Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Według Słownika języka polskiego "szmatławiec" - gazeta brukowa , określenie pogardliwe; "szmatławy" - bezwartościowy, marny.

Zgadzam się, że to słowo dla nikogo przyjemne nie jest. Być może krzywdzące - nie czytałam Machiny i czytać nie zamierzam. Ale nie zamierzam cenzurować postów ze względu na to, czy poglądy ich autora uważam za krzywdzące, czy nie.

Nie zamierzam zabraniać nikomu krytyki, ani wymuszać form opisowych, typu "poziom pisma jest żenująco niski" albo "takie postępowanie sprowadza pismo do poziomu bruku".

Zwłaszcza, że wymagałoby to identycznej reakcji w przypadku opinii o wszelkich pismach - bo kryterium jest możliwość sprawienie przykrości redaktorom.

Cz lut 09, 2006 19:07
rozalka

PostWysłany: Czw Lut 09, 2006 6:09 pm Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Dwa posty Haereticusa i jeden Belizariusza zostały usunięte. Zawierały one wspomniany przeze mnie wcześniej "cień ironii" i odbiegały od tematu. Trzeba być konsekwentnym Mruga 2

Po raz enty proszę o kulturalną i pokojową dyskusję.

rozalka

To naprawde staje sie tragiczne....."cień ironii" jest powodem usuwania postów.

Czy to jest Forum dyskusyjne portalu wiara.pl, czy juz moze V kolumna Rydzyka zaczeła sie wdzierac?
Takiego bezsensu to juz dawnom nie widzial...czy ktos tam jeszcze mysli?
Czy moze modery jak to powiedział Jasnie Oswiecony Nadworny Filozof PTR, sa tylko od tego by wpadac w celach ciecia "tak dla jaj" ?

Czy ktos moze to jasno sprecyzować?

Ja rozumiem jest regulamin......tylko, ze regulamin stosowany w sposób dyktatorski moze zabic wszystko. Regulaminem powinno sie posługiwac rozumnie....a nie na sposób iście stalinowski, czyli "Prawo to JA"

Nieodpowiedzialnośc....

Cz lut 09, 2006 21:24
Moderator

A ja ostrzegam, że jeśli w tym wątku zobaczę choćby jedną małą pyskówkę, cień ironii, zbędne słowo, to temat zablokuję.
Coraz bardziej się przekonuję, że nie umiecie jednak rozmawiać...

rozalka

viewtopic.php?t=6489&postdays=0&postorder=asc&start=30

Ostrzegałam... więc interwencja, o której mówisz nie jest nagła i "dla jaj".

Tak Beli. W tym przypadku ów cień ironii jest powodem. Mam dość czytania Waszych "ekumenicznych" przepychanek i naprawdę zamiast czekać na kolejną bezsensowną wojnę wolę ciąć niektóre posty od razu.

Oczywiście masz prawo się nie zgadzać z działaniami moderatora.

PS. Z o. Rydzykiem i RM nie mam nic wspólnego, więc proszę nie przyklejać niepotrzebnych i naprawdę już nudnych etykietek.

Pozdrawiam i dobranoc.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Cz lut 09, 2006 21:44
Mam dość czytania Waszych "ekumenicznych" przepychanek i naprawdę zamiast czekać na kolejną bezsensowną wojnę wolę ciąć niektóre posty od razu.

Najlepiej wiec zamknij temat i nie kompromituj sie w tak smieszny sposób.

Lepiej jednak zrobisz jak dasz sobie wolne i przestaniesz wogóle czytać. Bo jak na razie to zamiast czytac w sposób własciwy przejmujesz sie nadmiernie rola cenzora.

Za niedługi czas to Forum Dyskusyjne, wobec takich cenzorskich zapedów, zamieni sie w "kółko różancowe" i jedynym własciwym postem bedzie post rozważajacy kolejna Tajemnicę.....lub stacje Drogi krzyżowej.

Cytuj:
PS. Z o. Rydzykiem i RM nie mam nic wspólnego, więc proszę nie przyklejać niepotrzebnych i naprawdę już nudnych etykietek.

No popatrz....a cenzura jaka stosujesz jako zywo przypomina Jedynie Słuszne działania Jedynego Słusznego Ojca i jego satelitów

Cz lut 09, 2006 21:53
Moderator

Belizariuszu Drogi, stać Cię na konstruktywną krytykę i udzielanie uwag czy potrafisz jedynie obrzucać mięchem i sprowadzać wszystkich do poziomu słuchaczy RM?

Jeśli masz do mnie uwagi, to napisz proszę gdzie się pomyliłam i jak Twoim zdaniem powinny wyglądać dyskusje w Ekumenizmie.

Czekam.

Szło by się długo

Cz lut 09, 2006 22:00
Jeśli masz do mnie uwagi, to napisz proszę gdzie się pomyliłam i jak Twoim zdaniem powinny wyglądać dyskusje w Ekumenizmie.

MODLITEWNIE....bez "cienia ironii"....wez przykład z Gwardiana

Cz lut 09, 2006 22:15
Cytuj:
A ja ostrzegam, że jeśli w tym wątku zobaczę choćby jedną małą pyskówkę, cień ironii, zbędne słowo, to temat zablokuję.
Coraz bardziej się przekonuję, że nie umiecie jednak rozmawiać...
rozalka

Uprzejmie proszę o wyjaśnienie - etymologicznie - wg jakich czytelnych kryteriów należy rozumieć:
1. "choćby jedną małą pyskówkę" -
2. "cień ironii" -
3. "zbędne słowo" -
Mam bowiem pewien dylemat w związku z tym.
Jestem w trakcie tworzenia tekstu o cudach Jana Pawła II. Pierwsze zdanie zamierzonego tekstu brzmi roboczo tak:
Po śmierci Wielkiego Męczennika, "Santo subito", Sługi Bożego, Wielkiego Ojca Świętego Jana Pawła II do Watykanu napływają świadectwa dotyczące cudów i nadzwyczajnych znaków, jakich wiele osób w różnych częściach świata cudownie doznało za jego sprawą.
Czy w tak ujętym przekazie Moderator zwany "rozalka" znajduje podstawy do cenzorskiej ingerencji wg podanych wyżej kryteriów?

Cz lut 09, 2006 22:15
czy potrafisz jedynie obrzucać mięchem

Ja zas chciałem zapytac co rozumiesz pod tym zdaniem.....bo chyba nie bardzo kumasz jego znaczenie

Cz lut 09, 2006 22:17

Gwardian - jesli wkleisz to w dziale ekumenizm w temacie np o chrzcie dzieci to i tak zostanie usunięte. Bez względu na ironię, itp.

Przypomnę tylko, że moderator nie jest zobowiązany do "dziergania" postów, jeżeli rozmówcy mimo ostrzeżeń nie życzą sobie rozmawiać kulturalnie i spośród dostępnych mu środków ma prawo wyboru swoim zdaniem najwłaściwszych.

Nie widzę powodu do zamykania tematu tylko dlatego, że rozmówcy nie potrafią się powstrzymać od przepychanek.

Cz lut 09, 2006 22:50
Moderator

Z całym szacunkiem Gwardianie, ale dyskusja w Ekumenizmie Ciebie nie dotyczy, bo nie brałeś w niej udziału. Proszę przeczytaj sobie wątki, o których tutaj mowa i wtedy porozmawiamy na temat "cienia ironii, zbędnych słów" itp.

Belizariuszu, szerzej proszę. Odpowiedź "modlitewnie" nic mi nie mówi. A jakieś konkrety?
I nie zamierzam wyjaśniać Ci co miałam na myśli, bo nie wierzę, że nie wiesz. A sztuka dla sztuki, którą teraz uprawiasz jest co najmniej dziwna.

I teraz już naprawdę: dobranoc.

Szło by się długo

Cz lut 09, 2006 22:53
Przypomnę tylko, że moderator nie jest zobowiązany do "dziergania" postów, jeżeli rozmówcy mimo ostrzeżeń nie życzą sobie rozmawiać kulturalnie i spośród dostępnych mu środków ma prawo wyboru swoim zdaniem najwłaściwszych.

Kpina czy pytanie o droge????

Nie wiem czy smiac sie czy płakac....."cień ironii" powodem kasowania postów. Moze jeszcze wydacie zarzadzenie by pisac posty w pozycji kleczącej?

Czegóz sie jednak mogłem spodziewac......tu obowiazuje zasada "Bo ja tak chce, bo ja tu rzadze"

Do dzieła cenzorzy do dzieła!!!

Cz lut 09, 2006 22:59
Nastepnym razem mozemy sie spodziewac komunikatu
Ostrzegam, jeżeli w jakims poscie nalicze wiecej niz 20 literek "h", to taki post bedzie usuniety

a później admin szacowny napisze:

Jeżeli moderator tak sobie zażyczy, to spośród dostępnych mu srodków, ma prawo wyboru najwłasciwszego jego zdaniem

...i kropa...

Cz lut 09, 2006 23:07
Zaczynacie się gubić i tracicie panowanie i opanowanie - a to już krotka droga do intelektualnej kompromitacji. Pewnie że ostatnim, ale zgubnym ratunkiem jest dyktatura.
jo_tka
Cytuj:
Gwardian - jesli wkleisz to w dziale ekumenizm w temacie np o chrzcie dzieci to i tak zostanie usunięte. Bez względu na ironię, itp.

- to - to znaczy co? Nie wkleję bo koleżanka Mod uznala, że dyskucja w tym dziale mnie nie dotyczy ponieważ w niej nie uczestniczę. Czy wklejaniem tekstow z jednego dzialu w inny statuuje się uczestnictwo w dyskusji?
do rozalki
Uprzejmie proszę o wyjaśnienie - etymologicznie - wg jakich czytelnych kryteriów należy rozumieć:
1. "choćby jedną małą pyskówkę" -
2. "cień ironii" -
3. "zbędne słowo" -

Cytuj:
Z całym szacunkiem Gwardianie, ale dyskusja w Ekumenizmie Ciebie nie dotyczy, bo nie brałeś w niej udziału. Proszę przeczytaj sobie wątki, o których tutaj mowa i wtedy porozmawiamy na temat "cienia ironii, zbędnych słów" itp.

Uznaję zatem zgodnie z Twoją deklaracją - a wszystkich tu obecnych biorę za świadków - że te skad inąd urojone kryteria cenzury - nie mają zastosowania w temacie "Cuda Jana Pawła II".
Nie mniej warto zastanowić się nad tym co zostaje przetworzone w slowo pisane, bo w przeciwnym wypadku wychodzą później takie semantyczne "dziwolągi" których znaczenie i definicję trudno pospólstwu wyjaśnić.
Moderator winien znać elementarne zasady tworzenia prawa i jego egzekwowania. Prawa równego i zrozumiałego dla wszystkich.

Cz lut 09, 2006 23:19

Temat "Cuda JP II" nie znajduje się w dziale Ekumenizm, zatem ta uwaga rozalki Twoich postów nie dotyczyła.

Natomiast jeśli post o cudach JP II wkleisz w temacie np o chrzcie dzieci, to zostanie on usunięty, nie z uwagi na obecność lub nie ironii, tylko dlatego, że będzie nie na temat.

A co do tego stwierdzenia, Beli: "cień ironii" powodem kasowania postów"
1. padło ostrzeżenie - i nie widzę powodów do zaskoczenia;
2. nie była to pierwsza interwencja i próba przywrócenia kultury dyskusji w tym dziale.

Przyjmuję do wiadomości, że się z tą decyzją nie zgadzasz

Zatem - Gwardian - jesli zobaczysz w jakimś temacie takie lub podobne ostrzeżenie, potraktuj je jako doraźne zaostrzenie reguł odnoszące się do wszystkich rozmówców w danym temacie.

Mam nadzieję, że są to wystarczające wyjaśnienia.

Cz lut 09, 2006 23:28

Póki co wypowiedź Rozalki jest niezrozumiała jedynie dla Ciebie, a zadaniem moderatorów nie jest uczenie użytkowników czytania ze zrozumieniem i prowadzenia dyskusji [...] także proszę od lamentów przejść do rzeczowej dyskusji na temat, tym razem bez szczekania takiego jak w JP II, bo w psiarni nie jesteśmy. Musisz się zwyczajnie przyzwyczaić do nowych warunków [...]

[...] o rozwoju intelektualnym proszę na pw - jo_tka

Cz lut 09, 2006 23:30
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 125  Następna strona