Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 6:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
 "Chrześcijańska" Rodzina Radia Maryja 
Autor Wiadomość

Może nie siedzi, ale mi wystarcza obejżenie tego filmu, żeby wysunąć takie wnioski

Takie wnioski mogą być mylące. Stosuj dedukcję zamiast indukcji.
To działa w każdą stronę! Np. nierozsądne byłoby, gdyby ktoś na podstawie Twojego tekstu wnioskował, że WSZYSCY przeciwnicy Radia Maryja nie wierzą w ortografię. Niechęć do ortografii, podobnie jak agresja, nie musi być związana ze zbieraniem znaczków, piciem mleka czy słuchaniem jakiegoś radia.
PT

Śr mar 08, 2006 18:46

Tak, Piotrze. Ja potrafię się wstydzić za kogoś

Akurat tej spośród Twoich zalet nigdy nie negowałem ;-)

Śr mar 08, 2006 18:49

Cóż, tu jest różnica. Drobny błąd ortograficzny, a wyzywanie od żydów, masonów, używanie przemocy(bo ten facet udeżył w kamere/kamerzyste), było nawet wycioszone jakieś bardziej wulgarne wyzwisko. Ja doskonale zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy są tacy, ok. Ale sporo ich jest, tak samo jak sporo jest ludzi popełniających błędy w pisowni.
I dziwię się im. Jak widać, potrafili sami podbiec, żeby porzucać mięsem. Po co? Po co te wyzwiska? Po co hamstwo? I dlaczego niby TVN nie mógł kręcić? Robią coś, czego się wstydzą? Robią coś, co wiedzą, że jest złe? Jeśli nie, to po co to wszystko? Niech sobie kręcą.
No chyba, że to jakaś fanatyczni bodyguardzi ojca dyrektora. A od kumpla z Torunia słyszałem, że trzymanie na wierzchu kamery koło siedziby RM może się skończyć wyzwiskami czy oklepaniem parasolkami. Nie widziałem tego sam, ale sądzę, że conajmniej źbło prawdy w tym jest.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr mar 08, 2006 19:22

Cóż, tu jest różnica. Drobny błąd ortograficzny, a wyzywanie od żydów, masonów, używanie przemocy

Nie chodzi o ortografię, tylko o samą zasadę wnioskowania. Jeżeli Ty nie wierzysz w ortografię, Twoja sprawa. Dlatego NIEUPRAWNIONE jest stwierdzenie, że przeciwnicy Radia Maryja nie wierzą w ortografię. Znam paru przeciwników Radia Maryja, którzy z ortografią nie mają żadnego problemu!

Co do agresji wystepuje po obu stronach. Według mnie właśnie prowokowanie agresji jest zadaniem dziennikarzy. Zresztą trochę ich rozumiem... Za to mają płacone.
Słuchacze Radia reagują nerwowo, ale mają do tego powody. Wiedzą, że w TVN tworzy filmy według scenariusza "kręcić samochody drogie", "pogadać z moherami udając Kanadyjczyka". Nie uwazasz, ze to niezgodne z etyką dziennikarską. Ludzie mają pretensje do "nieużywających mózgu słuchaczek" a nie mają pretensji o kłamstwa i manipulacje do szlachetnych intelektualistów. Czy to nie jest zasada Kalego?

A. napisał(a):
conajmniej źbło prawdy w tym jest.

Jest i dlatego nie widać zza niego belki.
PT

Śr mar 08, 2006 19:41

ja rozumiem, że słuchacze RM mogli zostać sprowokowani, wyprowadzeni z równowagi. Ale na tym filmie nie mieli powodów do TAKIEGO zachowania. Sama obecność "masońskiej telewizji" ich rozsiedziła. Ja sie pytam: czy to jest postawa chrześcijańska? Są chyba pewne granice...

Śr mar 08, 2006 19:45

ja rozumiem, że słuchacze RM mogli zostać sprowokowani, wyprowadzeni z równowagi. Ale na tym filmie nie mieli powodów do TAKIEGO zachowania. Sama obecność "masońskiej telewizji" ich rozsiedziła. Ja sie pytam: czy to jest postawa chrześcijańska? Są chyba pewne granice...

Masz racje, są pewne granice. Obowiązuja obie strony. Kto pierwszy przekroczył granicę? Zaryzykuję, że nasze odpowiedzi będą różne.
PT

Śr mar 08, 2006 19:49

Rozumiem, że słuchacze radia, nadal działają w/g zasady oko za oko? Chamstwo nie usprawiedliwia chamstwa. Raczej nie maja płacone za wywoływanie agrsji, tylko jej dokumentowanie. Nigdzie nie widziałem filmu, na którym dziennikarz TVN wyzywałby jakąś moher-babcie. Masz taki? Wrzuć, chętnie zobacze. Narazie mam jednak pokaz tego co potrafią ludkowie związani z RM. Dla mnie zasada jest jedna- widze coś, wierze w to. Widzę jak zachowywali się tamci ludzie i wiem, że tak zrobili. To, że ktoś ich prowokował to tylko domysły. Pokaż mi nagranie lub zdjęcie czegoś takiego, agresji, prowokacji.
Druga sprawa od razu mi się przypomniała, o tej notatce TVN co zdobyli ludkowie z TVT. Niby nie było to coś chwalebnego dla TVN, ale gorzej wyszło na tym TVT, które po prostu dopuściło się kradzieży.
No cóż, wracam do pierwszego akapitu. Jak to powiedziałeś "nieużywających mózgu słuchaczek" już widziałem i widziałem co potrafią. Więc może teraz chcesz mi dla równowagi coś pokazać z dziennikarzami TVN? Czekam z niecierpliwością na linki.

And shame on you

Śr mar 08, 2006 19:52

czy dziennikarze przekroczyli granice? Kwestia dyskusyjna, bo oni w zasadzie tam tylko przyszli. Nawet jeśli przekroczyli granice przyzwoitości i sprowokowali tym ludzi (swoją obecnością?) to to w żadnym stopniu nie usprawiedliwia TAKIEGO zachowania. Ja nie bronei stanowiska że dziennikarze są cacy, ale musisz przyznać że zachowanie takie jak tych osób na filmie nie licuje z godnością chrześcijańską. Nic tych ludzi nie usprawiedliwia

Śr mar 08, 2006 20:01

Rozumiem, że słuchacze radia, nadal działają w/g zasady oko za oko?

Masz rację. Wśród milionów sluchaczy możesz znaleźć różnych ludzi. Podobnie jak wśród tych , którzy nie słuchają.
Po której stronie jest więcej agresji? Tu na pewno mamy różne zdanie.
A. napisał(a):
Więc może teraz chcesz mi dla równowagi coś pokazać z dziennikarzami TVN? Czekam z niecierpliwością na linki.

Mam nadzieję, że nikt nie nagrywa dziennikarzy TVN. To co sami nagrywają kompromituje ich dostatecznie.
PT

Śr mar 08, 2006 20:05

ale musisz przyznać że zachowanie takie jak tych osób na filmie nie licuje z godnością chrześcijańską.

Zgadzam się.
PT

Śr mar 08, 2006 20:07

To co sami nagrywają kompromituje ich dostatecznie.

I Ty to piszesz na poważne? Ten filmik kompromituje dziennikarzy TVN? lol. Nie. Ten filmik kompromituje tylko zwolenników RM, bo w sumie, gdyby kolo nie powiedział, że to TVN, to w życiu nikt z nas by się tego nawet nie domyślil. A to, że to słuchacze właśnie tej stacji, to każdy zgadnie nawet jak się usunie wszystkie transparenty i wyciszy nazwe stacji 8)

And shame on you

Śr mar 08, 2006 20:09

Padła kwestia granic i ich przekraczania. Pytam więc - gdzie ludzie z TVNu wyrażali się o sympatykach RM w taki sposób, jak sympatycy RM o ludziach / do ludzi z TVNu, na tym filmiku :?:

Co takiego niby ci ludzie z TVNu zrobili - że przyszli :?: Cóż, taka praca - media pokazują to, co się dzieje, a więc mają obowiązek być na wydarzeniach w skali kraju, szczególnie gdy dotyczą grona dość kontrowersyjnego... Obecność do nie prowokacja. Bo jeśli tak rozumować - mógłbym zacząć bluzgać na każdą panią w moherowym berecie - bo jest na ulicy, a ja tam też jestem i ona mnie swoim wyglądem prowokuje.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr mar 08, 2006 22:37
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Wiedzą, że w TVN tworzy filmy według scenariusza "kręcić samochody drogie", "pogadać z moherami udając Kanadyjczyka"

- Jeśli nie ma się czego wstydzić, co za problem, że ktoś to nakręci? Problem może być w nieuczciwym komentarzu - to prawda, ale tylko w tym...

- A z Kanadyjczykiem będą rozmawiać inaczej niż z dziennikarzami? Powiedzą więcej, prawdziwiej? To ja się nie dziwię dziennikarzom, że udają. Dziwię się ludziom, że chcą funkcjonować w sposób który wymaga ukrywania części spraw. Kanadyjczyk jest tak samo obcy, jak dziennikarz. Tak samo nie ma prawa do informacji wewnętrznych. Dlaczego dziennikarz nie może wiedzieć tego samego?

Cokolwiek powiecie po cichu, będzie wykrzyczane na dachach. Albo jakoś podobnie ;)

Cz mar 09, 2006 8:53
Wlasnie... pojawily sie tu taj takie terminy jak "prwokacja"... jaka prowokacja? Dla tych ludzi sama prowokacja byl fakt, ze telewizja nazywa sie TVN. Zauwazcie, ze kobieta podchodzi, pyta sie z jakiej sa telewizji i dopiero pojawi a sie agresja.

Ale najlatwiej bylo reakcje zrzucic na prowokacje i fotomontaz. Jaki fotomontarz? Facet krzyczacy "(censored)****"? Ro wg Was fotomontaz? Albo uderzenie w kamere?

Nie zalezy mi na obciazeniu calej Rodziny Radia Maryja, bo bez watpienia sa tam katloicy jak najlepszej proby, podobni do tych, jakich poznalem na tym forum. Ale ten reportaz pokazuje, do czego doprowadzaja zadlepienie i nienawisc. Do czego doprowadza zasciankowosc i twardoglowowsc. Do czego doprowadza ludzi to, ze pozwalaja innym myslec za siebie.

"Zydy! Zydy Kwacha i Millera!" - to tez wg Was fotomontaz? Albo prowokacja? W dobie JP2, ktory wyciagnal ekumenicznie reke, czlonkowie Rodziny Radia Maryja za najwieksza obelge uznaja epitet "Zyd". Ja dostrzegam tutaj koszmarny rozdzwiek.

Crosis

Cz mar 09, 2006 9:43

- A z Kanadyjczykiem będą rozmawiać inaczej niż z dziennikarzami? Powiedzą więcej, prawdziwiej? To ja się nie dziwię dziennikarzom, że udają. Dziwię się ludziom, że chcą funkcjonować w sposób który wymaga ukrywania części spraw. Kanadyjczyk jest tak samo obcy, jak dziennikarz. Tak samo nie ma prawa do informacji wewnętrznych. Dlaczego dziennikarz nie może wiedzieć tego samego?

Niewiem, czy dowiedzieliby się czegoś, gdyby powiedzieli prawdę, czyli, że są dziennikarzami. Pomysł z Kanadyjczykiem jest duzo lepszy przede wszystkim dlatego, że gdyby powiedzieli, że są z TVN-u mogliby się narazic na pobicie lub obelgi, ale napewno by się niczego nie dowiedzieli. Zwykłemu człowiekowi już prędzej by coś zdradzili...

Crosis napisał(a):
Wlasnie... pojawily sie tu taj takie terminy jak "prwokacja"... jaka prowokacja? Dla tych ludzi sama prowokacja byl fakt, ze telewizja nazywa sie TVN. Zauwazcie, ze kobieta podchodzi, pyta sie z jakiej sa telewizji i dopiero pojawi a sie agresja.

Ale najlatwiej bylo reakcje zrzucic na prowokacje i fotomontaz. Jaki fotomontarz? Facet krzyczacy "(censored)****"? Ro wg Was fotomontaz? Albo uderzenie w kamere?

Nie zalezy mi na obciazeniu calej Rodziny Radia Maryja, bo bez watpienia sa tam katloicy jak najlepszej proby, podobni do tych, jakich poznalem na tym forum. Ale ten reportaz pokazuje, do czego doprowadzaja zadlepienie i nienawisc. Do czego doprowadza zasciankowosc i twardoglowowsc. Do czego doprowadza ludzi to, ze pozwalaja innym myslec za siebie.

"Zydy! Zydy Kwacha i Millera!" - to tez wg Was fotomontaz? Albo prowokacja? W dobie JP2, ktory wyciagnal ekumenicznie reke, czlonkowie Rodziny Radia Maryja za najwieksza obelge uznaja epitet "Zyd". Ja dostrzegam tutaj koszmarny rozdzwiek.

Zgdadzam się w całej rozciągłości :-)

Cz mar 09, 2006 12:39
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona