| Autor |
Wiadomość |
|
Halszka
|
|
| Śr mar 08, 2006 8:48 |
|
|
|
 |
|
saxon
|
No właśnie
Lepiej zająć się kobie... eeee pytaniami
Ostatnie dwa już są - i właśnie "kobiece" dzisiaj
 - dla Pań 
|
| Śr mar 08, 2006 8:53 |
|
 |
|
goostaf
|
Feee...
Nieprzyzwoite pytanie! To prawda, że niektóre kobiety są nieźle wyposażone, ale żeby od razu mówić że mają cychalter jak namiot...
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobiet!! 
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Śr mar 08, 2006 9:42 |
|
|
|
 |
|
Kasia_b
|
Cytuj: podstawowego "wyposażenia" każdej kobiety
Tak, jak się obawiałam... Nie mogę znaleźć... - A skąd ma wiedzieć kobieta, co jest jej podstawowym "wyposażeniem", która zamiast kosmetyków nosi w plecaczku (nie torebce) sekator lub zapasowe ubrania dla młodszego dziecka  ?
Mam nadzieję, że to "wyposażenie" rzeczywiście dotyczy każdej (!) kobiety 
|
| Śr mar 08, 2006 10:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A ja się trochę pogubiłam w pytaniach za 1 punkt (a więc tych podchwytliwych często), a dokładnie w przyznawaniu za nie punktów.
W ostatniej turze można było dostać ten jeden punkt albo za odpowiedź Mojżesz albo Bóg. Czyli - jeśli ktoś znalazł jedną z tych odpowiedzi i już dalej nie szukał to nic nie szkodzi, bo właśnie o to chodziło. Wydaje mi się, że w turze o zwierzętach była podobna sytuacja - znalazłam odpowiedź o lwie, doszukałam się nawet, że to metafora, ale przypuszczałam, że właśnie o to chodzi (zmyliły mnie te podchwytliwe pytania o Tabor, Salome itp.). I nie szukałam już innej odpowiedzi. A to chodziło o żmiję, podła gadzina...
Zdaje się, że konkurs powoli mnie uczy: wiem, ze nic nie wiem. Ale to już chyba wiedział ktoś przede mną.
|
| Śr mar 08, 2006 10:44 |
|
|
|
 |
|
Halszka
|
Mam nadzieję, że to "wyposażenie" rzeczywiście dotyczy każdej (!) kobiety  [/quote]
Jeszcze nie jestem pewna, ale "domniemywam", że to "wyposażenie" - wbrew , nazwijmy to typowo męskim , skojarzeniom goostafa - nie jest wielkie i ciężkie jak namiot, lecz jest czymś, typowo kobiecym: powiewnym, lekkim, barwnym, dekoracyjnym. Powiedziałabym nawet, że nie jest to "wyposażenie" kobiety, lecz kobietki. 
|
| Śr mar 08, 2006 11:31 |
|
 |
|
Kasia_b
|
A ja już jestem pewna, że to nie jest podstawowe "wyposażenie" każdej(!) kobiety 
|
| Śr mar 08, 2006 11:35 |
|
 |
|
rastakayakwanna
|
No, no!! Czołówka nam się klaruje, jeszcze kilka takich tur i będzie jakiś samotny żagiel na bezkresie oceanu wiedzy biblijnej. Padre dostarcza mapki, ale nie każdy potrafi je czytać i co jakiś czas na mieliźnie ląduje
 dla wszystkich Pań i tochę  bo to już będzie oznaczać wiosnę 
_________________ Sol lucet omnibus
|
| Śr mar 08, 2006 11:37 |
|
 |
|
rastakayakwanna
|
Halszka napisał(a): lecz jest czymś, typowo kobiecym: powiewnym, lekkim, barwnym, dekoracyjnym. Powiedziałabym nawet, że nie jest to "wyposażenie" kobiety, lecz kobietki. Ale pamiętaj, że: Cytuj: została wykorzystana przy budowie jednego z elementów Namiotu Spotkania
Więc znając życie i podejście do tematu odpowiedź może nie być aż taka jednoznaczna (tym bardziej, że jest to pytanie tylko za dwa punkty  )
_________________ Sol lucet omnibus
|
| Śr mar 08, 2006 11:46 |
|
 |
|
Margot
|
Taa, a ja znalazłam dwa różne miejsca i dwa różne od siebie kobiece " wyposażenia ". Teraz mam dylemat które jest właściwe...  może po prostu wysłać oba warianty..?!
_________________ Zło,dobrem zwyciężaj...
|
| Śr mar 08, 2006 12:20 |
|
 |
|
goostaf
|
rastakayakwanna napisał(a): No, no!! Czołówka nam się klaruje, jeszcze kilka takich tur i będzie jakiś samotny żagiel na bezkresie oceanu wiedzy biblijnej.
Jest mi smutno bo właśnie w tej turze odpadłem od peletonu
Ale i tak długo się utrzymywałem
Szkoda tylko że nie ma szansy się zrechabilitować, a jedyną możliwością powrotu na wyższe miejsce jest czyjeś potknięcie. Dlatego proponuję nie brać na serio moich ewentualnych podpowiedzi bo mogą celowo wprowadzać w błąd!
Nie, tylko się droczę. Żartuję...
Ale i tak mi już nie uwierzycie ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) Pewności już nie macie
Mimo zawiedzionych nadziei na nagrodę nie rezygnuję z konkursu! Oderwać mnie mogą tylko przyczyny zewnętrzne, takie jak odcięcie dostępu do netu, co niestety jest realnym zagrożeniem... 
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Śr mar 08, 2006 13:51 |
|
 |
|
saxon
|
Ponieważ znowu  nie doprecyzowałem 6 pytania - więc możliwe są różne odpowiedzi
No cóż - dla Was niby lepiej

|
| Śr mar 08, 2006 14:21 |
|
 |
|
sachmett
|
hahahahaha jednym słowem nie tylko my się uczymy;)
Padre też:)
_________________ Synuś już jest z nami:)
|
| Śr mar 08, 2006 15:01 |
|
 |
|
andreaszek
|
W naszych stronach ta pieśń z pytania 5 nie jest znana  Czy jej treść opiera się na psalmie 51 (tak by wynikało z tytułu...)?
|
| Śr mar 08, 2006 15:46 |
|
 |
|
Margot
|
andreaszek napisał(a): W naszych stronach ta pieśń z pytania 5 nie jest znana  Czy jej treść opiera się na psalmie 51 (tak by wynikało z tytułu...)?
Ta pieśń jest bardzo podobna  Powodzenia 
_________________ Zło,dobrem zwyciężaj...
|
| Śr mar 08, 2006 16:01 |
|
|
|