Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 11:46

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość
Cytuj:
Każdy dział ma swoich moderatorów. Skoro są podpisani pod działem, nie muszą podpisywać się w konkretnych postach.

Tyle w kwestii "tchórzostwa".

Dział "Kosciół" - moderatorzy sztuk 2 (słownie: DWA).......

Kwestia "tzhorzostwa " dotyczy uzasadnienia, a nie ukrywania.

A zatem uzasadniam ( chociaż to pytanie retoryczne ) : wyraz, który Ty określasz jako gwarowy, jest wulgaryzmem.

Cz lut 02, 2006 23:23

Poza tym...nie ze mna te numery, by zaciemniac sprawe tym, iz dany dział moderuje i moze moderowac tylko podpisany pod nim....takie kity to nie mnie wstawiać...Pani Admin..

Może.
Ale jeśli tnę coś w nie moich działach, to się podpisuję.

Ostatnio edytowano Cz lut 02, 2006 23:32 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz

Cz lut 02, 2006 23:28
Jeżeli to całe uzasadnienie...to jest bezsensowne i po prostu śmieszne....

Wulgaryzm.....kpisz czy o droge pytasz?
Nie masz pojecia o gwarze, a chcesz dyskutowac...poza tym mogłabys kobieto zwracac uwage na kontekst, a nie tylko wskakiwac by szukac rzekomych wulgaryzmów.

Jak nie potrafisz...to błagam, nie pchaj sie na afisz!!!!

To naprawde zenujace.......ale już milcze.
Bo Pani Admin kierujac sie "sdolidarnościa moderów" moze mnie zbanować.....też nie kuma gwary...i paru innych spraw....

Cz lut 02, 2006 23:30
Tak szczerze mówiac to wiekszosc moderów sie nie powinno pchac na afisz.......bo poza ostrzezeniami, przenisieniami i blokada to iczym konkretnym sie nie wykazuja.....

Pogratulowac...nic tylko pogratulowac..moderom i "wybitnemu" adminowi

Wt lut 07, 2006 21:54

Cóż, moderatorzy są właśnie od wymienionych działań :) jako środków w celu utrzymania porządku.

Śr lut 08, 2006 6:43
Tak szczerze mówiac to wiekszosc moderów sie nie powinno pchac na afisz.......bo poza ostrzezeniami, przenisieniami i blokada to iczym konkretnym sie nie wykazuja.....

No moderatorzy są od pilnowania spraw organizacyjnych na forum. Od wykazywania się czymś konkretnym mamy w końcu Ciebie :-D

Śr lut 08, 2006 11:30
Cytuj:
<moderacja>Dyskusja o wydarzeniach z historii kościoła katolickiego z VIII wieku nie należy do Aktualności. Od tego jest podforum Kościół.
Dyskusja o kondycji moderacji na tym forum nie pasuje do Aktualności. Od tego jest podforum Moderacja, gdzie można swobodnie krytykować tę straszną moderację, która stosuje inkwizytorskie metody.

Wszelkie komentarze do mojego upomnienia proszę zamieszczać w podforum Moderacja. Jeżeli będziecie w tym wątku polemizować z moim upomnieniem nie będę przenosił Waszych wypowiedzi do Moderacji, tylko je usunę, ponieważ możecie zamieścić swoje wypowiedzi samodzielnie, we właściwej części forum.</moderacja>

Jestem na tym Forum od kilku dni i zauważam, co potwierdza opinię wyrażaną na innych katolickich forach - że Moderatorstwo jest tu wybitnie tendencyjne i malo merytoryczne. Zdaje sobie sprawę ze jako ateista-heretyk nie mogę liczyć na deklaratywną "milość bliźniego i umilowanie nieprzyjaciół" bo nie ma takich zapewnień już w samym regulaminie. To znaczy mółgłbym liczyć gdybym uprawial "kadzidło". Oczywiście nikrt mnie tu nie zapraszał i w każdej chwili - jak mi się nie podoba - mogę ten przybytek nietolerancji opuścić, ale.... No właśnie. Kogo macie nawracać? Tych co wierzą. Ponoc więcej radosci w niebie z jednego nawróconego niż z 99 rozmodlonych faryzeuszy.
Natomiast co do rzetelnosci Moderatorstwa. W temacie Mściwy Bog katolików polowa postów niejakiego Gabriela nie na temat - żadnej ingerencji Moderatora - bo w sumie teksty "bezpłciowe ale teologicznie obojętne". Inna sprawa to wielość i podobieństwo tematyki - co pozwala na manipukowanie "niesłusznymi" tekstami. Zawsze mozna wyciecie uzasadnić że tematycznie właściwe miejsce jest w innym dziale.
I na koniec uwaga co do naduzywanego szermowania "obrazą uczuć" - co sprowadza się do wybitnie subiektywnych ocen zalergizowanego Moderatora. Uczestniczę w dyskusjach na forach ateistycznych. Tam nie zdarzylo się aby wycięto post "nawiedzonego" katolika ktory wręcz wyzywa uczestników bądź oznaczoną nickiem osobę od "pogańskich kanalii", wyklętych bezbożników, komunistów, ateuszy czy też wielu innych epitetów.
Dlatego przy tej okazji oświadczam wszem i wobec, że jeżeli ktokolwiek na tym forum forum nazwie mnie "komunistą", "faszystą", "nazistą", "złodziejem", "heretykiem" czy "idiotą" czy nawet (tfu!) "liberałem" albo „agnostykiem” – będę traktował to jako informację o stanie jego umysłu, a nie o tym jaki ja jestem. Moderatorow proszę o nieingerencję w takie przejawy tego stanu.

Śr lut 08, 2006 11:50
Gwardianie,

Mam prośbę. Jestem w stanie zrozumieć, że przychodząc na te forum, nie będąc katolikiem, a dyskutując na ateistycznych, zakładasz wstępnie, że ja moderują te forum niczym de Torquemada, czy też że co najmniej będę Cię wycinał za "obrażanie moich uczuć religijnych", że ateizm z komunizmem utożsamiam, że nie wiem co to jest faszyzm, nazim, ateistów uważam za złodziei a liberalizm uważam za największe zło współczesnego świata. Ja jestem w stanie zrozumieć, że kształtując swój obraz świata w środowiskach nieprzepadających za katolicyzmem tak mogły się ukształtować Twoje wyobrażenia o mnie. Trudno, tego nie zmienię. Mam tylko drobną prośbę, abyś gdy cytujesz mój list odpisywał na niego merytorycznie, ad rem. Skoro ja więc piszę, że:

PTRqwerty w Aktualnościach napisał(a):
<moderacja>Dyskusja o wydarzeniach z historii kościoła katolickiego z VIII wieku nie należy do Aktualności. Od tego jest podforum Kościół.
Dyskusja o kondycji moderacji na tym forum nie pasuje do Aktualności. Od tego jest podforum Moderacja, gdzie można swobodnie krytykować tę straszną moderację, która stosuje inkwizytorskie metody.

Wszelkie komentarze do mojego upomnienia proszę zamieszczać w podforum Moderacja. Jeżeli będziecie w tym wątku polemizować z moim upomnieniem nie będę przenosił Waszych wypowiedzi do Moderacji, tylko je usunę, ponieważ możecie zamieścić swoje wypowiedzi samodzielnie, we właściwej części forum.<moderacja>

to bym prosił byś jednak odpisywał co konkretnie w mojej wypowiedzi nie jest racjonalne, gdzie popełniam błędy myślowe. To jest forum dyskusyjne, a nie miejsce wylewania żalów. Gdzie konkretnie zrobiłem błędy myślowe ingerując w przebieg dyskusji w tamtym wątku?

Pozdrawiam i życzę miłego pobytu na forum.
Mam nadzieję, że w następnych, podobnych, sytuacjach łatwiej zdołamy się porozumieć.

Śr lut 08, 2006 12:17
Zdaje sobie sprawę ze jako ateista-heretyk nie mogę liczyć na deklaratywną "milość bliźniego i umilowanie nieprzyjaciół" bo nie ma takich zapewnień już w samym regulaminie.

Odróżnij miłowanie człowieka a " miłość" jego czynów.

Cytuj:
Oczywiście nikrt mnie tu nie zapraszał i w każdej chwili - jak mi się nie podoba - mogę ten przybytek nietolerancji opuścić, ale....

Możesz. Twój wybór :) Nawet, gdybyś nie opuścił go dobrowolnie, to zawsze jest Twój wybór- wybierasz łamiąc regulamin.

Cytuj:
No właśnie. Kogo macie nawracać? Tych co wierzą. Ponoc więcej radosci w niebie z jednego nawróconego niż z 99 rozmodlonych faryzeuszy.

Nikogo nie mamy nawracać. Forum służy dyskusji. Nawrócić możesz się sam z pomocą Bożej łaski, jeśli jej nie odrzucisz.

Śr lut 08, 2006 12:22
Cóż, moderatorzy są właśnie od wymienionych działań Uśmiech... jako środków w celu utrzymania porządku.

Szkoda tylko ze bezmyslnosc w tych działaniach jest tak bardzo górnolotna.....ale cóz...Jaki Pan taki Kram

Cytuj:
Od wykazywania się czymś konkretnym mamy w końcu Ciebie Very Happy

........ spadaj...

Śr lut 08, 2006 15:46

Beli, odpuść - mój post poodbcinano po tym, jak ustosunkowałem się do tekstu jednego ze zwolenników Rydzyka, który pisał do osoby o innych poglądach - żeby sobie znalazła inne forum :|

Nieh rzyje :x wolność :x słowa...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr lut 08, 2006 22:00
Zobacz profil WWW
Moderator

Po pierwsze, jakie znaczenie w kulturalnej dyskusji ma to czy ktoś jest zwolennikiem Rydzyka czy nie?

Po drugie, post, o którym mówisz nie zawierał w sobie treści, które tu przytaczasz. Przeczytaj sobie całą tę dyskusję, a potem przemyśl sto razy.

Niech żyje mądra wolność!

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Śr lut 08, 2006 22:16
Cytuj:
Cytat:
Warto również wysyłać maile do kierownictwa wydawcy tego szmatławca:

Cytat:
... pomóżmy temu szmatławcowi opuścić rynek przecież sami nas o to poprosili.

- czy takie epitety nie naruszają regulaminu forum?
Czy Moderacja nie zauważa, że to nie po chrześcijańsku w ogóle, a rzymsko katolicku w szczególności? Uważam, że takie określenie ubliża czy nawet "obraża uczucia" zespołu redakcyjnego z redaktorem naczelnym na czele.

Mam potwierdzenie zespolu redakcyjnego "Machiny", ze określanie ich pisma jako "szmatławca" obraża ich uczucia i godność osobistą.
Ale nie żadają przeprosin ani nie nawolują do bojkotu forum.
Po prostu wskazali na slowa PiSma:
Panie wybacz im bo nie wiedzą co czynią.
Ja dodam - Nie czyń bliźniemu swemu....

Cz lut 09, 2006 0:35

Gdy czytałem posta o bojkocie, to tak się wściekłem, że słowa "szmatławiec" nie zauważyłem nawet. Emocjonalnie zareagowałem na obrażanie drogiej mi osoby. Był silny bodziec, była reakcja, chociaż nieproszona. Wtedy zazwyczaj się nie wypowiadam, tylko czekam, aż mi opadną emocje.

Określenie "szmatławiec" jest krzywdzące dla gazety, dzieła redaktorów. Przyznaję Ci rację. Ale nie dopatruj się złej woli moderatora, bo najprawdopodobniej nie zdążył(a) wyciąć tych epitetów i tyle. Gdy ustosunkowano się do posta i tych konkretnych słów w dalszych komentarzach (m.in. Twoim) to już było za późno na kosmetykę.

Natomiast posługiwanie się cytatami z Biblii przez redaktora Machiny przy tej okazji jest naprawdę niesmaczne. Obłuda straszna! Albo Jezus jest dla redaktora ważną osobą (np. Osobą, którą się szanuje i cytuje), albo nie (wtedy się milczy).

Cz lut 09, 2006 13:37
Natomiast posługiwanie się cytatami z Biblii przez redaktora Machiny przy tej okazji jest naprawdę niesmaczne. Obłuda straszna! Albo Jezus jest dla redaktora ważną osobą (np. Osobą, którą się szanuje i cytuje), albo nie (wtedy się milczy).
To jest tak jak z tą belką i żdżbłem w oku.
Czy niesmaczne? No dla tych do których jest kierowane niewątpliwie, ale jakże trafne. Natomiast fałsz, obłudę czy hipokryzję zauważam po innej stronie.
Szkoda że do tej pory Admino-Moderacja milczy w tej sprawie - może i przeoczyli.

Cz lut 09, 2006 14:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 125  Następna strona