Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 szacunek w obec innych i torenacja 
Autor Wiadomość
Post szacunek w obec innych i torenacja
czy co nie którzy słyszeli o takim czymś jak szacunek torencja wyrozumiałośc czy są tylko samolubni i widzą tylko sobie albo co nie którym trzeba powiedzięć ze istnje takie coś jak dysgrafia dysotrografi i dysklece i chybe te osoby co maja cos takiego zasługuje na szczunek. Dla nie których jest to nie możliwe bo sa egoistami :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( !!!!!!!!

N sty 08, 2006 17:08
luki, po pierwsze nie obrazaj sie od razu i nie pisz placzliwych postow. Istnieje cos takiego jak edytor tekstu Word - znajdziesz go w pakiecie Office firmy Microsoft. Ponadto, z oprogramowania opensource - OpenOffice.org ma modul sprawdzania pisowni.

poza tym, kiedy piszesz, nie wiem czy piszesz tak jak piszesz z powodu dysgrafii (tutaj nie ma ona zadnego, ale to zadnego znaczenia), dysortografii (tez bylem w szkole i widzialem dysortografow, co jednak potrafili sie nauczyc), czy tez dysleksji (ktora tutaj tez nie ma nic do rzeczy). Ponadto, zadalem sobie trud i wszedlem w Twoj profil a nastepnie zobaczylem Twoje poprzednie posty.

Fakt, ze w wilu z nich potrafisz pisac i ortograficznie i interpunkcyjnie, wskazuje, ze nie robisz tego bardziej z lenistwa (a moze pora dnia ma na to wplyw?). Tak wiec w takim przypadku to Ty nie okazujesz szacunku nam, poniewaz jesli zadaje sie pytanie i chce sie uzyskac odpowiedz, powinno sie je sensownie sformulowac. Twoj post bez nakow interpunkcyjnych, z bledami ortograficznymi, skladniowymi, stylistycznymi i nieprawidlowa deklinacja raczej latwy do zrozumienia nie jest. Szczegolnie, ze historia Twoich postow wskauzje, ze jednak potrafisz pisac poprawnie.

Tak wiec pomysl o tym, ze szacunek to cos co dziala w obie strony. Napisalem Ci kulturalnego posta, zwracajac Ci uwage, ze Twoj poprzedni z racji bledow jest po prostu niezrozumialy. Chyba zadajac pytanie, nalezy sie postarac, zeby czytajacy zrozumial je od razu, a nie na zasadzie: "co on mogl miec na mysli?".

Ty w odpowiedzi, zamiast przysiasc faldow i napisac posta poprawnie, co juz udowodniles ze potrafisz, piszesz nastepnego niepoprawnego posta, do tego zarzucajac m.in. mi brak szacunku do Ciebie. Na dodatek dwa z trzech schorzen jakie podajesz nie maja nic wspolnego z pisaniem na klawiaturze.

Crosis

N sty 08, 2006 17:17
owszem najprościej jest kogos krytykować upokozyc itp bo jak sie nie mma podobnego broblemu to się nie czuje jak kto boli jak ktoś zwrace uwage ci je piszesz to jest bardzo upokorzajce i bolesne co kogo to obchodzi

N sty 08, 2006 17:38
Pomomo problemow, ludzi powinno tez obchodzic to, z czym ich problemy sa zwiazane dla innych. A akurat Twoj problem jest zwiazany z tym, ze strasznie ciezko Cie zrozumiec, nie mowiac juz, ze trzeba Twojego posta czytac po kilka razy. Czy wiec pomyslales, ze Twoj problem stanowi tez problem dla innych, czy tez zachowujesz sie jak dziecko?

Poza tym nie zalezy mi na tym, zeby Cie osmieszyc czy tez upokorzyc. Po prostu Twoj sposob pisania stanowi problem dla innych - czy wiec myslisz tylko o sobie?

Jesli faktycznie masz az takie problemy i nawet pracujac z procesorami tekstu nie jestes w stanie napisac tekstu zrozumialego i zawierajacego w miare mala liczbe bledow, wstaw to w podpis. Wtedy bedzie to jasne.

A moze po prostu nawet tego nie robisz? Moze po prostu stwierdzasz: mam problem i tyle? Niech inni sie mecza, ja mam dysortografie i to, ze oni maja problemy z odczytaniem mnie nic mnie nie obchodzi?

Crosis

N sty 08, 2006 17:45
Moderator

Podpisuję się pod tym, co napisał Crosis. Nic dodać, nic ująć.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

N sty 08, 2006 17:49
Pomomo problemow, ludzi powinno tez obchodzic to, z czym ich problemy sa zwiazane dla innych. A akurat Twoj problem jest zwiazany z tym, ze strasznie ciezko Cie zrozumiec, nie mowiac juz, ze trzeba Twojego posta czytac po kilka razy. Czy wiec pomyslales, ze Twoj problem stanowi tez problem dla innych, czy tez zachowujesz sie jak dziecko?

Poza tym nie zalezy mi na tym, zeby Cie osmieszyc czy tez upokorzyc. Po prostu Twoj sposob pisania stanowi problem dla innych - czy wiec myslisz tylko o sobie?

Jesli faktycznie masz az takie problemy i nawet pracujac z procesorami tekstu nie jestes w stanie napisac tekstu zrozumialego i zawierajacego w miare mala liczbe bledow, wstaw to w podpis. Wtedy bedzie to jasne.

A moze po prostu nawet tego nie robisz? Moze po prostu stwierdzasz: mam problem i tyle? Niech inni sie mecza, ja mam dysortografie i to, ze oni maja problemy z odczytaniem mnie nic mnie nie obchodzi?

Crosis
\
bardzo łatwo ci powiedzięc ale to co piszesz jest chore

N sty 08, 2006 17:50

luki :/ sam mam dysgrafie, dysleksje i dysortografie i co z tego? Masz worda sobie wpierw tam napisz potem kopiuj tutaj, jak Ci az tak tragicznie idzie to skontaktuj się z pedagogiem szkolnym, czy poradnią psychiczną-pedagogiczną bo oni organizują zajęcia służące walce z tym. Więc zasłanianie się jakimkolwiek dysmózgowiem, szczególnie, gdy ma się takie wspaniałe możliwości sprawdzania poprawności pisowni jest zwykłym pójsciem na łatwizne i lenistwem :/
Więcej czytaj, więcej pisz, to też pomaga.
Pozdrawiam.
Dyslektyk
Dyskgrafik
Dysortograf

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N sty 08, 2006 17:50
jakie jest to chore co wy piszecie to jest chore porawice tylko połuczc i nic wiecej to jest chore i egoistyczne i nie katlickie

N sty 08, 2006 17:52
Jak wskazuje przyklad A. widac nie takie to chore. A. znam na tym forum juz od dluzszego czasu i dopiero teraz dowiedzialem sie, ze jest dysortografem. Widac dla chcacego nic trudnego. A moze Ty wlasnie chcesz pokazac wszytkim, jaki to zycie Cie skrzywdzilo? Uczynic ze swojego problemu, z ktorym jak widac inni sobie radza, swoiste meczenstwo?

W takim razie Ci nie wyszlo.

Crosis

N sty 08, 2006 17:53
tzw Moderator i inni porafija tylko pisac a nie zrumiec człowiem a to co pisze croos to nie tak jest stram sie jak tylko moge ale takie masz chore docini to tylko stresuja człowike a co do Moderator to potrafa usuwac teamt jak im nie pasuje prubuj wprowadz cenzuer a szczefulwe na to co ja pisze to jest złosilwe

N sty 08, 2006 17:56
Inaczej: przeczytaj nasze posty jeszcze raz. A potem jeszcze raz, ze zrozumieniem. Potem policz do dziesieciu, i przeczytaj jeszcze raz. Potem jeszcze ze 3 razy.

A potem nam odpowiedz. A Twojego ostatniego posta z czystej ludzkiej dobroci serca, nie skomentuje.

Crosis

N sty 08, 2006 18:01
oj bojsz sie czy nie wiesz co juz napisac złosliwego

N sty 08, 2006 18:05
Uwierz mi, ze jeszcze ani razu nie bylem zlosliwy. I nie chce byc, tyle ze Ty nie wykazujesz ani dobrej woli w rozmowie, ani w zmianie tego, co nazywasz swoim problemem. I jesli tak zmierzasz stawiac sprawe, to ok. Ale wierz mi, ze nie chcialbys, zebym byl dla Ciebie zlosliwy. Potrafie byc wtedy bardzo nieprzyjemny i prosilbym Cie, abys do tego nie doprowadzal. Jak widze, nie zadales sobie trudu, o jaki Cie prosilem, tak wiec dla mnie temat sie praktycznie konczy.

Pamietaj tylko o dwoch rzeczach:
- ludzie nie lubia meczennikow na sile
- ludzie okazuja szacunek, jesli spotykaja sie z tym z drugiej strony

No i o trzeciej:
- zlosliwy Crosis, to Crosis, jakiego nie chcesz poznac.

Crosis

N sty 08, 2006 18:12
to nie prawda ja widze problem i was szanje bardzo ale to co nie którzy mnie nie szanuje a jak zamyukasz teamt to jestes tchurzem

N sty 08, 2006 18:22

luki, czytając Twoje posty, nie obraź się, ale strasznie się uśmiałam... :hahaha: :hahaha: :hahaha: Nie chodzi mi tutaj o to, że masz te wszystkie wady... Ale o to, że nie robisz nic, aby to zmienić, skoro na komputerze są teraz takie ulepszenia, aby tylko pomóc ludziom a nie przeszkodzić... Z drugiej strony nie wiem czemu nazwałeś Crosisa tchórzem, że to, co on pisze jest chore itp... Przecież wszystko, co Crosis napisał do tej pory idealnie odwzorowuje Twoje zachowanie i muszę przyznać, iż ja bym tego lepiej nie ujęła... I jeszcze jedna uwaga na przyszłość: luki, zanim kogoś obrazisz, to pomyśl kilka razy, bo te fochy, ktore tutaj na forum odstawiasz są bezsensowne.

N sty 08, 2006 18:56
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona