Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Tylko, ze, tak jak juz pokazal pan Kopalinski, w obecnym jezyku polskim sodomia jest to seks ze zwierzetami. Tak wiec okreslenie Crusadera, do tego celowo obrazajace (do czego sam sie przyznal) homoseksualistow.
W zadnym aktualnym slowniku jezyka polskiego homoseksualizm nie jest utozsaminay z sodomia. Proste. To samo stwierdzil PTR i zamknal temat.
Ja zas odpowiem na zarzut Crusadera. Napisalem "do jasnej cholery". Ale czy to wulgarne? Zauwaz, ze na tym forum wszelkie wypowiedzi wulgarne sa zastepowane: (censored).
Widzisz? Widocznie cholera (nazwa choroby) do takich nie nalezy.
I napisze cos jeszcze - uzlem tego, poniewaz krew mnie zalala, ze tacy jak Ty takimi tekstami niszcza to, co zbudowali na tym forum moderatorzy. Niszcza poziom dyskusji i chyba najwieksza tolerancje wsrod for katolickich. Tacy jak Ty, pelni pogardy do innych, myslacych inaczej, tworza nie tylko negatywny obraz calego forum ale i calego polskiego katolicyzmu. Przemysl to.
Crosis
|
N sty 15, 2006 15:38 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
Crosis skierowanie słów w intencji swojej jako klnięcie z całą pewnością jest klnięciem a nie wypowiedzeniem nazwy choroby...
ani też nie było rozmowaa na temat wulgaryzmów z jakiego powodu nie powinno być kasowane wtedy
dlatego uważam , ze powinieneś dostać upomnienie na PW z jednoczesnym ocenzurowaniem tych słów
to, ze jesteś traktowany tu jakby ulgowo wskazuje na stronniczość moderatorów uważam,iż powinni byc więc za to własciwie potraktowani...
i jest to jednoczesna moja kolejna "uwaga go moderacji" !!!!!
o ile wiem to zoofilia jest chorobą sodomia świadomym zboczeniem i co z tego, że oznacza to samo? jednak jej wydźwiek jest inny i jest to kolejny powód do dumy Polaków z naszego języka my mamy naprawde bogate słownictwo dlatego zwiemy sie od zarania dziejów jako jedni z niewielu majacych na siebie własne określenie: Słowianami
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N sty 15, 2006 16:15 |
|
 |
neutralny
|
To że mamy bogate słownictwo to nie znaczy że odpowiednim sposobem jego wykorzystania jest lżenie innych.
|
N sty 15, 2006 17:08 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
o widze , ze w końcu zmieniliscie tytuł poprawiając "uwagi go moderacji " na "uwagi do moderacji"
no to [pochwałka] 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N sty 15, 2006 20:55 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jesteś pewna, Anguo  Hmmm... Nie wiem... Ale wydawało mi się, że tam również z jeden conajmniej wklejałem. Cóż, nic nie udowodnię, więc kłócić się nie będę. Jeśli uraziłem kogoś - np. PTRqwerty'ego - to przepraszam 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N sty 15, 2006 23:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
E nie ma problemu. 
|
N sty 15, 2006 23:57 |
|
 |
angua
|
Jestem pewna 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pn sty 16, 2006 8:16 |
|
 |
ToMu
|
jo_tka, w nieco innym wątku - ale chodzi o sens wypowiedzi napisał(a): na dyskusję, która już dawno dyskusją być przestała nie pozwolę nigdzie.
No i to jest podejście...  Co to jest - Twój prywatny folwark, czy forum (czyli miejsce wymiany opinii)  Wg Twojego rozumowania: jak dwóch zaczyna na siebie wrzucać (np. Beli i Crusader), to znaczy że trzeba temat zamknąć, bo to łatwiej niż po prostu wywalać posty nie na temat. I to jest bez sensu. Po to jest moderacja, żeby cenzurowała opinie i wywalał niekonstruktywne. A nie, żeby zamykać tematy. Skąd wiesz, kiedy ktoś sobie coś zobaczy i będzie chciał dopisać  A tak, będzie trzeba zakłądać nowy temat - a potem merudzenie będzie, że się powtarzają, przeklejanie ("porządkowanie") postów po różnych wątkach, co w ogóle potem rąk i nóg nie ma 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pn sty 16, 2006 8:44 |
|
 |
SweetChild
|
ToMu napisał(a): jo_tka, w nieco innym wątku - ale chodzi o sens wypowiedzi napisał(a): na dyskusję, która już dawno dyskusją być przestała nie pozwolę nigdzie. No i to jest podejście...  Co to jest - Twój prywatny folwark, czy forum (czyli miejsce wymiany opinii)  O ile zdążyłem się zorientować, jest to miejsce wymiany opinii o porządku ustalonym regulaminem, nad którego przestrzeganiem czuwają moderatorzy i administrator. W regulamine mamy m. in. następującu punkt Cytuj: Interwencje moderatora mogą przybierać następujące formy: (...) - zablokowanie tematu;
ToMu napisał(a): Wg Twojego rozumowania: jak dwóch zaczyna na siebie wrzucać (np. Beli i Crusader), to znaczy że trzeba temat zamknąć, bo to łatwiej niż po prostu wywalać posty nie na temat. I to jest bez sensu. Po to jest moderacja, żeby cenzurowała opinie i wywalał niekonstruktywne. A nie, żeby zamykać tematy.
Proponuję spojrzeć na problem "sensu" z drugiej strony: jaki sens ma pisanie postów z pogranicza regulaminu? Chyba taki, aby sprowokować moderatora a potem starać się usilnie wykazać, że interwencja była krzywdząca dla forumowicza. Jakieś zboczenie z kategorii sado-macho?
Chyba każdy średnio rozgarnięty użytkownik jest w stanie "załapać", jaka forma wyrażania poglądów jest akceptowana na forum. Bez trudu może też napisać posta, który z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością nie zostanie usunięty ani ocenzurowany. Trzeba tylko chcieć.
PS.
Podczepiam się pod ostatni w tym wątku post ToMu, ale bardziej na zasadzie "punktu odniesienia" niż odpowiedzi na ten konkretny post.
|
Pn sty 16, 2006 13:05 |
|
 |
ToMu
|
Nie neguję regulaminu - oczywiście, że moderatorzy mają prawo blokować topiki. Ale jest coś takiego jak prewencja - czyli ostrzeganie i ew., usuwanie postów nie na temat, czy z wrzutami. A co tutaj jest  Pewnie większość wszystkin ingerencji moderatorów - zamykamy temat. Bo po co usunąć coś KONKRETNEGO co przeszkadza, i dać się ludziom wypowiedzieć.
|
Pn sty 16, 2006 19:01 |
|
 |
av
|
jo_tka napisał(a): Av - ok - o tym rozmawiałyśmy - pamiętam... Widzę różnicę między niezrozumieniem, głoszeniem zdania przeciwnego, a wyśmiewaniem - to ostatnie nie powinno mieć miejsca.
Uważam, dokładnie tak samo. O to mi wtedy chyba chodziło.
Przeczytałam jeszcze raz tamtą rozmowę chyba sprzed pięciu miesięcy, gdzie jotka napisała ze forum dopuszcza ranienie innego człowieka, i w końcu nie wiem czy można czy nie można.
_________________ Mój Panie i Boże, zabierz mi wszystko, co oddala mnie od Ciebie. Mój Panie i Boże, daj mi to wszystko co zbliża mnie do Ciebie.
|
Pt sty 20, 2006 20:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?t=6501&start=15
Czy mógłbym prosić o wyjasnienie działań moderatora w podanym wyżej temacie?
O ile nie mam pretensji do tego ze wyciał wyraz "debil" przy nazwisku pewnego dziennikarzyny...o tyle zastanawia mnie pozostała działalnośc
Zacytowałem w tym temacie fragment znanej na Ślasku piosenki "Jedna baba drugiej babie wsadzila do **** grabie". To było zobrazowanie plotów jakie wypisuja co poniektórzy userzy.
Mój post został chyba wyciety tylko dlatego, ze dosadnie i gwarowo okreslił gdzie te grabie zostały wsadzone.
Nie rozumiem jednak, dlaczego gwarowe określenie miejsca służacego do siedzenia, jest bardziej nieprzyzwoite od szkalowania ludzi?
Jakąś dziwną mentalnośc reprezentuje ów "tajny" moderator. "Tajny" ...bo wbrew deklaracjom nie miał odwagi sie przedstawic, ani nawet wyjasnic przyczyn na PW.
Ja wiem, ze regulamin go do tego nie zobowiazuje...ale chowanie sie za regulaminem, moze byc oznaka jedynie - TCHÓRZOSTWA....a co to za moderator, który tchórzy przed userem?
Nie było wyjasnien, nie było przedstawienia sie...tak wiec moje wnioski dotyczace tegoz moderatora zdaja sie byc zgodne z prawda.....REGULAMIN RULEEEZ...a gdzie osobista odwaga?
|
Cz lut 02, 2006 21:17 |
|
 |
jo_tka
|
Każdy dział ma swoich moderatorów. Skoro są podpisani pod działem, nie muszą podpisywać się w konkretnych postach.
Tyle w kwestii "tchórzostwa".
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz lut 02, 2006 22:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Każdy dział ma swoich moderatorów. Skoro są podpisani pod działem, nie muszą podpisywać się w konkretnych postach.
Tyle w kwestii "tchórzostwa".
Dział "Kosciół" - moderatorzy sztuk 2 (słownie: DWA).......
Kwestia "tzhorzostwa " dotyczy uzasadnienia, a nie ukrywania.
Poza tym...nie ze mna te numery, by zaciemniac sprawe tym, iz dany dział moderuje i moze moderowac tylko podpisany pod nim....takie kity to nie mnie wstawiać...Pani Admin..
|
Cz lut 02, 2006 22:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz lut 02, 2006 22:51 |
|
|
|