Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 21, 2025 18:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Cytuj:
2. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym, propagującym treści satanistyczne, erotyczne, faszystowskie, rasistowskie, ezoteryczne#, itp. (dotyczy to również reklamowania stron o takiej tematyce).

(...)

4. Na forum zabrania się:
- łamania prawa;
- wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających;
- werbowania do sekt;
- trollingu (działań mających na celu wzniecenie kłótni internetowej); definicja tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

Nie widzę zakazu zadawania pytań :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So lut 25, 2006 15:57
Zobacz profil WWW

tego chyba nie doczytałeś w regulaminie:

Cytuj:
9. Moderator nie ma obowiązku informowania o powodach usunięcia postu (jednak zazwyczaj to robi).

So lut 25, 2006 15:58
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Godunow - pisząc na forum, dobrowolnie (bo nikt Ci nie każe pisać) przyjmujesz ograniczenie polegające na tym, że moderator może arbitralnie usuwać pewne elementy Twoich wypowiedzi.
Tu masz racje.. Ale taki zapis jasny musi być w regulaminie forum. Niestety tu tego sformułowania brak.. Ja podpisałem regulamin a nie to o będzie robic taki czy inny moderator. !!!! Na koniec by trzeba było dodac ze moderatorzy nade wszystko powinni znać regulamin. Co wykazują ostanie chodź by wpisy nie bardzo wiedzą co maja przestrzegać i co niby wymagać niby od tych co podpisali..
Czyli według tego tu regulaminu zawartego na tym forum wycinanie i kasowani postów bez wiedzy i zgody autora jest niedopuszczalne.. Taki stworzony jest tu regulamin.. Chyba że posty naruszyłyby inne postanowienia prawa..

So lut 25, 2006 16:44

Ale taki zapis jasny musi być w regulaminie forum. Niestety tu tego sformułowania brak..

Jak to - brak :?: A punkt 9 regulaminu, który zacytowałem poprzednio - to co :?:

Czytaj dalej regulamin:

Cytuj:
6. Interwencje moderatora mogą przybierać następujące formy:
- publiczne zwrócenie uwagi użytkownikowi w danym temacie;
- upomnienie poprzez wysłanie PW lub e-mail’a;
- poproszenie użytkownika o wyjaśnienie stanowiska lub w skrajnych przypadkach przeproszenie przez użytkownika innych forumowiczów;
- zablokowanie tematu;
- wycięcie lub zmiana części postu użytkownika z wyraźnym zaznaczeniem, w którym miejscu nastąpiła ingerencja (w drobnych przypadkach interwencje moderatora są oznaczane przez [...] – (czyli nawias kwadratowy z wielokropkiem, pisany kursywą);
- usunięcie pojedynczego postu;
- usuwanie wszystkich postów danego użytkownika z całego forum do czasu wywiązania się przez niego z narzuconych mu obowiązków;
- usunięcie całego tematu
- w skrajnych przypadkach usunięcie konta użytkownika lub zablokowanie mu dostępu do forum, o czym użytkownik zostanie wcześniej poinformowany przez PW lub e-mailem (decyzja zastrzeżona dla Administratora);

So lut 25, 2006 21:00
Zobacz profil WWW
Dyskusja wydaje sie zbedna.....gdyz istnieje ten fatalny punkt, który nosi znamiona dyktatorskie:

9. Moderator nie ma obowiązku informowania o powodach usunięcia postu (jednak zazwyczaj to robi).

Czy wobec tego punktu, którykolwiek inny jest potrzebny?
Jak dla mnie to wystarczy ten jeden punkt, a reszta jest tylko i wyłacznie niepotrzebna nadbudowa, majaca sprawiac wrażenie dla maluczkich.

Saxon tworząc ten regulamin posłużył sie bardzo sprytnym zagraniem.....wsród wielu punktów wpłótł jeden, który kreuje wszystkie pozostałe.
Po prostu moderator NIE MA OBOWIAZKU tłumaczenia sie z czegokolwiek. W razie problemów cytuje Par. III pkt. 9...i wszystko staje sie jasne.

Chcialbym równiez dodać, ze częśc moderatorów wyjaśnia w czym problem, jednak gdyby chiała to nie musi. Pomijam ewidentne wulgaryzmy, spamowanie czy tym podobne sprawy...sa jednak sytuacje których w miare normalny user nie jest w stanie pojąć. Pojmuja je tylko moderzy, opierajac sie na fatalnym punkcie 9 z par. III

Krótko mówiac...ten punkt mozna wyrazic jasno - JA MAM ZAWSZE RACJE.....czego osobiście doswiadczyłem od osoby do której kiedys miałem zaufanie. No cóz stary, głupi frajer ze mnie...to prawda, ze człek całe zycie sie uczy...

So lut 25, 2006 22:01

Nie masz racji. To, że moderator nie musi przesyłać powiadomienia z uzasadnieniem nie świadczy o tym, że postępuje samowolnie, zaś ten sam regulamin określa w jakich przypadkach moderator może interweniować.

So lut 25, 2006 22:07

Cytuj:
Belizariusz napisał:
Mnie to zwisa ilu jeszcze moderów tak zrobi....

Po Twoich podekscytowanych wypowiedziach w tym wątku widzę jak Ci zwisa. Rolling Eyes

czy takie teksty podlegaja szanowna moderacjo moderacji?

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So lut 25, 2006 22:19
Nie masz racji.

Zgadzam sie z tym zdaniem......racji nie mam, bo racje ma tylko moderator....
Na reszte postu Twego , spuszcze zasłone milczenia....

So lut 25, 2006 22:21

Godunow... Cokolwiek byś nie napisał - zaakceptowałeś regulamin, rejestrując się. Nie podoba Ci się postępowanie modów :?: Nie pisz. Ale po co te epopeje o wielkiej niesprawiedliwości i dyktaturze :|

Incognito napisał(a):
To, że moderator nie musi przesyłać powiadomienia z uzasadnieniem nie świadczy o tym, że postępuje samowolnie, zaś ten sam regulamin określa w jakich przypadkach moderator może interweniować.

... co zacytowałem w poście nieco wyżej - 6 pkt. regulaminu forum.

So lut 25, 2006 22:26
Zobacz profil WWW

taka nadinterpretacja jest chyba prowokacją? albo silnym niezrozumieniem...

So lut 25, 2006 22:26

memberlist.php?mode=username&order=ASC&start=100

a kiedy moderacja dostrzeże niejakiego AHG ?
z pożądkowym numerkiem... :hahaha:

pozdrowienia z usmiechem :lol:

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So lut 25, 2006 22:30

Cytuj:
Godunow... Cokolwiek byś nie napisał - zaakceptowałeś regulamin,

Jak się rejestrujesz to podpisujesz taką akceptacje..
Ja jak i każdy to podpisałem niejako
Cytuj:
Administratorzy i moderatorzy podejmą starania mające na celu usuwanie wszelkich uznawanych za obraźliwe materiałów jak najszybciej, jednakże nie jest możliwe przeczytanie każdej wiadomości. Zgadzasz się więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów czy webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.

Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

Skrypt tego forum wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. Te cookies nie zawierają żadnych informacji, które podałeś i służą jedynie ułatwieniu korzystania z forum. Adres email jest wykorzystywany jedynie dla potwierdzenia podanych informacji oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdybyś zapomniał stare).

Klikając odnośnik Rejestracja na dole zgadzasz się na te warunki.

Moderatorzy gdzie tu jest zapis , ze mam obowiązek przestrzegania regulaminu zamieszczonego na forum .?????

Mało tego nie muszę go w ogóle czytać i znać.. !!! Nie ma takiego zapisu Choćby w stylu że zobowiązujesz się przestrzegania regulaminu forum..
Gdzie tu jest moja zgoda na edycje moich postów przez moderatora.. ???
Jest natomiast zapis jeszcze raz przytaczam fragment regulaminu podpisywanego przy rejestracji użytkownika
Cytuj:
Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba.
Ten fragment wyraża się dość jasno co z tematem całym może czynić.. moderator nie ma nic wspomniane o edycji moich postów.. Co do samego zapisu o usuwaniu można mieć wątpliwości natury prawnej.. Ale zostawmy to na razie ..
Piszesz
Cytuj:
Jak to - brak A punkt 9 regulaminu, który zacytowałem poprzednio - to co

A na jakiej podstawie mam to niby przestrzegać . Nigdzie nawet przy rejestracji nie wyraziłem zgody ze ten podany regulamin będę przestrzegał ..?? Co przytoczyłem wyżej..
Czyli dalej tu na forum nie ma formalnej zgody na edycje postów użytkowników . Taki jest zapis regulaminu i tyle.. w tym temacie Bez mojej akceptacji zmiana postu bez mojej wiedzy narusza prawo.. A punk 9 wcale nie wyraża mojej zgody na edycje moich postów.. Określa obowiązki moda.. wobec administarcji forum

N lut 26, 2006 7:43

Godunow - złóż doniesienie o przestępstwie, na tym forum nie ma prokuratury ani sądu.

N lut 26, 2006 9:20

Moderatorzy gdzie tu jest zapis , ze mam obowiązek przestrzegania regulaminu zamieszczonego na forum .?????

A gdzie tam jest zapis, że nie możemy Cię wywalić z forum bez najmniejszego powodu? Albo gdzie jest napisane, że ta "potrzeba" o której wspomina się jako o powodzie edytowania i usuwania tematów nie może być potrzebą zaoszczędzenia czasu przez moderów, który marnują na zajmowanie się Twoimi postami.
godunow napisał(a):
Gdzie tu jest moja zgoda na edycje moich postów przez moderatora.. ???

W zgodzie na edycję tematów. Tematy składają się z postów, dlatego edycja tematu polega na usunięciu lub edycji postów. Proste i logiczne.
Jeśli przychodzisz do kogoś do domu, ta osoba ma prawo Cię z niego wywalić jeżeli nie potrafisz się odpowiednio zachować (nawet jeśli to zachowanie nie jest sprzeczne z prawem, np. łażenie w zabłoconych butach po domu), ma też prawo odebrać Ci należące do niej i znajdujace się w domu przedmioty jeśli uzna, że źle ich używasz. Na takiej samej zasadzie administrator może usunać Cię z forum które jest jego własnością, a do którego masz dostęp tylko z jego dobrej woli, może też odebrać Ci należącą do niego własność w postaci miejsca na serwerze zajmowanego przez post, jeśli uzna, że źle jej używasz. Zrozum wreszcie, że to forum nie jest jakimś dobrem wspólnym do którego ma każdy równe prawo - jest jak autobus do którego admin pozwolił Ci wsiąć, ale jak się nie podoba to wysiadaj i czekaj na inny.

N lut 26, 2006 10:03

Cytuj:
Godunow - złóż doniesienie o przestępstwie, na tym forum nie ma prokuratury ani sądu.
Jotka nie mam zamiaru ani sadu ani prokuratury stosować Udowadniam co poniektórym moderatorom , ze akurat wiem co akceptowałem.. I naprawdę w warto się zastanowić co się pisze w przypadku moda..
Kiedyś Ciebie jako modelatorkę bardzo szanowałem za rzeczowość.. Z reszta kiedyś to juz pisałem z jednym z tematów ( chyba w temacie zmiana administratora) Ale funkcja zmienia ludzi niestety..
Cytat
Cytuj:
A gdzie tam jest zapis, że nie możemy Cię wywalić
Wiesz gdy brakuje argumentów to się zaczyna się .......Może już tego nie kontynuuj
Pozdrawiam

N lut 26, 2006 11:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 125  Następna strona