Autor |
Wiadomość |
Meg
|
Patataj napisał(a): A może byśmy tak podyskutowali o dobrych stronach, zaletach RM? Jest ich znacznie więcej niż wad.
Ja tam niestety nie dostrzegam zalet, ani RM, ani też telewizji TRWAM (TadeuszRydzykWAM). To radio może kiedyś zaczęłoby normalnie funkcjonować, ale dopiero wtedy kiedy usunie się z tamtąd człowieka o wielu tytułach: wielebnego specjaliste od niepokalanych poczęć, wiecznych dziewictw i innych teologiczno-eklezjalnych dewiacji, jego Wielebność, Magnificencje Rektora wyższej uczelni kultury społecznej i medialnej w Toruniu, Dyrektora TV Trwam i Radia Maryja, założyciela wielu fundacji w kraju i na emigracji, redaktora, ojcem (bezdzietnym) zwanego Tadeusza Rydzyka.
Konkretnie i prosto mówiąc to co RM robi złego...? SZERZY NIENAWIŚĆ do Żydów, masonów, lewicy i innych ludzi, którzy im się nie podobają... gdzie Ty tu widzisz miłość bliźniego?
(PS> a Meritus dalej broni swojego frontu, myślałam, że kiedyś się nawrócisz z tego radyja  )
|
N lut 26, 2006 23:53 |
|
|
|
 |
ziobro Adama
|
Meg napisał(a): Konkretnie i prosto mówiąc to co RM robi złego...? SZERZY NIENAWIŚĆ do Żydów, masonów, lewicy i innych ludzi, którzy im się nie podobają... gdzie Ty tu widzisz miłość bliźniego?
nie mogę się z tobą zgodzić ... RM, wszem i wobec, głosi miłość Polaka-katolika do wszystkich innych Polaków-katolików ... 
_________________ Always Look on the Bright Side of Life
|
Wt lut 28, 2006 14:53 |
|
 |
godunow
|
|
Wt lut 28, 2006 15:08 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Tylko że RM niektórych Polaków nazywa Żydami, zdrajcami itp.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt lut 28, 2006 15:56 |
|
 |
ToMu
|
Ciekawy gadżet dla fanów Radia Maryja - z serii zrób to sam
http://www.emigranci.net/0ojciectadeusz-Dateien/woz.pdf
żeby nie było - nie nabijam sobie postów, poprzedni był mój, ale pisany dawno - to, o czym napisałem teraz, znalazłem w necie przed chwilą; nic nie poradzę że po poprzednim moim poście nikt nic tu nie napisał
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Wt lut 28, 2006 22:36 |
|
|
|
 |
Meg
|
Cytuj: Jeszcze ze dwa takie posty Adamie Ojciec dyrektor zatrudni Ciebie jako nowego prowadzącego rozmowy niedokończone
Ale napewno pod pewnymi warunkami, ale sprostanie im jest tak bardzo proste
Musisz tylko, nienawidzić TVN-u, TVP i POLSATU, nie możesz być Żydem, masonem, komunistą, byłym współpracownikiem SB, należeć do hitlerowskiej młodzieżówki tudzież do obrony przeciwlotniczej, nie możesz być cudzioziemcem. W życiorysie Twojej rodziny przez dziesięć pokoleń nie może wystąpić żaden ze wspomnianych powyżej faktów. Musisz uiszczać comiesięczną wpłąte na wiadome konto bankowe, robic zakupy w fundacji nasza przyszlosc, być prenumeratorem naszego dziennika przez najbliższe 10 lat, posiadać beret z antenką.
Czyż to nie proste? 
|
Wt lut 28, 2006 23:11 |
|
 |
ziobro Adama
|
nie godzien jestem kolanami swemi, prześwięte i prześwietne korytarze rozgłośni RM szorować !  ToMu napisał(a): Tylko że RM niektórych Polaków nazywa Żydami, zdrajcami itp. prawdziwy Polak-katolik nie może być ani Żydem, ani zdrajcą !  Meg napisał(a): Cytuj: Jeszcze ze dwa takie posty Adamie Ojciec dyrektor zatrudni Ciebie jako nowego prowadzącego rozmowy niedokończone Ale napewno pod pewnymi warunkami, ale sprostanie im jest tak bardzo proste  Musisz tylko, nienawidzić TVN-u, TVP i POLSATU, nie możesz być Żydem, masonem, komunistą, byłym współpracownikiem SB, należeć do hitlerowskiej młodzieżówki tudzież do obrony przeciwlotniczej, nie możesz być cudzioziemcem. W życiorysie Twojej rodziny przez dziesięć pokoleń nie może wystąpić żaden ze wspomnianych powyżej faktów. Musisz uiszczać comiesięczną wpłąte na wiadome konto bankowe, robic zakupy w fundacji nasza przyszlosc, być prenumeratorem naszego dziennika przez najbliższe 10 lat, posiadać beret z antenką. Czyż to nie proste? 
sie muszę postarać ... 
_________________ Always Look on the Bright Side of Life
|
Śr mar 01, 2006 15:47 |
|
 |
ToMu
|
ziobro Adama napisał(a): prawdziwy Polak-katolik nie może być ani Żydem, ani zdrajcą !
Ja to wiem, nie musisz tłumaczyć 
|
Śr mar 01, 2006 22:28 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: nie godzien jestem kolanami swemi, prześwięte i prześwietne korytarze rozgłośni RM szorować !
Ja Ci powiadam jesteś .. Godzien  Ino jakową opłatę najlepiej na nowego mercedesa wnieść.  Ojciec Dyrektor na pewno Twoje niezgodne z jego linią poglądy  wybaczy.. On bogatym i dającym datki zawsze wybacza.  W Imię miłości .. własnej. 
|
Cz mar 02, 2006 9:50 |
|
 |
meritus
|
godunow nie grzesz
A ToMu tobie powiem, że nic złego w nazwaniu Żyda Żydem nie ma. A jak się zdajcę zdrajcą nazywa, to się jeszcze Ojczyźnie przysługę czyni.
|
N mar 05, 2006 14:20 |
|
 |
godunow
|
cytat
Wiesz chyba tak grzeszę  Za gzrechy moje nawet łabędzie w Toruniu chorują na Ptasia grype..!
|
N mar 05, 2006 14:52 |
|
 |
meritus
|
Godunow - chciałbym byś odczytał moje stwierdzenie jako apel o dyskusję, a nie o obelżywe ocenianie innych, bo to forum jednak katolickie.
Tak, na pewno sprawka o.Rydzyka ta ptasia grypa. Papież jest za AIDS odpowiedzialny, to o.Rydzyk będzie za ptasią grypę. Kard. Dziwisza może obwinimy o anginę, Prymasa o sklerozę.
|
N mar 05, 2006 14:58 |
|
 |
ToMu
|
Meritus - to zależy.
Bo jak ktoś nazywa osobę Żydem, uważając Żyda za najgorszego ze złych, to jest to obraźliwe. A wiemy, że osoby tak używające tego słowa są.
A poza tym - nazwanie kogoś w obraźliwy sposób nie determinuje faktu, że nazwany jest tym, kim się go nazwało.
|
N mar 05, 2006 19:03 |
|
 |
godunow
|
|
N mar 05, 2006 22:23 |
|
 |
MalGanis
|
_________________ Posłowie modlą się o deszcz. To trzeba zobaczyć.
|
N mar 12, 2006 12:18 |
|
|
|