Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 20:52

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Również jestem z Gdańska i też podobały mi się wypowiedzi naszego metropolity, bardzo wyważone i kulturalne (w przeciwieństwie do niektórych wypowiedzi w RM) na temat mediów o. [...].

Nie śledzę [...], ale znam ludzi którzy byli na jakieś mszy w Gdańsku, na której on był również. I widzieli obrzydliwie wypasioną furę, z której tenże wysiadał. Czy ma jakieś znaczenie, czy to maybach czy ferrari, czy najnowszy mercedesz :?: Nie ma żadnego. Chodzi o fakt, że duchowny który od staruszek i nie tylko zbiera kasę, rozbija się potem czymś takim za ich pieniądze. Korona by mu z głowy spadła, jakby jeździł toyotą, a resztę kasy na biednych przeznaczył :?: A tego uczył Jezus, którego [...]jest kapłanem i zakonnikiem.

Pisałem o tym wiele razy - nie jestem "dla zasady" przeciwnikiem RM. Przeciwnikiem jestem RM w jego obecnym kształcie, z takim władzam i z dopuszczaniem do wypowiedzi obrażających ludzi na antenie.

queer napisał(a):
słuchacze tego radia są przesiąknięci pogardą i nienawiścią wobec wszystkiego co się nie podoba ich góru

A Muchomorek ich w tym utwierdza, że mają rację i dobrze robią, nienawidząc.

Słuchacze po prostu wierzą we WSZYSTKO, co na antenie się podaje, nie korzystając z mózgu i nie zastanawiając się nad tym, co słuchają. Ja rozumiem - być wierzącym, ale przecież jak ktoś głupoty opowiada, przedstawia pewne sprawy w sposób oczywisty jednostronnie, albo przekręca fakty - to chyba nie powinno się tego brać serio.

Tomu, obędzie się bez kpiących przezwisk. Incognito

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt mar 07, 2006 10:50
Zobacz profil WWW

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 733679.111 Link do opisu artykułu zamieszczonego w "naszym dzienniku" na temat zachowania p. Szczuki w wiadomo jakim programie...
Cały artykuł znajduje się tutaj http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po01.txt

Wt mar 07, 2006 13:22
Zobacz profil WWW

Zacytuje może niektóre fragmenty, gdyż uważam, że są one godne skomentowania:

Cytuj:
Żadnego człowieka nie wolno poniżać, z nikogo nie wolno w ten sposób publicznie się naśmiewać

Czyli powinno to dotyczyć także radia Maryja i telewizji TRWAM, bo przecież nie wolno poniżać żydów, masonów, czerwonych, PO i tak dalej. Myślę, że oni również powinni się zastosować do tego co sami nawypisywali, bo to też są ludzie.

o. Piotr Dettlaff napisał(a):
Trzeba raz jeszcze zastanowić się nad etyką dziennikarzy i prześledzić ich działalność w tym kontekście. Coraz częściej mamy do czynienia z ludźmi, którzy zamiast służyć prawdzie, przekraczają granice wypływające z powołania dziennikarskiego, posuwają się do zachowań nieetycznych.

To natomiast jako sprawa piorytetowa powinno być wprowadzane w życie w RM.

Wt mar 07, 2006 13:36
Zobacz profil WWW

Słuchacze po prostu wierzą we WSZYSTKO, co na antenie się podaje, nie korzystając z mózgu i nie zastanawiając się nad tym, co słuchają.

Ty jako człowiek "tolerancyjny", kierujący się miłością wobec każdego bliźniego, miłujący nieprzyjaciół swoich, a dodatkowo chętnie korzystający z mózgu nie zrozumiesz nigdy działań bezmózgowców.
PT

Wt mar 07, 2006 23:58

jest to instytucja głosząca nienawiść i przede wszystkim kłamstwa. Dodatkowo słuchacze tego radia są przesiąknięci pogardą i nienawiścią wobec wszystkiego co się nie podoba ich góru

To dla równowagi! Oni głoszą nienawiść, Ty głosisz miłość. Oni kłamstwa, Ty prawdę. Jesteście jak ying i yang. Są oni i jesteś Ty. Dzięki temu świat trwa w równowadze.

queer napisał(a):
Jeżeli to ma być chrześcijańsatwo to ja się ogromnie cieszę, że nie jestem chrześcijaninem.

Jeśli Ty się cieszysz, to i ja się cieszę.
Pozdrawiam.
PT

Śr mar 08, 2006 0:07
ToMu, w mojej rodzinie kilka osob slucha RM, miedzy innymi moj wojek, ktory jest profesorem i naprawde on bardzo "korzysta z mozgu". Nie wiem jaki procent jego wykorzystuje ale chyba wiekszy niz przecietny zjadacz chleba.

Śr mar 08, 2006 2:02

Nie obrażając nikogo - na antenie RM kilka profesorskich głów się wypowiada. I niektóre z tych wypowiedzi nie były zbyt wysokich lotów...

Śr mar 08, 2006 8:49
Zobacz profil WWW
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9913&wid=8216413&rfbawp=1141733679.111 Link do opisu artykułu zamieszczonego w "naszym dzienniku" na temat zachowania p. Szczuki w wiadomo jakim programie...
Cały artykuł znajduje się tutaj http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po01.txt

Meg, jeśli Szczuka (co do któej skąd inąd mam wielki szacunek i podziw) dopuściła się obrażania osoby niepełnosprawnej, czego podstawą była jej niepłnosprawność to wtedy należy takie zachowanie jak najbardziej potępić. Jednak z podanego przez Ciebie artykułu nie wynika, że Szczuka wyśmiewała się bezpośrednio z niepełnosprawności tamtej osoby, przynjamniej w artykule nie ma na to dowodów. Jest tylko wspomniane, że naśmiewała się z zachowań osoby i ją przedrzeźniała i nie bardzo rozumiem jaki to ma zwiazek z niepełnosprawnością? Niestety nie oglądałem tamtego odcinka programu ze szczuką, więc nie bardzo mi się chce wierzyć "Naszemu Dziennikowi", który ma dużą skłonnośc do wyolbrzymiania i dodawania nieitniejących faktów a ponadto jest to brukowiec z góry nastawiony antagonistycznie ludziom pokroju Kazimiery Szczuki i myślę, że nikt tutaj tego nie zaprzeczy.

Natomiast tak jak mówie nic nie wykluczam i jeśli KS dopuściła się obrazy sticte niepełnosprawności tej osoby to trzeba potępić i żadać przeprosin.

Nie za bardzo tylko rozumiem co ma Kazimiera Szczuka do Radia Maryja i czemu jest wspominana w tym temacie? Coś mi się wydaje, że Ty Meg chcesz za wszelką cenę udowodnić, że RM jest cacy a wszyscy wkoło to warcholstwo drwiace sobie z tego medium. Może lepiej spójrz jak zachowują się słuchaczki Radia Maryja w linku do videa podanego przeze mnie w moim poprzednim poście. I może wychowywanie i uczenie kultury powinno się zacząć od siebie (mam tu na myśli to radio) hę?

aha co do brukowca, w którym pojawił się artykuł na temat zachownaia pani KS, to chciałbym zacytować zdanie z tegoż artykułu, a pod nim mój skromny komentarz, bo to już jest kpina, bezczelność i drwina co ta gazeta wypisuje>>>>

"Trzeba mieć szacunek dla inności, a osoba publiczna powinna ten szacunek wręcz eksponować"

Jak to się ma do Radia Maryja i Naszego Dziennika? Czy w tych mediach jest jakiekolwiek poszanowanie żydów, ateistów, homoseksualistów? W którym momencie swojej działalności powyższe media wykazywały się "publicznym eksponowaniem szacunku wzgledem inności"? Przecież to już zakrawa o farse i jest totalnie obłudne. Skandal.

pozdrawiam,
michał

Śr mar 08, 2006 9:27

Queer, chodzi o powiązanie tych dwóch spraw właśnie: wyśmiewania poglądów, zestawionego z niepełnosprawnością. Niektórzy mogą właśnie rozpatrywać zachowanie Szczuki jako wyśmiewanie tylko poglądów - inni od razu mogą takie wyśmiewanie chcieć interpretować jako wyśmiewanie kalectwa Madzi Buczek.

Śr mar 08, 2006 9:36
Zobacz profil WWW

Coś mi się wydaje, że Ty Meg chcesz za wszelką cenę udowodnić, że RM jest cacy

:D Trzeźwo, tolerancyjnie i obiektywnie... Nic dodać, nic ująć. Prawda Meg...? ;-)
PT

Śr mar 08, 2006 18:57
Proszę o nie wyrywanie moich zdań z kontekstu.

pozdrawiam,
michał

Śr mar 08, 2006 19:05

Jestem przeciwnikiem radia maryja, a to dlatego, że jest to instytucja głosząca nienawiść i przede wszystkim kłamstwa. Dodatkowo słuchacze tego radia są przesiąknięci pogardą i nienawiścią wobec wszystkiego co się nie podoba ich góru

Ale myślisz, że jest jeszcze dla nich jakaś szansa? Czy kiedyś pójdą Twoim śladem? Czy tak jak Ty zrezygnują z nienawiści? Czy dzięki Twoim oryginalnym argumentom i ortografii będą kierowali się miłością do innych?
PT

Śr mar 08, 2006 19:05

Proszę o nie wyrywanie moich zdań z kontekstu.

pozdrawiam,
michał

Michale, piszesz długie teksty. Cytowanie ich w całości zamuliłoby serwer ;-)
Pozdrawiam.
PT

Śr mar 08, 2006 19:08
Ja jestem wdzieczna o. Rydzykowi za stworzenie tego radia, bo dzieki niemu zaczelam modlic sie na rozancu, odmawiac Koronke do Milosierdzia Bozego, czytac regularnie Biblie, katechizm. Dzieki temu radiu moge sluchac swietnych katechez, miec duchowy kontakt z Jasna Gora, z Watykanem, z kosciolami na terenie calej Polski, gdzie gosci RM. Moge posluchac rad pedagoga, psychologa, lekarzy.
Mnie to radio bardzo ubogaca, zawsze znajde tam wartosciowe audycje, a to, ze czasem nie zgadzam sie ze zdaniem ludzi goszczacych w tym radiu jest czyms normalnym.
Na koniec zamieszczam strone z tekstem red. St. Michalkiewicza,
warto przeczytac.

"W obronie naruszonego monopolu".
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=26

Śr mar 08, 2006 19:15

Na koniec zamieszczam strone z tekstem red. St. Michalkiewicza,
warto przeczytac.
"W obronie naruszonego monopolu".
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=26

Świetny tekścik! Zresztą to norma jesli chodzi o tego Autora.
Pozdrawiam.
PT

Śr mar 08, 2006 19:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 180  Następna strona