Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Kolejna manipulacja Rydzyka i jego [...] mediów....

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 97110.html

Jak to sie potwierdzi, to do epitetów określajacych Rydzyka, smiało bedzie mozna dodać - Złodziej

A już hitem jest końcówka i rozmowa "Kogo dotyka etyka". Piękne, syntetyczne ujęcie "etyki Kalego", w sam raz do rubryki "humor" jakiegoś dziennika. Mało śmieszny jest jedynie fakt, że to nie żart...

Cz sty 05, 2006 12:17

Poza tym, że karygodne jest to, że Rydzykowi pozwala się łamać tak ewidentnie prawa autorskie... cieszy jedno. Skoro nie ma kasy zapłacić za prawa do emisji, to znaczy że gotóweczki za dużo nie ma :biggrin: Oby tak dalej.

Jestem tylko ciekaw, czy w związku z ostatnio demonstrowaną zażyłością między rządzącą w Polsce partią a RM cokolwiek wyniknęłoby nawet, gdyby ktoś (może PO?) oskarżył Rydzyka o złamanie praw autorskich...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz sty 05, 2006 22:08
Zobacz profil WWW

Szczególnie, kiedy RM ma status "nadawcy społecznego". Poczucia humoru pogratulować temu, kto zaliczył tę rozgłośnię do takiej właśnie grupy :?

Cz sty 05, 2006 22:09
Zobacz profil WWW

Nie4 chodzi o kase....bo o kase nikt sie nie upominał. Szefostwo PO zgodziło sie by zostało to emitowane za darmo.
Chodzi o zwykła nieuczciwosć.....wykorzystywanie czyjejs pracy, a na dodatek udawanie, ze to produkcja własna.
W tym jest ta KRADZIEŻ, a nie w kasie.
...i to ma być "katolicki głos...?"

Cz sty 05, 2006 22:15

Ale w tym wypadku chamstwo jest jeszcze większe. Nie dość, że dostali za darmo - to tak się pięknie odwdzięczyli ofiarodawcom. Niech teraz nie płaczą, jak ludki z PO będą wrzucali na nich - sami dali im powód.

Ja podziękuję za taki "katolicki" głos...

Cz sty 05, 2006 22:27
Zobacz profil WWW

Tusk oświadczył, że będzie ratował Kościół w Polsce przed politycznym terrorem o.Rydzyka ! Jak to jakiś prelegent na zjeździe PO w Krakowie powiedział: o.Rydzykowi nie dał Jan Paweł II i Benedykt XVI nie da. Ale z pewnościa o.Rydzyka pokona Donald I.

Pt sty 06, 2006 0:41

A moze chcesz wyjsc z twarza, jak Rydzyk?

Crosis

Pt sty 06, 2006 2:40

http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3099995.html
Cytuj:
- Trzeba skończyć z terrorem ojca Rydzyka! To także mój, nasz Kościół, mamy więc prawo się o niego upominać - mówił w czwartek do swoich partyjnych kolegów Donald Tusk.
Lider Platformy Obywatelskiej do Krakowa przyjechał na dni skupienia (parlamentarzyści PO w ich programie mają m.in. mszę za ojczyznę na Wawelu, modlitwę w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Łagiewnikach, spotkania z abp. Stanisławem Dziwiszem). Rekolekcje rozpoczynają się dziś, ale już wczoraj w galerii Camelot Tusk spotkał się małopolskimi działaczami partii. Byliśmy na tym spotkaniu.
(...)
Mówiąc o Kościele, zapowiedział nową ofensywę PO. - Przyjechałem do Krakowa także po to, żeby porozmawiać z hierarchami o Kościele, który jest i moim Kościołem. Platforma ma prawo się o niego upominać i powinna to robić, bo dziś duża część Kościoła otwarcie popiera PiS. Jest to efekt politycznego terroru ojca Rydzyka - stwierdził Donald Tusk.

Obecny wśród polityków prof. Władysław Stróżewski przestrzegał przed schizmą w polskim Kościele. - Ja się ojca Rydzyka boję. Nie poradził sobie z nim Jan Paweł II, trudno uwierzyć, żeby poradził sobie Benedykt XVI. A rozłam w episkopacie jest już faktem! Większość popiera Radio Maryja, bo moherowymi beretami łatwo manipulować. Ale są też biskupi przeciwni tej polityce. Powinniśmy u nich szukać poparcia - wzywał filozof.

Wyborcza 6.01.2006
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3102129.html
Cytuj:
Dlaczego posłowie PO wybrali krakowskie Sanktuarium Bożego Miłosierdzia na miejsce rekolekcji? Chcą dać wyraźny sygnał: "jesteśmy otwarci na katolików liberalnych, opozycyjnych wobec Radia Maryja". W ten sposób Łagiewniki, które rozsławił Jan Paweł II (był orędownikiem rozbudowy sanktuarium, a podczas ostatniej pielgrzymki do Polski konsekrował Bazylikę Bożego Miłosierdzia), miałyby stać się "nową Częstochową", czyli alternatywą dla Jasnej Góry, na którą z kolei chętnie pielgrzymują politycy związani z o. Rydzykiem. - Nie będziemy unikali Częstochowy. Wybieramy się tam zresztą w lutym na tradycyjne dni skupienia dla parlamentarzystów - mówi Ireneusz Raś, poseł PO i organizator krakowskich rekolekcji.

Ufam, że nagły wzrost pobożności pana Tuska jest autentyczny.

So sty 07, 2006 0:43

Nie dziwię się Tuskowi. Jest osobą wierzącą, a chyba można powiedzieć że byłby w stanie coś zdziałać w kontekście RM. Życzę mu jak najlepiej.

So sty 07, 2006 7:09
Zobacz profil WWW

Ja też uważam, że z problemem Radia Maryja trzeba coś zrobić, ale nie uważam ażeby pogłębianie podziału na "aksamitnych liberałów" i "fundamentalistycznych moherowców" miało czemukolwiek służyć. Myślę, że Boże Miłosierdzie nakazywało by raczej dążyć do większej jedności w Kościele, niż do podziałów na stronnictwa wzajemnie sobie wrogie. Np. w Niemczech Kościół dzieli się, przede wszystkim, na skrajnych liberałów i na skrajnych konserwatystów, którzy ze sobą walczą zupełnie zapominając o zdrowym rozsądku i chrześcijańskiej postawie pokoju w swoim radykaliżmie. O autorytecie hierarchów Kościoła już nie wspomnę.

Radio Maryja swoim zachowaniem dąży do takiego radykalizmu i nienawistnego podziału, ale jeżeli nie chcemy nieć u nas takich podziałow to dobrze by było żeby pan Tusk, z całym moim ogromnym szacunkiem dla niego, skupił się raczej na dążeniu do jedności w Kościele, niż na tworzeniu wzajemnie sobie wrogich frakcji. Przyznam, że nie chciałbym się pewnego dnia obudzić w Kościele, w którym musiałbym wybierać między ideologią "Gazety Wyborczej", a ideologią "Radia Maryja". Jak prosi nas sam Chrystus: "I bądzcie jednym".

Pn sty 09, 2006 12:39
Dlaczego posłowie PO wybrali krakowskie Sanktuarium Bożego Miłosierdzia na miejsce rekolekcji? Chcą dać wyraźny sygnał: "jesteśmy otwarci na katolików liberalnych, opozycyjnych wobec Radia Maryja". W ten sposób Łagiewniki, które rozsławił Jan Paweł II (był orędownikiem rozbudowy sanktuarium, a podczas ostatniej pielgrzymki do Polski konsekrował Bazylikę Bożego Miłosierdzia), miałyby stać się "nową Częstochową", czyli alternatywą dla Jasnej Góry, na którą z kolei chętnie pielgrzymują politycy związani z o. Rydzykiem

NIE! NIE! NIE!
Łagiewniki to dla mnie miejsce szczególnie bliskie. Bywam tam średnio raz w miesiącu, żeby "podładować akumulatorki". Nie chcę, żeby Łagiewniki stały się kolejnym miejscem gdzie więcej będzie polityków i polityki niż Boga i wiary.

Pn sty 09, 2006 14:30

Moniko... Każdy ma prawo modlić się tam, gdzie się dobrze czuje. Osobiście nie jestem fanem Częstochowy - wolę spokojne Łagiewniki.

Zostawmy politykom wolny wybór. I uważam, że ich modlitwy nie muszą od razu być na pierwszych stronach gazet.

Pn sty 09, 2006 23:09
Zobacz profil WWW
Moniko... Każdy ma prawo modlić się tam, gdzie się dobrze czuje. Osobiście nie jestem fanem Częstochowy - wolę spokojne Łagiewniki.

Zostawmy politykom wolny wybór. I uważam, że ich modlitwy nie muszą od razu być na pierwszych stronach gazet.

Co innego osobista modlitwa (na taką niech przyjeżdżają), a co innego "wyprawy" do Łagiewnik. Ja chcę żeby Łagiewniki to było takie miejsce jak do tej pory - miejsce gdzie mozna w spokoju porozmawiać z Bogiem i ukoic dusze, a nie takie gdzie któregoś pięknego dnia nie będę mogła wejśc, bo przyjedzie chmara polityków ze swoją obstawą i ja jako zwykły szaraczek będę tylko przeszkadzać
Politycy niech swoją wiare pokażą najpierw czynami i zachowaniem!

Pn sty 09, 2006 23:23

Spokojnie... Odbierasz im takimi słowami prawo do swobodnej modlitwy w wybranym miejscu.

Monika75 napisał(a):

Jaśniej :?: Co zarzucasz politykom PO :?: Czego im, wg Ciebie, brakuje :?:

Pn sty 09, 2006 23:31
Zobacz profil WWW
Spokojnie... Odbierasz im takimi słowami prawo do swobodnej modlitwy w wybranym miejscu.

Monika75 napisał(a):

Jaśniej :?: Co zarzucasz politykom PO :?: Czego im, wg Ciebie, brakuje :?:

Już Ci napisałam: co innego swobodna modlitwa, a co innego "zjazd partyjny". Każdy może tu sobie przyjechać, ale jako osoba prywatna, a nie jako członek partii A, B czy C.

Zresztą nie piszę tu konkretnie o PO (nawet głosowałam na nich w wyborach - na PO i Tuska). Po prostu - nie podoba mi się zachowanie polityków (a o tym co wyczyniają w naszym kraju politycy możesz poczytać we wszystkich gazetach i usłyszeć we wszystkich programach informacyjnych).

Pn sty 09, 2006 23:53
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 180  Następna strona