Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 15:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Sejm 

Sejm jesteś zadowolny
Ankieta wygasła So lut 04, 2006 18:21
tak 21%  21%  [ 3 ]
nie 79%  79%  [ 11 ]
Liczba głosów : 14

Sejm 
Autor Wiadomość
Post Sejm
Mamy nowy sejm nowy rząd nowa nadzeje ale czy ona się spełani jak jest pasmo nowych wyborów czy to jest potrzebna jako kraj nie mamy na to kasy wybory to nie kwestja 5zł to są grube milony zł ale czy PiS intersuje pomysłe PiS są chore np urzad antykorupcyjen to jest nie potrzebna to ma kosztowac 70mil rocznie ale ten urząd bedzie miałe za duże upranie to będzie prawie słurza bezpieczestwa takie uprawnie to nawet nie mam polcja to może być wykorzystywane do działe politycznych
Po co sa te kutnie o stołki i sprawa najbradze nie bezpieczna udział kościoła w polityce to jest bardzo nie bezpieczne grozi to rozłam w kosciele polskim

So sty 14, 2006 18:21
Luki, to co chce zrobić PiS, mianowicie odsunąć od władzy ludzi, którzy byli agentami, służyli mafii, działali na niekorzyść państwa, jest rzeczą konieczną po to by krajem rządzili ci, którzy dbać będą o jego interesy.
Wiadomo, ze te media, które są w rękach przeciwników PiS-u będą robiły im złą opinie i zastraszali ludzi.
Trzeba bardzo uważać, z jakich źródeł czerpiemy nasze wiadomości i komu wierzymy.

So sty 14, 2006 18:37
Luki, to co chce zrobić PiS, mianowicie odsunąć od władzy ludzi, którzy byli agentami, służyli mafii, działali na niekorzyść państwa, jest rzeczą konieczną po to by krajem rządzili ci, którzy dbać będą o jego interesy.
Wiadomo, ze te media, które są w rękach przeciwników PiS-u będą robiły im złą opinie i zastraszali ludzi.
Trzeba bardzo uważać, z jakich źródeł czerpiemy nasze wiadomości i komu wierzymy.

owszem ale zobacz sam czy to jest fer ze PIS tak idze z oj Derektorem ze chce powoływac urzedy które sa nie potrzebne

So sty 14, 2006 18:41
Bardziej ufam braciom Kaczynskim, doświadczonym politykom, którzy z pewnością chcą dobra dla Polski niż dziennikarzom, którzy nie znając się na polityce często sieją zamęt.

So sty 14, 2006 19:22

So sty 14, 2006 19:27
Co tu powiedzieć w obecnej, nieprzewidywalnej, sytuacji by mogło mieć to sens...

Elektrorat PiS jest roszczeniowy, a samo PiS robi ważenie partii, która chce jedynie władzy nieważne jakim kosztem. To, że elektorat PiS jest roszczeniowy nie trzeba chyba uzasadniać. PO mając elektorat, który akceptuje liberalną gospodarkę, ma wolną rękę przy wprowadzaniu koniecznych zmian. PiS nie ma tu pola manewru.
To, że partia ta bardziej się skupia na przetrwaniu i władzy niż na jakimś sensownym programie można próbować uzasadnić pośrednio, np. becikowe, czy próby koalicji z Samoobroną.
Poza tym program gospodarczy PiS jest lewicowy z całym tym ich nastawieniem na sferę socjalną.
W zasadzie nie rozumiem, jak można oddać swój głos na PiS.

So sty 14, 2006 19:44
co do becikowego owszem jestem za ale za wiekszym 2000zł to tak i dla kazdej matki co do programu ten progem nie mam sznas napray polskie propgram PO mam bo mam podatel linowy który wyprowadził z kryzys czechy estonie słowacie i by nas wyprowadził owsze na poczatku byl by cieszko ale potem by było super

So sty 14, 2006 19:50
Becikowie zupełnie nie ma sensu viewtopic.php?p=114893&highlight=becikowe#114893

So sty 14, 2006 19:53
Bacikowe ma sens i to wielki, a PiS wcale tego nie wymyslil, tylko jest to program LPR.
Jezeli ktos podwaza sens becikowego, to nie wie chyba na czym polega cywilizacja lacinska.
Elektorat PO to przewaznie ludzie mlodzi i bogaci, dlatego nie zalezy im na tym by rozliczac zlodziei, ktorzy rozkradali Polske.
PiS pragnie zrobic porzadek w kraju, chce by biedni przestali byc takimi, by w kraju zapanowalo prawo a nie samowola. Niestety niektorym nie jest to na reke dlatego tak rzucaja im klody pod nogi.

So sty 14, 2006 20:01
tak owszem ale Po jest za tym by uratować ten kraj napewano PiS mam program który bedzie kraj ratować z 40 lat

So sty 14, 2006 20:08

Luki, mnie by becikowe nawet 2000 nie zachęciło do posiadania dzieci jak bym nie miała pracy. niestety koszty utrzymania dziecja są dużo większe. Sama wyprawka kosztowałaby mniej wiecej tyle... niestety ubranka dla dzieci sa koszmarnie drogie, ajak wiadomo dziecko rosnie, wiec...
a swoja drogą matki dostawały do tej pory po 500 zlł po urodzeniu dziecka, jesli ich dochod na osobe w rodzinie wynoosil tyle ile wynosil limit by dostac dotatek rodzinny ;)

So sty 14, 2006 22:02
Luki, mnie by becikowe nawet 2000 nie zachęciło do posiadania dzieci jak bym nie miała pracy. niestety koszty utrzymania dziecja są dużo większe. Sama wyprawka kosztowałaby mniej wiecej tyle... niestety ubranka dla dzieci sa koszmarnie drogie, ajak wiadomo dziecko rosnie, wiec...
a swoja drogą matki dostawały do tej pory po 500 zlł po urodzeniu dziecka, jesli ich dochod na osobe w rodzinie wynoosil tyle ile wynosil limit by dostac dotatek rodzinny ;)

no tak lepsze to niz nic

So sty 14, 2006 22:21

Bacikowe ma sens i to wielki, a PiS wcale tego nie wymyslil, tylko jest to program LPR.

Nie ma sensu. Przepraszam za taką iście dziecinną przekorność ale nie ma sensu. Czy ktos odpowiedzialny zdecyduje się na dziecko, na które dotychczas nie było go stać, za te 2000 zł? Przecież koszty wychowania dziecka są wielokrotnie wyższe. Lepiej wydać pieniądze na inwestycje, które zapewnią Polakom pracę i możliwość utrzymania rodziny bez żadnej jałmużny od Państwa. Zresztą to nie jest tak że politycy nam coś dają - przecież pięniądze z budżetu pochodzą od nas. Jeśli obetnę psu ogon i dam mu do zjedzenia to czy będzie zadowolony? To dlaczego niektórzy ludzie są zadowoleni z becikowego? A może lepiej obniżyć podatki i niech każdy zdecyduje na co wyda swoje pieniądze. Wypłaty będa wyższe a koszty pracy mniejsze. Zmaleje bezrobocie i zwiększy się ilość inwestycji w Polsce, będą nowe drogi, sklepy, kina, restauracje, szkoły, mieszkania itd. Gdyby pomysłodawcy projektu becikowego powiedzieli np.: "pieniądze na becikowe uzyskamy poprzez obniżenie kosztów pracy Sejmu, zmniejszenie liczby samochodów służbowych oraz obniżenie diet i pensji poselskich" to takie rozwiązanie bym poparł.
Uchwalenie tzw. becikowego było ze strony opozycji graniem na nosie rządowi. PO głosowała za tylko po to żeby utrudnić domknięcie budżetu. Może już najwyższy czas żeby ktoś naszym posłom powiedział że kampania wyborcza skończyła się kilka miesięcy temu. No chyba że szykują nam nowe wybory...

N sty 15, 2006 12:10
Lucyna napisał(a):

Nie ma sensu. Przepraszam za taką iście dziecinną przekorność ale nie ma sensu. Czy ktos odpowiedzialny zdecyduje się na dziecko, na które dotychczas nie było go stać, za te 2000 zł? Przecież koszty wychowania dziecka są wielokrotnie wyższe. Lepiej wydać pieniądze na inwestycje, które zapewnią Polakom pracę i możliwość utrzymania rodziny bez żadnej jałmużny od Państwa. Zresztą to nie jest tak że politycy nam coś dają - przecież pięniądze z budżetu pochodzą od nas. Jeśli obetnę psu ogon i dam mu do zjedzenia to czy będzie zadowolony? To dlaczego niektórzy ludzie są zadowoleni z becikowego? A może lepiej obniżyć podatki i niech każdy zdecyduje na co wyda swoje pieniądze. Wypłaty będa wyższe a koszty pracy mniejsze. Zmaleje bezrobocie i zwiększy się ilość inwestycji w Polsce, będą nowe drogi, sklepy, kina, restauracje, szkoły, mieszkania itd. Gdyby pomysłodawcy projektu becikowego powiedzieli np.: "pieniądze na becikowe uzyskamy poprzez obniżenie kosztów pracy Sejmu, zmniejszenie liczby samochodów służbowych oraz obniżenie diet i pensji poselskich" to takie rozwiązanie bym poparł.
Uchwalenie tzw. becikowego było ze strony opozycji graniem na nosie rządowi. PO głosowała za tylko po to żeby utrudnić domknięcie budżetu. Może już najwyższy czas żeby ktoś naszym posłom powiedział że kampania wyborcza skończyła się kilka miesięcy temu. No chyba że szykują nam nowe wybory...

Tak ale czy dziecko to zakup tele wizora ze trzeba się decudować czhyba nie. PO głosowa za dlatego ze tez było za becokowy ale w inne formie.A co do obnizenia podatków owszem mam to sens ale tylko w tedy gdy bedze to zrobione rasadnie Co do kosztów utrzymani posłow to ja mam takie zdanie, jest ich zaduzo mam 16 woj to po 10 na woj było by 160 a senta wogule zlikowodwaći nie które Minsterstwa połoczn z innymi. A PiS chce utowrzenia nowego urzedu antykorupcyjnego ja uwazam to za gupote i to 100 lacja po co utwarza cos co bedzie powielc zadania
a- polcji
b-CBS
c-ABW
to będze to samo robic co one i będzie bardzej nie bezpiecznie bo może być wykorzyste do celów politcznów

N sty 15, 2006 13:03

Pytanie - czy wystarczy im ich kadr do uzupełnienia braków :?: Właśnie chyba nie koniecznie. Czyszczenie - ok, ale trzeb aperspektywicznie myśleć.

PTRqwerty napisał(a):
Elektrorat PiS jest roszczeniowy, a samo PiS robi ważenie partii, która chce jedynie władzy nieważne jakim kosztem. To, że elektorat PiS jest roszczeniowy nie trzeba chyba uzasadniać. PO mając elektorat, który akceptuje liberalną gospodarkę, ma wolną rękę przy wprowadzaniu koniecznych zmian. PiS nie ma tu pola manewru.
To, że partia ta bardziej się skupia na przetrwaniu i władzy niż na jakimś sensownym programie można próbować uzasadnić pośrednio, np. becikowe, czy próby koalicji z Samoobroną.
Poza tym program gospodarczy PiS jest lewicowy z całym tym ich nastawieniem na sferę socjalną.
W zasadzie nie rozumiem, jak można oddać swój głos na PiS.

Bardzo dobry post. Trafne i krótkie uwagi. Zgadzam się :):):)

Becikowe, Luki, to ryba. A kto tym ludziom bez kasy da wreszcie wędkę :?: To jest właśnie rola ludzi u władzy.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N sty 15, 2006 23:33
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona