Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 20:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 styl zycia a moralność w tym stylu życia? 
Autor Wiadomość
Post styl zycia a moralność w tym stylu życia?
na sto osób mamy z 100 stylów zycia kazde jest inna polaga na tym jak się ubieramy jakie mamy poglądy jakie suchamy muzyki często jakich mamy znajomych czy każdy styl jest dobry czy nie narusz podstaw moralnych i godnośc inny ludzi ludzię zwłaszcza którzy suchaja rocka i ostrej muzyki jedza na koncerty przystanek woodstoc co jest uwazany za dośc nie dobry przez księzy co nie których z wałszcza z Radia M zazuca sie ze tam są brane narkotyki że sa uprawanie praktyki szatanistyczne itp podoban ja się z tym nie spotkałem osoby co suchaj hip hopu uważan są za ludzi którzy sie tylko włucza po miestach stoja pod blokami i tym podobne. warto było by się zastanowic jak młodych ludzi kierować w jakis sposob trzeba ich kierowac i pomagac ale czy do końća chyba , nie bo kazdy z tych stylów jest dobry ale ma i złe strony nie jestesmy to wstanie opisac wszystkich może przedewszystkicm trzeba być soba

N sty 08, 2006 18:51

luki, chetnie bym odpowiedziala ale nie bardzo zrozumialam o co ci chodzi. Niestety pomimo kilkakrotnych prób ne mogę się w tym potoku słów doczytać o co pytasz.

N sty 08, 2006 21:46

N sty 08, 2006 21:51

nie podchodz do tego tak emocjonnalnie, poporstu napisz to jeszcze raz spokojnie.
To naturalneze ile osob tyle charakterow i tyle stylow, ale nie zrozumialam dokladnie o co chodzilo w tym temacie.

N sty 08, 2006 21:59
na sto osób mamy z 100 stylów zycia każde jest inna polega na tym jak się ubieramy jakie mamy poglądy jakie słuchamy muzyki często jakich mamy znajomych czy każdy styl jest dobry czy nie narusz podstaw moralnych i godności inny ludzi ludzie zwłaszcza którzy słuchają rocka i ostrej muzyki jędza na koncerty przystanek woodstoc co jest uważany za dość nie dobry przez księży co nie których z wałaszcza z Radia M zarzuca sie ze tam są brane narkotyki że sa uprawianie praktyki satanistyczne itp. podobano ja się z tym nie spotkałem osoby co słuchaj hip hopu uważana są za ludzi którzy sie tylko włącza po miastach stoją pod blokami i tym podobne. warto było by się zastanowić jak młodych ludzi kierować w jakiś sposób trzeba ich kierować i pomagać ale czy do końca chyba , nie bo każdy z tych stylów jest dobry ale ma i złe strony nie jesteśmy to wstanie opisać wszystkich może przedewszystkicm trzeba być sobą

N sty 08, 2006 22:06

Pal licho Twoją ortografie, słyszałeś o znakach- . , ? ! ?? To może byś raczył używać, bo do tego nie ma żadnych dys-

Cytuj:
nie narusz podstaw moralnych i godności inny ludzi ludzie zwłaszcza którzy słuchają rocka i ostrej muzyki

Ten kto ocenia człowieka tylko po słuchanej przez niego muzyce jest mocno ograniczony. Żeby oceniać kogokolwiek, trzeba go poznać i dopiero wtedy może się okazać, że ten kto słucha Credki, Behemota, czy inne Burzumy może być bardziej godny i moralny od tego co codziennie nagina do kościoła.

Problem w tym co napisałeś, że generalizujesz, uogólniasz i używasz "stereotypów". Metal=satanista, hh=włóczy się po miastach i jara trawke... A to jest zupełnie bezsensu. Każdy człowiek jest inny i niepowtarzalny, nie ma typu idealnego, czyli spełniającego wszystkie wyznaczniki przynależności do danej kategorii, więc każdego można przypasować do kilku takich kategorii i nigdy nie zamyka się w jednej.
Co z tego, że ktoś słucha np. Behemota, nosi hardcorowe koszuleczki, jak z drugiej strony może być w harcerstwie i pomagać w hospicjum?(znam taki przypadek osobiście)

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N sty 08, 2006 22:35
masz racjie ale mówie jak ja to widze i jak jest to na ogłół przyjmowne tez nam osby co pracuje w hospisajach

N sty 08, 2006 22:41

Luki, napisałeś posta z którego tak właściwie nic nie wynika.

Pn sty 09, 2006 0:37
twoje zdanie nie rozumiesz go i jego sensu ale co będe tumaczył coś co jest jasne

Pn sty 09, 2006 0:55
"oto jestem biedny luki, ktorego nikt nie rozumie...
[...]

Crosis

[...] - jo_tka

Pn sty 09, 2006 1:26

Napisałeś że styl życia zależy od kilku rzeczy, wymieniłeś co ludzie mówią o pewnych subkulturach, że młodymi należy pokierować, ale nie jesteś tego do końca pewien, bo wszystkie style mają złe i dobre strony.
Pytam się więc co z tego ma wynikać, bo dla mnie to zlepek czegoś co wiedzą wszyscy i stereotypów.

Pn sty 09, 2006 1:29
to już twoj problem ze to tylko zlepe3k czegos tam

Pn sty 09, 2006 1:31

Fajne podejście: "to innych problem, że piszę bez sensu - mi z tym dobrze" :-o
No comments.

Pn sty 09, 2006 1:38
Fajne podejście: "to innych problem, że piszę bez sensu - mi z tym dobrze"
No comments.
to chyba forum polskie a nie angielskie wiec pisz po polskiu a nie po angileski

Pn sty 09, 2006 1:42
Fajnie by bylo, jakbys sam zaczal pisac po polsku luki. Jak narazie, to Twoje pisanie ma z tym jezykiem niewiele wspolnego. I nie dziwie sie Incognito, bo sam nic nie moge zrozumiec.

Crosis

Pn sty 09, 2006 1:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona