do realizowania tego, co jest zgodne z twoimi rzeczywistymi możliwościami..."
|
| Pt sty 06, 2006 20:26 |
|
|
|
 |
|
sachmett
|
Kinia, uszy do góry:)))))
Poczytałaś, poszperałaś, Pismo Święte nie kurzyło się na półce....
Zobacz ile dobrego:)))))
|
| Pt sty 06, 2006 21:25 |
|
 |
|
Siódma
|
Zdaje się, że na listę wyników wkradł sie błąd: 68 (dotychczasowych punktów) + 28 (punktów z minionej tury) nie równa się 97.
Chyba, że czegoś nie rozumiem...
Fakt, że to nie są moje punkty, ale ta lista - tak o niej myślę - jest wspólna
|
| Pt sty 06, 2006 22:04 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Może dodam, że chodzi o Anię i Damiana 
|
| Pt sty 06, 2006 22:17 |
|
 |
|
saxon
|
kj-p
Bardzo mi przykro  Mam nadzieję, że z pracą będzie dobrze... Mogę jedynie pamiętać w modlitwie - i myślę, że inni też o Tobie wspomną...
sachmett
przeczytaj jeszcze raz pytanie - tam masz odpowiedź
direta
Tura, ze względu na dodatkowe obowiązki w tym czasie, trwa dwa tygodnie... ja to rozumiem, ale - wybacz - jeśli zrobię wyjątek - to będzie nieuczciwe w stosunku do tych, których odpowiedzi dotarły w poprzednich Turach po czasie i nie zostały zaliczone. Więc myślę, że rada pędziwiatra będzie tu najlepsza - wysyłaj partiami - to co już masz zrobione.
Kinia:]
sachmett ma rację - Ty już wygrałaś  - lepiej znasz Słowo Boże  - a punkty to rzecz miła wprawdzie, lecz drugorzędna
Siódma i baranek
Wiem - poprawię w następnej liście  Tym niemniej dziękuję za zwrócenie uwagi.
Pozdrawiam 
|
| Pt sty 06, 2006 22:56 |
|
|
|
 |
|
Dorka
|
A ja dziś odkryłam następny plus konkursu biblijnego. W kościele uświadomiłam sobie,że do przeżywania dzisiejszego święta byłam przygotowywana w ostatnich dwóch turach konkursu. Czytania i psalm były mi bliskie, bo przecież zaglądałam do nich szukając odpowiedzi, nie wspominając już całej symboliki darów, i w ogóle postaci trzech Króli.
Bardzo podoba mi się więc, że pytania są takie "na czasie" a nawet lekko wyprzedzają wydarzenia roku liturgicznego.
|
| Pt sty 06, 2006 23:22 |
|
 |
|
saxon
|
Dorka
no nie zdradzaj tajemnic konkursowych
[i jakby co - to żadne koligacje i znajomości  ]

|
| Pt sty 06, 2006 23:32 |
|
 |
|
Siódma
|
saxon
Dzięki. Teraz rozumiem
Dorka
Cieszę się, że o tym powiedziałaś. Miałam podobne odczucie dzis od rana 
|
| Pt sty 06, 2006 23:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
saxon napisał(a): Dorka no nie zdradzaj tajemnic konkursowych 
To akurat nie było trudne do zgadnięcia
A przy okazji .. jak człowiek uważnie słucha kazań
Natomiast różnica między tradycją a umową nadal pozostaje dla mnie wielkim znakiem zapytania ... ma ktoś ochotę na barani móżdżek na parze  ?
I zaczynam się zastanawiać, czy niektóre kategorie odpowiedzi w pyt. 1 w ogóle występują
Pytanie za 100 pkt  Czy jeżeli mamy źródła pisane, to możemy mówić o umowie na podstawie tych źródeł, czy tylko o tradycji 
|
| Pt sty 06, 2006 23:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
..a propos wczorajszego świeta i konkursu.
Mysle, ze dobrym pomysłem byłoby chodzenie na kazania saxona.....cos mi sie zdaje, ze co poniektóre odpowiedzi moga sie w nich znaleźć.
Problem maja tylko ci co mieszkaja daleko....ale zawsze mozna zrobic małe podchody i wysyłac kogos z dyktafonem na jego kazania...potem powysyłac w formie Mp3 mailem do zainteresowanych  :P:P
Tylko nic nie mówcie saxonowi....zrobimy to za jego plecami 
|
| So sty 07, 2006 9:29 |
|
 |
|
sachmett
|
Dziękuję Saxon:)
Ja już może przestanę analizować własne odpowiedzi i poczekam na te właściwe  Bo zaczynam sama sobie mieszać 
|
| So sty 07, 2006 9:49 |
|
 |
|
Siódma
|
Belizariusz
Rewelacyjny pomysł!!! Myślę, że o to chodzi, żeby nawet w sytuacjach z pozoru beznadziejnych...  nie tracić ducha, tylko szukać skutecznych (czasami niekonwencjonalnych  ) rozwiązań
My się tutaj, zdaje się, nie tylko Biblii uczymy, ale w ogóle podejścia do życia 
|
| So sty 07, 2006 10:21 |
|
 |
|
Petitfourmi
|
Belizariusz całkiem całkiem ten pomysł z kazaniami Saxona w sumie nie mam aż tak daleko...tylko może podasz mi jakas rozpiske kiedy akurat saxon będzie wygłaszał swą orację...
Pozdrawiam wszystkich i miłej soboty 
_________________ ~IERI~OGGI~DOMANI~
|
| So sty 07, 2006 10:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Piszcie CISZEJ!!!
Bo saxon jeszcze usłyszy i wszystko wyjdzie na jaw
Co do rozpiski, da sie zrobic. Wystarczy do farorza zadzwonić
Ja tez mam niedaleko, to możemy to robic na zmiany
Jak staniemy z tyłu kościoła to saxon nas nie pozna, tak daleko nie dojrzy (wiek robi swoje  )
Cos mi się zdaje, ze jutro czeka nas wszystkich szok
Dowiemy sie wreszcie jaka jest różnica pomiędzy "tradycją" a "umową"
Biedny saxon, juz widze te "stosy" reklamacji 
|
| So sty 07, 2006 10:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
kj-p
Wiem co czujesz, sam kiedys przez to przechodziłem. Grunt to sie nie załamywac i nie poddawac. Bo jak się wpadnie w marazm i rozpacz....to ciezko bedzie się później przestawić.
Będziemy o Tobie pamietac w modlitwach i trzymac kciuki. Głowa do góry....jutro bedzie lepiej 
|
| So sty 07, 2006 10:43 |
|
|
|