Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 19:39

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość
Baaa...nawet tutaj jakis dzieciak ciachnał zyletką......co za żenada...

Pn lut 27, 2006 19:56

To ja wyciąłem ten post i jeżeli posty będą ewidentnie obraźliwe, czy to wobec użytkowników czy osób trzecich (a nazywanie kogoś "przygłupem" obraźliwe jest), to będę je ciął bez skrupułów.
Żenujące to jest zachowanie dorosłego chłopa, który lamentuje bo nie traktuje się go jak świętej krowy.

Pn lut 27, 2006 19:59
Tnij..tnij....w nagrode zaprosza cie do RM...tam takich potrzebuja

Pn lut 27, 2006 20:01

- Epitety będą cięte
- Wulgarne dowcipy wklejane po raz n+1 również

I szczerze powiedziawszy - nie widzę powodów żeby to miało kogokolwiek dziwić...

Pn lut 27, 2006 20:02
Dla wyjasnienia:
- Epitety będą cięte
- Wulgarne dowcipy wklejane po raz n+1 również

I szczerze powiedziawszy - nie widzę powodów żeby to miało kogokolwiek dziwić...

HAB ACHT!!!!
Jawohl frau Admin

MAULHATEN chołota....Frau Direktor przemówił

Pn lut 27, 2006 20:08
Żenujące to jest zachowanie dorosłego chłopa, który lamentuje bo nie traktuje się go jak świętej krowy.

słuchaj no syneczku...jak dorosniesz to pogadamy. na razie to se mozesz z adminem pogadac....i nie wchodź mi na odcisk bo to sie źle skończyc moze

Pn lut 27, 2006 20:17

i po co to wszystko???

uszczypliwe uwagi..., groźby....,wstyd...... :( :( :( :( :(

Pn lut 27, 2006 20:54
proszę o usunięcie poprzedniego mojego postu wysłanego bez należytej korekty i pozostawienie tego
Proszę :)
baranek

Belizariusz napisał(a):
Dyskusja wydaje sie zbedna.....gdyz istnieje ten fatalny punkt, który nosi znamiona dyktatorskie:

9. Moderator nie ma obowiązku informowania o powodach usunięcia postu (jednak zazwyczaj to robi).

Czy wobec tego punktu, którykolwiek inny jest potrzebny?
Jak dla mnie to wystarczy ten jeden punkt, a reszta jest tylko i wyłacznie niepotrzebna nadbudowa, majaca sprawiac wrażenie dla maluczkich.

Saxon tworząc ten regulamin posłużył sie bardzo sprytnym zagraniem.....wsród wielu punktów wpłótł jeden, który kreuje wszystkie pozostałe.
(...)
Krótko mówiac...ten punkt mozna wyrazic jasno - JA MAM ZAWSZE RACJE.....czego osobiście doswiadczyłem od osoby do której kiedys miałem zaufanie. No cóz stary, głupi frajer ze mnie...to prawda, ze człek całe zycie sie uczy...

Proszę Cię - daj spokój, Beli ... :?
Odrzuć żal - i postaraj sie spojrzeć na sprawę z boku ...

Obaj jesteśmy (ja - byłem ;) ) dość "niepokornymi" dyskutantami - i nieraz nas nieźle ponosiło - zdajmy sobie z tego sprawę ...
Tyle tylko, że Saxon miał w sobie to "coś" co pozwalało na połączenie kilku różnych "nurtów" panujących na forum w jedną spójną całość.
To "coś" u Saxona to połączenie zdrowego rozsądku zarówno z "liberalizmem" jak i zdrowym konserwatyzmem, ogromną wiedzą oraz fachowością.
A tego, niestety, nie można było (za czasu mojej "bytności" na forum) powiedzieć o wszystkich "moderach". :(
Strasznie mnie nieraz raziły piękne teksty pisane oficjalnie na forum - i czasem strasznie uszczypliwe - by nie powiedzieć nieuzasadnione, bądź źle uzasadnione uwagi co niektórych osób z moderacji pisane na "PW" tonem "wyższości".
Na dodatek - bywało, że były to uwagi zupełnie niezasadne ... :mad: :oops:

Ze strony Saxona nic takiego mnie nigdy nie spotkało ...
Jak dla mnie - wejście Saxona w dyskusję oznaczało zawsze rzetelne wyjaśnienie całej sprawy - oraz zawsze najlepszą reakcję na dany problem.

Dodam, że po oficjalnym odejściu Saxona z forum działania co niektórych "liberalnych" moderów na tyle mnie zdrażniły, że wolałem się "wyłączyć" - szczególnie po tym, jak zobaczyłem zdanie w dość ważnej sprawie (antykoncepcja) jednego z nich - i - nie bójmy się użyć tego określenia - chamską reakcję ubraną w piękne słówka ...
Po tym, co zaszło pozostało mi tylko wnieść wniosek o zdjęcie go z funkcji "moda" (niestety, "koronna" jego wypowiedź gdzieś mi " znikła" :oops: :-( ) lub też wyłączyć się z forum (co zresztą zrobiłem) ...

Niestety, Beli - ale prawda jest taka że wśród moderacji na tym forum zbędny 'liberalizm" miesza się ze zdrowym konserwatyzmem w obecnej chwili w dość niekontrolowany sposób, co czasem prowadzi do "uśredniania" prawdy (i doprowadzenia czasem przez to do zupełnego jej pogrzebania... :-( :? )
A - a wygląda na to, że część z moderów jest albo zbyt przemęczona nadmierną pracą, albo zbyt zarozumiała by to dostrzec - albo też (co przypuszczam że jest najwłaściwsze) po prostu zupełnie nie dostrzega tych swoich własnych błędów z przyczyn "niezawinionych". :-(

Nie winię przy tym Jotki za to, co się dzieje - widzę, że stara się i robi, co może by było jak najlepiej na forum.
Brakuje jednak na forum ...
- dobrego Kapłana(ów) z dużym doświadczeniem w internecie

Proszę - przemyśl to, co napisałem teraz bracie ...

Pozdrówka !

Pn lut 27, 2006 23:23
Moderator

A ja powiem tylko tyle: proszę nie oceniać moderatorów na podstawie zachowania jednego z nich.

ddv napisał(a):
ale prawda jest taka że wśród moderacji na tym forum zbędny 'liberalizm" miesza się ze zdrowym konserwatyzmem w obecnej chwili w dość niekontrolowany sposób, co czasem prowadzi do "uśredniania" prawdy (i doprowadzenia czasem przez to do zupełnego jej pogrzebania... )
A - a wygląda na to, że część z moderów jest albo zbyt przemęczona nadmierną pracą, albo zbyt zarozumiała by to dostrzec - albo też (co przypuszczam że jest najwłaściwsze) po prostu zupełnie nie dostrzega tych swoich własnych błędów z przyczyn "niezawinionych".

Masz prawo do swojego zdania ddv, ale pozwól, że nie zgodzę sie z tym, co napisałeś. I nie zamierzam przedstawiać swoich argumentów. Po prostu się z tym nie zgadzam.

Tak sobie myślę, że niepotrzebnie porównujecie tutaj saxona i jotkę. Jest między nimi zasadnicza różnica: saxon jest mężczyzną, a do tego kapłanem, a więc oczywiste jest to, że ma posłuch, tworzy pewnego rodzaju dystans itp. itd. (pomijam cechy indywidualne jego osoby), a jotka jest kobietą. Na kobietę łatwiej naskoczyć, łatwiej zastraszyć, łatwiej się zbuntować i łatwiej się wyżywać. Gdy saxon podejmował decyzje, nikt z nim nie dyskutował, nikt nie napadał, nikt sie nie oburzał. A jeśli już, to w cywilizowany sposób. Zobaczcie jak reaguje "publiczność", gdy decyzję podejmie jotka. Istna makabra! I nic już więcej nie powiem, bo czuję, że złość i smutek we mnie wzbiera. A moderator to przecież pewnego rodzaju nadczłowiek, który nie może sobie pozwolić na taką chwilę słabości. Ba! Ja w ogóle się zastanawiam czy mod ma sferę uczuciową. Lepiej by było, gdyby nie miał, bo wtedy każdy mógłby na niego napadać, a ten nie odczuwałby żadnej przykrości itp. w związku z tym. Muszę chyba iść na lobotomię... Może portal wiara.pl pokryje koszty operacji? Albo nie! Najbardziej temperamentni (zbyt łagodne określenie, ale nie chce mi się szukać innego) userzy będą odprowadzać comiesięczne składki na pokrycie kosztów leczenia. Tak, to wspaniały pomysł...

Pozdrawiam.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt lut 28, 2006 8:01
Siedzą po prostu rozalko w środowiskach, gdzie mężczyźni robią wielkie oczy, gdy szefem w firmie jest kobieta i są prawie skłonni zrezygnować z pracy za takie nieudogodnienie. Tego nie przejdziesz, to jest zupełna blokada i beton.

Wt lut 28, 2006 8:19

Tyle że to jest forum dyskusyjne, ddv. I nie będą wycinane poglądy sprzeczne z - jak mówisz - "zdrowym konserwatyzmem". Obrona prawdy przez wycięcie niewygodnego jest żadną obroną. I nie ma znaczenia, czy nazwiesz to liberalizmem, czy w jakikolwiek inny sposób.

W kwestii przemęczenia, zarozumiałości, niedostrzegania błędów itp - rozumiem, że takie jest Twoje stanowisko i Twój odbiór sytuacji. Z pewnością masz do niego prawo. Podobnie jak ja mam prawo się z Tobą nie zgadzać.

Wt lut 28, 2006 11:26

Wyrażanie zgody na operowanie "półprawdami" w imię "tolerancji" lub "dyplomacji" - to wyrażanie zgody na mówienie
pełnych kłamstw.

Z podanego linku mamy także:
Cytuj:
Z pewnością trzeba poszukiwać prawdy, bo nikt z Ziemian nie ma na nią monopolu.

Czy wobec tego wymaganie od moderów posiadania takiego monopolu nie jest przesadą? Moderator chyba też ma prawo do własnego, prywatnego zdania?

Natomiast w kwestii cenzury: regulamin stanowi, że "zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym", a moderator ma obowiązek trzymać się regulaminu. Nie może kasować obraźliwych wypowiedzi pana A. i jednocześnie pozostawiać obraźliwe wypowiedzi pana B. (inicjały przypadkowe ;-)). Może więc, zamiast czepiać się moderów, zaczniemy domagać się zmiany regulaminu?

Wt lut 28, 2006 11:37

Cytuj:
Natomiast w kwestii cenzury: regulamin stanowi, że "zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym", a moderator ma obowiązek trzymać się regulaminu.
Regulamin tu na tym forum jest kontrowersyjnie umocowany. O czym mowa była wcześniej.. Jednak pytam dlaczego moderatorzy niejako są za szyldem zwykłych userów się ukrywają.. Dopiero po wpisach można się zorientować kto moderator.. Dlaczego tak jest..
Gdy ja pisałem ze źle się dzieje z moderacja to zaczęto mi wypisywac.. że etc.
A okazuje się że poważne uwagi maja starzy bywalcy forum nie tylko heretycy tacy jak ja..!!!
Cyta t
Cytuj:
Brakuje jednak na forum ...
- dobrego Kapłana(ów) z dużym doświadczeniem w Internecie
To akurat ni e kapłan jest tu najbardziej potrzebny.. Ale moderatorzy którzy przestana nagminnie mieszać przenosić posty i wycinać tworzyć nowe tematy ( wydzielać ) MA SIĘ WRAZENIE ZE MODERATORZY ( NIE WSZYSCY) CHCĄ ZAISTNIEĆ ZA WSZELKĄ Cene !! .. Dano tu władze nowym moderatorom i się wykazują się oni brakiem wiedzy merytorycznej fachowej etc.
By daleko nie szukać w tym temacie moderator powołuje się na dokumenty których nie czyta.. O innych watkach wole nie wspominać..
Ja tu też ograniczyłem pisanie do minimum , bo nie wiem gdzie i kiedy mój post albo zostanie wycięty lub przeniesiony lub zmoderowany. Mnie się wydaje ze pewnym ludziom tu na forum trzeba odebrać władzę albo przynajmniej ograniczyć.. Dla mnie takim przykładem kto nie powinien być moderatorem jest baranek . Ni piszę t o wzłości ale poto aby to forum wróciło do tego co było kiedyś..
Cytat
Cytuj:
Gdy saxon podejmował decyzje, nikt z nim nie dyskutował, nikt nie napadał, nikt sie nie oburzał.
ewidentnie nieprawdę piszesz. Ja dość często wchodziłem z saaxonem w polemikę i nikt mi nic nie kasował,,

Wt lut 28, 2006 12:30

A okazuje się że poważne uwagi maja starzy bywalcy forum nie tylko heretycy tacy jak ja..!!!

To może być znak, że stali bywalcy zaczynają głosić herezje ;-)

Powtórzę się gdy napiszę, że mi podoba się moderacja na tym forum. Nie mam jednak odniesienia do czasów panowania saxona.

Wt lut 28, 2006 12:48

Regulamin tu na tym forum jest kontrowersyjnie umocowany. O czym mowa była wcześniej..

Po co to piszesz :?: Przecież sam go zaakceptowałeś - a teraz wielki problem, bo nie podoba Ci się.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt lut 28, 2006 15:45
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 125  Następna strona