UWOLNIONY Z HOMOSEKSUALIZMU
Autor |
Wiadomość |
Ani@
|
Tolerancja (łac. tolerare - "znosić", "cierpieć") to w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się [b]poszanowaniem poglądów, zachowań i wyglądu innych ludzi, a także ich samych.[/b]
_________________ Nie ważne, czy człowiek jest ateistą, czy katolikiem. Nie ważne, czy ktoś jest homo czy hetero. Chrystus nie dzieli ludzi na lepszych i gorszych, wbrew temu, stara się nam wmówić Kościół Katolicki.
|
Śr lut 01, 2006 19:24 |
|
|
|
 |
gabriel
|
Ani@ napisał(a): Tolerancja (łac. tolerare - "znosić", "cierpieć") to w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się [b]poszanowaniem poglądów, zachowań i wyglądu innych ludzi, a także ich samych.[/b]
Widze ze komus sie pomylily definicje tolerancji i akceptacji
Toleracja jest to co Ania napisala powyzej..tylko zapomniala dodac..ostatniego istotnego zwrotu....." mimo ze sie z tym czym wewnetrznie nie ktos zgadza, czyli nie podziela ich pogladow" i to jak najbardziej sie nalezy homoseksualistom
Natomiast akceptacja to zgodzenie sie z czyims pogladem...zaakceptowanie go jako poglad wlasciwy i utozsamienie sie z nim ...i tutaj po moim trupie jesli chodzi o homoseksualizm
|
Śr lut 01, 2006 19:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy możemy, zatem tolerować zło?
[...]
[...] - działania wychowawcze prosiłabym, żeby sobie darować... - jo_tka
|
Śr lut 01, 2006 19:36 |
|
|
|
 |
Ani@
|
Lucyna napisał(a): Czy możemy, zatem tolerować zło?
Homoseksualizm nie jest złem. Jest złem tylko z punktu widzenia katolika.
[...]
[...] - odpowiedź na nieistniejący fragment - jo_tka
_________________ Nie ważne, czy człowiek jest ateistą, czy katolikiem. Nie ważne, czy ktoś jest homo czy hetero. Chrystus nie dzieli ludzi na lepszych i gorszych, wbrew temu, stara się nam wmówić Kościół Katolicki.
|
Śr lut 01, 2006 19:45 |
|
 |
Ani@
|
Cytuj: Natomiast akceptacja to zgodzenie sie z czyims pogladem...zaakceptowanie go jako poglad wlasciwy i utozsamienie sie z nim ...i tutaj po moim trupie jesli chodzi o homoseksualizm
Za to ja toleruję i akceptuję.
|
Śr lut 01, 2006 20:45 |
|
|
|
 |
Wanderer
|
Ani@ napisał(a): Lucyna napisał(a): Czy możemy, zatem tolerować zło? Homoseksualizm nie jest złem. Jest złem tylko z punktu widzenia katolika.
No nie do końca... Skoro nie złem, to powiedzmy że chorobą. A chorobę się leczy...
Świadectwo homoseksualisty: http://zbawieni.blox.pl/html/1310721,26 ... tml?126705
A jutro wieczorem powinno się pojawić świadectwo byłej lesbijki.
Aha i jeszcze jedno. Ludziom chorym się pomaga, nie tępi.
_________________ ...:: zapraszam na: http://zbawieni.blox.pl/html - wspólna inicjatywa chrześcijan:) ::...
|
Śr lut 01, 2006 21:43 |
|
 |
Wnikliwy
|
 NAWROCONY?
Cytuj: cała reszta pod tym linkiem - opublikowane przez osobę o nicku narrac (strona 4)
A ja mam do Ciebie następujące pytanie: Dlaczego podajesz link na forum gejowskie? Na wskazanej przez Ciebie stronie niejaki narrac podaje kilka wypowiedzi "wyleczonych" po czym stwierdza, że to wszystko jest wymyślone przez niego i może stworzyc jeszcze lepsze historie! Sprytny sposób zniechęcania tych, którzy chcieliby się zmienic.
Prawdziwi byli homoseksualiści jednak istnieją! Lobby gejowskie bardzo się jedbak stara temu zaprzeczyc.
Homoseksualizm nie ma nic wspólnego z demonami! Twoja historia jest naciągana.
Przyczyną skłonności homoseksualnych są prawdopodobnie zranienia z dzieciństwa. (Warto przeczytac "wyjśc na prostą" R. Cohena- tam dowiecie się, że homoseksualizm się uzdrawia, nie da się go "zamodlic". A terapia polega nie na "prostowaniu" myślenia, ale na uzdrawianiu zranień, które tkwią w podświadomości.)
Uzdrowienie homoseksualizmu jest możliwe, ale poprzez rzetelną terapię. Nie tylko środowiska kościelne oferują taką pomoc. W Holandii działa klinika prowadzona przez prof. Aardweg, całkowicie świecka. Uzdrawianie homoseksualizmu nie jest żadnym nieziemskim cudem. To zwykła terapia psychologiczna. Nawet niewierzący mogą się zmienic, jak tego zapragną i poddadzą się terapii.
|
Śr lut 01, 2006 22:22 |
|
 |
Ani@
|
Wanderer napisał(a): Ani@ napisał(a): Lucyna napisał(a): Czy możemy, zatem tolerować zło? Homoseksualizm nie jest złem. Jest złem tylko z punktu widzenia katolika. No nie do końca... Skoro nie złem, to powiedzmy że chorobą. A chorobę się leczy... Świadectwo homoseksualisty: http://zbawieni.blox.pl/html/1310721,26 ... tml?126705A jutro wieczorem powinno się pojawić świadectwo byłej lesbijki. Aha i jeszcze jedno. Ludziom chorym się pomaga, nie tępi.
Zło...? Nie. Choroba...? Nie. Po prostu orientacja.
|
Śr lut 01, 2006 22:30 |
|
 |
Wnikliwy
|
Nwrócony to naciągacz. Przeczytajcie mój poprzedni post. 
|
Śr lut 01, 2006 22:41 |
|
 |
danbog
|
Nawrucony !
Jeśli chcesz dyskutować czy w homoseksualiźmie niema miłości to powiedź najperw co to jes miłość twoim zdaniem ?
Może jej tam niema , tylko czy musi tam być ?
Jeśli twierdzisz że homoseksualizm = pedofilia to chyba ci się definicje pomieszały.
Jak by homosie mogli żyć normalnie i otwarcie poszukiwać partnerów to nie musieli by się do dzieci przystawiać.
Zresztą znowu powielam swoje posty z tematy :
" Człowiek tak , homoseksualizm nie ".
Przejrzyj tamten ( stosunkowo świerzy ) wątek zamiast mielić to samo.
Jeśli intryguje cię pytanie czy homoseksualizm jest wbrew naturze to wpisz sobie " homoseksualizm zwierząt " w wyszukiwarke internetową.
Potem możemy podyskutować.
Zresztą ludzie wykazują całą mase nienaturalnych zachowań , więc niewiem czego żekoma nienaturalność miała by dowodzić.
Sądze że homoseksualizm to cecha niezależna od epoki. Tyle że w pewnych okreasach jest peaktykowany jawnie a w innych w ukryciu.
Nie istnieją pozareligijne przyczyny istnienia tabu dotyczącego pedofilii.
Podobno kultura żydowska podchodzi do zagadnienia dość liberalnie ( ale to tylko zasłyszana gdzieś opinia ).
Zresztą katolicyzm też ( we własnych szeregach ).
Ja bym zadał pytanie :
JEŚLI chomoseksualizm jest horobą , to poco go leszczyć ?
Czy niema gorszych chorób do wyleczenia ?
Czy możemy ( lub czy powinniśmy ) tolerować zło wyrządzane homosiom przez radykalnych katolików ?
Czy powinniśmy odwracać wzrok jeśli problem nas nie dotyczy ?
Czy katolicy mają prawo narzucać innym ludziom co mjest dla nich dobre wbrew ich woli [ gwałtem ] ?
Dlaczego homoseksualizm (podobno ) jest chorobom ?
Dlaczego mamy pomagać na siłę komuś kto naszej pomocy niechce ?
|
Śr lut 01, 2006 22:42 |
|
 |
Wnikliwy
|
"nawrócony" jest według mnie zwykłym oszustem!!!Wyjaśnienia są wcześniej!!!
|
Śr lut 01, 2006 23:05 |
|
 |
Mieszek
|
danbog
Cytuj: Twierdzenie że homoseksualiści są chorzy niema pozareligijnych podstaw. [...] [...]Bezmyślny rozród jest źródłem biedy , wynikłych z niej chorób i patologii społecznych.
owszem ma pozareligijne podstawy bo to sie nazywa: etyka etyka nie tylko dotyczy wyznawców ale wszystkich bo zyja według pewnych praw i to juz plemionka nawet tak zyja patrząc na to co dobre a co złe choć prawa nie maja spisanego i homoseksualizm jest wedłu raczej większości etyk na świecie odrzucony jakos co do drugiego tez nie moge się zgodzić bowiem historia raczej temu przeczy im więcej ludzi tym więcej rak do pracy dlatego sobie niewolników sprowadzali niektórzy bo to siła robocza Żydzi nie poruszaja się po świecie inaczej jak w przynajmniej 10-ciu ze względu na modlitwę nad zmarłym bodajże minimum do spłodzenia potomka to dwie osoby po spłodzeniu sa trzy nie mów mi o tym więc że im mniej ludzi tym lepiej cała natura kreci się wokół tego by było jak najwięcej nie tylko ludzi ale i zwierząt jest to siła "twórcza" a nie destrukcyjna równie dobrze mógłbys argumentowac pieniadze sa złe bo im więcej ich to tym wiecej zbrodni bo sa kradzieze , złodzieje maja bardziej lepkie łapki, powoduja choroby itp... bzdura nawrócony Cytuj: homoseksualizm owocuje w pedofilię, akceptacja homoseksualizmu to akceptacja po trochu pedofilii - czyż nie jest tak że pedofil mężczyzna podrywa chłopców?
o tym się czyta to są fakty - a ja jestem wolny HAHA LOL to prawda ja jednak zrezygnowałem z tego by to napisać na forum gdyz ich to i tak nie przekona bo definicja homoseksualizmu... to sa logicy, ludzie "mechaniczni" a nie ludzie myślacy ani@ Cytuj: Równie dobrze można stwierdzić, że akceptacja heteroseksualistów. to akceptacja po trochu pedofilii - czyż nie jest tak, że pedofil heteroseksualista podrywa małe dziewczynki?
nie jest tak
bo to sie nazywa nimfofilia a nie pedofilia
i nie ma zwiazku ze zdrowym podejsciem heteroseksualistów
tak samo jak homoseksualizm
bo mężczyzna i tu i tu jest mężczyzną ale naywamy rzeczy po imieniu
więc juz taki homoseksualista nie będąc heteroseksualista to nie jest z tego samego powodu nimfofilioman heteroseksualista
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Śr lut 01, 2006 23:37 |
|
 |
danbog
|
Mieszek !
Etyka to nauka. Nauka czyli proces doskonalenia wiedzy o czymś.
Etyka wyrosła ( podobnie jak cała nauka ) z religii.
Etyki są różne bo oparte na różnych podstawach religijnych.
W miare rozwoju etyka otrząsa się ze zbędnych religijnych naleciałości , dąrząc do najbardziej uniwersalnego i obiektywnego stanu.
Dlatego stanowisko KK odnośnie homoseksualizmu nie jest akceptowane przez etyki cywilizowanego świata.
Masz racje że historia przeczy moim twierdzeniom.
W czasach budowy piramid istniało proste przełożenie : Więcej ludzi - większe moce przerobowe.
Dziś świat się troche zmienił , tylko że niektórzy tego nie zauważyli i dalej chcą budować metodami egipcjan ubiegłej ery.
Jeśli pieniędzy jest zadużo to ich wartość spada i niczego dobrego dla ich posiadaczy to nie wróży.
Poprostu istnieje optymalna liczba ludności dla danych warunków ekologiczno kulturowych.
Bezmyślne parcie do rozrodu nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Wogóle bezmyślność nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Myślenie to proces głównie mechaniczny . Czasem następują przeskoki intuicyjne , jednak jeśli są poprawne to znajdują później uzasadnienie w mechanicznej analizie. A wy katolicy logiki nie lubicie. W końcu poco wam jeśli macie nieomylną wiare.
Skoro sięgamy do chwytów poniżej pasa twierdząc że homoseksualista to pedofil , to idźmy dalej tym tropem.
Gdzie jest najwięcej homoseksualistów/pedofili ?
Odpowiem : Tam gdzie gromadzi się osobników tej samej płci ( zakazując kontaktów z płcią przeciwną ) i daje im dostęp do dzieci.
Więc gdzie to jest najwięcej homoseksualnyć pedofili ?
Podpowiedzcie bo mi nazwa umkneła .
Skoro każdy homoseksualista to pedofil to dokonując takiego samego uogólnienia powiedźcie kogo powinno się posądzać o homoseksualizm i pedofilie z waszego grona?
|
Cz lut 02, 2006 0:44 |
|
 |
jo_tka
|
Cytuj: postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i wyglądu innych ludzi, a także ich samych Czyli tolerancja jest bez sensu. Dlaczego? Dlatego, że oznacza na przykład poszanowanie poglądów faszystowskich czy rasistowskich. Oznacza poszanowanie zachowań złodziei i morderców, czy nawet "zwykłe" rzucanie kamieniami w Paradę Równości - skoro tolerujesz zachowania, z którymi się nie zgadzasz, to czemu protestujesz? Wybiórcza tolerancja? Ja wolę nazwać zło złem, a szanować i uczyć się kochać człowieka. Mówiąc jasno, jeśli jego poglądy prowadzą do zła lub jego zachowanie jest złe... Mieszku - jeśli ktoś gwałci dziecko, to jest mi wszystko jedno, czy jest to gwałt homo- czy heteroseksualny, czyli jakiej płci jest gwałciciel i ofiara. I możesz to nazywać jak chcesz - i tak jest to zbrodnia. Cytuj: Czy możemy (lub czy powinniśmy) tolerować zło wyrządzane homosiom przez radykalnych katolików ? [...] Czy katolicy mają prawo narzucać innym ludziom co jest dla nich dobre wbrew ich woli
1. Nie - jeśli rzeczywiście wyrządzają zło. Na czym wg Ciebie to zło polega?
2. Narzucać, tzn? Wyrażać swój pogląd? W imię tolerancji powinieneś to szanować. Piękna to tolerancja, która zabrania wyrażania poglądów 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz lut 02, 2006 7:29 |
|
 |
nawrócony
|
nie jestem oszustem - a także nie mam wpływu co napisze jakiś gej na forum - jak widać to tylko świadczy o tym jak bardzo ci ludzie są zagubieni,
w co nie wierzycie że byłem okultystom?
czy że byłem homoseksualny?
czy że się wyleczyłem?
|
Cz lut 02, 2006 7:50 |
|
|
|