Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 7:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 JEDNA OSOBA POD WIELOMA LOGINAMI 
Autor Wiadomość

Oki, więc życze powodzenia i się wyłączam. :)

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz mar 02, 2006 18:55

Co do "karania" - może jednak najpierw należałoby ostrzec? Czytałeś regulamin na poczatku bycia na forum? Jeśli tak - obawiam się, że jesteś ewenementem. Kasowanie kont za jakiekolwiek "uchybienie regulaminowe" spowodowałoby pewnie zablokowanie połowy użytkowników forum

Jesteś adminem. Więc wywiązuj się z tego, co powinnaś robić.

Facet pisze dalej - bodajże jako "rafal3006", widziałem dzisiejszy post. Ostrzeżenie - jak najbardziej. A skoro pisze z tego konta - polikwiduj pozostałe.

W przeciwnym razie - nie ośmieszaj się (z pozostałymi moderatorami) wyrywkowo egzekwując postanowienia regulaminu. Albo się go trzyma, albo go skasujcie i niech tu się burdel zrobi.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz mar 02, 2006 19:16
Zobacz profil WWW

TOMU - pozwolisz, że zrobię to, co uważam za słuszne. Nawet jeśli będzie to ośmieszaniem się w Twoich oczach.

Pt mar 03, 2006 6:59

Mam prośbę do administracji forum o usuniecie bana z jednego z moich największych adwersarzy na tym forum użytkownika Belizariusza. Ten gość mimo krytycznych postów na ta temat innych wyznań i moich wypowiedzi nie wyparzonej klawiatury w nosił bardzo dużo w rozwój tego forum . O wiele więcej jak ci nowi moderatorzy razem do kupy wzięci..
Pozdrawiam!!

Pt mar 03, 2006 8:37
Godunowie, jeśli jest to jeden z Twych największych adwersarzy, to uprzejmie informuję, że istnieje wiele innych dróg komunikacji: można pisać do siebie listy Pocztą Polską, e-mail'em, można rozmawiać telefonicznie albo się umówić na kawę lub piwo i sobie podyskutować. Można do tego celu używać udostępnionych serwerów (np. Wiary.pl) na których są założone fora, ale stosując się do zasad określonych przez właścicieli. Można też postawić sobie własny serwer i założyć forum, albo założyć sobie prywatne forum na www.fora.pl. Istnieje wiele innych dróg komunikacji. Jeśli tak bardzo Was frapują tematy, które dyskutowaliście, z pewnością zdołacie się komunikować.

A gdyby to ode mnie zależało, to Belizariusz by poleciał miesiące temu.

Pt mar 03, 2006 9:31

Cytuj:
Nie w tym rzecz. Rzecz natomiast w tym, że jest to internetowe forum "Gościa Niedzielnego" - najpoczytniejszej gazety katolickiej w tym kraju.

Swego czasu moje dziecko wygrało konkurs rzeźby liturgicznej organizowany przez tą gazete . Od tego czasu jestem prawie stałym czytelnikiem tej gazety.. Jedna z ciekawszych gazet katolickich jakich ukazuje się w Polsce..
Ale.. Czytam dzisiaj na forum.!!
Cytuj:
Godunowie, jeśli jest to jeden z Twych największych adwersarzy, to uprzejmie informuję, że istnieje wiele innych dróg komunikacji: można pisać do siebie listy Pocztą Polską, e-mail'em, można rozmawiać telefonicznie albo się umówić na kawę lub piwo i sobie podyskutować. Etc.
(etc moje) To mam prośbę do Wielce poczytnej Gazety aby spowodowali to aby tacy ludzie jak autor tego cytatu Ani jednej sekundy nie byli moderatorami.. Taka wypowiedź godzi w dobre imię Gościa Niedzielnego i zawartych tam treści otwartości na szczerą dyskusję czy nawet polemikę.. Gazeta Gość Niedzielny jest przeciwieństwem Naszego Dziennika i chwała im z a To.!!!!
Od siebie tylko dodam wielkim chamstwem .jest wyganianie kogoś na inne forum dyktowanie komuś co kto ma robić..
Cytat
Cytuj:
A gdyby to ode mnie zależało, to Belizariusz by poleciał miesiące temu.

Dziwi mni eto ponikąd stwierdzenie zapewne w środę posypałeś głowę popiołem Mówiłeś o miłości Chrystusowej.. A owoce tej miłości tu niestety widać
A pisze ten post dlatego bo jestem przeciwny banowaniu , bo to nic nie daje potęguje tylko przejaw frustracji etc..

Pt mar 03, 2006 10:11

Godunow - też nie cieszy mnie fakt zbanowania Belizariusza.

Ale temat założyłem wobec ewidentnego łamania regulaminu przez jedną osobę, która publicznie się do tego przyznala w jednej wypowiedzi.

A co na to moderatorka Jo_tka :?: Że będzie "ostrzegać". A ja, i być może również Ty, będziesz pisał do np. pięciu użytkowników, pod których loginami być może kryje się ta sama osoba :?

Pt mar 03, 2006 10:22
Zobacz profil WWW
Straszne, prawda? :-D Wychodzi na to, że Ci, którzy protestują przeciwko formie dyskusji stosowanej przez Belizariusza należą do jakichś ruchów narodowych :-D A czy ja protestuję przeciwko istnieniu dyskusji lub polemiki na forum? :D:D:D
EOT godunowie.

Pt mar 03, 2006 10:23
Moderator

Miłość to nie jest pobłażliwość i bezczynne patrzenie na krzywdę i zło.
Jeśli się nie mylę, to powołując się na miłość Chrystusową masz na myśli m.in. przebaczenie. Przebaczenie jest możliwe, gdy druga strona żałuje popełnionych czynów i wyrządzonych nimi krzywd.

To tylko tak na marginesie.

Pozdrawiam.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt mar 03, 2006 10:24

No chyba, że zarówno Ty jo_tko jak i moderatorzy chcecie ciągle użerać się z userami. No ale to wasz wybór.
Tak więc na kilku innych forach osoba z 5 nickami byłaby conajmniej pod obserwacją, jeśli nie zbanowana, tak samo wszyscy którym się nie podobają działania moderatora(złota zasada "wyluzuj albo wypier...")- no ale do tego trzeba mieć porządny regulamin.

Regulamin jest całkiem niezły, trzeba go tylko konsekwentnie stosować. Bez podziału na równych i równiejszych, czy też starych i straszych.

Pt mar 03, 2006 12:10

Dziwi mni eto ponikąd

A mnie zupełnie. Na każdym normalnym forum Belizariusz by przeminął z wiatrem już bardzo, bardzo dawno temu i tylko właśnie ten płynny regulamin, lub jego wyrywkowe przestrzeganie sprawiło, że na tak długo zagościł tutaj.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pt mar 03, 2006 12:13

Regulamin jest całkiem niezły, trzeba go tylko konsekwentnie stosować. Bez podziału na równych i równiejszych, czy też starych i straszych.

Właśnie. Moderatorzy - trzeba go stosować, a nie wychodzić z założenia, że jako moderator/admin "wiem lepiej" i nie stosuję się do tego, co jest w regulaminie. A dokładniej - stosuję się do regulaminu, kiedy coś mi u kogoś się nie podoba, ale jak ktoś mi zwróci na jakąś osobę uwagę i uznam, że nie ma po co egzekwować regulaminu, to zostawiam sprawę.

Pt mar 03, 2006 12:56
Zobacz profil WWW

1. Kwestia zbanowania kogokolwiek na tym forum - a więc również Belizariusza - dyskusji nie podlega. Nie zamierzam również publicznie tych decyzji omawiać. Opinie - oczywiście - jak zawsze będą różne.

2. Regulamin zamierzam stosować na tyle sprawiedliwie, na ile jest to możliwe. W żadnym miejscu nie zawiera określenia typu kodeksowego: jeżeli A to B i zawierał go nie będzie.

A dla przykładu:
- bywają osoby które zakładają drugie konto, ponieważ chcą się bawić innymi użytkownikami;
- bywają osoby, które założyły drugie konto, ponieważ chciały zmienić login i od tej pory używają tylko nowego, przy czym niczego nie ukrywają;
- bywają osoby które nie przeczytały regulaminu w tej kwestii, ale nie usiłują się ani nikim bawić, ani nikogo oszukiwać, a sytuację wykrywa się przypadkowo;
- bywają osoby, które chcą zadać jedno kłopotliwe dla siebie pytanie i nie chcą tego robić na znanym już nicku...

Wszystkie te osoby miałyby po 2 konta. Jeżeli uważasz, że jednakowe ich potraktowanie jest sprawiedliwe, to mamy inne pojęcie sprawiedliwości.

PS. Skasowanie konta uniemożliwia wyszukanie postów danej osoby, po "Gościu" wyszukiwarka nie szuka...

Ten temat również uważam z mojej strony za wyczerpany - niczego w tej kwestii zmieniać nie zamierzam.

Pt mar 03, 2006 16:04

Napisałem chyba wyraźnie - oczekuję nie tyle kasowania (bo zawsze dyskusja się odbyła, więc coś tam wnosi), ale BLOKOWANIA możliwości dalszego pisania.

Nie oczekuję, że delikwenta (wobec wszystkich podpunktów-myślników, poza pierwszym) będzie się od razu usuwało z forum - stosowna informacja o tym, czego nie wolno (a w regulaminie jest napisane że nie powinno się pisać pod więcej niż jednym loginem). Jednak ludzi, którzy - jak to napisałaś - "bawią się" innymi, pisząc pod różnymi loginami, powinno się blokować i tyle.

Co do sposobu myślenia... Specyficzne podejście. Szkoda, że nie potrafisz zrozumieć, że jak z kimś gadam, to zakładam jego dojrzałość i że polemizuję z konkretną osobą, a nie z pięcioma które de facto są jedną osobą. No chyba że ktoś się wstydzi swoich poglądów - ale wtedy po co pcha się na forum :?:

Pt mar 03, 2006 23:07
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Co do "karania" - może jednak najpierw należałoby ostrzec? Czytałeś regulamin na poczatku bycia na forum? Jeśli tak - obawiam się, że jesteś ewenementem. Kasowanie kont za jakiekolwiek "uchybienie regulaminowe" spowodowałoby pewnie zablokowanie połowy użytkowników forum

pewnie tak ;) :x :lol:

o ile dobrze wiem
przy zakładaniu kont jest wymóg typu:
podaj prawdziwe swoje dane osobowe...

jak to wygląda w rzeczywistości?
[czyzby kłamstewko ;):P]

to może by tę sprawę uregulować i napisać:
podaj cokolwiek z czym sie utożsamiasz byle byś tego potem nie załował .. :P

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pn mar 13, 2006 18:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2