Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 16:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość
Przyjmuję do wiadomości, że się z tą decyzją nie zgadzasz

..a łyżka na to NIEMOŻLIWE!

Mam nadzieję, że są to wystarczające wyjaśnienia.

Jasne jak d.... Murzyna.

Czegoz sie mozna wiecej spodziewać....przecież sa regulaminy i widzimisie.....to ile tych literek "h" mozna pisac w jednym poscie?

Proponuje równiez ograniczyc ilośc pisanych postów dziennie.....cobyśta sie nie przemeczyliśta....

...a co do "cienia ironii", czyż nie warto byłoby go wpisac w Regulamin?...a do tego dodać "szczypte kpiny", "odrobine drwiny"oraz "skrawek sarkazmu"...."talenty" jak i regulamin mozna rozwijać. Wtedy nie trzeba bedzie dyskutowac, a wystarczy rzucic odpowiednim paragrafem....

Cz lut 09, 2006 23:38
Cytuj:
Szanowny Panie Gwardianie
Póki co wypowiedź Rozalki jest niezrozumiała jedynie dla Ciebie, a zadaniem moderatorów nie jest uczenie użytkowników czytania ze zrozumieniem i prowadzenia dyskusji [...], także proszę od lamentów przejść do rzeczowej dyskusji na temat, tym razem bez szczekania takiego jak w JP II, bo w psiarni nie jesteśmy. Musisz się zwyczajnie przyzwyczaić do nowych warunków [...]

Czy te osobiste wynurzenia -[...] - zgodnie z regulaminem nie powinny być ekspediowane na priva?

[...] - epitety z nawiasu na pewno powinny być ekspediowane, najlepiej poza forum - jo_tka

Cz lut 09, 2006 23:47

Jestem na tym Forum od kilku dni i zauważam, co potwierdza opinię wyrażaną na innych katolickich forach - że Moderatorstwo jest tu wybitnie tendencyjne i malo merytoryczne. Zdaje sobie sprawę ze jako ateista-heretyk nie mogę liczyć na deklaratywną "milość bliźniego i umilowanie nieprzyjaciół" bo nie ma takich zapewnień już w samym regulaminie. To znaczy mółgłbym liczyć gdybym uprawial "kadzidło".

Gwardian nie wymagaj od nas np ode mnie umiłowania tego co ty miłujesz bo w tenże sposób jesteś nietolerancyjny wobec naszych poglądów wywyzszając swoje

Rozalka
Cytuj:
Niech żyje mądra wolność!

Rozalko Szatan był i mądry, i wolny
jakos to go nie zabezpieczyło przed opuszczeniem Boga
czyli brakło mu...
no czego?

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt lut 10, 2006 0:03

Czy w tak ujętym przekazie Moderator zwany "rozalka" znajduje podstawy do cenzorskiej ingerencji wg podanych wyżej kryteriów?

Jak masz wątpliwości to spróbuj tak zmienić swój przekaz, abyś tych wątpliwości nie miał. I zamiast się dopytywać, przeczytaj ze zrozumieniem regulamin, który jest dostępny każdemu forumowiczowi. A jak nie rozumiesz regulaminu, to bezpieczniej jest nie pisać, wówczas z pewnością nie będzie podstawy do cenzorskiej ingerencji w Twoim przypadku.

Przy okazji, zastanawia mnie, dlaczego wśród tak wielu forumowiczy, tylko pojedyncze osoby mają kłopoty z cenzurą? Polecam do rozważenia także samym "ocenzurownym" ;-)

Pt lut 10, 2006 12:16
Cytuj:
Jak masz wątpliwości to spróbuj tak zmienić swój przekaz, abyś tych wątpliwości nie miał. I zamiast się dopytywać, przeczytaj ze zrozumieniem regulamin, który jest dostępny każdemu forumowiczowi. A jak nie rozumiesz regulaminu, to bezpieczniej jest nie pisać, wówczas z pewnością nie będzie podstawy do cenzorskiej ingerencji w Twoim przypadku.

A Ty z jakiej choinki wielkanocnej żeś się urwał?
Poza regulaminem obowiązują normy "dobrego wychowania" czyli jak mawiają rosjanie sawoire-fajre. Chyba do jakiś szkół chodziłeś - znasz zatem zasadę, ze nie pytany nie odpowada.
-------------
„a był też knebel co w sam raz utrafić umiał w księcia gust. A był to knebel, co miał kształt... swobodnie uśmiechniętych ust”.
"Gdy wieje wiatr Historii, ludziom jak pięknym ptakom
rosną skrzydła, natomiast trzęsą się portki pętakom" - nie lękajcie się, macie wypływać na głebię.... czyż nie?

Pt lut 10, 2006 13:08
Polecam do rozważenia także samym "ocenzurownym" Wink

Czy to zdanie nie zawiera w sobie "cienia ironii" ?

Uwazaj Sweet bo znajdziesz sie wsrod "ocenzurowanych" ...hehehhehehe

Pt lut 10, 2006 13:26

A Ty z jakiej choinki wielkanocnej żeś się urwał?
Poza regulaminem obowiązują normy "dobrego wychowania" czyli jak mawiają rosjanie sawoire-fajre. Chyba do jakiś szkół chodziłeś - znasz zatem zasadę, ze nie pytany nie odpowada.

Jak masz prywatne pytanie do danej osoby, to zadaj je na PW. wówczas masz gwarancję, że wypowie się pytana osoba (pod warunkiem, że w ateistycznym wzburzeniu nie pomylisz adresata ;-) ).

A jeśli uważasz siebie za nauczyciela a pozostałych stawiasz w roli uczniów, których będziesz odpytywał według swojego dzienniczka i wystawiał im cenzurki, to... spadaj na choinkę wielkanocną banany prostować ;-)

Pt lut 10, 2006 13:32

Cytuj:
Polecam do rozważenia także samym "ocenzurownym" Wink

Czy to zdanie nie zawiera w sobie "cienia ironii" ?

Na razie się uchowało ;-)

Belizariusz napisał(a):
Uwazaj Sweet bo znajdziesz sie wsrod "ocenzurowanych" ...hehehhehehe

Znalazłem się nawet szybciej niz myślisz, tyle że nie robię z tego dramatu. Tym bardziej, że żaden mój post nie poleciał zupełnie niezasłużenie. Staram się wyciągać wnioski i dopasować do reguł gry.

Pt lut 10, 2006 13:39
No więc wedle nowych zasad zero "cienie ironii", "szczypty kpiny", czy też "skrawka sarkazmu"....aha i w trakcie odpowiedzi nie stosuj zbyt dużo cytató...bo rozbiory zdań sa niewskazane ...hehehehhehe.

Pt lut 10, 2006 13:43
Moderator

Czepiłeś się tego cienia ironii jak rzep psiego ogona. Pragnę Cię poinformować, że wyrażenie to powstało w wyniku targających mną emocji, w celu uspokojenia Was, może trochę postraszenia ;) Niepotrzebnie robisz z tego tak szerokie zagadnienie. Ale rozumiem, w życiu trzeba mieć z czego się pośmiać, skoro nie ma innych rozrywek.

I podtrzymuję swoją decyzję. Wypowiedzi w Ekumeniźmie traktujące o różnicach protestancko-katolickich zawierające "cień ironii" nadal będą usuwane. I możesz twierdzić, że jestem przewrażliwioną moherówą.

To moja ostatnia wypowiedź na ten temat.

Pozdrawiam.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt lut 10, 2006 13:51

Cytuj:
nie pytany nie odpowada.
A ten gwardian to ksiondz.. jakowcś protestant może heretyk jaki ..???.. katolicki tak by nie pisał . no chyba ze z Torunia ....!! Nie posądzał bym go o taka nikczemnosc.! ( katolickiego k. ! !!????
Ja pamiętam czasy kiedy mawioano towarzysze wy macie tylko słuchac.. i milczeć.. Czasy sie zmieniły przyzwyczajenia pozostały.. No No..

Pt lut 10, 2006 14:20
Doczekam się odpowiedzi, Gwardianie, na mój list skierowany do Ciebie w tym wątku? Jesteś na forum dyskusyjnym, skoro podjąłeś temat do dyskutuj. Poza tym to nie jest tak jak Ty sobie wyobrażasz, że my tu, tak długo dyskutując na forach, reagujemy na wszystko i każdą inność równie emocjonalnie jak Ty. To nie jest też tak, że tylko Ty posiadasz jakieś szczególne doświadczenia życiowe, które tylko Ciebie uzdalniają do oceniania innych ludzi.
Jeśli podjąłeś rozmowę ze mną, to zechcij ją dokończyć. Czekam na odniesienie się do mojego listu: http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=129672#129672

Ponawiam więc. Proszę byś wyjaśnił co konkretnie w mojej wypowiedzi, podczas interwencji w Aktualnościach, nie było racjonalne, gdzie popełniam błędy myślowe.

To nie jest też tak jak sobie wyobrażasz, że ja będę pisał odpowiedzi do Ciebie, a Ty je sobie następnie przemilczysz, gdy się okaże, że stoisz na pozycji z góry przegranej.

Pt lut 10, 2006 14:28
Cytuj:
Ponawiam więc. Proszę byś wyjaśnił co konkretnie w mojej wypowiedzi, podczas interwencji w Aktualnościach, nie było racjonalne, gdzie popełniam błędy myślowe.

To nie jest też tak jak sobie wyobrażasz, że ja będę pisał odpowiedzi do Ciebie, a Ty je sobie następnie przemilczysz, gdy się okaże, że stoisz na pozycji z góry przegranej.

Wyraziłem swoją opinię jak mniemam wystarczajaco zrozumiale.
Nie widze potrzeby "pustego mielenia" które z góry ma zamierzony finał z pozycji decydenta i jest jedynie prowokacją. Nie ja jeden mam uwagi do meritum moderacji - wystarczy prześledzić wątki i wynotować.
Chrześcijańskiej skromności, ewangelicznej pokory wobec prawdy o roli Kościoła w niedorozwoju ludzkości, mniej szowinizmu, samouwielbienia, obłudy, arogancji i świątobliwej hipokryzji, a więcej tolerancji.
Ja mogę być wyzuty - bo we mnie nie ma świętości - w Was ponoc jest.

Pt lut 10, 2006 14:41
W Aktualnościach prowadziliście dyskusję o wydarzeniach z hsitorii kościoła z VIII wieku oraz o moderowaniu. Ja tu jestem od tego by w takich sytuacjach interweniować. Nawet nie usunąłem nikomu listu. Poprosiłem tylko o dyskusję we właściwych działach. W odpowiedzi od Ciebie do mnie nie było racjonalnej krytyki tego upomnienia. Ty rozpisałeś się o tym o co podejrzewasz tutejszych moderatorów. Zupełnie nie uzasadniłeś, gdzie nie miałem racji. Trudno bym milczał zupełnie, gdy w Aktualnościach rozmawiają o wszystkim oprócz aktualności. Na napomnienie byś zechciał mi jednak odpisać, Ty mi odpisujesz, że nie masz potrzeby "pustego mielenia". Wiesz co to jest racjonalna dyskusja w ogóle? Wiesz, że swoje stanowisko trzeba uzasadnić? Gwardianie jeśli nie masz ochoty na "puste mielenie", to nie miel. Odpisałem Ci na Twoje zarzuty merytorycznie i spokojnie. Mam prawo oczekiwać odpowiedzi, w której albo się ze mną nie zgodzisz i podasz uzasadnienie, że wydarzenia z VIII wieku to są aktualności, albo się ze mną zgodzisz i przyznasz, że się pospieszyłeś a pisałeś w emocjach.
Jeśli zaś tego nie chcesz zrobić, to trudno, ale ja długo dyskutuję na forach, różnych; ateistycznych również. To co Ty robisz na tym forum to tylko emocje. Nawet się nie starasz ich uzasadniać.

Pt lut 10, 2006 14:51
Cytuj:
Jeśli zaś tego nie chcesz zrobić, to trudno, ale ja długo dyskutuję na forach, różnych; ateistycznych również. To co Ty robisz na tym forum to tylko emocje. Nawet się nie starasz ich uzasadniać.

Masz słuszną rację.
Przepraszam Cie - byłem wowczas pełen emocji.

Pt lut 10, 2006 15:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 125  Następna strona